רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם , לא כתבתי בפורום הזה בערך 10 שנים - מרגש לראות שהוא עדיין כאן. אשמח לקבל המלצה למישהו / חברה אשר מתמחה ביבוא אישי מאירופה, המקרה שלי הוא תושב חוזר (מאפשר לי לייבא רכב בן עד 4 שנים) , וחשבתי להביא משהו גרמני חביב ( סדרה 3 עם המנועים החזקים) * כעת יש לי M3 E46 נהדרת אבל היא עם הגה ימני - לכן נאלץ להפרד * תודה רבה
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, האם למישהו יש מושג מתי היא צפויה להגיע ארצה והאם תגיע עם מנוע 1.0 טורבו? תודה.
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
נקמיצ'י שלנו אוהב את קפריסין, ואוהב גם לנהוג, למרות שהם שם נוהגים בצד הלא נכון של הכביש. אז הוא החליט להרכיב מדריך קצר על כל תהליך שכירת הרכב בקפריסין - דלק, רשיון, ביטוח. כל מה שאתם צריכים לפני שאתם מתכננים את הטיול הבא שלכם.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
האם מותר לתקן פנס אחורי שבור ("בקליט" , בלשון העם) עם סלוטייפ מאולתר? אם מטעמי חסכון בחרתם לתקן תקלה מעין זאת בדרך שכזו ועושים לכם בעיות - למשל ברישוי השנתי "טסט" או בבדיקת תקינות משטרתית הרי תוכלו להעזר בצילומים הרצ"ב להצדקת לגיטימיות התיקון. אם זאת אינני ממליץ להשתמש בסלוטייפ משטרתי כמו שעשו בקורולה שצילמתי היום...
הודעה אחרונה מאת aviron1984, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 936 צפיות
אם רכב מתחיל לגדוש מ2000 סל''ד לדוגמה והוא על הילוך שני - 2200 סל''ד, והרכב מחליף להילוך שלישי. כלומר ה''סיכה'' של הסל''ד היא מתחת ל2000 סל''ד , האם הטורבו יפסיק להיגדש עד שהסיכה תעבור את ה2000 שוב? במילים אחרות- בהעברת הילוכים שגורמים לסל''ד לרדת מ2000 , הטורבו מפסיק לפעול?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 754 צפיות
היי, קניתי שמן מנוע לרכב והגיע הזמן לעשות טיפול. האם זה מקובל לבקש מהמוסכניק לשים שמן שאני הבאתי ועד כמה אפשר לסמוך על שלא ישימו משהו רגיל ואת השמן הטוב ישימו בצד?
הודעה אחרונה מאת GrassCube, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
זה תמיד הצחיק אותי, בתור אחד שעשה מעבר חד מפאסאט 2006 להונדה ג'אז 2013 איך רמת האבזור והפינוק ירדה משמעותית ודברים שימושיים שהיו ב-2006 עדיין לא מופיעים ברכב 2013. אז השאלה לי היא כזו - למה דברים מסוימים אינם נחשבים כסטנדרט בשנת 2017? אתן כמה דוגמאות: אורות דרך אוטומטיים, כוונון כיסאות חשמליים, מראה עם dimmer, חיישן גשם, ויש עוד אין ספור. עלויות? מצטער אך לחלק ממה שציינתי לעיל לא מקבל זאת כתשובה. חיישן אור או גשם הכי פשוט עולה כדולר, לא רואה איך זה פוגע בעלות ייצור כשזה יכול לתת יתרון בטיחותי משמעותי (זה פשוט עצוב כמה אנשים שוכחים לשים אורות דרך במהלך ירידת החשכה). אשמח למענה.
