רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5013908,00.html טור בול בפוני של הנהג הישראלי הטפוסי.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אתמול התפרסמה במגזין שלנו כתבה על מתיחת פנים שעבר הריינג' רובר ספורט. יחד עם מתיחת הפנים לנדרובר הציגה גם גרסת פלאג-אין הייבריד לריינג' ספורט. זה כמובן הכל טוב ויפה, ושמירה על הסביבה וכל זה. אנחנו לגמרי בעד (במיוחד כשהשמירה הזאת מגיע עם 400 כ"ס ו-100 קמ"ש תוך 4 וחצי שניות), אבל בעקבות שורה אחת בהודעה לעיתונות עלתה לנו שאלה אחרת לגמרי. לנדרובר כתבו שם שגרסת הפלאג-אין הייבריד, בגלל פליטת המזהמים הנמוכה שלה, תקבל פטור מלא מאגרת גודש - עמלת כניסה למרכזי ערים. עד פה - על פניו - בסדר גמור. קניתם רכב היברידי, אתם לא פולטים מזהמים ולא חונקים את התושבים, כנסו חופשי. אבל כאן, מתגלה הבעייתיות שבשיטה - אגרת הגודש, כשמה כן היא - אגרה שנועדה למנוע מאנשים לגדוש (לא, לא לגדוש …
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפי המבטא לפחות גדל אם לא נולד בארץ.
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
יוליאן "סוגר" 3 שנים עם מיצובישי ספייס סטאר. עלויות, תהיות, ולמה לא פלואנס?
הודעה אחרונה מאת ronlol, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
הפעם ניסן שיחקו אותה עם העיצוב. הלכו עד הסוף. לא עוד מיני משעממת ואפרורית כבעבר. תענוג לעיניים. מבחוץ ומבפנים. עם מידות שצמחו משמעותית, לכל עבר. ויש לה את כל הסיכויים להצליח, גם אצלנו. תלוי ביבואן, כמובן.
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 47 תגובות
- 19.1 אלף צפיות
היי חבר'ה, רוצה לטוס לברלין בקרוב וראיתי שרוב המכוניות להשכרה שם ידניות. אני יודע לנהוג על ידני [כל השיעורים + 3 טסטים על ידני] אבל יש לי רישיון על אוטומט [סיפור ארוך אבל את הטסט האחרון עשיתי על אוטומט] האם אני יכול לנהוג באירופה על רכב ידני? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
היי חברים, אני לפני קנייה של גלאי רדאר, היום אני עם הקוואטרו והביצועים שלו עלובים (הוא אחרי עדכון וכו'). זקוק להמלצה של גלאי שלא מפספס, האם הוולנטיין1 עדיין אקטואלי, או שיש משהו יותר טוב ממנו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בסרטון ממש מגניב שמצאתי, עולה טענה קצת מוזרה: המתחרה הכי רצינית של גולף, היא לא אחרת מ...פולו! יכול להיות שהוא הגזים קצת, אבל האמת שנראה שהפולו באמת קיבלה כמה שיפורים רציניים! בעיקר מבחינת גודל, עיצוב, ואבזור. נראית טוב ונוסעת טוב! (במיוחד ב"כתום אנרגיה" שבסרטון...) אז מתי היא אצלנו? עם אלו מנועים? וכמה מתוספות האבזור בכלל "ישרדו" את היבואן?
הודעה אחרונה מאת Major_Katz, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
מתעניין ברכישת מונית מרצדס שנת 2012 ורציתי לדעת מה תהיה התוספת עבור החלפת הרכב ממונית לפרטי.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
המיקרה החדשה כנראה באמת מעניינת, אך כנראה לא תהיה זולה
מאת Guest boobleit-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מבחן מעניין שלה מול סוזוקי איגניס וסיטרואין C3
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.revup.it/abarth-500-x-pronta-al-debutto/ כל מה שאני רואה שכתוב ומבין, זה 240CV ו1750, כנראה מנוע. אבארט 500X? מה? מי? מו?
