Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה/שטח מת /מראה פנורמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אלי - הביטחון העצמי המופרז שלך הוא בכך שאתה משוכנע שאתה רואה כל דבר.[...]מי שיודע מי מאחוריו ומצדדיו הוא העומד. והאופנוענים משחקים אתך מחבואים, אתה כנראה לא מודע לכמה הם מצליחים בכך.

צריך להבדיל בין מה שאנחנו מפספסים בגלל שפיזית אי אפשר לראות אותו הודות לשטח מת, ובין משהו שאנחנו מפספסים בגלל תנועתו המהירה, הסתרה על ידי כלי רכב אחרים הודות לתנועה ערה וכדומה, למרות שפיזית הוא גלוי לפנינו.

מבחינת שטח מת - אפשר כמעט תמיד להגיע למצב שבו כל כלי רכב, לרבות דו גלגלי, במרחק של כמעט נתיב אחד לכל צד - ייראה לעינינו באחת המראות או בזווית העין. מבחינת היכולת שלנו "לקלוט" אותו זה יותר עניין של תשומת לב ושל ביצוע הדרגתי ככל האפשר של מעברי נתיב.

זו הסיבה שאני לא אוהב את האמירה שבפתיחת מראות רחבה "אין שטח מת בכלל", כי זה כביכול מייתר את שאר צעדי הבטיחות שהם חיוניים גם אם אנחנו טכנית יכולים לראות "הכל".

אגב, בהקשר של לראות אופנוע שמוסתר על ידי רכב אחר יש יתרון מסוים לכיוון המראות השכיח מאחר וניתן לראות במראות הצד אופנוע שעומד לצאת לעקיפה מתוך טור רכבים שנמצא מאחור, היכן שבמראה הפנימית לא ניתן יהיה לראות אותו. אבל מאחר וניתן להשיג את זה גם על ידי הסטת ראש קלה לעבר המראה זה יתרון זעום. גם המבט הצדה, שיש כאן מי שמזלזלים בנחיצותו, יכול לגלות דו גלגלי שנמצא מאחורי פינת הרכב שניצב בשעה 4 שלנו, שלא ייראה בשום כיוון של מראות הצד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אני מכיר את שיטת כיוון המראות הזו ומשתמש בה, אבל זה לא פתרון קסמים ותמיד יהיה שטח מת איפשהו.

גם אם השטח המת נמצא מחוץ לטווח של נתיב אחד לכל צד, זה עדיין שטח מת שדורש נקיטה של צעדי בטיחות נוספים.

וכמו שכבר נאמר כאן - גם אם טכנית אין שטח מת, עדיין אפשר "לפספס" כלי רכב קטנים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...