הודעה אחרונה מאת Legend, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לפורום הנכבד, ברשותי רכב vw golf דור 6 2009. לצערי חיישן הידוק חגורת הבטיחות במושב הנהג השתגע, כך שהוא מתריע על אי חגירת החגורה גם כאשר חוגרים באופן תקין. החגורה נבדקה על ידי המוסך, ונמצא שהיא עצמה תקינה, אך שצריך להחליף את החיישן בעלות של כמה אלפי שקלים (!). ראיתי שניתן לבטל את ההתראה הקולית באמצעות התחברות למחשב הרכב. האם ידוע למישהו על מקום שניתן לעשות זאת באזור ירושלים? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
על פי כתבות שכבר קראתי האופל אינסיגניה החדשה הייתה כבר אמורה להיות מושקת . מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שבוע טוב חברים, אני רוצה לרכוש (דרך איביי כי המחירים בארץ שערורייתיים) בוסטר התנעה בקיבולת 82800 (ערכה הכוללת אביזרים שונים בנוסף) עלות המוצר כ-180 ש"ח. אין בעיית מס בגלל גובה הסכום, אך האם ייעצר במכס בגלל שמדובר אביזר רכב? מישהו יודע מה הדין לגבי מוצרים כאלה? מודה מראש למשיבים.
הודעה אחרונה מאת coavi, -
-
חדשות - ב.מ.וו X2 נחשף 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ב.מ.וו חושפת את ה-X2, והכל טוב ויפה, אבל אותנו מעניין בעיקר מה יקרה בעתיד כשב.מ.וו ירצו להמציא עוד איזה דגם, יעברו לנקודות עשרוניות?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אם גם אתם מרימים גבה למשמע הקישור המוזר לכאורה הזה בין שני דברים האלה - אחד שאמור לקחת אתכם לעבודה בלי שתקדישו לזה גרם של תשומת לב, והשני שאמור לעזור לכם לשרוף שעות על גבי שעות במשחקי מחשב - תדעו לכם שגם אותנו קצת הפתיע החיבור הזה. אז הלכנו לכנס ה-GTC שערכה Nvidia, לראשונה בישראל, וגילינו כמה דברים די מעניינים.
הודעה אחרונה מאת orel.z, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 641 צפיות
הי , בהרבה דגמים של מכוניות בתחילת שנות 2000 היה ריפוד קטיפה .( לדוגמה : רנו מאגן \ סיארואן C5 פאק ) כיום נראה שסוג בד זה נעלם מהנוף גם ברמות גימור גבוהות .או שיש מושבי בד או שקופצים לריפוד עור \ דמוי עור יש למישהוא תובנה אם יש סיבה פרקטית או רק מסיבות אופנתיות ?
הודעה אחרונה מאת El_LOBO, -
בבדיקת חורף מילאו לי אוויר גבוה מאוד בצמיגים. 1 2
מאת Guest Mikelt89- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הלכתי היום לסוכנות יונדאי לבדיקת חורף חינם שקבעתי, מעבר לכך שהיא לקחה שעה וחצי מזמני סה"כ היה בסדר, החליפו לי וישרים ושטפו את האוטו בחינם, אבל בדרך נסעתי למלא אוויר בצמיגים ולהפעתי מילאו אותם ב-43PSI~ בכולם! כשברור שזהו לא הלחץ התקין והמומלץ (33-34PSI) חוסר מודעות או מכוון ? גם רציתי לציין שעל כל הבדיקה השקפתי מחדר ההמתנה ומה שנראה בעיני חובבני ביותר היה שהבודק השתמש בפנס הטלפון כדי לבדוק את דסקיות הבלמים זה רק בעיני תמוה? סה"כ יצאתי מרוצה אבל לא ברור לי למה מילאו כל כך הרבה אוויר בצמיגים, זה לא בריא עבורם לטעמי.. טוב ששמתי לב..
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אסטרה טורבו, כן , רשמתי עליה הרבה פוסטים שמתי לב שרק בהילוך שלישי , ההאצה נהיית ''חלקה'' ויעילה. יש סיבה לכך?
