Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן -אאודי Q5

פבל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדור הראשון של אאודי Q5 כל כך הצליח, שהיצרנית ממש לא מיהרה להחליף אותו. עכשיו, שנתיים אחרי שהתחילה בשיווק אחיו הגדול, שגם הוא זוכה להצלחה מסחררת, החליטה היצרנית מרובעת הטבעות ללכת על אותו מתכון בטוח, הכי בטוח שאפשר.

אאודי Q5-02.jpgאאודי Q5-05.jpgאאודי Q5-07.jpgאאודי Q5-13.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

"גם אם מעט איטי מזה של תיבות כפולות מצמד. המטרה כאן היא אופי פעולה חלק ונינוח, ולא ביצועים שוברי מפרקות."

למיטב ידיעתי התיבה בQ5 החדשה היא תיבה כפולת מצמד.

STI 2004

פורסם

אני בספק רב שזו תיבה רציפה ,אחרת לא היו טורחים להזכיר העברות הילוכים.

זו כנראה zf8. פלנטרית שאאודי משתמשת בה בעוד דגמים.

פורסם

הצצתי במפרט הטכני באתר של אודי ישראל, שם מופיע כי גם גרסת הבנזין וגם גרסת הדיזל מצוידות בתיבת Stronic 7, זוהי תיבה כפולת מצמדים.

בדור הקודם לפחות נכון למודל 2015 אכן קיימת תיבה פלנטרית מסוג ZF8 הנהדרת.

עוד שוני בין המפרט הטכני לכתבה - זמן הזינוק מ 0 ל 100, עומד על 6.3 שניות במפרט לעומת 6.9 בכתבה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אני מוכן לשם כסף שזה ZF8. יצא לי לעשות סיבוב על רכב הנבחן. מבחוץ אנחנו מקבלים קרוסאובר יפה בצבע מהמם שדומה לQ7. מפנים הייתה לי תחושת דג'ה וו שאני יושב בתוך Q7. אני לא זוכר איזה כפתור היה חסר לי, אבל כל היתר היה בדיוק באותו המקום. Q5 היא מכונה מלוטשת לשלמות. אני מכיר היטב את הסגמנט של קרוסואברים במחירים האלה. נהגתי על כולם, פרט לוולוו ואין הרבה מכוניות שמתקרבות לאאודי. אולי לקסוס RX, שהיא יותר גדולה. גם מבחינת התנהגות אין לי על מה להתלונן. אומנם יש בקרות וג'יפים של אאודי ידועים בבקרות אגרסיביות שלהם, אבל הוא יודע לבצע הרבה מעבר ליגואר F-PACE עם מנוע דומה בנתונים וגיר זהה. יצא ככה שהייתי באותו כביש בהפרש של כמה ימים עם שניהם ואין בכלל מה להשוות. בכל רגע נתון ובשביל כל משימה הייתי בוחר בQ5 על פני היגואר שגם יותר יקרה ממנו.

אני מאוד אהבתי את הרכב ובכלל, משהו טוב עובר על אאודי. אומנם אין להם הברקות ולפי המסורת הוואגית הם שמרניים, אבל הם פשוט עושים רכבים טוווובים.

פורסם
"גם אם מעט איטי מזה של תיבות כפולות מצמד. המטרה כאן היא אופי פעולה חלק ונינוח, ולא ביצועים שוברי מפרקות."

למיטב ידיעתי התיבה בQ5 החדשה היא תיבה כפולת מצמד.

אכן, גם אני קראתי שהיא מצויידת בתיבה כפולת מצמד רטובה עם 7 הילוכים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני מוכן לשם כסף שזה ZF8. יצא לי לעשות סיבוב על רכב הנבחן. מבחוץ אנחנו מקבלים קרוסאובר יפה בצבע מהמם שדומה לQ7. מפנים הייתה לי תחושת דג'ה וו שאני יושב בתוך Q7. אני לא זוכר איזה כפתור היה חסר לי, אבל כל היתר היה בדיוק באותו המקום. Q5 היא מכונה מלוטשת לשלמות. אני מכיר היטב את הסגמנט של קרוסואברים במחירים האלה. נהגתי על כולם, פרט לוולוו ואין הרבה מכוניות שמתקרבות לאאודי. אולי לקסוס RX, שהיא יותר גדולה. גם מבחינת התנהגות אין לי על מה להתלונן. אומנם יש בקרות וג'יפים של אאודי ידועים בבקרות אגרסיביות שלהם, אבל הוא יודע לבצע הרבה מעבר ליגואר F-PACE עם מנוע דומה בנתונים וגיר זהה. יצא ככה שהייתי באותו כביש בהפרש של כמה ימים עם שניהם ואין בכלל מה להשוות. בכל רגע נתון ובשביל כל משימה הייתי בוחר בQ5 על פני היגואר שגם יותר יקרה ממנו.

אני מאוד אהבתי את הרכב ובכלל, משהו טוב עובר על אאודי. אומנם אין להם הברקות ולפי המסורת הוואגית הם שמרניים, אבל הם פשוט עושים רכבים טוווובים.

