רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 663 צפיות
מחפש להשכיר חיפושית בברצלונה כדאי לצאת איתה מחוץ לעיר ליום אחד יש חברת השכרה בברצלונה שיש לה חיפושית?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, ברשותי x3 עם מישלן בני 3, שהתחילו להתיבש וברצוני להחליף. ראיתי שמוצעים למכירה צמיגים מתאימים החל מ250 ועד 2,000 ש״ח. הזולים יותר כמובן סינים, טאיוונים, יפנים. אני נוסע כ-30 אלף ק״מ בשנה בעיר ובכבישים בין עירוניים. האם פער הבטיחות, התפקוד ואורך החיים משמעותי? אני לא רוצה לקמץ בצמיגים, אבל לא אשקיע אלא אם יש לכך משמעות. אז איזה צמיג מומלץ? כמה אמור לעלות? איפה כדאי לקנות? תודה! ג׳ון
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כבר ראיתי את הכלי הזה כמה וכמה פעמים בקנקון. מישהו יודע פרטים עליו? מעניין גם לדעת אם יש אפשרות לעשות לרכב הזה תקינה בארץ ומה יהיה המחיר, ואיזה רשיון צריך אליו (רכב, אופנוע, טרקטורון), ואיך בגלל מגדירים אותו?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברה, אז ככה, אני וחבר שלי חושבים על לקנות רכב יחד והשאלה היא פחות או יותר הרישום של הבעלות! שנינו לא קונים רכב חדש אלא יותר העברת בעלות ( "יד שנייה" ) ובעצם אין לנו מושג אם אפשר לרשום את שנינו כבעלים ראשיים אלא אפשר רק אחד.... מישהו יכול לעזור לנו במקרה הזה? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לקראת החגים הקרבים, להלן הדוח החודשי של אוגוסט Cars-Aug-2017.pdf
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יכול להמליץ/להזהיר מסוכנות רכב זו או אחרת מבין הסוכנויות הגדולות? דבר נוסף וחשוב יותר - וזה באופן כללי אבל במקרה זה מדובר ביוון. בדרך כלל בבחירת הרכב, כמובן שאי אפשר לבחור רכב ספציפי אלא מדובר בקבוצת רכבים באותו סגמנט (לרוב, חוץ ממיוחדים). יש איזושהי דרך לדעת איזה מנוע יש לרכב? אהיה יותר ספציפי. יש קבוצה של רכב סופר מיני אוטומטי - במקרה זה, פיג'ו 208. מצוין ליד שמדובר במנוע 1.2 ושכמובן אפשר לקבל רכב דומה ולאו דווקא את הפיגו'. מה הפחד? שאקבל 1.2 עם 82 כ"ס גיר רובוטי (כמו אלה שהביאו בזמנו לארץ) למרות שאני רוצה 1.2 טורבו עם גיר אוטומטי פלנטרי. פניה לסוכנות לא עזרה, קיבלתי תשובה לקונית לפיה "אקבל את הרכב שנמצא במלאי" מבלי להתייחס לשאלה שלי בכלל. ניסיתי לבדוק גם צי מכ…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
שלום לכולם מעוניין לשכור רכב מעניין באיטליה (צפון), אגם גארדה, ורונה, מילאן ל 8 ימים. עברתי על כל חברות ההשכרה בארץ: אויס, שלמה, הרץ, איסתא, אופרן. לאף אחד מהסניפים בארץ אין רכבי קבריולט, או רכב יותר מובחר מאלפא ג'ולייטה שגם לו אין התחייבות. ב hertz.it יש פיאט 500 קבריולט אך גרסה אוטומטית 1.2 (מניח שלא יהיה לי כיף לנסוע בהרים) ויש FIAT 124 SPIDER אשר מחירה עולה בסביבות 700 יורו (קצת יקר) יש גם Abarth 500 595 אבל המחיר בשמיים (קרוב ל 1000 יורו) מצאתי דיל בחברת ההשכרה