Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמאלנים, נמאסתם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אני רוצה לנסוע יותר מהר אני אעקוף אותו בצורה בטוחה ולא בצורה בריונית.

ושוב, אם אני מחליט שאני לא עוקף, המצב הוא לא מסוכן.

.Dead end

פורסם (נערך)
מעולה.

אבל למרות שתשתדל, זו עדיין עקיפה לא בטוחה.

בהנחה שרכב פרטי עוקף רכב פרטי אחר - אתם סתם עושים מעקיפה מימין סימפוזיון.

נכון, הנהג פחות מודע למתרחש מימינו. נכון, המראה הימנית לעתים אינה מציגה שדה ראיה גדול כמו זו השמאלית ובשילוב של כיוון לא נכון היא מייצרת שטח מת - אבל עדיין הסיכוי לפספס רכב (להבדיל, נאמר, מאופנוע) קטן. כיום, זה כמעט על תקן של לנהוג במהירות מופרזת בדרך מהירה.

נהג ששוכח לבדוק מראות או לא מכוון אותן כראוי מסוכן לעקוף באותה מידה גם משמאל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נעזוב לרגע בצד את המשתים שהיו נערכים ביוון העתיקה והקשר שלהם למנהגי הכביש של עם ישראל.

האם אתה לא מסכים שעקיפה מימין היא לא בטוחה?

יש עבירות מסוכנות ממנה, יש מסוכנות פחות. ועדיין, לעקוף מימין זה לא אידיאלי. To say the least.

אז על מה הדיון? מחפשים להתפלפל בכל מחיר?

פורסם

אם אני רוצה לנסוע יותר מהר אני אעקוף אותו בצורה בטוחה ולא בצורה בריונית.

quote_icon.png יוסי פרנקוס כתב: viewpost-left.png

ושוב, אם אני מחליט שאני לא עוקף, המצב הוא לא מסוכן.

.Dead end

המסקנה משני הדברים האלו היא לא dead end אלא שלא לעקוף זה ממש לא מסוכן בשום צורה, אבל אם כבר עוקפים אז צריך לעשות את זה בצורה הכי בטוחה שאפשר.

אי אפשר למדוד את רמת הסכנה של עקיפה מימין עם סקאלה אבל בכל דבר בכביש יש סכנה.

אם תיסע על 80 בנתיב הימני, משאית יכולה לדפוק אותך מאחורה כי הנהג לא שם לב ושיחק בטלפון (כמעט קרה לי).

אם תעצור ברמזור, כנ"ל (קרה לי).

אם אתה פשוט בימין וממשיך לנסוע יותר מהר מרכב שבנתיב השמאלי, איפה הסכנה בעצם?

לא עברת נתיב אז לא הסתכנת בזה שיש רכב שלא ראית כי הוא הסתיר לך אותו, ואם לא תעשה שום דבר דבילי, הוא ימשיך בנתיב שלו.

פורסם

אז אם מישהו מתנחל בשמאלי, לפניך שתי אפשרויות:

1. אם אתה מחליט שאתה לא עוקף - להישאר בימין ולא לעקוף, כי אז המצב לא מסוכן.

2. אם אתה רוצה לנסוע יותר מהר - להישאר בימין ולעקוף בזהירות, כי אז המצב לא מסוכן.

כלומר אין שום צורך בשינוי המצב הקיים? הדוחות מיותרים?

כתבת נכון. "אם כבר עוקפים אז צריך לעשות את זה בצורה הכי בטוחה שאפשר."

הצורה הבטוחה ביותר היא מהנתיב השמאלי, ע"י זה שנחנך את הנהגים מסביבנו להצמד לימין.

אם זה צריך לקרות דרך ענישה, So be it.

פורסם
האם אתה לא מסכים שעקיפה מימין היא לא בטוחה?

יש עבירות מסוכנות ממנה, יש מסוכנות פחות. ועדיין, לעקוף מימין זה לא אידיאלי. To say the least.

