Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכלל חברי הפורום,

אני מעלה בפניכם את השתלשלות העניינים שלי מול צ'מפיון בחודשיים וקצת האחרונים ספק להתייעצות בדרכים לפתרון, ספק לפריקת התסכול והמיאוס בהתנהלות מולם.

בבעלותי סיאט איביזה 1.0L שנת 2016, עלתה לכביש ביוני שעבר ועברה נכון להיום 16K קילומטר.

באיזור סוף פברואר הופיעה באחת ההנעות השגרתיות במסך הMFD שעל לוח השעונים הודעת שגיאה "Error: start-stop system". בנוסף להודעת השגיאה, התאורה בקונסולת המזגן כבתה והמזגן הפסיק לקרר או לחמם בעת הפעלתו.

ניסיתי לחקור את הבעיה קצת בגוגל לפני שניגשתי או יצרתי קשר עם המוסך הקרוב לביתי. בארץ לא מצאתי כלל תוצאות או בעיות דומות, ובחו"ל מצאתי כמה מקרים בהם לקוחות דיווחו על הבעיה, אך התקלות הנלוות היו שונות (נורת EPC שנדלקת ביחד עם התקלה וכו') והדיווח הסופי על פתרון הבעיה היה חסר.

 

לאחר ההקדמה המייגעת אספר לכם קצת על ההתנהלות מול צ'מפיון. בפעם הראשונה בה ניגשתי למוסך מורשה באיזור הצפון לטפל בבעיה, ישבתי והסברתי ליועץ השירות בפירוט על התקלה, מתי ובאילו תנאים היא מופיעה ומה התסמינים. הוא מיהר להגיד שהכל יהיה בסדר ושבסוף התהליך אצא מרוצה ואשכח שזה קרה לי.

הרכב חובר לסורק התקלות, ולאחר המתנה של כ-3 שעות נאמר לי כי היה קצר חשמלי ביחידת המזגן והוא טופל. כששאלתי מה נעשה בנושא נאמר לי שרוסס ספריי מגעים ברכיבים החשמליים שמובילים ליחידה והבעיה אמורה להיפתר כעת, אך רצוי שאשאר במעקב במהלך הימים הקרובים.

שמח וטוב לב הנעתי את הרכב ונסעתי בחזרה הביתה. לאחר כשבוע התקלה חזרה עם אותם התסמינים בדיוק. יצרתי קשר עם המוסך שוב וקבעתי תור לטיפול בתקלה.

הגעתי בפעם השניה, שוב שרפתי יום שלם במוסך מאחר והרכב היה צריך לעבור טיפול 15K כך שזמן ההמתנה הוכפל. בסוף היום, הגיעו אליי עם המסקנות:

הוחלפה יחידת המזגן ברכב (בהרכבה שלומיאלית ומקרקשת ששמורה רק לעובדי צ'מפיון).

יומיים אחרי החלפת היחידה התקלה חזרה בשנית. התקשרתי שוב למוסך בקצת פחות סבלנות ודרשתי תשובות. התבקשתי להמתין בסבלנות מאחר ובמקרה בו התקלה חוזרת מספר פעמים הם מחויבים ליצור קשר עם היבואן וליידע אותו בבעיה.

לאחר כיומיים קיבלתי טלפון חזרה מהמוסך בו נאמר לי להגיע (בפעם השלישית) כדי לאבחן את הבעיה סופית ולחזור לצ'מפיון עם מסקנות.

לאחר הגעתי בפעם השלישית ניגש אליי מנהל השירות במוסך, הציג את עצמו, ביקש את מפתחות הרכב וחזרר לאחר כרבע שעה עם תשובה לא פחות ממרגיזה שהחשמלאי מכיר את התקלה ושאין לו מה לעשות בנידון עד לקבלת הוראות חדשות מצ'מפיון. (מה שלא מסביר את הבקשה ממני להגיע שוב למוסך לסריקה אחרונה וסיכום הדיס מול צ'מפיון).

לאחר דין ודברים מולו וסבלנות שכבר מזמן נגמרה הגענו לפשרה בה כאשר הוא מקבל תשובה מצ'מפיון בנושא הוא יוצר איתי קשר ואני מביא את הרכב למוסך לכמה ימים בהם יבדקו את התקלה לעומק ויפתרו אותה אחת ולתמיד.

