Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקמיצ'י שלנו אוהב את קפריסין, ואוהב גם לנהוג, למרות שהם שם נוהגים בצד הלא נכון של הכביש. אז הוא החליט להרכיב מדריך קצר על כל תהליך שכירת הרכב בקפריסין - דלק, רשיון, ביטוח. כל מה שאתם צריכים לפני שאתם מתכננים את הטיול הבא שלכם.

MAIN.jpgunnamed (1).jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

תודה על המדריך.

רק מוסיף משהו קטן מהניסיון האישי שלי משנה שעברה.

הזמנתי רכב מאותו אתר שהמלצת. בחרתי בפורד פוקוס ידני או דומה לו מחברה מקומית עלומת שם שהציון שלהם היה סביר והמחיר היה זול מאוד. כשהגעתי לאסוף את הרכב הפנו אותי לדוכן של אוויס ורק אז הסתבר לי שהחברה היא בעצם חברת בת או מותג לואו קוסט של אוויס.

הרכב שקיבלתי היה אכן פורד פוקוס ידני רק שהיה 2 דורות אחורה עם כ 70000 קמ ועם מנוע 1.4. ע-ג-ל-ה.

ממש סבלתי איתו באזור ההררי. שאר הזמן פשוט התגלגלתי איתו.

אז לקחת בחשבון שאם המחיר נמוך יש להם שם גם ציים של מכוניות מיושנות.

פורסם

אכן, כמו שרשמתי, פעמיים קיבלתי רכבים בגיל ומצב שלא היית מקבל בארץ.

אגב, הלכתי על חברת לואוקוסט עלומת שם לנסיעה הקרובה, אעדכן...

פורסם

תדוה רבה, מדריך מקיף ומדוייק.

שכרתי שם רכב בדיוק באותה דרך: Rentalcars.com, Europcar, איסוף והחזרה בשדה התעופה לרנקה, קבלה עם מיכל מלא והחזרה עם מיכל ריק.

רק היה הבדל אחד, לא יצא איתי נציג.

בדלפק קיבלתי את המפתח, אמרו האוטו במגרש, תסע.

אותו דבר בהחזרה. חניתי את האוטו במגש והחזרתי את המפתח לדפלק. אף אחד לא יצא.

זה היה בשנת 2014, הזמנתי רכב סופר מיני. קיבלתי פורד פיאסטה 2007, הדור הקודם כמו זה שנמכר בארץ ב 2003-2004. אבל על השעון היו רק 40.000 ק"מ והיא הייתה במצב יחסית טוב. 1.4 ידני.

בכל שאר הדברים - התרשמות זהה.

לגבי מיקום מנופי איתות ומגבים:

מכוניות בתקינה של אנגליה - מיקום כמו בארץ.

מכוניות בתקינה של יפן - מיקום הפוך.

יש שם גם וגם, כולל יבוא משומשות מיפן.

פורסם

הייתי בקפריסין גם בקיץ שנה שעברה,

שכרתי רכב משפחתי דרך AVIS - הגעתי ללרנקה ובדלפק של השדה תעופה הבחור היה ממש אדיב, רצה לתת לי מאזדה 3 אוטומטית וביקשתי ממנו ידני.

ניסה וחיפש ובסוף מצא - טויוטה קורולה סדאן 1.6 עם גיר ידני ורמת גימור שמקבילה לSUN הישראלית, עלתה לכביש במרץ 2016(הייתי ביולי) עם 16,000 קילומטר, קיבלתי עם מיכל מלא הייתי חייב להחזיר מיכל מלא.

כן היה בחור במגרש של ההחזרה\הוצאה של הרכבים בחברת השכרה שבדק איתי את הרכב בהתחלה ובסוף.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

יצא לי לשכור בקפריסין לא פעם, אבל הפעם האחרונה היתה לפני כשלוש שנים עם המשפחה.

שכרתי מאוויס בשדה בלרנקה.