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
שלום חברים, לעיתים קרובות נפתחים שרשורים ביקורתיים על רמת השירות בסוכנויות השונות ברחבי הארץ. חשבתי לפתוח שרשור זה ולרכז בו את כל הביקורות החיוביות והשליליות שלכם. זה יכול להיות בנושאים הבאים: 1. סתם מביקור בסוכנויות. 2. התעניינות ברכב. 3. חויות רכישה וקבלת הרכב. 4. מסירת רכב לטרייד אין ושיתוף הפורום בתנאים. 5. מבצעים בעולם הרכב. 6. המלצות ליד 1, 0 ק"מ או ליסינג פרטי. 7. מבצעי "חבר", "הוט" ודומיהם. אני מקווה ששרשור זה יהיה מועיל ויעזור לחברים בבחירת הסוכנות המתאימה לקניית רכב. כמו כן להראות ליבואנים (שנמצאים כאן בפורום) כיצד לתקן את השירות שלהם או כיצד להמשיך בדרכם הטובה ואף להשתפר. גמר חתימה טובה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 3 תגובות
- 954 צפיות
יוצא לי לעיתים רחוקות (פעם בשנה במקרה הטוב) להגיע למצב שאני צריך להוביל מוצר שלא יכנס לרכב פרטי,כמו ריהוט או איזו מכונת כביסה או מקרר. הובלה בתשלום עולה במינימום 250 שקל והשכרה של טנדר לשעתיים תעלה בסביבות ה-150 שקל (מהמעט שבדקתי ברחבי האינטרנט). חשבתי אולי להרכיב וו גרירה ברכב ובמצבים בהם אני צריך הובלה פשוט לשכור נגרר. ממה שקראתי התקנה של וו גרירה היא בסביבות ה-1000 שקל וצפונה. השאלה האם וו גרירה הוא משהו סטנדרטי שניתן להעביר מרכב לרכב? וכמה תעלה העברה כזו? אני לגמרי פתוח לרעיונות אחרים וכלכלים יותר.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
לאחר שקראתי כמה וכמה דעות בנושא, אמרתי לעצמי למה לא. נוריד את הפנורמית ונראה איך הולך. עד היום לא הלך, ולא ידעתי למה. אבל אחרי שניסיתי בלי למשך תקופת זמן, הבנתי למה אני לא מסתדר בלי פנורמית. זה לא שאני צריך לראות את החלונות הצידיים, וגם לא את הפרצוף שלי. זה גם לא נחמד לי שהיא מקטינה. העניין איתה שהיא פשוט תופסת שטח הרבה יותר גדול מאחור, ואז הראש שלי לא חייב להיות בדיוק באותה נקודה כדי לתפוס מבט לאחור. יש ימים שאני יושב עם ראש זקוף, ויש ימים שהראש נח על המשענת. יש ימים שאני שקוע בכסא, ויש שהגוף יושב זקוף. למעשה יש את כל התנוחות האלה אפילו בנסיעה בודדת. אני לא בקטע של להזיז את המראה כל שניה, וגם לא בקטע של להזיז את הראש כדי לפגוע בנקודה שבה אני רואה את החלון האחורי בדיוק.…
מבחן - ג'יפ רנגייד 4x4 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
לכבוד חג הטיולים הרשמי, לקחנו את ג'יפ רנגייד בגרסת ההנעה הכפולה למבחן דרך בכביש ובשביל (ובעליה חצי-מטורפת, ובמעבר מים, ובהצלבות לרוב). טיול נעים.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ריינג' רובר ספורט מקבל מתיחת פנים וגם גרסת פלאג-אין הייבריד. למרות השילוב המבטיח של מים+חשמל, לנדרובר מבטיחה יכולת שטח שלא נופל מזו של דגם הבנזין ויכולת לצלוח גופי מים בעומק של עד 85 ס"מ. מהצד השני של הסקאלה - גרסת SVR עם מספיק כוח כדי להעיף את הריאות שלכם למושב האחורי. