Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה/שטח מת /מראה פנורמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באופן קבוע אני יודע מי מאחורי.

דואג להציץ במראות ולהיות מודע לרכבים שסובבים אותי הרבה לפני שאני בכלל חושב לעבור נתיב.

כשאני רוצה לעבור נתיב אני כבר די בטוח שאין מאחורי רכב, עדיין, מציץ במראות מאותת ממתין חצי-שנייה, ואז נכנס לעקיפה.

תוסיף לזה הזזה פיזית של הראש ימינה או שמאלה במידת הנדרש.

המראות של הקליאו קטנות ועדיין לא יצא מצב שהופתעתי.

גם אני ככה.

נראה לי שאני מסתכל במראות יותר מאשר אני מסתכל על הכביש עצמו.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור, כשנוסעים לאחור צריך להסתובב, אני לא מסוגל בלי.

לגבי אופנוע, כשהוא נצמד לרכב ולא נוסע במרכז המסלול יש לו די הרבה מקום. צריך תזמון טוב כדי שלא תראה לא פה ולא שם, אבל ישנו:

url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi7jvbBxZrWAhUGChoKHXn6B58QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fpages.cs.wisc.edu%2F~gdguo%2Fdriving%2FBlindSpot.htm&psig=AFQjCNHydCGIFTba65SpqiGY139jQjVY9g&ust=1505130303059457image001.gif

פורסם (נערך)

השרטוט שהצגת מראה מצב שבו לא רק שאין חפיפה אלא יש שטח מת גדול בין המראה הפנימית לבין מראות הצד: מצב מאוד לא רצוי וגם כזה שקשה להגיע אליו במגבלות התנועה של המראות ברכב. במציאות, אתה רוצה לכוון את המראות למצב של חפיפה מסוימת, לעתים אפילו גדולה למדי.

מעבר לכך, המשפך שבו התרשים מייצג את שדה הראיה של מראות הצד - צר בהרבה מן המציאות.

התרשים הבא מייצג את המציאות הרבה יותר טוב, אם כי ברכבים רבים מראת צד ימין צריכה להיות פתוחה עוד יותר החוצה. עדיין, בשטח הקטן בין השניים יהיה מאוד קשה לדו גלגלי להתחבא.

Picture1.png

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אולי זה מעט מוגזם בשרטוט הזה ההוא, אבל עדיין, קיים. הרבה פחות 5 דלתות, אבל בנוצ'בק וסדאן בתלות בזווית ובעובי של הקורה האחורית יש מצב לטוסטוס להשתחל.

ed422d788447f6b20cc73070760f6653--the-blind-spot-car-mirror.jpg

פורסם

נסיתי ליישם את ההנחיות ועדין יש שטח מת מצד ימין.

המראה הימנית מכסה רכבים בנתיב הימני שנמצאים מאחורי הרכב שלי

הסטת מבט ימינה מכסה את הרכב שנוסע בנתיב הימני ונמצא במקביל למושב הימני הקדמי ברכב

לא מצאתי פתרון לשטח מת לגבי רכב שנוסע בנתיב הימני ונמצא במקביל למושב האחורי הימני כלומר באמצע הרכב שלי לערך . רכב זה נמצא בשטח מת.

פורסם (נערך)

אז המראה הימנית שלך לא פתוחה לחפיפה מינימלית.

בהרבה רכבים, המראה השמאלית גדולה יותר, ו/או כוללת שטח קמור (פנורמי) בשליש החיצוני שלה, שמגדיל את שדה הראיה. במראה כזו, די לרוב בפתיחת המראה עד לשלב שבו דופן הרכב אינה ניראית בה, כדי להגיע לשדה ראיה מספק.

אבל בצד ימין, צריך לפתוח את המראה הרבה יותר החוצה. עד לרמה שבה, על מנת לראות את דופן רכבך שלך, תצטרך להביא את ראשך למרכז הרכב.

