Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדיף שלא.

אומנם הכיתוב על הרישיון מופיע בעברית, אבל לך תדע באיזה בסיס נתונים זה רשום.

יש כיתוב גם באנגלית בגב הרישיון.

בכל מקרה, עדיף שלא.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם פעם לא לעשות צבא היה בושה לבן אדם ולמשפחה שלו.

היום זה ספורט לאומי, כל אחד שלא בא לו לא עושה צבא ועוד מתגאה בזה.

הדור של היום ניהיה מפונק.

וזה בדיוק מה שאמרו על הדור של ההורים שלנו (ילדי הפרחים).

ובידיוק מה שאמרו על הדור של הסבים וסבתות שלנו.

ובידיוק מה שהילדים שלנו יגידו על הנכדים שלנו.

עדיין בעולם (לא בארץ) להערכתי כ 50-60% מהמכוניות הן ידניות.

התעצלת קצת בשיעורים, רצית לעבור טסט מהר, החלטת לעשות על אוטומט - מנעת מעצמך לנהוג על לפחות חצי מהמכוניות הקיימות. זה יכול להיות רכב שכור בחו"ל, רכב ממקום עבודה, לעזור לחבר להזיז את הרכב ממקום למקום ועוד כל מיני מצבים בהם תידרש לנהוג על רכב ידני ולא תוכל. בלי שום קשר לזה שהאוטו הפרטי שלך הוא אוטומטי.

פורסם

גם מערב אירופה היא לא מה שהייתה בנושא - שהייתי בשוויץ לא מזמן הרבה רכבים על הכביש היו עם גיר אוטומטי כבר, וגם מי שקנה שמה עד עכשיו ידני כבר התחיל לפנות לגירסאות האוטומטיות - שהייתי באנגליה לפני שנה וביקשתי לשכור מרצדס A קלאס או דומה עם גיר ידני אף חברה לא הציעה, שמצאתי את SIXT שמציעה שהגעתי לסוכנות חיכתה לי A3 עם DSG, כשביקשתי לגיר ידני נאמר שהם לא מציעים בקטגוריה יותר רכבים עם גיר ידני בכלל.

בכל מקרה, עדיין באירופה הגיר הידני מאוד נפוץ(יותר מישראל) אבל מצד שני לא כולם שוכרים רכבים באירופה והרבה אנשים לא רואים מעבר לרכב שלהם עצמם ביום יום - בכל מקרה בארץ רוב הסיכויים שהרכב שלך יהיה אוטומטי ולא ידני, גם חברות ההשכרה\הליסינג לא אוהבות את הידני - כשביקשתי רכב ידני כמה פעמים כרכב חברה(בראיונות עבודה וכו') נעניתי בשלילה מכמה חברות בטענה הנכונה ש"אף אחד לא ירצה לנהוג על ידני, ניתקע עם הרכב".

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

זה נכון לחלוטין מצד אחד ומצד שני לא משנה את העובדה שנכון להיום כ 50% מכלי רכב בעולם עדיין מצויידים בגיר ידני ואם תעשה רישיון על אוטומט לא תוכל לנהוג בהם.

פורסם (נערך)

עזוב כל מיני דגמים שמיועדים רק למדינות עולם שלישי. באף מדינה מערבית לא תהיה לו בעיה למצוא מכונית אוטומטית בכל קטגוריה שיבחר. אז ישלם עוד כמה יורו ליום השכרה. לא ביג דיל.

אכן, גם בזמני רק ידני, כשבודדים מאוד הוציאו רשיון לאוטומטי.

איך שאתה מתאר את המצב היום, זה עצוב משהו.

עצוב שהעולם מתקדם? עצוב שגם מכונית עממית מודל 2017 נמכרת עם גיר אוטומט 6-8 הילוכים? עצוב שהפער בביצועים וצריכת דלק בין גיר אוטומט לידני נסגר לחלוטין ובדגמים מסוימים יש אפילו יתרון לגיר אוטומט בזכות העברת הילוכים מהירה וחלקה? די, שחררו. בעבר לגיר ידני היו יתרונות רבים. היום היתרון העיקרי של גיר ידני זה מחיר זול ב-5-10% בהשוואה לגיר אוטומט.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
עזוב כל מיני דגמים שמיועדים רק למדינות עולם שלישי. באף מדינה מערבית לא תהיה לו בעיה למצוא מכונית אוטומטית בכל קטגוריה שיבחר. אז ישלם עוד כמה יורו ליום השכרה. לא ביג דיל

הנקודה שאנחנו מטיילים לא רק במדינות מערביות, לפני כמה חודשים הייתי בארץ המקור שלי ושלך ומה לעשות, נהגתי שם ברכב ידני. לא שכור אלא של קרוב משפחה.