 

היום קיבלתי טלפון מאותו מנהל השירות שחזר עם "תשובות" מצ'מפיון. סקרנים מהן אותן תשובות?

אז ככה, מנהל השירות הארצי בצ'מפיון הנחה את מנהל השירות באותו מוסך לא לנקוט בדרך בה הוא הציע לפתור את הבעיה ולבקש ממני להגיע שוב(!) למוסך ולהחליף שוב(!) את יחידת המזגן במקום להשאיר את הרכב לאבחון על פני כמה ימים במוסך כי הוא סבור שהיחידה החלופית שהורכבה תקולה ויחידה אחרת תפתור את הבעיה.

השבתי למנהל השירות שאני לא מוכן להגיע בפעם הרביעית למוסך כדי לנסות לפתור את התקלה בדרך בה ניסו בעבר ושאני מעוניין לדבר עם מנהל השירות שהנחה אותו לעשות כך כדי לקבל ממנו תשובות לגבי הסוגיה. הוא טען שאינו יכול להפנות אותי ושאצור קשר עם שירות הלקוחות.

לאחר שיחה מורטת עצבים עם נציג שירות הלקוחות של החברה שנשמע כמו מענה אוטומטי ולא מענה אנושי, נאמר לי שמנהל השירות, או מי מטעמו המבין בפן הטכני לא יכולים לדבר איתי בטלפון ולהסביר לי את דרך הפתרון בה הם בחרו מאחר ו'לא במסגרת תפקידם לדבר עם לקוחות'.

 

המצב כרגע הוא שאנחנו בתחילת מאי, אני גר באיזור חם מאוד בצפון, מבצע נסיעות שבועיות לבאר שבע ללימודיי האקדמיים ללא מזגן, חוזר בסופי השבוע הביתה ומבלה אותם במוסך בניסיון לפתור את הבעיה - ואף אחד לא מעוניין לתת תשובות או דרך פתרון שמניחה את הדעת בנושא.

עוד נקודה שחשוב לציין היא שמרחק המוסך הוא 35 ק"מ לכיוון מביתי ומאסתי בהגעה לשם לחינם.

 

אני מתאר לעצמי שהפוסט נראה כמו גיבוב מייגע של תלונות וחוסר יעילות בהתנהלות מול המוסך לפתרון הבעיה, אבל הסיטואציה התחילה בהבעת אמון מלא במערכת על סף הנאיביות, שעם הזמן הלכה ודעכה עקב סגירת הפינות על חשבוני והניסיון להתנער ממני ומהבעיה.

אני משתף את המקרה כאן גם כדי לשמוע פידבקים (מייעצים ומבקרים גם יחד) מחברי הפורום וגם על מנת לשתף את המקרה שלי עם הכלל ולשחרר קצת מהכעס והתסכול שאני חווה. את הצעדים הבאים שלי אני אשקול ואנקוט לאחר חשיבה מושכלת ומחושבת, מבחינתי הגיעו מים עד נפש.

 

מצ"ב סרטון המתאר את הבעיה:

  • תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, הרשה לי לומר כי אני מזדהה עם הרגשתך, אך להבנתי יש לך 2 טעויות בגישה (מאידך יתכן שאני טועה) :

1. מנהל שרות טכני אכן אינו אמור לשוחח עם לקוחות. תפקידו הוא בעיקר (ואולי אף רק) כלפי גורמים בתוך המערכת של צ'מפיון.

2. ישנה אפשרות כי הותקנה ברכבך מערכת תקולה, ולכן רוצים להחליף אותה באחת אחרת. עם כל הרצון הטוב, זה גם דבר שקורה.

 

לדעתי, בשלב הזה כדאי ללכת עם דעתם ולהחליף פעם נוספת את יחידת המזגן.

במידה והבעיה תחזור על עצמה פעם נוספת - כבר יהיה להם קשה לטעון כי גם היחידה הזאת תקולה (אך אני מאמין כי יש סיכוי שלא תגיע למצב הזה).

פורסם

אני במקומך ממשיך את הטיפול בבעיה בהתאם להוראות שלהם, אבל דואג לרשום יומן ארועים.