אולי זה מעט מוגזם בשרטוט הזה ההוא, אבל עדיין, קיים. הרבה פחות 5 דלתות, אבל בנוצ'בק וסדאן בתלות בזווית ובעובי של הקורה האחורית יש מצב לטוסטוס להשתחל.

אם קנה המידה בשרטוט שלך הוא קרוב למציאות, אז אין שום מצב שנכנס שם טוסטוס במלואו. מה שכן, יכול להיות שהשטח המת הוא מספיק גדול כדי שרק קצה-קצהו של הטוסטוס ייראה במראה, כך שעדיין יהיה אפשר "לפספס" אותו.

מי שזה מטריד אותו, יכול להרכיב מראת עזר קטנה מעל המראה הימנית ולכוון אותה לאחור. בניגוד למראה פנורמית פנימית, זה דווקא יכול לעזור.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בהינתן מהירות מתאימה ותנאי שטח מתאימים תמיד אםשר לפספס אופנוע בשטח מת (אל תשכחו שרכבים תמיד בתנועה אז השטח המת לא קבוע ביחס למבט שלנו). אני חושב שכיוון מראות כפי שצוין פה יחד עם shoulder check אמורים לייצר כיסוי אופטימלי. כמובן שמעבר נתיבים אטי ואיתות תורמים עוד יותר.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קל מאד לפספס אופנועים, במיוחד זגזגנים שמופיעים ונעלמים בין שאר כלי הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קל מאד לפספס אופנועים, במיוחד זגזגנים שמופיעים ונעלמים בין שאר כלי הרכב.
בחיים לא פספסתי. יותר מזה אני כבר רואה אותם 400 -200 מטר מראש
פורסם

נדמה לך. אופנוע שראית במראה הימנית יופיע כעבור מספר שניות על הכנף השמאלית. איך? זגזג שני רכבים מאחוריך, ואתה הסתכלת על הרמזור הימני או הרחוק ולא במראה השמאלית. קרה לי יותר מפעם.

תיקון - לא אופנוען אלא קטנוען שליחויות. אופנוענים בדרך כלל מופיעים במהירות גבוהה מעבר לעיקולים עיוורים (יכולים להיות מולך או מאחוריך).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נדמה לך. אופנוע שראיתי במראה הימנית יופיע כעבור מספר שניות על הכנף השמאלית. איך? זגזג שני רכבים מאחוריך, ואתה הסתכלת על הרמזור הימני או הרחוק ולא במראה השמאלית. קרה לי יותר מפעם.

תיקון - לא אופנוען אלא קטנוען שליחויות. אופנוענים בדרך כלל מופיעים במהירות גבוהה מעבר לעיקולים עיוורים (יכולים להיות מולך או מאחוריך).

בעיר אתה מתכוון, הם לא מפתיעים אותי, אני רואה אותם כמעט משפשפים מראות כבר 4 5 רכבים לפניי ואז פותח קצת מרווח שיעבור בשלום.
פורסם

תשמע, גם לאשתי יש עיניים בגב. הבעיה היא שהן מכוסות בחולצה.

לצערי עודף הביטחון שלך משרשור הסרטונים גולש גם לכאן.

אכן התכוונתי לתנועה עירונית, וניסיוני הוא שהקטנוענים מזגזגים 5 רכבים מאחוריך, ואחר כך 4 רכבים מאחוריך וגם במרווח הבא - ואתה לא יכול לעקוב אחרהם במראות, הרי צריך לראות גם מה קורה מלפנים. ו-הופ. הקטנוען בצד הלא צפוי.

אופנוענים כבדים מחוץ לעיר הם בעיה נפרדת, נוהגים במהירות שתגרום להם לעקוף את הרכבים בנתיב השמאלי באוטובאהן, ואם הכביש קצת מתעקל לא תספיק לקלוט אותם במראה. או שיופיעו מולך בנתיב הפנימי משמאל לקו ההפרדה (מבחינתם) באיזה עיקול.