הודעה אחרונה מאת Sinistro, -
ייצוא רכב לאיטליה 1 2
מאת ללאה-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום ! ההורים שלי רבעלי Opel Corsa, שנת 2011, והם מעוניינים לקחת אותו לאיטליה לתקופה ארוכה. האם מישהו יודע את הפרוצדורה איך לייצא רכב ? מחירים ? שלחתי מייל לחברת Ellalouf אבל לא קיבלתי עדין מענה.. אשמח לקבל עזרה או הכוונה כלשהי ! תודה רבה לאה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
ערב טוב לכולם. אני נהג מונית טרי עם אפס ידע בעולם הרכב. בתקופה האחרונה אני מחפש לקנות לי רכב ונתקלתי בהרבה דברים לא מובנים. קראתי הרבה מדריכים של קניית רכב יד 2 ורשום שצריך לבדוק כל מני דברים אבל מה הטעם עם הרי ברור שיש בעיות מסוימות לרכב? ועם כבר יש טעם אז מהם הדברים שהם ממש שוברי עיסקה ואני בתור חובב יכול לשים לב אליהם? הרבה אנשים שואלים על קמ שיש לרכב וממה שהבנתי לאחרונה גם בקילומטרז נמוך יכול ללכת גיר ומנוע אז מה כל הסיפור? וגם עם עברתי עכשיו בדיקת מנוע וגיר תקינים מחר הם יכולים ללכת אז מה הקטע? האם באמת בגלל שרכב ישן ועם קילומטר גבהה זה נקרא רכב חולה שיבלה הרבה במוסך או שזה יכול להיות גם לרכב עם שנת…
הודעה אחרונה מאת אורי אלפר, -
הודעה אחרונה מאת Legend, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 773 צפיות
שלום רב, מנסה ולא מצליח לאתר מספר קטלוגי של חלק פלסטי מווילון גג במרצדס C200 קופה שנת 2002. אשמח לקבל את עזרתכם לאתר את החלק הזה (מספר 50): תודה, רונן
הודעה אחרונה מאת erez59, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שלום חברים אני רוצה להוריד את הרכב שלי מהכביש הוא לא במצב נסיעה. אמרו לי ללכת למשרד הרישוי עם רישיון רכב בתוקף ולבקש טופס הורדה. אבל מישהו אמר שגם בדואר זה אפשרי זה נכון ? ברגע שאני מוריד את הרכב מהכביש זה אומר שהוא לא יהיה על שמי יותר ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי לדעת אם קיים איסור מסוים לגבי הזמנת כרית אוויר להגה מחו"ל. במידה והמוצר חדש כמובן בקופסא ומקורי מהיצרן.
הודעה אחרונה מאת orha12, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שמתי לב שיש כמה רמזורים עם מחסומים על כביש 1, לרוב לפני מנהרות. מישהו יודע מה השימוש שלהם? ממה שראיתי הם תמיד ירוקים
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
רץ כאן שרשור הפוך, אבל חשבתי למה להיות שלילי ולא חיובי לאחרונה בדקתי באולם התצוגה שני רכבים שהציפיות שלי לגביהם היו נמוכים והופתעתי מאד לטובה, מדובר על הבמוו x1 והמיני קאונטרימן. לגבי שניהם חשבתי שמדובר במותגי פרימיום ללא שהדבר בא לידי ביטוי בפועל יחסית לג'יפונים עממיים יותר וזולים יותר. הופתעתי לטובה, הן מבחינת איכות חומרי הפנים והן מבחינת תכנון הרכבים (מהמיני הופתעתי גם לטובה מהעיצוב החיצוני). דרך אגב הופתעתי לטובה לאחרונה גם מהמיצובישי אאוטלנדר, ישבתי בכזאת שנת 2016 בדגם המפואר עם כסאות עור בהיר, רמת חומרי הפנים ברמה גבוהה למדי בניגוד למה שנכתב בכל מיני מקומות. אהבתי גם את תנוחת הישיבה הגבוהה הן מקדימה והן מאחורה. האם גם אתם הופתעתם לטובה מרכב…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי כולם, קיבלתי טופס שאומר שאני צריך לעשות קורס רענון נהיגה,הבעיה היא שאני כרגע סטודנט ולומד כל יום מ 8 עד 18.מבחינת האוניברסיטה אין אפשרות להעדר, גם לא באופן חלקי משיעורים. יש לרישיון תוקף לעוד 4 חודשים. כל הקורסים שראיתי הם או בבוקר (מה שלא רלוונטי כמובן) או משעה 17 עד 21 מה שמתנגש עם הלימודים. יש אפשרות לקבל הארכה בביצוע הקורס /לאחר לשיעורים? ובמידה ולא אבצע את הקורס לא יחדשו לי את הרישיון?