נתנו לי ספורטז׳ דור קודם (עכשיו כבר דור קודם קודם) בת כמה שנים טובות (הפסיקו לייצר את הצורה הזו ב2010 כך

שהרכב היה בן ארבע לפחות).

הנסיעה ליעד שלנו ליד פאפוס היתה משעשעת אם לא קצת מפחידה. הרכב היה במצב נוראי, רעש רעידות מטורפות וכו.

למחרת בבוקר קפצנו לאוויס בשדה בפאפוס. קיבלתי שם יחס מצוין (יש לי אוויס פרזידנט אז אולי זה קשור, לא יודע...) אבל הרכב הכי נורמלי שהיה שם היה עוד ספורטאז׳ מאותה צורה, אז קיוויתי שהיא תהיה במצב טוב יותר. לצערי לא היתה. בערב התקשרתי אליהם מהמלון והמנהלת סניף אמרה שאשאיר את המפתחות בקבלה והם ישלחו לי רכב חלופי מתישהו בלילה, שיחכה לי שם בבוקר.

בבוקר גיליתי פיז׳ו 307sw (סטיישן 7 מקומות). מאחר ואת הרכב הזה הפסיקו לייצר ב2008 הבנתי שהיא בת 6-7 שנים לפחות וגם זה רק אם היא באמת מהדגמים האחרונים שייוצרו. מיותר לציין שהקילומטרז׳ היה בשמים. מה שכן היא היתה במצב הרבה הרבה יותר טוב מהקודמות, ונשארנו איתה.

הדבר הכי משעשע היה שמי שהביא לשם את הרכב השאיר את הרדיו על גלגל״צ...

כל הרכבים היו ידניים אגב.

הנסיונות הקודמים שלי שם לימדו אותי שדווקא החברות הקטנות המקומיות מחזיקות ציים חדשים יותר בזמן שחברות גדולות כמו אוויס, הרץ וכו (או הזכיינים שלהם בכל אופן) מחזיקים רכבים ישנים וברמת תחזוקה לא מדהימה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

לרוב מחכה לי שם רכב מהמארחים שלי ותמיד קיבלתי רכב מלוקק ושמור.

החלק שהיה לי אישית הכי קשה להתרגל אליו זה להקיף את הכיכרות משמאל. למרות שיש לי הרבה מאוד שעות נהיגה בקפריסין עדיין כשאתי מסתובב להסתכל אחורה ברוורס אני דופק את הראש בחלון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היו לי מלא קטעים מבדחים:

- לנסות להיכנס לרכב מהצד של הנוסע

- לנסות להכניס את המפתח לסטארטר ולגלות שהוא בתד השני

- במעבר בין רוורס להילוך ראשון לתת כיפים לדלת במקום להחזיק את הידית הילוכים

- בחלק מהאזורים גלגלצ היא התחנה עם הקליטה הכי טובה.

אבל דווקא כיכרות וצמתים פחות הסתבכתי - מה שכן בעשרות קילומטר הראשונים נכנסתי פה ושם במדרכות או סטיתי קלות לשוליים, השטח המת שהחליף צד היה קשה.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לזכותם ייאמר שבכיכרות יש חיצים שמראים לנהגים שאין להם מושג איך לנהוג בכיכרות (רוב הישראלים) מאיזה נתיב להיכנס לכיכר לפי היציאה שאתה רוצה לצאת ממנה. (כלומר-אם אתה יוצא ביציאה ה-1 כנס מהנתיב הכי שמאלי ואם ביציאה השלישית מהנתיב הכי ימני*)

*תזכרו שנוהגים שם בצד שמאל - נא לא ליישם את זה בארץ.

פורסם

לפני שנתיים שכרתי רכב באחד מאיי יוון, שכרתי ב"הרץ". קיבל אותנו נציג מבוגר בלי חולצה, מסר לנו סקודה פאביה מהדורות הישנים(ניראה לי עד 2006) 1.4 ידנית.

בסיום הוא לא בדק בכלל את הרכב, רק ראה שיש דלק.