כמה אתה מוכן לשים?

STI 2004

פורסם

איך אפשר לדבר על הרכב הזה בלי להזכיר את הפיל שבחדר? רכב חדש במעל 400 אלף שקל לא כולל בקרת שיוט אדפטיבית?

לא כולל אפילו בלימה אוטומטית בעת חירום???

באמת?

זיהוי כלי רכב בשטח המת ובקרת סטייה מנתיב מופיעים כאופציונאלים בדירוג משרד התחבורה. זיהוי כלי רכב בשטח המת מסומנים כסטדנדרט במפרט עצמו, ובקרת סטייה מנתיב לא מוזכרת בכלל. אז בנוסף לזה שהמפרט של צ'מפיון בזיוני הם גם מבולבלים ורשלנים.

והאאודי Q2 מביא את כל אלה, כולל נהיגה בפקקים כסטנדרט במכונית של אותו היצרן שעולה 165 אלף שקל.

מה קורה כאן?

פורסם

עזוב. ביגואר f-pace מותקן מוביל פאקינג איי בהתקנה מקומית. זה כשאתה חושב שאתה על הקרקעית ודופקים לך מלמטה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

הזדמן לי לבחון את המפלצת הזאת. לא בדיוק מפלצת אבל יחסית למה שאני מכיר אודי Q5 הרבה יותר גדול, מה זה הרבה, הצלחתי להחליץ את פבל ביציאה מהחניה (נשבע שראיתי את ה-FJ-Cruzer של השכן).

לא מספיק ש-Q5 ענק יחסית להרגלים שלי, זאת הפעם הראשונה שאני בודק רכב מהקטגוריה הזאת (יוקרה).

אני מתבונן ברכב בהיותו עומד בחניה, חייב להודות שהוא נראה גדול ומרשים. בתזמון מבדר בחנתי את הרכב ביום של הסקר איזה רכב מרשים יותר, ספורטיבית או קרוסאובר (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?639312-%D7%9E%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9E%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA%D7%9B%D7%9D). התשובה שלי הייתה ספורטיבית אבל ליד Q5 התחלתי לתהות, הגודל, עומס הטכנולוגיה והשילוב הכללי בהחלט יודעים לעשות רושם.

תא הנוסעים מרווח יחסית להרגלים שלי, מקדימה אני בהתחלה מציין שהוא לא מרגיש לי יוקרתי, הציפייה הייתה למשהו בסגנון עץ ועור אך קיבלתי אלומיניום ותאורת לד. כחובב עיצוב מודרני אני מעדיף את האלומיניום ותאורת הלד! רק צריך לבחור תאורת אווירה בצבע תכלת להרגשה הקרירה.

יש כמה גאדג'טים חביבים שאני אתייחס אליהם:

"מצב כלבלב" - החלק האחורי יורד על מתלי האוויר לצורך נוחות העמסה. מגניב? כן. שימושי? וואלה לא יודע.

לוח המכוונים מתחלף לתצוגת מפה. לא יודע למה אבל זה מרשים.

למרות הסאב המובנה היה חסר לי קצת איכות בסאונד, פאצ'יות בבאס או משהו כזה.

בתנועה המנוע מזיז את הרכב הכבד בקלות (יחסית כן?), יחסית לקרוסאוברים הרגילים אני מרגיש גבוה באמת, הניתוק מהסביבה מעולה ובכללי נראה שהלקוחות הפוטנציאלים יהיו מרוצים. בהתנהלות יומיומית Q5 יתנהג נהדר ואף מעבר, אך כשניסינו להוציא מהרכב קצת יותר (אני הייתי הכתב שהתלווה לפבל) הבקרות חתכו את הכוח מהר ובבורטליות, התחושה היא שיש לו עוד יכולת אך היא מסורסת.

במסגרת המבחן נסעתי לאור יהודה, בעיר הזאת הרגשתי קצת כמו לוויתן או סתם מנקר עיניים. לצורך האווירה המשכתי לסביון השכנה והצלחתי להטמע בסביבה בקלות.

האם אודי Q5 הוא רכב טוב התשובה היא כן, האם כמכלול ללקוחות הרלוונטים הוא מספק? אני חושב בהחלט שכן.

לי אישית לא הייתי רוצה כזה, לא מבחינת הגודל, לא מבחינת היוקרה ובהחלט לא מבחינת הדינאמיות. אבל את מי אני מעניין בכלל?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
Q5 עם חבילת Luxury מגיעה עם כל מה שציינת ותעלה הרבה פחות מ-400K, בפועל.

לא לפי המפרט שהופיע בקישור מהכתבה, לא לפי המפרט באתר של אאודי ולא לפי דירוג הבטיחות שלה לפי משרד התחבורה (בקרת שיוט אדפטיבית ובלימה אוטונומית לא מסומנים אפילו כאופציונאלים).

אז או שהבלגאן חוגג ושום דבר לא נכון ולא מעודכן - חוסר מקצועיות משווע - או שהדברים לא קיימים. בכל מקרה - זה לא מחמיא לצ'מפיון

• תוכן חדש...