Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה חברים שמייחלים ליום שיהיה להם רכב אוטונומי. אני לעצמי לא מייחל זאת אבל עם יכולות הנהיגה של חלקם אני מקווה שמשאלתם תתגשם במהרה בימינו

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרי אף אחד לא רוצה רישיון שמאפשר לו לנהוג רק על מכוניות חדשות.

למה שרוב הנהגים בכלל יראו צורך בלנהוג על רכבים ישנים?

הכל היום אוטומאט, וגם באירופה זה יהיה ככה בקרוב. אין סיבה אמיתית ללמוד על ידני כל עוד אתה לא מתכנן לעבוד כנהג.

פורסם

עניתי על זה כבר:

נכון להיום כ 50% מכוניות בעולם מצויידות בגיר ידני.

בארץ מדובר במשהו כמו 5-10%.

כשאתה עושה רישיון בגיל 17, אתה לא יודע איפה תעבוד ועל מה תצטרך לנהוג, ולכן אם תעשה רישיון על אוטומטי, יכול להיות שזה יגביל אותך בצורה כלשהי, גם את זה פירטתי.

פורסם

הכל היום אוטומאט, וגם באירופה זה יהיה ככה בקרוב. אין סיבה אמיתית ללמוד על ידני

שמעתי בדיוק את הטענה הזו לפני יותר מ10 שנים כשהוצאתי רישיון. מאז אני נוהג רק על ידני. אומנם אני לא צופה השתלטות מסיבית של הידניות על העולם בעתיד, אבל אין סיבה לעודד חוסר אונים מול התיבה הזו.

פורסם
למה שרוב הנהגים בכלל יראו צורך בלנהוג על רכבים ישנים?

הכל היום אוטומאט, וגם באירופה זה יהיה ככה בקרוב. אין סיבה אמיתית ללמוד על ידני כל עוד אתה לא מתכנן לעבוד כנהג.

לא זה לא.

אפילו לא במערב אירופה ובטח לא במזרח אירופה.

בתור מי שטס בשנים האחרונות ושוכר רכב, עיקר הרכבים שראיתי בחברות ההשכרה היה ידני גם במדינות מערב אירופאיות כמו צרפת, גרמניה. גם בספרד ואיטליה הרבה ידני.

על מזרח אירופה? אני לא מדבר. ברומניה או בפולין כמעט ולא.

הנה, אחותי הוציאה רישיון לפני שנה וקצת ועברה טסט על גיר ידני. גם ככה היא תנהג בארץ על רכב אוטומטי, אבל למה להגביל את עצמה? אם היא תצטרך מתישהו לשכור רכב בחו"ל או במקרה לנהוג בארץ, טוב לדעת. כמובן שהיא לא משופשפת בנהיגה על גיר ידני כמוני או כמו נהגים אחרים שנוהגים רוב הזמן על גיר ידני, אבל אני בטוח שהיא תסתדר עם זה.

אפילו בגרמניה, רכבים אוטומטיים בהתחייבות ראיתי רק ברכבים יקרים יחסית, מה שנקרא בארץ מנהלים. (פאסאט ומעלה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני נמצא כרגע בטיול בחו"ל ושכרתי רכב סטנדרטי לגמרי, שעולה לי הרבה מאד כסף. רק לציין שהביטוחים הנוספים לשבוע עלו לי כ-850 ש"ח. כמובן שהרכב ידני, אוטומטי היה עולה לי רק כ-5% יותר מידני, אבל רק בהזמנת רכב ידני יכולתי להבטיח לעצמי את הדגם המבוקש.

לשמחתי לבני הבכור רשיון על ידני כך שאין לנו קושי לחלק את הנהיגה. גם לבן השני רשיון כזה, ואני מתעקש על כך שגם הצעיר, למרות שלפני השירות הצבאי נכשל בטסט, ילמד לנהוג בידני למרות שיתכן שזה יעלה לי עוד שיעורים ומבחנים. בסופו של דבר אני דואג לעתידו, והמיומנות לנהוג בידני עשויה להיות חשובה במידה זו אחרת, ולו בגלל אפשרות להחזיק רכב יותר זול בארץ או לשכור רכב בחו"ל בלי מגבלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ורק אני הזמנתי במינכן לפני שנה 'פאסאט ידני או דומה' , ובסוף קיבלתי אינסיגניה אוטומטית... [emoji33]

אחלה אוטו אגב..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

הרי אף אחד לא רוצה רישיון שמאפשר לו לנהוג רק על מכוניות חדשות.

