Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני 30 שנה עברתי טסט רביעי ...אז תתעודד

מאז - אלפי שעות נהיגה טפו טפו ללא קנסות ותאונות ( בעצם אחת קטנה במקום עם תשתית רעועה )

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה תלויה בלמה אתה נכשל.

האם אתה בהיסטריה עושה שטויות או שפשוט לא לימדו אותך לנהוג.

שותפתי לטסט (טסט שני או שלישי שלה) נהגה בשיעור שלפני מושלם, ואילו בטסט היא עשתה סדרת טעויות (עם הפקעת שליטה) תוך כמה מאות מטרים.

פורסם

שאלו יהיו הצרות שלך.

הכי חשוב שתרגע. כפי שרשמו זה הרבה מזל וזה גם עניין של התנהגות תחת לחץ. חשוב שתכין את עצמך מנטאלית ותהיה רגוע. תצחק על זה ולא לפחד להכשל שוב. בסוף תעבור.

לגבי החלפת המורה, לא בטוח שזה יעזור בשלב הזה. תבקש ממנו יותר הדמיות של מצבים לחוצים. ואז תבקש צין תחקיר קטן. גם אם הוא גוזל 5 דקות מהשיעור היקר.

אני עברתי בטסט שלישי וזה היה מבאס לפני 25 שנה אבל כיום זה סיפור מצחיק ( אחרי 26 שיעורים סה"כ, אז יצאתי בזול)

פורסם

פות"ש, תנשום, בלי לחץ ( זה כבר נהיה קבוצת תמיכה )

חביבי, עברתי טסט שישי, כן כן, שישי, תמיד הייתה לי טעות אחת, ואמנם פתאלית, הכל נבע מבטחון עצמי מופרז לדברי המורה שלי,

עשיתי דברים שלא עושים בטסט, וגם בחיים שאחרי הטסט, אבל מאז למדתי והתבגרתי מן הסתם.

צחוק הגורל היה שעל כל טסט שנכשלתי, תמיד הייתה איתי בחורה, שזה היה הטסט הראשון\שני שלה שתמיד הייתה עוברת, והייתה נוהגת - אלוהים ישמור, נגיעות בהגה, לחץ מטורף, אבל ? - עוברת.

הייתי גמור מזה, שקלתי אפילו לפרוש ולא ללמוד נהיגה,

לפני הטסט השישי שלי, לא נהגתי חודשיים שלא נדבר על שיעור לפני טסט, באתי כל כך אפאתי, שבמזל נכנסתי לרכב הנכון.

לפני שהטסט החל, התנגן שיר יפה של פינק פלויד (מתקופת גילמור ולא רוג'ר ווטרס הנאצי) שגרם לי ולטסטר לזמזם בכיף,

ישר מקדם הלחץ ירד לרמת אפסית.

התחלנו לנסוע, באורח פלא, המסלול של הטסט היה זהה למסלול שהיה לי בטסט הראשון.

אבל מה, נהגתי רגוע, הסתכלתי במראות, גרמתי לטסטר ולי להרגיש בטוחים.

אחרי 15 דקות קצרצרות שאפילו על חנייה לא נבחנתי התבקשתי לעצור בצד, הטסטר לחץ לי את היד ומשם התקדמנו.

מה שאני בא להגיד אחרי כל השורות האלה,

את הנהיגה אתה יודע, את הקטע הטכני, אתה צריך לדעת שאם אתה רגוע - הטסטר איתך יהיה רגוע.

הנהיגה כולה מושפעת מזה - אני בטוח שאם תגיע רגוע, ולא תהיה עסוק במעמד של הטסט (שכן הוא לפעמים מלחיץ במעט) בכל יעבור בכיף.

ואני כבר 10 שנים נוהג, ללא תאונות, ושאבא שלי (שהוא מורה נהיגה לשעבר, לא היה המורה שלי) סומך עליי ואומר שאני נהג טוב.

אז - תהיה רגוע, תנשום עמוק.

תבוא מוכן נפשית והכל יזרום משם.