maggiore.it על קבוצת רכבי קבריולט הביניהם או חיפושית קבריו או FIAT 124 ספיידר ב 500 יורו אך ללא כל מיני ביטוחים או ביטול השתתפות עצמית מלאה. אני נוטה להזמין מהארץ את הרכבים רק בגל…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז כנראה שהסטטיסטיקה לא משקרת גם ברכב שלי, לאון 1.8 2011 עם 86 אלף ק"מ המותחן של הטיימינג קרס. כרגע לא ברור מה הנזק הסופי אני מכיר את כל הtecnical bulletin שנוגעים להחלפת המותחן כתוצאה מכשל והחלפתו במותחן מסדרה חדשה. השאלה שלי- היות והתקלה הינה סידרתית ומוכרת ע"י היצרן והיבואן, האם יש מישהו בפורום שיכול לקשר אותי לנציג שרות של צמפיון שינחה אותי כיצד לטפל בתקלה תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי, למי שיש סקודה ראפיד - אני יודע שיש לה איזופיקס במושבים... השאלה שלי, היא האם יש גם נקודות עיגון לחיזוק מהחלק העליון של כיסאות לילדים? בד"כ ברכבי סדאן יש נקודת עיגון עליונה במגש האחורי, אבל בחמש דלתות / סטיישן אף פעם לא שמתי לב שיש למעלה והמושב שם מתקפל פנימה. לפי מה שראיתי בתמונות גם בראפיד המגש והמשענת האחורית מקפלים כמו בסטיישן. אולי יש נקודות עיגון במקום שפספסתי? מאחורי המשענת של המושב האחורי? באתר הרשמי רק כתוב שיש ISOFIX. חשוב לי מבחינה בטיחותית לעגן גם מלמעלה ואני רוצה לדעת לפני שמחליפים לאשתי את הרכב מהעבודה... תודה. דוגמא:
הודעה אחרונה מאת itziks00, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הדור החדש של סוזוקי סוויפט נכנס לתוך היצע דגמים צפוף נורא. האם הוא מצליח להתבלט מספיק כדי להצדיק את עצמו?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שבוע טוב לחברי הפורום, בשעה טובה ומוצלחת התחדשנו ברכב חדש. הרכב אמנם בצבע שחור בוהק, אך לרוב יימצא בחניה מקורה- בבית ובעבודה. חשוב לי להקפיד על טיפוחו וטיפול בו כראוי ואשמח להעלות מספר שאלות לשם המענה מצד בעלי ניסיון. אינני בחור צעיר (בן 34) ובעל רכבים כבר 16 שנה (זוהי מכונית רביעית), אך בפעם הראשונה מחזיק ברכב חדש ומבחינתי הוא מעין "טאבולה ראסה" וברצוני להשקיע בו בצורה מיטבית ובעיקר נכונה מהרגע הראשון. א. הרצת הרכב בתחילת דרכו - האם עדיין עושים זאת ואם כן, כיצד מומלץ? ב. ציפוי רכב חדש - האם כלל כדאי? ג. במידה וכן, מה כדאי - קראתי שישנן כמה שיטות ובולטות בעיקר שתיים (לפחות פרסומית) - הצמדת הניילון וציפוי נאנו? ד. האם ידוע לכם מה הם המחירים המשוערים/ס…
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
- 21 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מ ד ה י מ ה !!! אין מילים. מה שקצת מפריע זה ההספק הגבוה מהמנוע הקטן יחסית 1.8 אשמח לרשמים מבעלי RS לשעבר על הרכב,אמינות,עלויות וחווית המכירה כי זו מכונת נהיגה ללא ספק. תודה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היי, הזמנתי פיג'ו 3008 (פרימיום דיזל) חדשה ויש לי כמה שאלות בנושאי מיגון. אולי מישהו שכבר קיבל את הרכב יוכל לענות. הזמנתי את הרכב