במצב הנוכחי אין לךֿ מספיק ״קייס״ כדי לתבוע אותם: הרכב נוסע, הם מחליפים חלקים על חשבונם ומוכנים להמשיך לטפל עד שהנושא יסודר. עובדה גם שלא מצאת חומר על התקלה באינטרנט, כלומר כנראה מדובר במשהו נדיר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

 

פורסם
קודם כל, הרשה לי לומר כי אני מזדהה עם הרגשתך, אך להבנתי יש לך 2 טעויות בגישה (מאידך יתכן שאני טועה) :

1. מנהל שרות טכני אכן אינו אמור לשוחח עם לקוחות. תפקידו הוא בעיקר (ואולי אף רק) כלפי גורמים בתוך המערכת של צ'מפיון.

2. ישנה אפשרות כי הותקנה ברכבך מערכת תקולה, ולכן רוצים להחליף אותה באחת אחרת. עם כל הרצון הטוב, זה גם דבר שקורה.

 

לדעתי, בשלב הזה כדאי ללכת עם דעתם ולהחליף פעם נוספת את יחידת המזגן.

במידה והבעיה תחזור על עצמה פעם נוספת - כבר יהיה להם קשה לטעון כי גם היחידה הזאת תקולה (אך אני מאמין כי יש סיכוי שלא תגיע למצב הזה).

 

ראשית, תודה לכולם על הזמן וההתייחסות לנושא.

 

1. אני מבין את הטיעון, אך כאשר אתה מדבר עם נציג שירות לקוחות שמודה בפניך כי אין לו ידע טכני והוא אמור לתת מענה לפניות בנושאי שירות לקוחות, הרי שתגובתך הטבעית תהיה לבקש גורם שמעורה בפרטים ויודע לתת את התשובות. אני התקשרתי להבהרה של הנושא, לא לחפש אשמים. במידה והיה עולה מולי נציג טכני של החברה ומסביר מה הביא אותם למסקנה יכול להיות שהייתי מבין את ההגיון, משתכנע ולוקח צעד אחורה.

אולי הבעיה הייתה בניסוח שלי, לא ביקשתי ספציפית את אותו מנהל השירות הארצי אלא נציג ממחלקת השירות שמבין את ההחלטה הטכנית להחליף שוב את יחידת המזגן.

2. אני סקפטי, אבל לא יכול לשלול את העניין במאת האחוזים.

 

shugiflex,



רשמתי לי את תאריכי הביקור והמסקנות בכל אחד מן הביקורים שביצעתי.

לגבי חומר על התקלה:

נמצאו מספר שרשורים בהם תוארה התקלה בסיאט בפרט ובמותגי הקונצרן בכלל, אך התיאורים נוגעים למערכת הStart-Stop באופן כללי ובבעיות נלוות שונות משלי.

דוגמאות:

https://www.google.co.il/search?q=start-stop+error+seat+site:www.seatcupra.net&sa=X&ved=0ahUKEwjCsra3l9TTAhVCuBQKHZ2XAqwQrQIIOigEMAE&biw=1382&bih=665

פורסם
ואף אחד לא מעוניין לתת תשובות או דרך פתרון שמניחה את הדעת בנושא.

.

.

אבל הסיטואציה התחילה בהבעת אמון מלא במערכת על סף הנאיביות, שעם הזמן הלכה ודעכה עקב סגירת הפינות על חשבוני והניסיון להתנער ממני ומהבעיה.

בנוסף למה שכבר נכתב לך, מה שכתבת לא מדוייק. מתיאור ההתנהלות מולם, עולה שהם כן מעוניינים למצוא פתרון, אבל מאחר וזה לא מיידי וגוזל מזמנך, אתה מבואס.

תן להם לעשות מה שהם מבינים, בתקווה שהבעיה תיפתר מהר. בנוסף, בסיום התהליך, בקש מהם (משירות הלקוחות) בנימוס לפצות אותך על תקלה ברכב חדש, על חוסר הנעימות שכרוכה בכך, ועל הזמן שלקח להם לפתור אותה. טיפול או שניים חינם, הם פיצוי הולם (לדעתי).