בהצלחה.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם (נערך)

נכשלתי בטסט בפעם הראושנה. לא הבנתי למה. המורה שלי ועוד שני מורים שלימדו אותי כשיצא למילואים, סיפרו לי שהנהיגה שלי מושלמת. ואז נכשתי בשנית - לא הבנתי למה. ובשלישית - שוב לא הבנתי למה.

לטסט הרביעי הגעתי בערב יום העצמאות. שעה 7 בבוקר, שיעור חימום - והמורה לוקח אותי לדרכך העצמאות, שבאותם ימים היתה אסורה לכניסת רכבי הוראת נהיגה (היה כזה תמרור, "ל" בתוך ריבוע כחול, מוקף עיגול אדום). עוצר בצד, מעמיס בבגאג' שני ארגזי בירה.

ואז טסט של לא יותר מ-15 דקות.

העיקר הוא שאחרי החג התקשרו אלי וביקשו שאבוא לקחת רשיון זמני (מדובר בתקופה שבה השהו את התשובות יום-יומיים, אחרי שמישהו שנכשל בטסט רצח את הבוחן).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני עברתי טסט מאוחר, יש שיגידו בפרוום שאני עדיין לא יודע לנהוג, אבל המורה לא לימד אותי דבר הכרחי! היו לי בעיקר בעיות עם מראות ושטח מת כי מעולם לא עברתי על זה בשיעורים למרבה הפלא (וואו, כמה שזה חשוב ) , לא על על הרבה דברים שלמדתי רק בזכות זה שהוצאתי רישיון ובאמת הצלחתי ללמוד בכוחות עצמי.

אז אל תתיאש, אולי הבעיה במורה ואולי באמת הבעיה בך.

פורסם

לעבור טסט זה כמו כל מכשול אחר בחיים.

אפשר לחפור פה מגילות, ולעשות תחקירים על איך להתנהג בטסט ואיך להתחנף לבוחן, אבל בתכלס? מה שחשוב באמת זה ללמוד מטעויות, להיות כמה שפחות לחוץ וכמובן לא להתייאש.

יש לי חבר שנכשל 9 טסטים ונחש מה? עבר בסוף ואף אחד מזמן לא מתרגש מזה.

זה לא אומר שגם אתה צריך לעשות כמות מגוכחת כזו של טסטים, וכמובן שאתה לא אמור לחשוב על זה בכלל.

ככל שתחשוב יותר על כמה כסף אתה תמבזבז, כמה טסטים אתה תעשה, או כמה שהטסטר יסתלבט עליך, ככה תהיה יותר לחוץ וזה מה שבסוף יכשיל אותך.

פורסם

ממש אל תתייאש מכיר הרבה שעברו בחמישי שישי וגם שביעי - בסוף אתה תעבור! כולם עוברים!

יש כל כך הרבה חסרי כל מושג בנהיגה על הכביש עם רישיון ואני מניח שאתה לא אחד מהם - אל ייאוש, לא מכיר הרבה שעברו בטסט שני.

תכניס לראש 2 דברים:

1 כולם עוברים בסוף, גם הטיפשים הכי גדולים.

2 מסביבך נוהגים מיליוני אנשים, אתה לא פחות טוב מהם.

פורסם

השאלה למה נכשלת, אם זה מסיבות שהיית בלחץ ועשית טעויות אז זה אשמתך, אם זה בגלל שהמורה לא לימד אז אשמת המורה.

ולקחת שיעור עם מורה אחר לקבל חוות דעת של מורה אחר זה דבר לא רע.

פורסם
נכשלתי בטסט בפעם הראושנה. לא הבנתי למה. המורה שלי ועוד שני מורים שלימדו אותי כשיצא למילואים, סיפרו לי שהנהיגה שלי מושלמת. ואז נכשתי בשנית - לא הבנתי למה. ובשלישית - שוב לא הבנתי למה.