עם לובינסקי טאץ' (וייז פלוס איזשהו סוג של פוינטר לפי הבנתי). דיברתי עם סוכן הביטוח שלי והוא אמר שניתן לבטח ללא מערכת איתור, אבל צריך קודן. שמעתי שמועה שיש בעיה להתקין קודן ברכב הזה בגלל שהרכב הוא keyless. הם יש דברים בגו? אם אכן ניתן למגן באמצעות קודן בלבד, האם כדאי לוותר על התקנת הלובינסקי טאץ' (אני מקווה שאוכל לבטל ולהזכרות עליו). האם מישהו שכבר קיבל את הרכב יכול לשתף לאילו אמצעי מיגון הוא נדרש ע"י חברת הביטוח. עם ובלי קשר - למישהו יש את הלובינסקי טאץ' הזה ויכול לחוות עליו דעה? תודה
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
-
- אחראי פורום
- 46 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
איפה מומלץ להחליף וישרים ? רכב סוזוקי קרוסאובר, 2013 צריך סט של 650/340... אוטו דיפו ? באתרים ? תודה, בריאן
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 894 צפיות
שלום! אני צריך להחליף לרכב בולמים אחוריים יש את הקאייבה שהוא המומלץ אך לא זול האם שאר המתחרים,הסיני,קוריאני,טורקי מומלצים? ההפרש במחיר משמעותית זול יותר והאם צריך גם להחליף את הכריות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 771 צפיות
מישהו יכול להסביר בגבקשה את כל הפרוצדורה ואיך מבצעים ולמה זה עובד?
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הוריי מטיילים עם זוג חברים באיטליה. קיבלו מהשכרה אאודי. זה כל מה שהם ידעו לספר על האוטו מהשכרה. אה כן ושהוא נראה כמו הסוזוקי קרוסובר שלהם. טוב מכאן הסקתי שזה לא a4. אמא ציינה שעל תא הכפפות כתוב קוואטרו ושאלה ״מה זה?״ יומיים אחכ אני מקבל וואטסאפ איזה דלק האוטו הזה שותה. כאן עצרתי רגע לחשוב לעצמי. לא מה האוטו שותה, זה כבר היה לי די ברור מהמרחקים שהם גמעו עד לאותו תדלוק, זה גרם לי לחשוב איך זה שאנשים מהיישוב שיודעים להבחין בין מכונת כביסה למייבש כביסה, בין מסעדה טובה למסעדה טובה פחות, בין יעל לאיילה (אבא גם מבדיל בין גזעים של פרות חליבה אבל זה בגלל המקצוע) בין עץ פיקוס לשקמה לעץ אורן, שטיילו בעולם מאז שנות השישים המאוחרות. ועוד עם בן כמוני שכל הנעורים כשכבר דיב…
הודעה אחרונה מאת sami saviv, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 38 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
היי אז ככה... נכשלתי בטסט פעם שניה, לקחתי כ50 אם לא יותר שיעורים, אני בן 32 אז אני לא ילד מתלהב ולא נוסע במהירות אלא בזהירות. אני מרגיש שאני נוהג די טוב כי המורה בקושי מעיר לי ואני כמעט ולא עושה טעויות בשיעורים עצמם. בקיצור אני די מתחיל להתייאש כי בטסט האחרון הרגשתי שהלך לי מצויין אבל משום מה נכשלתי שוב. המתחים הנפשיים פלוס העלות הכספית הגבוהה בטח שלא מועילים לי והייתי מעדיף לסיים עם זה כבר. כדאי להחליף מורה אולי? כדאי לקחת מעט שיעורים עד הטסט הבא? פשוט העלות ממש מתחילה להכביד עליי...וזה יכול לקחת כחודש חודשיים אם לא יותר. למישהו יש טיפים בנושא או עזרה כלשהי? מרגיש מיואש לחלוטין.