הזדמן לי לנהוג ברכב שהוא (מבחינתי) קלאסי ומעניין. אם לא היה לי רישיון על ידני, לא הייתי יכול.

נכון, זה לא ביג דיל, אפשר לשכור בלי בעיה משהו אוטומטי. אבל עדיין רישיון על אוטומטי מגביל אותך. גם היום בעת המודרנית.

דבר נוסף. מקצוע שלי הוא מה שנקרא Servise engineer.

אותם חברה שמסתובבים בטנדרונים עם מלא חלקי חילוף בפנים ונותנים שרות לכל מיני דברים.

עד לפני כמה שנים בקטגורה הזו לא היה שום רכב אוטומטי וגם היום אין מבחר.

אז הנה, עוד מקום שזה מגביל אותך.

רוצה עוד דוגמה?

יום אחד תרצה רישיון על משאית. שם אין דבר כזה רק אוטומטי, לפחות בנתיים.

אז תצטרך ללמוד נהיגה על ידני ושם זה יותר קשה.

פורסם
עוד כמה שנים רוב המכוניות יהיו חשמליות, בכלל בלי תיבת הילוכים.

אז לא נצתרך לחשוב על איזה רכב כדאי ללמוד נהיגה...

גם אם החל מהיום כל רכב חדש שימכר יהיה חשמלי, "מלאי" המכוניות הידניות הקיימות יספיק ל 20 שנה פלוס/מינוס.

הרי אף אחד לא רוצה רישיון שמאפשר לו לנהוג רק על מכוניות חדשות.

פורסם

דומני שבאירופה אחוז הרכבים הנמכרים כאוטומטיים(כולל רובוטיים) עומד על משהו סביב 20-30%, כם הבדלים גדולים בין מדינות שונות.

גם עלות שכירת רכב אוטומטי משתנה מאד - לפםני מספר שנים בחנתי שכירת רכב אוטומטי בספרד, ההפרש היה למעלה מ-100% (180 אירו לידני, קרוב ל-400 לאוטומטי, לשבוע). במדינות אחרות ההפרש זעיר, וגם לגבי ספרד אני לא מעודכן.

מכל מקום, פות"ש, הנהיגה בחו"ל היא לפי תנאני הרשיון הישראלי שלך. אם תנהג בידני זו נהיגה ללא רשיון. לא הייתי מנסה זאת בשום מקום, בודאי לא בגרמניה עם השיטור הנוקשה במיוחד. ממליץ להשקיע בשדרוג הרשיון שלך לידני, וגם אחרי שתקבל את הרשיון יהיה עליך להמתין שנה עד שתוכל לשכור רכב ידני (לא כולל גרמניה, דומני ששם אין תקופת אכשרה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בכלל לא בטוח.

עובדה שיש היום לא מעטים שמוציאים רישיון רק לרכב אוטומטי. אותו רעיון.

פורסם

השרשור הזה עורר אצלי סקרנות.

האם מישהו עם רישיון רק לאוטומטי יכול להרחיב אותו לידני באמצעות מבחן שליטה או משהו בסגנון? או שהאפשרות היחידה היא טסט מלא לרכב ידני?

פורסם
אני בכלל לא בטוח.

עובדה שיש היום לא מעטים שמוציאים רישיון רק לרכב אוטומטי. אותו רעיון.

בגלל שרוצים לחסוך בשיעירים ולעבור טסט מהר. חלק אחרי זה מתבאסים שלא עשו רישיון על ידני, אפשר לראות את זה פה בלא מעט שירשורים.

פורסם
השרשור הזה עורר אצלי סקרנות.

האם מישהו עם רישיון רק לאוטומטי יכול להרחיב אותו לידני באמצעות מבחן שליטה או משהו בסגנון? או שהאפשרות היחידה היא טסט מלא לרכב ידני?

אין חובה לכמות שיעורים מסוימת, לא צריך לעשות שוב תיאוריה, אבל עושים טסט מלא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בגלל שרוצים לחסוך בשיעירים ולעבור טסט מהר. חלק אחרי זה מתבאסים שלא עשו רישיון על ידני, אפשר לראות את זה פה בלא מעט שירשורים.

וזה סותר את טענתך ממקודם

זו לרוב טעות להגביל את סוג הרישיון אבל עובדה שעושים זאת בידני/אוטומט ולכן מן הסתם בעתיד יעשו זאת בחלוקה של אוטונומי/עצמאי או איך שזה לא יתחלק

• תוכן חדש...