רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אודה להמלצה לכיסוי לפיקנטו עם עיגון טוב לרכב . במקום בו הרכב חונה יש רוחות חזקות מידי פעם ,יותר נכון כמעט כל יום שמעיפות את הכיסוי שיש לי . כיסוי של פוגל שקניתי לטויוטה סטרלט סופר מיני ישנה גדולה מהפיקנטו ב15 ס"נ ..קיצר גם בטויוטה לא יכולתי להשתמש בכיסוי הי הוא היה עף ברוח . יש המלצות רעיונות ?
הודעה אחרונה מאת mike56, -
שלום! לפני בערך חודש מכרתי את ה S3 2008 שלי, הייתה Stage 2+, אני אהבתי אותה מאוד, חשבון הבנק שלי לא. לכן בצער רב, מכרתי במטרה לרכוש משהו שההוצאות עליו יותר צפויות, ועדיף גם נמוכות יותר בסוף 3 שנים. לאחר חיפושים ודילמות החלטתי על ה 208 GTI, היום אספתי אותה, מאז הספקתי לתקוע 200 ק"מ... נזהר לא להתגרזן, לא לעבור 3000 סל"ד ולא לגדוש יותר מדי. (אולי מיותר... אבל צ'יק צ'ק זה יגמר ולא יהיו לי רגשות אשמה) אז מה הוביל אותי אל הרכב הזה : מומנט גבוה (כמובן הכל יחסי....) צריכת דלק נמוכה. (יחסית כן?) מראה חיצוני ידני לא צ'מפיון. מצטער, לא קונה מהם יותר. היו לי איביזה, ואודי, ועוד יש לי לאון, לא מגיע לצ'מפיון כסף יותר. זו דעתי. העדרה של פיאסטה ST, והמ…
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
יש מצב לקבל בסקודה אחריות 3 שנים עי לחץ או בתוספת תשלום?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 633 צפיות
בשבוע הבא תיפתח תערוכת פרנקפורט - אחת הגדולות מסוגה בעולם. אבל אבוי למארגנים - לא מעט יצרנים, חלקם גדולים וחשובים -בוודאי באירופה - לא יהיו שם. מי לא מגיע? פיאט פיג'ו ניסאן וולוו מיצובישי ג'יפ אינפיניטי טסלה מה דעתכם? האם ירדה קרנה של התערוכה? או שאולי כל יצרן מתמקד בתערוכה אחרת? אולי פאריז? ג'נבה? מילאנו?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז כאמור יש דגם מתוח פנים, לא מעט שינויים קטנים אך משמעותיים, האישה מאוד אהבה את הנוכחי ותאכלס אנחנו די סגורים על לרכוש אחד. הדבר היחיד שפשוט הורג אותי זה שיצא עוד חודשיים נגיד חדש ואני יתבאס על זה בטירוף. שלא לדבר על ירידת ערך וכו... האם למישהוא יש מידע על צפי הגעה של החדש?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בפרק הקודם של #עושקהנהגים, נגענו במחירי החלפים, הפעם אנחנו יורדים לעומקם של מחירי אגרות הרישוי. לקחנו, כמקרה בוחן, את קיה ספורטאז' בגרסת ה-1.6 שלו, שנמצאת בדיוק בקצה שעליון של קבוצת הרישוי של המשפחתיות הסטנדרטיות (140 אלף ש"ח) ובדקנו כמה תעלה אגרת הרישוי. התוצאות, כצפוי - מפתיעות לטובה. סתם, לא באמת. הן על הפרצוף. באנגליה תעלה לכם האגרה הראשונה 500 ליש"ט, שזה ממש הרבה. אבל אז, בכל שנה לאחר מכן, זה יעלה לכם 140 ליש"ט. בממוצע, על פני שלוש שנים. תצטרכו להוציא 260 ליש"ט, או 1202 שקלים בשנה. בבלגיה (בה חיים כ-11 מיליון בני אדם ונמכרים בממוצע כ-50 אלף כלי רכב בחודש), תשלמו 280 אירו, או 1190 ש"ח לשנה. בניו יורק, אם קניתם את הרכב כחדש, תשלמו על אגרה, רישו…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 0 תגובות
- 739 צפיות