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
לא יודע איך, לא יודע מי, אבל יום אחד גיליתי כי לחצן הפתיחה של תא האיחסון, שנמצאת על הדשבורד, נשבר. הלחצן עדיין פותח, אבל הוא בולט החוצה, כי התפסנים שלו נשברו. הלכתי לסקודה בשורק ובמחסן החלפים היה אדון מאוד מאוד נחמד וסימפטי, הראה לי את החלק וכמו שתיארתי, לא ניתן לרכוש רק את הלחצן כי אם את כל תא האחסון עצמו, כלומר יחידה שלמה. מחיר? 1,300 שקל! הבטתי הצצה קלה ברבי גוגל, דברים כאלה אפשר להשיג בעלות של 150-300 שקל. ללא משלוח כמובן. 1,000 שקל הבדל.... מכיר ומודע להבדלים במחירים באינטרנט, מכיר ומודע למחירי חלפים בארץ וכל פעם מחדש, אני נדהם מההפרש.
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
-
מבחן -אאודי Q5 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
הדור הראשון של אאודי Q5 כל כך הצליח, שהיצרנית ממש לא מיהרה להחליף אותו. עכשיו, שנתיים אחרי שהתחילה בשיווק אחיו הגדול, שגם הוא זוכה להצלחה מסחררת, החליטה היצרנית מרובעת הטבעות ללכת על אותו מתכון בטוח, הכי בטוח שאפשר.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לעזרה בשאלות הבאות - 1. נשבר לי הפנס האחורי ברכב (פוקוס סטיישן) והרכבתי פנס חדש מפירוק - מדגם משנתון חדש יותר משל הרכב שלי. בפנס החדש יש את אותן נורות בדיוק כמו בפנס הקודם (ובפנס השני לצורך העניין..), אך בנוסף יש שם מעין 3 שורות צמודות של לדים לרוחב הפנס עצמו, באמצע. כאשר לוחצים ברקס - בפנס הרגיל שלי נדלקת הנורה הרגילה של הברקס באדום, ואילו בחדש פסי הלדים האלו נדלקים. האם בטסט יכולים להכשיל על דבר כזה? מבחינת עוצמה וצבע האור - זהה לחלוטין כפי הנראה. (אם לא ברור מבנה הפנס החדש אוכל להעלות תמונה להבהרה) 2. האם מישהו כבר ניגש להנפיק רשיון רכב בסניף דואר כלשהו, ויכול לאשר שאין צורך בכרטיס אשראי של בעל הרשיון לביצוע ההנפקה\תשלום? לדו…
הודעה אחרונה מאת Adiel91, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, אתמול בצהריים ראיתי בזבוטינסקי בפתח תקווה את האטקה FR בצבע שחור, עומדת לתומה בכביש, לא ראיתי שהיבואן מפרסם את הרכב אז האם יש מצב שמדובר בייבוא אישי?
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כביש 6 צפון ליד ראש העין השיירה הייתה: מכבי אש אחד נוסע , אחריו 3 לנד קרוזרים שחורים עם אורות כחולים ועוד 3 אאודי A8 שחורות עם אורות כחולים מאחוריהם ניידות משטרה רגילות , 2 אמבולנסים ועוד מכבי אש. מישהו יודע מה זה היה?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שאלה, מה קורה אם מישהו נשלח לקורס נהיגה מונעת / קורס רענון והוא לא יודע לקרוא ולכתוב? האם נדרש להגיש משהו לאישור העניין? תודה
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87