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הפעם נחתתי בפרנקפורט, "בלית ברירה", בעקבות תערוכת הרכב, כמובן. למה לית ברירה? כי בפרנקפורט היצע הרכבים קטן יותר. אז למבורגיני זה לא אבל לא ירדתי בכוח סוס אחד או בקג"מ אחד. יש ניחושים? ניחשתם נכון, אודי R8 V10 PLUS. רכב מדהים ביופיו. זה לא מושך את העין כמו למבורגיני אבל אני פחות בקטע של משיכת עין ויותר בקטע של נהיגה. [video=youtube_share;pcEZMw23Mjg] רכבי הספורט של אודי אינם נחשבים מהמהנים ביותר לנהיגה (ועל המשפט הזה אני מחכה לגשם של השמצות מצד חובבי VAG). הם מהירים מאוד מאוד בקו ישר. לאף אחד מהם (כמעט) אין הנעה אחורית. האף שלהם לרוב כבד ותת היגוי היא לא קללה אצלם. חריג בנוף הוא ה R8. אמנם גם הוא בעל הנעה כפולה (בתערוכת הרכב הוצג דגם חדש עם הנעה אחורית) אך המנוע …
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רכב פיג'ו 206 2006 גיר רגיל, גובהה - 174 גם בקורס נהיגה שהראו לי איך לשבת נכון זה עדיין לא הכי נוח. תמיד כואב הגב התחתון בצד שמאל כנראה בגלל הקלאץ אני יושב עקום, הרגליים שלי מכופפות כל הנסיעה וזה גם גורם לאי נוחות, אם אני אשב יותר רחוק אז לא אגיע לקלאץ עד הסוף אז זה לא פרקטי. בכל קרה קניתי גם כרית מאוד נוחה שפרסמו פה בפורום וגם תמיכה לראש זה שיפר מאוד את הנוחות והלחץ בגב התחתון אבל זה לא הכי נוח להכנס לרכב ולצאת. עצות?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , במידה ולרכב יש ביטוח חובה המעודכן מגיל 29 ומעלה וביטוח מקיף מגיל 24? , האם לאדם בן 28 ניתן לתת לנהוג ברכב משום שביטוח חובה על פי חוק הוא על פי קבוצות גיל הין 24 ל29 ?
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הונדה סיוויק הישראלית מקבלת גרסת סדאן עם מנוע 1.6 ליטר אטמוספרי, אבזור בטיחות פחות טוב, ותא מטען פחות פרקטי. המחיר? גבוה יותר.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ברשותי bmw חדשה שנת 2017 , אך הרכב לא מגיע עם BMW apps ולא קיימת האפשרות של קונקטד דרייב כמו בדגמים המקבילים בחו״ל . קונקטד דרייב מאפשר לחבר מכשיר ios אל המולטימדיה בקלות ונותן הצגה ותפעול של הפלאפון ממערכת המולטימדיה בשילוב טאץ׳. דיברתי עם הסוכנות ממנה רכשתי את האוטו והתשובה הייתה שפשוט האופציה לא קיימת בישראל ולא יודעים להגיד אם ומתי היא כן תהיה קיימת. השאלה שלי האם יש איזה שהיא דרך חיצונית לצייד את המולטימדיה שלי באופציה הזו , בעזרת קודינג , obd , או כל אופציה אחרת ? אשמח לקצת מידע בנושא. תודה
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בסרטון אני מנסה לבצע פרסה כשנהג הליסינג בXV מופיע משום מקום ומשתלט על שני הנתיבים כאשר אני מתאמץ שלא: א. לעלות על אי התנועה (ג'אנט חתך נמוך וכל מפגש כזה מסתיים בפיצוץ צמיג ופגיעה בג'אנט) ב. להתנגש בנהג החצוף (שכנראה גם לא ממש אעכפת לו מהרכב)
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 974 צפיות
זולה בכ- 1,300 ליש"ט מאחותה הגדולה, הסקודה קודיאק. יקרה מעט מבת דודתה, הסיאט אטקה. מעניין מתי תתחיל להיות משווקת בישראל ובאיזה רמת מחיר.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, לא מצאתי פורום שיותר מתאים - במידה ויש אשמח אם תפנו אותי בקיצור - אני הולך מחר לעשות לרכב טסט, שילמתי לפני כשבוע את האגרה באתר של משרד הרישוי. לא חשבתי על הנושא בכלל - אני צריך להביא איתי איזה הוכחה או משהו..? כי אין לי כלום חוץ מהמספר תשלום שהם שלחו למייל. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
