Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה/שטח מת /מראה פנורמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נסעתי ללא מראה פנורמית כפי שאני רגיל , בספר הרכב נכתב ששימוש במראה פנורמית לא מומלץ מבחינה בטיחותית ובקשתי לנסות לנהוג עם מראה רגילה .

קיצר רציתי לעבור נתיב ימינה הסתכלתי במראת הפנים הקדמית שעל גבי השמשה ובמראת צד ראיתי רכב שחור נוסע בנתיב אליו בקשתי לעבור.

למזלי מחשש לרכב בשטח מת המתנתי קמעא לפני הפניה לנתיב הימני ואכן צץ לפתע רכב לבן לפני הרכב השחור.

רכב לבן שהיה בשטח מת לא ראיתי את הרכב הלבן במראות לא במראת הצד לא במראת הרכב.

כיצד פותרים בעלי רכב שאינם משתמשים במראה פנורמית את בעיית השטח המת במראה?

המראה הפנורמית להבדיל נותנת שדה ראיה רחב יותר והסיכוי לרכב שיופיע משטח מת נמוך יותר לדעתי .

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כיוון נכון של מראות הצד והסתכלות בהן!!

ההמלצה היא ל"פתיחה" של מראות הצד, כך שכאשר אתה מביט בהן אתה רואה רק כביש, ולא את הרכב לך (מכוון כל שתראה בצידן קרוב את הפינה האחורית של הרכב של, ואז קצת פותח). במקרה שלתמרון בעיתי גם הצצה מעבר לכתף.

המראה הפנורמית אכן אינה מומלצת משתי סיבות - האחת היא עיוות שדה הראיה, שגורם לאומדן שגוי של מרחקים ומהירויות. השניה היא חסימת השימוש בסכי השמש וכתוצאה מכך סינוור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לך צורך במראה פנורמית. אתה צריך:

לכוון את הראי הפנימי כך שתראה את כל החלון האחורי.

לכוון את מראות הצד כך שבמבט זריז לא תראה את דופן רכבך כלל.

ברכב שבו ראי ימין קטן יותר או מציג שדה ראיה קטן מזה של השמאלי - יש לפתוח אותו עוד יותר החוצה. תחנה במרחק של עשר מטרים מעצם דק כמו עמוד או אדם כך שהוא ייראה רק בקצה הימני הרחוק של הראי הפנימי, ותפתח את הראי הימני הכי רחוק שאפשר כל עוד אתה עדיין רואה אותו בו גם כן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

באופן קבוע אני יודע מי מאחורי.

דואג להציץ במראות ולהיות מודע לרכבים שסובבים אותי הרבה לפני שאני בכלל חושב לעבור נתיב.

כשאני רוצה לעבור נתיב אני כבר די בטוח שאין מאחורי רכב, עדיין, מציץ במראות מאותת ממתין חצי-שנייה, ואז נכנס לעקיפה.

תוסיף לזה הזזה פיזית של הראש ימינה או שמאלה במידת הנדרש.

המראות של הקליאו קטנות ועדיין לא יצא מצב שהופתעתי.

פורסם

להקפיד על מבטים לכל המראות בכל הזמן ולזכור איזה מכוניות נמצאות מסביבך.

לא זכור לי מעולם ש"צץ" לי רכב שלא ראיתי.

פורסם

כן, שימוש תדיר במראות בשעת נסיעה גם הוא עוזר, כמו גם העפת מבט זריז הצדה טרם מעבר הנתיב. יש רכבים שבהם הישענות קדימה בזמן המבט במראה עדיפה על הסטת המבט הצדה, אך זה נדיר ברכבים פרטיים.

צעד נוסף וחשוב מאוד הוא ״למרוח״ את מעבר הנתיב על פני כמה שיותר שטח כביש (למשל, לנצל את מלוא אורכו של נתיב ההאצה) כדי שהוא יתבצע בזווית הקהה ביותר האפשרית, ולשוב ולבדוק מראות תוך כדי המעבר.