שלום לכל המומחים, מצאתי על מכוניתי כתמים שמקורם כנראה מפירות עצים. כאשר ניקיתי את הכתמים, תחילה הם נמרחו כנוזל אדום. לאחר שנפטרתי מהנוזל האדום, נשארו כתמים קטנים צהובים (בקוטר של כס״מ כל אחד) (מצורפת תמונה). כיצד ניתן להוריד את הכתם? עד כה ניסיתי לשטוף את הרכב, לעשות פוליש,וקס, שלייף עם סבון וכלום, הכתמים נשאר בשלהם. מישהו יודע איך אפשר להסיר את הכתמים? האם כדאי להפעיל ביטוח? הפחד שלי הוא שהם יצבעו את כל הרכב מה שיוביל לירידת ערך נוראית ובטח גם לא ייראה כמו המקורי. תודה רבה לכל הקוראים והעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Batel Sarusi, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום בבוקר תדלקתי את האופנוע ומאיזו סיבה דחפתי את האקדח למיכל אבל לא לחצתי להפעלה אחרי כמה שניות אני מסתכל על המסך ורואה שחוייבתי ב 22 אג' וכל זה כמובן מבלי שיצאה טיפה אחת של דלק כששאלתי את המתדלקים הדעות היו חלוקות 1 גימגם ואמר שלפעמים זה קורה והוא לא יודע מה עושים השנייה אמרה שהיא בכלל לא רואה חיוב על המחשב , כמה שהסברתי לה שעל המסך מופיע כבר חיוב של 22 אג' לא עזר והיא בשלה אין חיוב במחשב (כמובן שהיא שקרנית) ביקשתי את הטלפון של מנהל התחנה והוא הסביר לי שברגע שאני מרים את האקדח נכנס דלק לצינור שאותו אני כמובן מקבל ואין פה שום בעיה , ששאלתי אותו למה לא ראיתי את זה באף מקום הוא אמר לי שהמשאבה שלו ישנה וכך היא עובדת. אז מה אתם אומרים שקרן או דובר אמת
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אופל מוקה X הגיע למבחן אצל רוני, שדווקא החליט שהיה מתאים לו צבע אחר מזה שבו הוא הגיע. בואו לקרוא מה הוא חשב עליו.
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
-
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז כך אני גר בבניין עם חנייה משותפת עם 9 חניות מתחת לבניין ויש 15 דירות, יש שכנים עם 2 רכבים שחונים אותם מתחת לבניין ויש כאלו שתופסים 2 חניות עם רכב אחד. לי יש רכב וקטנוע אחרי שקבלתי קנס בגלל שאין לי חניה ברחוב ומתחת לבניין, אז נשבר לי התחלתי לשים את הקטנוע הלא תקין שלי בחנייה מתחת לבניין, עכשיו הבעיה רק מתחילה תמיד מזזים לי את הקטנוע וחונים במקומו היה לי ריב עם כמה שכנים בגלל זה ואמרו לי תחנה את הקטנוע מאחורי הבניין, גם אם הייתי מחנה אותו שם אי אפשר למצאת או ליכנס לבניין רק דרך מדרגות שזה ממש מפגר לחשוב על זה, אז חזרתי לשים את הקטנוע והיום עוד פעם הזיזו לי אותו, רשמתי מכתב בבניין : מי שיזז פעם הבא את הקטנוע אני זימין לו משטרה ויקבל זימון לבית משפט על פגיע ברכוש פרטי…
הודעה אחרונה מאת mike56, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
הרכב נצפה בסוכנות סאנגיונג הקטנה ברחובות. תמונות לא צילמתי את מאוד התרשמתי מהרכב. במימדים היא מזכירה מאוד את הטוסון ואני מתאר לעצמי שתתחרה ב-IX35 ובספורטאז' (שנראה גדול ממנה משמעותית). הדגם בסוכנות הוא ה-Xdi200 שלמיטב ידיעתי מפיק 184 כ"ס ו-36 קג"מ מומנט ממנוע בנפח 2 ליטר. מחיר לא ראיתי, וגם לא ידעתי שהחל שיווק רשמי, אבל הרכב כבר בסוכנות.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
ערב טוב, רציתי לדעת לאיזה הנחות אפשר לצפות על דגם הגולף 150 כ״ס, במידה ומישהו כבר קיבל הצעה או מכיר את המבצע. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 0 תגובות
- 603 צפיות
שני אופנועי ה-900 סמ"ק - אחד נייקד והשני סופרמוטו - אפריליה שיבר ודורסודורו, נוחתים בישראל. הבשורה המעניינית ביותר - בתחום המחיר. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
יש לי הונדה סיוויק שנת 96 מנוע 1400 ידנית על השעון 300,000 קילומטר אני גר באילת ולאחרונה התחלתי ללמוד במרכז השאלה שלי היא אם הרכב מסוגל להגיע בנסיעה למרכז (רמת השרון) ומה כדאי לבדוק לפני הנסיעה כל הצמיגים חדשים לאחרונה הוחלף רדיאטור ונעשה טיפול לא מזמן תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אח תאום ל3008 של פיז'ו. מישהו נתקל ברכב ברכבי תבל? הרכב צפוי לעשות עלייה?