פורסם
תשמע, גם לאשתי יש עיניים בגב. הבעיה היא שהן מכוסות בחולצה.

לצערי עודף הביטחון שלך משרשור הסרטונים גולש גם לכאן.

אכן התכוונתי לתנועה עירונית, וניסיוני הוא שהקטנוענים מזגזגים 5 רכבים מאחוריך, ואחר כך 4 רכבים מאחוריך וגם במרווח הבא - ואתה לא יכול לעקוב אחרהם במראות, הרי צריך לראות גם מה קורה מלפנים. ו-הופ. הקטנוען בצד הלא צפוי.

אופנוענים כבדים מחוץ לעיר הם בעיה נפרדת, נוהגים במהירות שתגרום להם לעקוף את הרכבים בנתיב השמאלי באוטובאהן, ואם הכביש קצת מתעקל לא תספיק לקלוט אותם במראה. או שיופיעו מולך בנתיב הפנימי משמאל לקו ההפרדה (מבחינתם) באיזה עיקול.

אין לי ביטחון שגורם לי לא להסתכל, יש לי ביטחון בעובדה שאני עם מודעות מרחבית גבוהה ויודע מי מאחוריי ומלפניי ומצדדי. וכעובדה אני אומר לך שאני לא מופתע מאופוענים
פורסם

אלי - הביטחון העצמי המופרז שלך הוא בכך שאתה משוכנע שאתה רואה כל דבר.

אפילו תאורטית זה בלתי אפשרי: שדה הראיה שלך אינו עולה על משהו כמו 210 מעלות, אבל למעשה פחות בגלל מבנה שדה הראיה המרכזי לעומת ההיקפי. לכן אתה לא יכול לראות את כל מה שסביבך כל הזמן, ואם תוסיף לכך את הזמן הדרוש להתמקדות באובייקטים שונים, את הזמן הדרוש להסטת המבט מכיוון אחד לאחר, את המכשולים המסתירים לך הרבה דברים - תגלה שאפילו לאליסי אין ראיה מושלמת. לא כיון שהוא לא רוצה, אלא כיון שהוא לא יכול. מה לעשות, אלה חוקי הטבע שאין דרך לפרוץ.

מי שיודע מי מאחוריו ומצדדיו הוא העומד. והאופנוענים משחקים אתך מחבואים, אתה כנראה לא מודע לכמה הם מצליחים בכך.

פורסם
אלי - הביטחון העצמי המופרז שלך הוא בכך שאתה משוכנע שאתה רואה כל דבר.

אפילו תאורטית זה בלתי אפשרי: שדה הראיה שלך אינו עולה על משהו כמו 210 מעלות, אבל למעשה פחות בגלל מבנה שדה הראיה המרכזי לעומת ההיקפי. לכן אתה לא יכול לראות את כל מה שסביבך כל הזמן, ואם תוסיף לכך את הזמן הדרוש להתמקדות באובייקטים שונים, את הזמן הדרוש להסטת המבט מכיוון אחד לאחר, את המכשולים המסתירים לך הרבה דברים - תגלה שאפילו לאליסי אין ראיה מושלמת. לא כיון שהוא לא רוצה, אלא כיון שהוא לא יכול. מה לעשות, אלה חוקי הטבע שאין דרך לפרוץ.

מי שיודע מי מאחוריו ומצדדיו הוא העומד. והאופנוענים משחקים אתך מחבואים, אתה כנראה לא מודע לכמה הם מצליחים בכך.

אם אף פעם לא הופתעתי מאופנוען כנראה שהוא לא היה במסלול שאמור להבהיל או להפתיע אותי מלכתחילה. תהיה משוכנע שאני לא אומר סתם - אני מעיף מבטים סובבים בכל המראות לעיתים תכופות מאוד ומקבל תמונה כללית וכמעט מדויקת של מה שסביבי

• תוכן חדש...