Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טקסי

אורי אלפר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם. אני נהג מונית טרי עם אפס ידע בעולם הרכב. בתקופה האחרונה אני מחפש לקנות לי רכב ונתקלתי בהרבה דברים לא מובנים.

קראתי הרבה מדריכים של קניית רכב יד 2 ורשום שצריך לבדוק כל מני דברים אבל מה הטעם עם הרי ברור שיש בעיות מסוימות לרכב?

ועם כבר יש טעם אז מהם הדברים שהם ממש שוברי עיסקה ואני בתור חובב יכול לשים לב אליהם?

הרבה אנשים שואלים על קמ שיש לרכב וממה שהבנתי לאחרונה גם בקילומטרז נמוך יכול ללכת גיר ומנוע אז מה כל הסיפור?

וגם עם עברתי עכשיו בדיקת מנוע וגיר תקינים מחר הם יכולים ללכת אז מה הקטע?

האם באמת בגלל שרכב ישן ועם קילומטר גבהה זה נקרא רכב חולה שיבלה הרבה במוסך או שזה יכול להיות גם לרכב עם שנתון יותר גבוהה ופחות קילומטר?

חברים אני מצטער על הבלגן בשאלות אבל כמו שאמרתי אפס הבנה בתחום אני באמת יודה למי שיעשה לי קצת סדר בדברים.. דרך אגב בסוף קניתי אוקטביה 2009 עם 390 אלף קמ( עם לא רימו ושינו קמ או שבכלל זה מנוע שזייפו בו מספר שלדה) אחרי טורבו חדש ב14000... מקווה שלא נראה מוסך . תודה רבה ממראש

פורסם

אורי, לא ברור לי כ"כ מה אתה שואל אם אתה מספר שקנית כבר רכב, אבל בגדול - ככל שרכב נוסע יותר כך הבלאי שלו יותר גדול, ויש סיכוי יותר גדול להצטרך להחלפת חלקים. לכאורה, אם כל החלקים המתבלים הוחלפו אתמול, אז התקלה הבאה תקרה בממוצע בסוף תוחלת החיים של החלק הכי "שביר".

במקרה שלך, למשל, אם החליפו טורבו אבל לא מנוע, עדיין מדובר במנוע שעשה 390 אלף ק"מ. אם בממוצע מנועים כאלו מחזיקים נניח 500 אלף (סתם דוגמא) אז צפה להחלפת מנוע בעוד כ-100 אלף ק"מ.

הסיבה שכותבים במדריכים עצות לגבי מה לבדוק היא - אם הבדיקה העלתה שהחלק בלוי ויש להחליפו בקרוב, אולי יש לכך השפעה על שווי הרכב.

דברים שוברי עסקה - לרוב תאונות קשות או חלקים יקרים מאוד שנמצאים במצב גמור. נניח המנוע. במקרה של מנוע למשל אפשר לגלם את זה במחיר.

רכב ישן ועם ק"מ גבוה הוא בעל סיכוי גבוה יותר להכנס למוסך מאשר רכב חדש עם ק"מ נמוך. אני מקווה שעכשיו ברור לך למה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טוב הבנתי פחות או יותר.מכאן עולות לי שאלות שאני חושב שיסכמו לי את הדברים :

מהם החלקים הכי יקרים ברכב- מנוע, גיר ומה עוד?

מהם החלקים העיקריים שנוטים להתקלקל? ומהם התקלות הכי נפוצות ברכבים?

נניח ואני בא לקנות רכב, עדיף כמובן ק"מ נמוך ושנתון גבוהה, אבל לפעמים זה לא המצב וכמו שכבר אמרנו הבלאי גבוהה יותר אז הדבר שכדאי לי לבדוק זה האם החלקים היקרים ביותר ברכב הם טובים, ואז אפשר ליהיות רגוע

פורסם

לרוב מדובר במנוע וגיר. בכלי רכב מסוימים יש מערכות אחרות שעשויות לעלות הרבה כסף להחליף, בעיקר מערכות עם הרבה אלקטרוניקה כמו שיש במכוניות יקרות יותר.

חלקים שנוטים להתקלקל ותקלות נפוצות - משתנה מרכב לרכב.

לאורך מחזור החיים של הרכב לדעתי עלויות שוטפות של בלאי יהיו יקרות יותר מתקלות וכשלים - כמובן, כשמורידים את התקלה המשביתה הסופית - נניח מנוע שהולך כשהרכב שווה 5000 שקלים ואין טעם לתקן.

לסיום נשאלת השאלה מה זה "להיות רגוע" - אם אתה מבין שהאפשרות שמשהו יתקלקל ברכב היא ריאלית ביותר ככל שהרכב מזדקן, אז אתה תהיה רגוע.

מצד שני, אם הפרנסה שלך תלויה ברכב כל רגע שהוא לא תקין זה איבוד כסף - ולכן יש חשיבות גדולה לכך שהוא לא יתקלקל הרבה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לנהג מונית כואב כל יום שהרכב במוסך ולא עובד, יותר מאשר מישהו שהרכב משמש אותו למשל להגיע למשרד ואז נגיד הוא מפסיד 100 שקל על מוניות אבל עדיין יכול לעבוד.

אז רכב מזדקן שיבקר פעם בחודש במוסך יעלה לך הרבה גם אם התיקונים יהיו זולים

פורסם

צודק בטח שעדיף רכב צעיר עם שנתון נמוך אבל לפעמים התקציב מדבר בשפה אחרת. העיקר שעכשיו אני יודע פחות או יותר מה לעשות שבאים לבחור רכב יד 2, לבדוק מכלולים יקרים, לנסות לראות את מצב הרכב והנסיעה, ולקוות שיהיה טוב :)

• תוכן חדש...