אגב, החסרון של פתיחת המראות הרחבה היא שמראות הצד לא משלימות את המראה הפנימית, ששדה הראיה מוסתר בנקל על ידי נוסעים במושב האחורי, רכב צמוד, דרך משופעת וכדומה. במצב כזה, גם כמו בתמרונים מדויקים כמו נסיעה לאחור, ניתן לסובב מעט את הראש לכיוון המראה בעת המבט בה כדי להשלים שדה ראיה. בחניות עדיף לשנות את כיוון המראות לגמרי, ואז להחזיר אותו למצבו הרגיל.

פורסם

למרות שזה כבר פחות נפוץ, עדיין יש רכבים שבהם מראות הצד לא מספקות כיסוי טוב של שדה הראיה ובמכוניות כאלה אין שום דרך להמנע מהטיית הראש במעברים בין נתיבים.

פורסם

כאשר יש מימיני יותר מנתיב אחד, אני מסובב את הראש כי לשם המראות לא מגיעות, אבל בכל מצב אחר המראות אמורות להספיק, תתרגל להסתכל במרכזית ובמראת הצד לפני מעבר נתיב, ותפתח את המראות יותר, יקח לך כמה ימים להתרגל לזה שאין לך רפרנס של הרכב שלך אבל זה ממש שטויות. בחניות צפופות בהן אתה רוצה לראות את הרכב כל מה שצריך זה להזיז קצת את הראש.

כשאני רוצה להיצמד למדרכה אני גם מכוון את המראה למטה, כדי לא לשפשף את הג'אנטים והצמיגים.

מראות הן כלי אקטיבי, תתאים אותן לדרישות שלך באוטו רגע, זה כולה ללחוץ על כפתור.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כשאני רוצה להיצמד למדרכה אני גם מכוון את המראה למטה, כדי לא לשפשף את הג'אנטים והצמיגים.

מראות הן כלי אקטיבי, תתאים אותן לדרישות שלך באוטו רגע, זה כולה ללחוץ על כפתור.

כן, זה מאוד עוזר.

האידאל לחניה זה לראות את הגלגל האחורי במראה, אבל לא תמיד המראה יורדת עד לשם.

פורסם

נסה לכוון כמו שרשמו בתשובות הקודמות.

לאחר מספר ימים במידה וקשה לך - חזור למראה הפנורמית.

ותמיד תזכור כי הפנורמית קצת מעוותת את המרחק - הרכבים יותר קרובים מאשר המראה מראה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

פוסט שכתבתי בפייסבוק ושותף עשרות פעמים:

בואו נדבר שניה על מראות ברכב:

במשך כמה שנים אחרי שהיה לי רישיון הייתי בטוח שיש דבר כזה שטח מת (ברכב פרטי סטנדרטי), ואז למדתי איך לכוון אותן, ואו! לא יאמן, לא באמת קיים דבר כזה שטח מת, זה מיתוס.

החשיבה כי יש שטח מת ברכבים, כשאנחנו בשנת 2017, שנה בה יצרני רכב המציאו מערכות כל כך מתוחכמות, רמת אוטונומיות גבוהה מאוד לרכבים, מניעת תאונות וכו', שהמחשבה על מראה שלא מכסה את כל השטח סביב הרכב היא אבסורדית על גבול ההזויה.

אקדים ואומר, שהעובדה כי אין שטח מת במראות שלכם, לא פותרת אתכם מהזזת ראש הצידה במעברי נתיבים, מבט חטוף מעבר לעורף על מנת לראות אם מתקרב רכב.

אז למה בעצם נוצר המיתוס הזה?