פורסם

בהצלחה חבר יקר,

לא לקחת ללב ישנן צרות גדולות יותר.

לא פירטת לגבי רכב חלופי,האם הוצע לך?

לדעתי (אמרו את זה קדם לפני) זו דרישה לגיטימית שתוריד ממך

וגם מהם לחץ,

בוא נקווה שבאמת מדובר בתקלה המדוברת של ה

יחידת המזגן

אבל בלי לחץ.

 

וכפי שנאמר תצמד לשירות ותפעל כמצוותם,במקביל תמשיך לתעד את

המשך ההתרחשויות.

פורסם

סוריי אבל אינני רואה שום קשר בין כותרת ההודעה לתוכן ההודעה. אני לא מוצא שום זלזול או יחס מבזה מצד צ'מפיון לכול אורך ההתנהלות שלך מולם.

 

יישנם תקלות ברכבים חדשים שקשה לפתור אותם ללא התערבות או בדיקה מעמיקה של ייצרן הרכב אצלו במעבדות או שהם במקרים מסויימים שולחים מומחה מגרמניה לזהות או לפתור תקלות.

 

בשנת 1996 כאשר מערכות ABS לא היו נפוצות ברכבים רכשתי בזמנו גולף חדשה עם מערכת ABS שכול שבוע מנורת אזהרה על תקלה ביחידת ABS קופצת בלוח השעונים.

במוסך המרכזי ניסו לפתור את הבעיה לפחות 4-5 פעמים ללא הצלחה עד שהגיע מומחה מגרמניה שפתר את הבעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם
בנוסף למה שכבר נכתב לך, מה שכתבת לא מדוייק. מתיאור ההתנהלות מולם, עולה שהם כן מעוניינים למצוא פתרון, אבל מאחר וזה לא מיידי וגוזל מזמנך, אתה מבואס.

תן להם לעשות מה שהם מבינים, בתקווה שהבעיה תיפתר מהר. בנוסף, בסיום התהליך, בקש מהם (משירות הלקוחות) בנימוס לפצות אותך על תקלה ברכב חדש, על חוסר הנעימות שכרוכה בכך, ועל הזמן שלקח להם לפתור אותה. טיפול או שניים חינם, הם פיצוי הולם (לדעתי).

 

מצטער, אך אני מתקשה להבין את פשר התגובה.

ראשית, מה לא מדוייק במה שכתבתי?

אני לא מבין את ההתנסחות "הם כן מעוניינים למצוא פתרון". אני רכשתי מוצר מוגמר לכאורה במיטב כספי. אני מבין שאין ערובה לתקינות הרכב במאת האחוזים ולכן ניתנת האחריות בגין רכישתו למשך שנתיים, אבל אני לא מבין את הגישה לפיה הם אמורים לבוא לקראתי בכך שהם מעוניינים למצוא פתרון לתקלה ברכבי. מחובתם לעמוד בהסכם הקניה ולתקן ליקויים כאלה או אחרים במידה וצצים. עם כל הכבוד, הם לא מלכ"ר.

עברתי דבר או שניים עם רכבים ומימוש אחריות, ודווקא בעבר בחוויה לא טובה שהייתה עם דגם מסויים שנמכר בחסות דלק מוטורס נעשה הכל על מנת שנחווה כמה שפחות עוגמת נפש וללא היסוס כזה או אחר. בסוף התהליך הרגשנו שטיפלו בנו כמו שצריך, ועל כן לא דרשנו שום פיצוי ושום טיפול חינם.

לא דרשתי פתרון מיידי, ואם תחזור על השורות אף הסכמתי לפשרה בה הרכב יישאר במוסך לכמה ימים ע"מ לפתור את הבעיה מהשורש אחת ולתמיד. להפך, אני כועס על קיצורי הדרך ובזבוז זמני לחינם, לא על אי פתרון התקלה מיידית.

בנוסף, איני מעוניין בפיצוי כזה או אחר, אני אשלם את מחיר הטיפולים של הרכב כמו כל לקוח מן המניין ועד השקל האחרון - זו לא מטרת הנושא או הפניה. בסך הכל דרשתי להיות מרוצה מהמוצר שרכשתי ולא להזיע בגב כל ראשון וחמישי.

