Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק. היא באמת הרגישה מאוד מתקדמת

לפחות בארץ ניסאן נוט מהדור הזה (נמכרו מעט) הגיעה עם סופרצ'ארג'ר ולא טורבו.

שזה די נדיר במכוניות בקטגוריה הזו.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז מקפיץ כדי לדווח את החוויה האחרונה שלי,

הטיול השני בקפריסין(הפעם כי לא היה לי חשק לעשות את כיפור בארץ), הפעם שכרתי רכב דרך SIXT ולא Budget - קטגוריה חדשה שהייתה אצלהם באתר, גולף ידנית דגם מובטח.

כמו כל דגם מובטח העלות הייתה יחסית יקרה(קטולג בקטגוריה של הIDMR, שזה לרוב במדינות אחרות A קלאס,אאודי A3 או דומה) - אבל החלטתי לשלם יותר כולל ביטוח החזר השתתפות עצמית מלא דרך האתר רק כדי להיות בטוח שאקבל את הדגם הנ"ל(שילמתי בסוף 200 יורו על 5 ימים - יודע שזה נחשב להרבה, אבל לא רציתי לקחת סיכון).

הגעתי לשדה"ת בלרנקה וניגשתי לדלפק של SIXT בקומת הכניסה, הנציגה החביבה ישר הפנתה אותי לקומה השניה לחניון ואמרה שמכיוון והזמנתי מוקדם אני מקבל את הרכב ישר.

הגעתי לנציגה בקומת הגג ושמה היא הדפיסה את המסמכים - שאלתי אותה איזה רכב אני מקבל והיא טענה "גולף, כמו שהבטחנו", מקבל את המסמך לחתום ורואה שכתוב "Audi A3" שאלתי אותה למה רשום אאודי A3 והיא אמרה - אז שודרגת בחינם(מצחיק שהיא לא טרחה אפילו להסתכל) ושאין גולף זמינה להשכרה(על דגם מובטח) ביינינו? A3 היא סוג של גולף ותאכלס לא אכפת לי.

הבחור בחניון העמיד את הרכב מולי וישר קלטתי לפי הטאסות שמדובר ברמת גימור יחסית נמוכה, הרכב היה חדיש יחסית(מאי 2015 - יותר חדש מרוב הרכבי השכרה הקפריסאים) אבל הרכב הגיע ברמת אביזור מאוד נמוכה(אין בקרת שיוט,אין שליטה מההגה,אין GPS ואין דיבורית BT) את המערכת שליטה של אאודי כולל המסך הצבעוני(MMI) יש, מצחיק שדווקא את המסך המתקדם החליטו להשאיר אבל דיבורית BT להוריד.

על הרכב עברו 45 אלף קילומטר שחלקם ללא ספק היו אצל מעשנים(את הריח של הסיגריות היה קשה לפספס) - מרגיז ומשהו שלא נתקלים בו בשאר מערב אירופה(אבל כן בישראל).

IMG_20170928_122804.jpgIMG_20170928_115025.jpg

התחלתי את הטיול בביקור קצר במוזיאון הרכב בלימסול - את האמת? אכזבה, אין הרבה רכבים נדירים(הרוב רכבים רגילים משנות ה80 כמו סיירה רגילה, רובר 100, פנדה 4X4 וכו') בנוסף המקום היה בתוך מחסן ללא מזגן(עם המון מאווררים) וכשהגעתי בדיוק החליטו להתניע מכוניות בתוך המתחם - מה שיצר אווירה שאי אפשר באמת לשהות בה להרבה זמן ללא מחנק.

ביום השני החלטתי ליסוע להרי הטרודוס - הרבה כבישים מגניבים עם נופים עוצרי נשימה, כשיורדים מההר אחרי הכפר הראשי על הB8 יש יציאה צדדית לכיוון כביש B8 הישן, דרך חמודה לאללה ונסתרת עם כבישים צרים ומפותלים בדרך למטה.

IMG_20170929_112002.jpgIMG_20170929_111721.jpgIMG_20170929_121421.jpgIMG_20170929_120837.jpgIMG_20170929_124724.jpgIMG_20170929_134136.jpgrsz_1rsz_img_20.jpg

ביום השלישי החלטתי לעשות משהו "משוגע" -

חיפשתי כביש מגניב, בלי באמת מטרה או המלצות ולאחר חיפושים רבים מצאתי דרך קטנה בלי כמעט המלצות בתוך היער בפאפוס שנקראית Cedar vally road, הדרך משמשת לגישה לצ'דר וואלי כמו שהשם שלו מרמז אבל אם לא נכנסים לשמורה אלא ממשיכים עליו ישר מקבלים דרך מפותלת עם נוף מהריב שפשוט לא נגמרת- תענוג.

לאחר הסוף שלו פניתי לכיוון polis(פשוט כבר לא הייתה קליטה סלולרית לקבוע דרך חדשה - ותאכלס? החלטתי להמשיך לאבד את עצמי בהרים) שמה הגעתי לקצה רכס ההרים של היער הפונה לים - דרך קסומה שלא חושב שכתובה מספיק בשום מדריך(סליחה על המעט תמונות, אין הרבה מקומות נורמאלים איפה לעצור בכביש הצר) - מה שכן? היו על הכביש חצץ ואבנים שככל הנראה נפלו מההר למעלה, לכן צריך לנהוג בזהירות רבה בדרך הנ"ל(נתיב אחד לכל כיוון או נתיב אחד ל2 הצדדים ברוב הדרך) - התחלתי ב9 וחצי בבוקר סיימתי את המסלול באיזור 3 אחר"צ(אגב, הדרך מבודדת לחלוטין - בכל הזמן הזה ראיתי אולי 6 מכוניות על הכביש).