וזה בפאקינג "הרץ"!

בחברות קטנות יותר, אני אפליו לא רוצה לדעת מה קורה.

פורסם

כן, יוון מאוד דומה לקפריסין מבחינה זו.

לפני שלוש שנים הגעתי עם חברים לרודוס וקיבלתי מאוויס רכב בן חמש. אבל מה, זה היה 525i אז לא התלוננתי [emoji2]

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לפני שנתיים שכרתי רכב באחד מאיי יוון, שכרתי ב"הרץ". קיבל אותנו נציג מבוגר בלי חולצה, מסר לנו סקודה פאביה מהדורות הישנים(ניראה לי עד 2006) 1.4 ידנית.

בסיום הוא לא בדק בכלל את הרכב, רק ראה שיש דלק.

וזה בפאקינג "הרץ"!

בחברות קטנות יותר, אני אפליו לא רוצה לדעת מה קורה.

לפני כמה שנים שכרתי ברודוס בחברה מאוד מאוד קטנה ששייכת לבעלת הבית של המלון (קטן) בו התארחתי.

היו להם כמה מכוניות כולל פיאט סייצ'טו די ישנות, פונטו וכו'.

בלי מילוי טפסים, בלי בדיקת דלק, בלי שום דבר, אווירה ביתית ונוחה.

הזמנתי רכב קטן, קיבלתי גרנדה פונטו 2007. זה היה גם כן בשנת 2014.

80 אלף ק"מ, מצב פחות או יותר נורמאלי.

שקע מצית לא עבד, אי אפשר היה לחבר GPS.

במקום החליפו לי אותה בניסאן מיקרה חדשה לגמרי (2014) וביום למחרת החזירו את הפונט לאחר תיקון שקע מצית.

תקח, תסע, תחזיר מתי שאתה רוצה, אף אחד לא מגביל קילומטרז', לא בודק שום דבר, לא מסתכל על כמות דלק.

לא יודע אם זה טוב או לא, אבל זה שונה לחלוטין ממה שראוים בחברת השכרה הגדולות.

פורסם

שכרתי בקפרסין לפני שנה רכב קבריולט במחיר יחסית מצחיק של 50$ ליום כולל ביטוח מלא.

קיבלתי מרצדס CLK ישנה אבל במצב מעולה, סך הכל אני והאישה מאד נהנו

טסלה 3 2022

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תיקון ועדכון -

תיקון כי טעיתי ואת הניסן טידה שכרתי מsixt ולא europcar.

עדכון - נסעתי (שוב) ושכרתי (רכב) שוב.

בהתחלה שכרתי דרך ה״חברה הסודית״ וקיבלתי הפנייה ליורופקאר.

לאחר מכן ראיתי בהפרש משמעותי בחברה שנקראת payless, אז ביטלתי את ההזמנה הראשונה ושכרתי מהם.

זוהי חברות הlow cost של IMG_0054.jpgאויס ובאדגט (החברות מאוחדות שם).

הזמנתי ניסן נוט. קיבלתי ניסן נוט, 2103 עם 30 אלף ק״מ, קצת שריטות - סה״כ בסדר.

לזכותה יאמר שהיא חסכונית ומרווחת.

נראה שהיא הפכה לחביבת הקהל וחברות ההשכרה שם, ממש נפוצה.

הפעם לראשונה מאז שאני שוכר רכב נאלצתי לבדוק את הביטוח ביטול השתתפות עצמית.

מישהו השאיר שפשוף משמעותי על הדלת של הרכב. שמתי לב לזה רק בדרך חזרה לשדה שתדקלתי את הרכב.

הבחור שבדק לא ממש התענין. בדק את מיכל הדלק ושיחרר אותי.

פורסם

הזמנתי ניסן נוט. קיבלתי ניסן נוט, 2103 עם 30 אלף ק״מ, קצת שריטות - סה״כ בסדר.

איך הזמן רץ כשנהנים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...