 

* הבהרה שכנראה לא הובנה בהודעה הראשית:

לאחר הפעם השלישית בה ביקרתי במוסך, סוכם עם מנהל השירות כי יגיע מהנדס החברה למוסך לבדוק את מהות הבעיה ולחפש דרכים לפתרון מאחר והמענה שאנשי המקצוע שלהם נתנו לא עזר. התשובה שקיבלתי ממנו היום הייתה שמנהל השירות בצ'מפיון החליט לוותר על המהלך ולנסות להחליף שוב יחידה מאחר ולדעתו היא תקולה. לכם זה נשמע כמו שיקול מקצועי, לי זה נשמע כמו עוד פתרון נוח לטרטר לקוח שוב מהבית אל המוסך על מנת לחסוך כמה שקלים לחברה במקום לפתור את הבעיה כמו שצריך וכמו שמגיע ללקוח.

 

 

התגובה הנ"ל רלוונטית גם למשתמש מרק10.

פורסם

מההודעה האחרונה שלך אני מבין שצ'מפיון לא מתייאשים ומנסים לפתור את התקלה בדרכים נוספות.

 

מצידי אפשר לנעול את האשכול :shock:

איזה כייף לי :)

פורסם

משה ידידי, אני ממש מבין לליבך.

בא בנאדם, קנה רכב חדש (שהרי הרבה מעדיפים חדש כי יש ראש שקט מתקלות!) בסכום לא מבוטל ואין מי שיתן לו מענה לתקלות חוזרות ונשנות.

אך למרות כל האמור לעיל וכמו שאתה ציינת בעצמך - בדיוק בשביל זה יש שנתיים אחריות על מכלולי הרכב.

האם הביטוח לא אמור לספק לך רכב חלופי במידה והרכב שלך במוסך? אצלי זה כתוב בפירוש בפוליסה.

אולי תשים את הרכב במוסך לשבוע-שבועיים, תן להם לשבור את הראש, לתת לך פיצוי הולם ובינתיים תתנייד ברכב החלופי.

ובלי שום קשר - פשוט הזוי שרכב עם 16K ק"מ כבר מאכיל את בעליו מרורים. לאחרונה רוב הלימונים הם של קונצרן VAG.

ורק להבהרה - הכותב הינו בעלים של שלושה דגמי סיאט ב-9 השנים האחרונות.

פורסם

אין לך ברירה אלא לתת להם לנסות לתקן, דברים קורים ותקלות מציקות, מעצבנות ולא ברורות קורות לפעמים ולוקח זמן עד שפותרים אותם כמו שצריך, אם לא טוב לך מרחק הנסיעה תנסה לגשת למוסך אחר קרוב יותר בתיאום עם המוסך שלך - כך גם תוכל להשאיר את הרכב במוסך ולאסוף אותו בערב או יום למחרת.

 

גיליתי שההתנהלות הטלפונית מול השירות לקוחות היא מיותרת ומעצבנת ביותר.

2 אופציות יש לפניך -

 

1. ליצור קשר עם היוזר של שירות הלקוחות של צ'מפיון בפורום, הבחורה שמטפלת בזה מאוד נחמדה ותנסה לעזור לך.

2. לשלוח מייל + מכתב רשום, אחרי מספר ימים יחזור אליך מישהו שבאמת רוצה לעזור לך.

פורסם

ורק להבהרה - הכותב הינו בעלים של שלושה דגמי סיאט ב-9 השנים האחרונות.

ואתה נתקלת בתקלות 'הזויות' ברכבים שלך שלא נמצא להם פיתרון בזמן סביר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אז זהו, שלא. בגלל זה אחרי הסיאט הראשונה הלכתי על השנייה ולאחר מכן גם על השלישית.

היה את סיפור ה-DSG המוכר והידוע אבל אף פעם לא תקלה שגרמה לי להכניס את הרכב בבהילות למוסך.

Never The Less, כמות השרשורים על תקלות בוואגיות השונות הוא די גדול, יותר מכל תוצרת אחרת.

האם זה מעיד על הכלל? וודאי שלא. האם זה מרתיע אותי מסיאט רביעית? אולי כן.


×
×
  • תוכן חדש...