IMG_20170930_111128.jpgIMG_20170930_112030.jpgIMG_20170930_124023.jpgIMG_20170930_124032.jpgIMG_20170930_124636.jpgrsz_img_20170930_121920.jpgIMG_20170930_124639.jpg

נהיגה בשמאלי? את האמת בהתחלה זה ריגש אותי, הפעם? לא הרגשתי בכלל בעיה - חוץ מטיפוס אחד על המדרכה בחניון של חברת ההשכרה(מול הנציג שזה הרגע מסר לי את הרכב) לימדתי את עצמי להסתכל על הקו המקוקו שעל הכביש ע"מ ליישר את עצמי על הנתיב(כדי להסתדר עם השטח המת בצד שמאל) ולא היו לי טעויות של פניות וכו', אבל זה פעם שלישית אני טס לנהוג במדינה שנוהגת בשמאל ואני את האמת דיי התרגלתי, לא מורכב.

לגבי הקפריסאים? עברייני תנועה, אבל בנונשלאנט - אין צפירות רבות או עצבים בכביש אבל כולם נוהגים בערך איך שהם רוצים(עקיפות בקו רציף, מהירות, חניות של עבריינים וכו') , בכביש בין לרנקה לפאפוס יש המון! ניידות עם אקדחי לייזר.

בהחזרה הנציג של SIXT בדק את הרכב מבחינת נזק(לא מצא כלום) למרות הקוליזן וויבר המלא שרכשתי ושחרר אותי לדרכי ללא הערות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

שווה להתייחס לנושא ביטול ההשתתפות העצמית. המחירים הנגבים עבורה הם חזירות לשמה. בדרך כלל ההשתתפות העצמית היא בסדר גודל של כ-1000 יורו והביטול שלה עולה לרוב 10 יורו ומעלה.

כלומר כדי לבטח 1000 יורו ל-4 חודשי נהיגה תשלמו 1200 יורו. מישהו היה עושה ביטוח מקיף אם הוא היה עולה פי 4 משווי הרכב לשנה?

אז נכון שחו"ל, ופחות רגילים לחוקים,לרכב ולנהיגה שם. ונכון שממש יבאס לשלם 1000 יורו במקרה ש...

אבל כבר שכרתי מעל 300 ימים ולא שילמתי על נזק.

שכל אחד יעשה את החשבון שלו.

בקטע משעשע, פעם אחת ברודוס היתה תקלה בכרטיס אשראי ולא הצליחו לקחת פיקדון. נאלצתי בפעם היחידה לשלם על ביטול השתתפות עצמית - וזו הפעם היחידה שסרטתי אוטו שכור.

ואם כבר מדברים על קפריסין - הזמנתי שם משפחתית מיורופקאר (גולף) - קיבלתי פיקנטו. לא היו להם עוד רכבים. בקושי היה מקום לציוד כולל העגלה של הילד.

נסענו למקום מרוחק אבל דרשתי שיחליפו לי את הרכב למשפחתית. למחרת הביאו לי פוקוס חבוטה במצב גרוע (גלגל הגה "אכול" ורעידות בנסיעה של 100).

פורסם

אל תשכח שרוב האנשים לא שוכרים רכב ל-4 חודשים.

תקופת ההשכרה הממוצעת היא של ימים בודדים.

לכן אפילו אם תיקח שבוע - כן משתלם (לדעתי) להגן על 1000 אירו עם 70.

פורסם

גם אני הייתי לפני כ 3 שבועות בקפריסין בפעם שניה, פעם ראשונה הייתה ב 2014.

בפעם הקודמת הזמנתי סופר מיני ידנית, קיבלתי פורד פיאסטה 2007 מהדגם שנמכר בארץ בשנים 2003-2004. הייתה יחסית במצב טוב.

הפעם הזמנתי גם סופר מיני ידנית דרך יורופקאר, איסוף והחזרה בשדה תעופה פאפוס. מחיר בסיס 25 יורו ליום, נסעתי ל 3 ימים, 75 יורו שזה כ 320 ש"ח.

דלק בשיטת Full to empty, שזה לא הכי משתלם כי לא תמיד מצליחים להחזיר רכב עם מיכל ריק לגמרי. קיימת אפשרות להחזיר עם מיכל מלא ולקבל זיכוי על 58 יורו שהם מחייבים על מיכל דלק.

כן עשיתי ביטול השתתפות עצמית ( כ 40 יורו ל 3 ימים).

קיבלתי קיה ריו 5 דלתות 1.2 ידנית מודל 2015 עם 30.000 ק"מ על השעון, במפרט זהה לדגם שנמכר בארץ (עם שליטה מההגה וכו').

אגב מנוע 1.2 לא מרגיש עגלתי יותר על המידה וחסכוני מאוד, צריכה ממוצעת לפי מחשב דרך הייתה כ 7- 7.5 ליטר ל 100 ק"מ, זה כלל נסיעה לטרודוס.

פורסם

2017-10-31 12.44.26.jpg

לפני כחודשיים הזמנתי מראש ג'ימני פתוח דרך האפליקציה Rentalcars.com, לטיול בכריתים (איי יוון).

האופציה הזולה ביותר הייתה של חברה קטנה בשם S.K

לאחר הנחיתה ניגשתי למגרש של חברת Holiday Free ושם קיבלתי שירות עם חיוך של נציג מדוגם שהסביר שאין לו את הרכב אבל "שידרג" אותי לקיה ספורטאג' ידנית (בתמונה).

ללא רשיונות, תא כפפות ריק, רבע מיכל דלק, קח את המפתח וסע.

אני נהנתי מאוד מהנהיגה והרכב היה במצב נקי ומסודר.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...