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז כמו שהבטחתי אני מעלה סיכום של שנה ושמונה חודשים עם האקובוסט. הרכב נקנה עם 69 אלף ק"מ ונמכר עם 100 אלף ק"מ. טיפולים שבוצעו כמובן רק במוסך יבואן הם טיפול 75,90,105. עלות טיפול ממוצע הוא בסביבות 700. בוצעו רק טיפולים שוטפים , הרכב לא נכנס למוסך מעבר לזה. עלות טסט - 1800 שקלים. מצבר הוחלף לאחר שהמצבר המקורי של האוטו שבק חיים -550 שקלים. רפידות אחוריות פלוס צלחות מקוריות גם הוחלפו בעלות של 1000 שקלים. מבחינת צריכת דלק עם רגל כבדה (120 -140 , מזגן דולק תמיד) הצריכה הייתה בערך 1-12 . לאחר שחטפתי קנס 1500 שקל על מהירות לא עברתי יותר את המאה קמ"ש והצריכה עמדה על 1-13.5 . חלק גדול מהנסיעות שלי היו בפקקים. עשיתי לרכב פוליש ווקס שהחזיר לו את הברק (מחיר מעולה שקיבלתי מחבר - ברכב הו…
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבקש המלצה למגלה רדאר ,לייזר ,גאטסו ,דבורה וכו' שמצלם גם את הדרך .עדיף חברה עם גב שאפשר לעשות עידכונים ומתאים לארץ. בסגנון איירואד ,וולנטיין או צ'יטה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Krd, -
שלום לכלל חברי הפורום, אני מעלה בפניכם את השתלשלות העניינים שלי מול צ'מפיון בחודשיים וקצת האחרונים ספק להתייעצות בדרכים לפתרון, ספק לפריקת התסכול והמיאוס בהתנהלות מולם. בבעלותי סיאט איביזה 1.0L שנת 2016, עלתה לכביש ביוני שעבר ועברה נכון להיום 16K קילומטר. באיזור סוף פברואר הופיעה באחת ההנעות השגרתיות במסך הMFD שעל לוח השעונים הודעת שגיאה "Error: start-stop system". בנוסף להודעת השגיאה, התאורה בקונסולת המזגן כבתה והמזגן הפסיק לקרר או לחמם בעת הפעלתו. ניסיתי לחקור את הבעיה קצת בגוגל לפני שניגשתי או יצרתי קשר עם המוסך הקרוב לביתי. בארץ לא מצאתי כלל תוצאות או בעיות דומות, ובחו"ל מצאתי כמה מקרים בהם לקוחות דיווחו על הבעיה, אך התקלות הנלוות היו שונות (נורת EPC שנדלקת בי…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני עכשיו בגרמניה ושכרתי את הרכב כמעט הכי זול שמצאתי וקיבלתי את הסיאט הזו חדשה לגמרי עם 850 קילומטר. הרכב הזה טורף אוטובאנים עם כח שלא נגמר. נוסע 170 כמו 70 שקט מאוד. יש מערכת ניווט מדהימה על שני מסכים. מספר מצבי נהיגה שאפשר לתכנת. נוח מאוד לנהיגה. תענוג. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
לאחרונה אני מקבל סרטונים שמראים מצלמות חבויות מאחורי שלטי דרך. הזנה די פרוביזורית ממצברים המונחים על הקרקע ללא כל הגנה. האח הגדול דופק אותנו? וגם לפני הכניסה לסגולה (הכניסה החדשה)
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
ניתקלתי בסרטון הבא: אני לא יודע כמה ממכם שמעו על המכונית הזאת, אבל לפי הסרטון וחיפושים במרשתת המכונית עושה לי רושם טוב. לפי כתבה בווינט יש תכוננים להביאה לארצנו הקדושה, ומחירה , לפי ווינט " עשוי לעמוד על כ-140 אלף שקלים לכל היותר." המכונית עצמה, לפי הסרטון לא מוצלחת בארה"ב. האם יש לה סיכוי להצליח בארץ? הכתבה בווינט