לטסט הרביעי הגעתי בערב יום העצמאות. שעה 7 בבוקר, שיעור חימום - והמורה לוקח אותי לדרכך העצמאות, שבאותם ימים היתה אסורה לכניסת רכבי הוראת נהיגה (היה כזה תמרור, "ל" בתוך ריבוע כחול, מוקף עיגול אדום). עוצר בצד, מעמיס בבגאג' שני ארגזי בירה.

ואז טסט של לא יותר מ-15 דקות.

העיקר הוא שאחרי החג התקשרו אלי וביקשו שאבוא לקחת רשיון זמני (מדובר בתקופה שבה השהו את התשובות יום-יומיים, אחרי שמישהו שנכשל בטסט רצח את הבוחן).

מישהו באמת רצח בגלל כישלון בטסט?

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

פורסם

לצערנו הרב - כן.

עד אמצע שנות ה-70 הטסט היה מסתיים ב"מזל טוב, עברת" או "מצטער, לא עברת". עד שאיזה ערס לא היה מוכן לקבל את הכשלון, ורצח את הבוחן. בעקבות זאת הונהג הסדר שלפיו המורה מקבל את תוצאו הטסט למחרת ומוסר לנבחן (שכנראה כבר עיכל את מצבו והיה פחות "חם").

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי... תודה לכולם על התשובות!

קראתי אחת אחת...

אז ככה...

בראשון נכשלתי כי הייתי מתוח

בשני הסיפור היה אחר לגמרי

הכל התחיל מזה שרציתי להיות ראשון וגם התלמיד השני, אמרנו שנעשה הגרלה.

זה אולי ישמע קטנוני מצידי, אבל הוא נתן לתלמיד הראשון לבחור את הצד של המטבע ראשון, אותו צד שהרגשתי שיזכה אבל בגלל שהוא שאל אותו ראשון אז נאלצתי לבחור בצד השני, הפסדתי כמובן וכבר התבאסתי מכל הטסט.

בקיצור הוא נבחן ראשון, והיה לו את הטסט הכי קל בהיסטוריה!90% מהזמן נסע בקו ישר, וגם הטסט שלו היה הרבה יותר קצר.

המסלול שלי היה פי כמה וכמה קשה וארוך.

והבוחנת רק חיפשה להכשיל אותי.

רכב חנה בצד ופתאום פתח את הדלת בלמתי, *אחרי* כמה שניות שבלמתי והייתי בשליטה מלאה היא הפקיעה את השליטה מידיי שלא לצורך בכלל כי אני יודע לצאת ממצבים כאלה.

לגבי שאר הדברים? פשוט שקרים והמצאות ודברים שלא נבראו...

חבל לי לבזבז אנרגיה על זה.

אגב אני מאיזור המרכז ומשום מה שוייכנו לאיזור צפון, והבוחנים האלה ידועים כמכשילים סדרתיים, מאז שהם כאן אחוזי העוברים ירדו מ30+ לבערך 17% בן לילה!.

זה פשוט עוול מה שהם עושים.

שילמתי קרוב ל10,000 ש"ח כבר כולל הכל ומצבי הכלכלי לא מזהיר בכלל.

זה נורא נורא מייאש כי אני יודע בוודאות שרמת הנהיגה שלי מספיקה כדי חעבור טסט ומעברלזה...

לגבי המורה, הוא נורא קפדן, אבל קפדן יתר על המידה , וזה איפשהו לרעתי!

סליחה על המגילה.

פורסם
פות"ש, תנשום, בלי לחץ ( זה כבר נהיה קבוצת תמיכה )

חביבי, עברתי טסט שישי, כן כן, שישי,

כנ"ל,ממרום 17 שנות רשיוני.

פעם זה באמת נחשב פאדיחה,יעני מה,עשית כל כך הרבה טסטים?

יותר מצחיק שאני לא זוכר בכלל על מה נכשלתי,רק זוכר שבשניים מהם הייתי חולה מת (40מעלות חום ומצונן)

כמו שכתבו,קח את זה בקלות,הכל שטויות גם ככה,מה שמשנה זה אחרי שתקבל את הרשיון..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...