הודעה אחרונה מאת danielobreja, -
- 2 תגובות
- 814 צפיות
היי חברים, כל תחילת חודש אני מחכה לראות את נתוני המסירות רכב חדש שמתפרסמות פה. מישהו יודע למה החודש לא פורסם? כמובן שאני לא בא בדרישה חלילה, רק מעיניין.
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 909 צפיות
בטח ראיתם את התמונות של נזקי סופת ההוריקן הארווי בטקסס. אחת התמונות ששמתי לב אליה (מצורפת) היא של שדה תעופה מוצף כאשר המים כמעט מכסים את המטוסים. אני תוהה האם נגרם מכך נזק למטוסים?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם פורד העולמית חשפו את הפיאסטה החדשה עוד ב2016. בתחילת השנה פורסם בתקשורת הישראלית שהפיאסטה תגיע לארץ הקודש בסביבות אמצע 2017. דלק מוטורוס דיברו על יולי,בנתיים כבר הגיע חודש ספטמבר. האם מישהו יודע על ההגעה של דגמי הפיאטסה החדשים לארץ השנה?
הודעה אחרונה מאת idan10, -
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מחקר חדש של IIHS מראה כי מערכת התראה על סטיה מנתיב מפחיתה תאונות הנובעות מסיבה זו ב-11% ואת מספר הנפגעים ב-21%. עוד נתון מעניין - כשליש הנהגים שקיבלו התראה לא היו מסוגלים להגיב בשל מחלה, רדימות או משהו אחר. מחקר זה לא בדק מערכות אקטיביות. בונוס באותה ידיעה: מערכות לזיהוי רכב בשטח מת צמצמו תאונות סטיה מנתיב ב-14% ומספר הנפגעים ב-23%. בונוס נוסף - נהגים רבים מכבים את מערכת זיהוי הסטיה מנתיב. המחקר היחס לקיומה של המערכת ברכב, לא דווח אם פעלה בעת התאונה. תודה ל-YNET שהעירו את תשומת לבי. ול-IIHS שציינו כי מחקרים קודמים הראו יתרונות גדולים יותר למערכת זו.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לאור מחירי הסולר שמאמירים והיום כמעט יישרו קו עם מחירי הבנזין(מרפי התעורר לפני שנה). יש אתר או איזשהו מעקב על מחירי הסולר כמו שיש על בנזין? בשלל האפליקציות שבדקתי (פולטנק ודומיהן) המידע על הסולר לא מעודכן. או אפילו אפשר לעדכן כאן היכן אתם מתדלקים וכמה משלמים. אני מתדלק בתחנת "ינה" של "סונול" מול כלא איילון, 5.52 ש"ח לליטר למזומן.
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי שלום חברים יקרים, בעקבות מדריך שהעלה לכאן בחור יקר בשם יאיר חשקתי נורא בבקרת שיוט משלי בפוקוס 2008 , בניגוד למדריך בו קנה כפתורים חיצוניים וביצע חיתוך הגה וכו', אני פשוט קניתי הגה קומפלט עם בקרת שיוט , ביצעתי שפיכת תוכנה חדשה למחשב רכב ובעצם לימדתי אותו מהי בקרת שיוט ( 10 שנים אחרי יצורו)* הבקרת שיוט עבדה בימים הראשונים ללא רבב, אך בתחילת השבוע התחילה לי בעיה מוזרה , אני מניח שלא כולם יוכלו לעזור לי בנושא אבל כן יוכלו לכוון אותי מה הבעיה : בנסיעה בינעירונית כאשר אני מפעיל את הבקרת שיוט היא עובדת נפלא , מרגע לחיצה על כפתור ה+(העלאה של המהירות) הבקרת שיוט נכבת ומסרבת להידלק עד ההתנעה הבאה . התופעה התחיל פתאום והיא מקרית לחלוטין , הכפתורים תקינים ועובדים(…
הודעה אחרונה מאת oorenn, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
פוסט קצת ארוך אבל מקווה שיהיה לכם סבלנות.. בבעלותנו רכב טיגואן שנת 2014, בשנתיים האחרונות נתקע הרכב 4!!! פעמים עקב אותה תקלה, כמובן שהרכב נגרר על חשבוננו למוסך בכל פעם, תחבורה חלופית בימים שהרכב במוסך גם על חשבוננו כמובן, אובדן שעות וימי עבודה בכל פעם שנתקע גם על חשבוננו, את צ'מפיון מוטורס כנראה זה לא מטריד.. יחס מחפיר, חוסר מקצועיות משווע, תקלה חוזרת ברכב גרמני פשוט בושות!! ב 13/6/16 בשעות הערב הרכב נתקע בפעם הראשונה ונדלקה נורית אדומה ואיתה הודעה שאסור להזיז את הרכב למחרת בבוקר גררנו למוסך הרכב היה יומיים במוסך החליפו הרבה דברים ביניהם משאבת מים, אטם, מתאם (בכרטסות מוסך של הרכב שצירפתי ישנה רשימה מפורטת) אמרו לנו שפעם ראשונה שנתקלים התקלה מסוג זה והם לא יודעים ממה נ…