תשאלו את עצמכם, ותשאלו את החברים שלכם את השאלה הבאה: 'האם אתה רואה במראות הצד, את אותם אובייקטים שאתה רואה במראה המרכזית?' אם התשובה היא כן, לא ניצלתם את כל שדה הראייה של המראה;

אם אתם רואים ב30 אחוז השמאליים של המראה הצידית הימנית, אותם אובייקטים כמו בצד הימני של המראה המרכזית, סימן שיש לכם עוד 30 % ממראת הצד שלא ניצלתם לפתוח כלפי חוץ, נחשו לאן? כן כן, בדיוק איפה שנמצא רכב נתיב לידכם, והפרונט שלו קרוב לדלת האחורית שלכם, ה'שטח המת' הידוע לשמצה.

אותו דבר לגבי שטח לא מנוצל במראה השמאלית.

שורה תחתונה:

אל תפחדו לפתוח מראות! המראה הימנית צריכה להמשיך את התמונה המלאה דרך המראה המרכזית ודרך המראה השמאלית שלכם, בלי שטח מת באמצע, ברוחב של נתיב וחצי ~ לכל צד.

*כותב הפוסט לא מתיימר להיות שום דבר מלבד נהג ברכב פרטי די גדול (5 מ' ), שלא נתקל בתופעת השטח מת במגון הרכבים בהם נהג.

מאחל לנו השתלבויות בטוחות בכביש, וכמה שפחות תאונות דרכים ועצבים.

21150413_10155537590572660_925121988743347535_n.jpg?oh=4cce8fd59304a10ff5131b4a841efde1&oe=5A568ED4

זה כולה ללחוץ על כפתור.

אלא אם כן יש לך גטס :lol:

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם (נערך)

בשרטוט שצירפת דופן הרכב נראית במראות, שזה מצב שבדרך כלל נמנעים ממנו, אבל בעקרון מה שכתבת נכון.

אגב, המבט לשטח המת לא צריך להיות לעורף אלא רק מבט זריז הצדה וכפי שאמר שלייקעס, הוא נועד בעיקר למצב שיש כלי רכב בנתיב השלישי או כזה שנכנס לנתיב מהשול וכדומה.

האמת היא שבמצב כזה גם הסטת הראש לא די בה מאחר ובשני המקרים יש הסתרה על ידי קורה B, ולכן חשוב בעיקר לעבור נתיב בהדרגה תוך בדיקות מראות חוזרות.

כמו שאמרתי לעיל, אתה לא אמור להגיע לביטול החפיפה בין המראות אבל בהחלט לנסות לצמצם אותה. חפיפה כלשהי חשובה, בין היתר כי אתה רוצה שמראות הצד יגבו את המראה הפנימית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

התרשים מצויין, רק שים לב לטקסט, תרשימים 2 ו-5 מובאים בפירוש כדוגמה לכיוון מראות לא נכון.

הערה כללית למען הסר ספק ומניעת שאננות יתרה - לא משנה כמה כיוון המראות טוב, תמיד יישאר שטח מת, אלא אם למי מאיתנו יש עיניים בצדי הראש כמו לדג או לציפור. עניין של אופטיקה גיאומטרית פשוטה. משום כך חשוב מאוד להעיף מבט חטוף הצידה במעברי נתיבים.

חזיר דיזל

פורסם

שטח מת בוודאות יש בכל צורת כיוון. כפי שמכוונים רוב עם ישראל, כאשר רואים את קצה הרכב במראה לא רואים מספיק מה קורה בנתיב שלידינו.

גם בכיוון מראות בפתיחה רחבה עם מינימום חפיפה יש שטח מת מאחורי הקורות האחוריות של הרכב, אופנוע יכול להתחבא שם יופי טופי בחלק מהרכבים.

פורסם

אני ממש לא בטוח שדו גלגלי יכול להיעלם במלואו בשטח שמאחורי קורות C גם בפתיחה רחבה של המראות. הבעיה באזור הזה היא בעיקר בנסיעה לאחור שבה יכולים להתחבא בו דברים שמתחת לגובה הדלתות. במקרה כזה, כאמור, צריך לשנות את כיוון המראות וגם להעיף מבט היישר לאחור, שמאפשר לראות עמוק יותר לתוך השטח המת הזה.

• תוכן חדש...