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מתוך דף הפייסבוק של משטרת ישראל - " הנתיב השמאלי נועד לעקיפה בלבד - לפי החוק, אי שמירה על הנתיב הימני הינה עבירה הגוררת בצידה קנס של 250 ש"ח ו-6 נקודות לחובתו של הנהג. במסגרת פעילות האכיפה נגד עבירות בריונות כביש ועבירות מסכנות חיים, אגף התנועה מגביר בימים אלה את האכיפה נגד עבירת אי שמירה על הימין, במטרה לאפשר זרימה רציפה ומיטבית של התנועה בכבישים. אנו קוראים לנהגים לשים לב לשמירה על הימין ובסיום העקיפה בנתיב השמאלי, לחזור ולשמור על הנתיב הימני בצורה בטוחה וזהירה. " סוף סוף מישהו בקודקודים הבין שנסיעה בנתיב השמאלי מסוכנת יותר מנסיעה ב120 קמ"ש בכביש של 90
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
יש לי רכב ישן ואני שוקל להחליף מנוע, קיבלתי כמה הצעות מחיר ממוסכים בארץ שיזמינו את המנוע מיצרן הרכב עצמו שלוקח מנועים ישנים ומחדש אותם. השאלה היא עד כמה אפשרי ליבא לבד (בעזרת עמיל מכס) מנוע. אני מבין שחוקית אני יכול אבל עד כמה בפועל זה יהיה כאב ראש, עד כמה המדינה תתקע לי מקלות בגלגלים (בהנחה שאברר לעומק לגבי כל הניירת הדרושה ליבוא כזה) כמה זמן יקח התהליך וכמה זמן המנוע יכול להיתקע במכס? אשמח לשמוע ממישהו שעבר את התהליך. *האם יגבו ממני כסף על כל יום שהמנוע ישב בנמל?
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיים ברשותי רכב ישן שנכשל בטסט. כמות הליקויים גדולה והכדאיות הכלכלית של תיקונם לא כ''כ ברורה. השאלה, האם ניתן לקבל את האגרה חזרה מכייון שאני בוחר לא להעביר את הרכב טסט.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 18 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
היי, ראיתי את הביקורות על הפולו החדשה ביוטיוב וממש התלהבתי. יש לכם רעיון אולי מה יהיה רמות המחיר של הפולו? אני בעיקרון מעוניין במנוע 1.5 טורבו החדש, שהבנתי במשווק באיביזה כרגע אבל רק בידני. בכל מקרה האיביזה ראיתי עולה 133 אלף! שזה מחיר הזוי לדעתי.. שעוד 4000 שקל, ויש לך לאון FR חדשה גדולה ומרווחת. האם נראה לכם שהמחירים של הפולו יכולים להצפין גם למעל 140 אלף? שזה כבר בתחום של הגולף המאובזרת יותר.
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -
היום נסעתי ללא מראה פנורמית כפי שאני רגיל , בספר הרכב נכתב ששימוש במראה פנורמית לא מומלץ מבחינה בטיחותית ובקשתי לנסות לנהוג עם מראה רגילה . קיצר רציתי לעבור נתיב ימינה הסתכלתי במראת הפנים הקדמית שעל גבי השמשה ובמראת צד ראיתי רכב שחור נוסע בנתיב אליו בקשתי לעבור. למזלי מחשש לרכב בשטח מת המתנתי קמעא לפני הפניה לנתיב הימני ואכן צץ לפתע רכב לבן לפני הרכב השחור. רכב לבן שהיה בשטח מת לא ראיתי את הרכב הלבן במראות לא במראת הצד לא במראת הרכב. כיצד פותרים בעלי רכב שאינם משתמשים במראה פנורמית את בעיית השטח המת במראה? המראה הפנורמית להבדיל נותנת שדה ראיה רחב יותר והסיכוי לרכב שיופיע משטח מת נמוך יותר לדעתי .
הודעה אחרונה מאת חן ג.,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87