את השאלה שמופיעה בכותרת שאל את עצמו הנרי קאצ'פול במסגרת כתבה מצולמת עבור DriveTribe (קלארקסון ובניו). כדי להפוך את זה ליותר מעניין, צירפו לכתבה ג'וליה תלתן חדשה. שווה צפיה, תהנו! ומאחר וזה חתיכת מכונה מעניינת, גם טופ גיר הצטרפו לחגיגה: ואפילו EVO לא יכלו להתאפק (אם כי כאן מדובר על גרסה קצת יותר חלשה וזה מלפני שנה): Alfaholics GTA-R 270 review - Re-imagined icon
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
מבדיקה שערכתי עולה ש-WAZE ככה"נ "נתקע" בערך ב-236 קמ"ש ומפסיק להראות את המהירות בפועל, אם היא מעל 236. מישהו נתקל בזה?
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחלת הרינגופיליות החלה אצלי לפני כמה שנים, בעונה האחרונה היא עלתה שלב די רציני ועברתי לגור תקופה קצרה בנורבורג ולעבוד בחברת ההשכרה הצמודה למסלול Rent4ring. אז אחרי שצברתי מעל ל- 100 הקפות בנהיגה עם הרכב הזה על המסלול ועוד לא מעט הקפות בהדרכת נהגים שונים עליו החלטתי לכתוב לכם מבחן קצר על אחד מרכבי ההשכרה הזולים והקורצים ביותר לנהגים המגיעים לרינג, הסוזוקי סוויפט ספורט. אז בואו נתחיל מההתחלה את הסוזוקי סוויפט ספורט כולנו מכירים, גרסה ספורטיבית לרכב קטן בעל שלדה מהנה לנהיגה שלצערנו עדיין לא הגיע לארץ. הסוויפט מגיע עם מנוע 1.6 ליטר המפיק 136 כ"ס ומשודך לתיבה ידנית בעלת 6 הילוכים. חברת ההשכרה Rent4Ring Gmbh & Co. KGהממוקמת בסמוך למסלול המירוצים המטורף בעולם, ה…
הודעה אחרונה מאת Ioel Albrecht, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מסתבר שבחודשיים האחרונים שודרה עוד אחת מהסדרות בת של טופ גיר, והפעם טופ גיר אמריקה (וזה Top Gear America ולא Top Gear US שרצה כמה עונות). יש שמונה פרקים לכל מי שמעוניין. https://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gear_America (לא ראיתי שמישהו כתב על זה פה, אולי פיספסתי...)
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום אשמח להמלצתכם. אנחנו לפני רכישת סובארו פורסטר 2013-2014 ורוצים לוודא שאכן הרכב מתאים לדרישות של אבי. הוא יהיה הנהג היחיד ברכב . כבר כמה חודשים שאנחנו קוראים כתבות ורואים השוואות על הרכב והוא ניראה מתאים לצרכים. בעקרון הוא רוצה לעבור מסובארו xv שיש לו לסובארו פורסטר. מעולם הוא לא נהג בפורסטר ולכן חשבנו שלפני רכישתו (100 אלף + ) כדאי לקחת לכמה ימים התנסות. וכאן השאלה- איפה באזור הדרום הפרוצדורה הזאת תבזבז לנו כמה שפחות כסף ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת eilam, -
https://www.facebook.com/%D7%9E%D7%97%D7%90%D7%94-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%90%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99-1576453795726265/ כל הכבוד לבחור הזה שהקים את הדף. אולי מישהו בצמפיון יתעורר ויתחיל לתת שירות.
הודעה אחרונה מאת gbguy,