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ניסאן קשקאי עבר מתיחת פנים ועכשיו הוא נוחת בישראל. הבטיחות שופרה, העיצוב עודכן, והמחירים? נשארו כמעט זהים. כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מישהו עוד נתקל בתופעה החדשה שצצה לאחרונה? בתל אביב על העלייה של הגשר מעל רוקח ממזרח למערב דרך נמיר צפונה ממחלף קק"ל על העמודים יש מתקן עם תאים סולריים ופסי לד בכחול ואדום שנדלקים כאילו לדמות ניידת מהיכן הרעיון המוזר הזה ומתי התחילו לבצע התקנות שלו?
הודעה אחרונה מאת d30DK, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לחברים. אימי הזמינה סוזוקי איגניס לפני כחודש וחצי לערך, שולמה מקדמה ע"ס 2000 ש"ח. בינתיים הגיעה הסיאט איביזה החדשה ואימי מעוניינת לבטל עסקה עם סוזוקי ולהזמין את האיביזה. בתיזמון מדויק אתמול התקשרו מסוזוקי להגיד שהרכב הגיע לארץ ושנגיע להשלים את שאר הסכום ע"מ להמשיך בתהליך. רציתי לדעת האם מישהו התנסה בביטול עסקה מסוג זה והאם בדר"כ נהוג לשלם דמי ביטול? בחוזה שנחתם לא מצאתי איזכור למצב כזה. **בכל מקרה אגיע לסוכנות סוזוקי, השאלה באה לראות היכן אני עומד כרגע בהתנהלות מולם. בברכה,
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 949 צפיות
שלום! אני רוכש רכב באנגליה ומטייל אתו באירופה. מחפש אתר שמוכר אונליין ביטוח אירופאי (לפחות ביטוח צד ג', שזה חובה באירופה). לא ממש מצאתי.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
במקרה היום הבחנתי ברמקול הקטן הזה, מה זה אמור לעשות לאן זה שייך?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 2 תגובות
- 819 צפיות
חברים יקרים, האם תוכלו לעזור לי? תקופה ארוכה אני מחפש תוכנה [פרוצה] + אפליקציה של תוכנת IGO, שתואם לאנדוריד סמסונג גלקסי J1 גירסה 4.4 אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי לקישור או להעלות לי את כל התוכנה בשלמות. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 1 תגובות
- 626 צפיות
רכשתי לא מזמן אלפא גו'לייטה והבעלים היה יושב כנראה על המושבים עם מלח של ים ישר ,ועשה אותם קצת לבנים . תבינו שבמקור הם שחורים. הבנתי שצריך ניקוי עמוק. כמו כן הפנלים בדלתות ,הדשבורד וההגה זקוקים לניקוי. וגם השטיחים .כמו כן לרכב יש ריח של עישון עדיין. איזה מקום מומלץ ומה עלות ממוצעת של כזה ניקוי? והאם יחזיר למושבים את הצבע בכלל? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
נכון, על טעם וריח אין להתווכח. ונכון, כבר כתבתם בעבר לא פעם, שרכב מסחרי צריך להיות תכליתי ופונקציונלי ופרמטרים כמו עיצוב (ובטיחות!?) לא ממש רלוונטיים לגביו, וחבל. אבל, כל פעם נשברים שיאים חדשים, לדעתי. קחו לדוגמא את הניסאן NV שמשווק בארה"ב. בעצם, אם חושבים על כך ונזכרים עשרים שנה אחורה, זוכרים את הקובייה המוזרה והכעורה שנקראה ניסאן טרייד?
הודעה אחרונה מאת פיני חד,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 704 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- psxr
- nechmya
- santiago
- 1enzo
- FROGIE
- Camaro 92
- שחר 1
- FuriousLift
- יש לי סילברדו
- fatboy1340
- asix
- עוזי ל