כיום, ובתנאים שציינתי, ההבדל ברמת הסיכון בין עקיפה משמאל ומימין - זעום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לטעמי, הבעיה הבטיחותית העיקרית בחוסר משמעת נתיבים היא בחוסר יכולת חיזוי של הסובבים אותך בכביש. כמה פעמים ביומיום אתם נתקלים בנהגים שזזים שמאלה או ימינה בין הנתיבים בלי שום סיבה נראית לעין? אני נתקל בזה המון, ואני נוסע רק 30 ק"מ ביום.

כשיש משמעת נתיבים, לא רק שהסכנה של עקיפה מימין של מתנחל שעלול בדיוק באותו הרגע להחליט לחזור ימינה נעלמת, אלא גם הצורך בבקרה על הרכבים שנוסעים בנתיב מימין כדי לוודא שהם לא פתאום יקפצו לך לתוך הנתיב, גם אם אין לפניהם אף אחד, סתם כי בא להם לעבור שמאלה (קורה לי המון אחרי מחלפים/התמזגויות כבישים).

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

אז יצאתי לטיול קצר עם הרכב לפני איזה כמה שעות, וחזרתי לספר.

כבר ביציאה מתל אביב, בהתחלה של כביש 1, רוב התנועה במרכזי והשמאלי, למרות שהכביש די פנוי. במשך איזה כמה קילומטרים אני והאוטובוס שהיה לפני פשוט עקפנו את כולם מהימני, במהירות פסיכית של 110 קמש. מה שאני הכי אוהב במקטע הזה, זה שיש מעין עליה קטנה עם פניה שמאלה, וכל הממהרים כל כך נבהלים שם, שהמהירות הממוצעת יורדת ל80 קמש. אבל כמובן רק בשמאלי.

ממשיכים הלאה. הכל טוב ויפה, התנועה זורמת בנתיב האמצעי. הימני ריק ומדי פעם רואים מישהו בשמאל. נהדר. ואז מגיעים להאטה. אני מתקרב ורואה לפניי שיירה של רכבים בשמאלי, שכנראה ניסו לעקוף את הלא פראיירים מהאמצעי ונתקעו. לאט לאט מתפזרים ואני משיג את סיבת ההאטה.

באיזה איי10 או כל רכבגנרי אחר מהסוג, יושבת לה בחורה צעירה חביבה. יד אחת בשיער, כאילו היא בדייט ומנסה לכבוש את מי שיושב מולה. יד אחת על ההגה. עין אחת על הכביש קדימה ואחת מרוכזת בילד הקטן שיושב במושב לידה. שומרת על מהירות מופלאה של ~85 קמש בנתיב השמאלי, באחד מהכבישים המהירים היחידים בישראל.

לפעמים אתה מגיע לסיטואציות כאלו ולפחות הנהג האיטי יודע שיש מישהו חוץ ממנו בכביש. ומה כאן? תעצור בחורה כזו בצד, אני בספק אם היא אפילו תדע באיזה מספר כביש היא. ועכשיו מה שיותר מדהים הוא, שכדי להגיע לנתיב השמאלי, היא הייתה חייבת לעבור לכל הפחות שני נתיבים שמאלה, אלא אם עלתה על איילון בהרצליה, וזזה ימינה בדיוק פעם אחת, כשהתחברה לכביש 1.

וכן, יאללה, בואו נדבר על זה שהיא "לא יודעת שהשמאלי מיועד לעקיפה". אז מה היא כן יודעת? ומה לעזאזל דוחף נסיכות כמוה לשבור את הגה חזק שמאלה, ברגע שהן עולו לכביש המהיר, עד שהן מוצאות עצמן בנתיב הכי שמאלי שיש?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מה לעזאזל דוחף נסיכות כמוה לשבור את הגה חזק שמאלה, ברגע שהן עולו לכביש המהיר, עד שהן מוצאות עצמן בנתיב הכי שמאלי שיש?

חיבה בלתי מוסברת לנסיך ויליאם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

או אפקט העדר. כולם עושים את זה, אז למה לא להצטרף?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...