80 אחוז מהמכוניות שנמכרו פה מאמצע שנות ה90 ואילך, היו עם גיר אוטומטי.

בגלל שרוצים לחסוך בשיעירים ולעבור טסט מהר. חלק אחרי זה מתבאסים שלא עשו רישיון על ידני, אפשר לראות את זה פה בלא מעט שירשורים.

זה מה שרואים כאן. לרוב השקט לא באמת אכפת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ורק אני הזמנתי במינכן לפני שנה 'פאסאט ידני או דומה' , ובסוף קיבלתי אינסיגניה אוטומטית... [emoji33]

אחלה אוטו אגב..

3 הזמנות בגרמניה:

1. פרנקפורט ב2014, הוזמנה מונדיאו סטיישן ידנית, זה מה שחיכה לנו, שדרגנו ל-A6 TDI סטיישן (ידנית כמובן).

2. פרנקפורט ב2016, הוזמנה גולף, הציעו לנו פורד CMAX או קשקאי דיזל, שתיהן ידניות. בשדרוגים הדבר היחיד שהציעו באוטומט היה 116. נלקחה הקשקאי.

3. דרזדן (לא מזמן), הוזמנה פוקוס סטיישן, קיבלנו 308SW דיזל ידנית. רק כאן הציעו שדרוג לאוטומט - אודי A6 TDI.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
80 אחוז מהמכוניות שנמכרו פה מאמצע שנות ה90 ואילך, היו עם גיר אוטומטי.

זה כמו לעשות תואר במשהו, בסוף התואר לא לגשת לאחד המבחנים בידיעה שזה ימנע ממך להתקבל ל 20% משרות.

יותר קל אבל לא בטוח שישתלם בראיה רחוקה יותר.

פורסם

אני מפספס כאן משהו?

באירופה, למיטב ידיעתי, אין כלל חלוקה של רישיון לידני או אוטומט. דהיינו ניתן לנהוג על גיר רגיל גם אם למדת נהיגה על אוטומט. לא נראה לי כי יש בעיה חוקית לנהוג בגיר רגיל גם אם רשומה לך הגבלה ברישיון הישראלי, ואני לא מתייחס לעניין הנוחות שנפגמת בטיול.

ייתכן ותהיה בעיה משפטית במקרה של תאונה (מצד חוסר זהירות, אשם תורם וכד') אך לא טענה של חוסר תקפות הרישיון כמו בארץ.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תינוקי, אתה טועה. כל מגבלה ברשיון המקורי שלך תקפה גם בארץ בה אתה נוהג. זה שיתכן שפקיד ההשכרה לא יבין את ההגבלה הכתובה בעברית לא מבטל את תקפותה, ונהיגה עם רשיון מוגבל שוות ערך לנהיגה ללא רשיון. בדיוק כפי שלא תנהג באופנוע אם אין לך רשיון מקבוצה A.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תינוקי, אתה טועה. כל מגבלה ברשיון המקורי שלך תקפה גם בארץ בה אתה נוהג. זה שיתכן שפקיד ההשכרה לא יבין את ההגבלה הכתובה בעברית לא מבטל את תקפותה, ונהיגה עם רשיון מוגבל שוות ערך לנהיגה ללא רשיון. בדיוק כפי שלא תנהג באופנוע אם אין לך רשיון מקבוצה A.

לפי דבריך:

באירופה אסור לי לנהוג בקטנוע שלא דרוש לו רשיון נהיגה, בגלל שבישראל דרוש לו רשיון???

לא הבנתי את ההיגיון

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מבירור קטן שעשיתי ברשת, גם באירופה אפשר להיבחן על רכב אוטומטי ואז ברישיון נהיגה יופיע כיתוב AT. עם הרישיון הזה אפשר לנהוג על רכב עם גיר אוטומטי בלבד.

• תוכן חדש...