Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחריות 3 שנים בסקודה. אפשרי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה גם מה משדר יבואן שלא נותן 3 שנות אחריות.

אם המוצר תקין וטוב 3 שנים, מה אכפת לי לתת אחריות ל3 שנים?

קיה כדוגמא, 7 שנות אחריות, רמזו שהיצרן מאמין במוצר שלו, מה שעזר למצב את קיה כמכונית אמינה.

פורסם

למה לתת אחריות, אם אפשר לבנות כת סביב המוצרים שלך, ואז יקנו את זה גם אם בכתב האחריות יהיה כתוב "זה מה שתקבלו" ותמונה של בולבול (מקווה בשבילכם שזאת תהיה ציפור).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נכון, זה מסביר את העובדה שלא משנה כמה תקלות ובעיות יהיו ללקוחות וואג, תמיד ייקנו מהם רכבים.

אבל שוב, פראיירים לא מתים,

אני אישית לא הייתי נכנס להרפתקה כזו, מה גם שהמכוניות של וואג ממש לא עושות לי את זה.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם
כי הרכבים שלו טובים יותר.

הטיעון אמנם נכון, אך בחירה של רכב ע"פ קריטריון זה לאנשים נורמטיביים (כלומר כאלה שהכסף אינו בא להם בקלות או שרכב זה לא ההובי שלהם) היא פשוט מגוחכת וילדותית, כזו שמבהירה עד כמה הצרכן הממוצע הדיוט בכל הקשור להתנהלות כלכלית.

הרכב הוא בד"כ ההוצאה השניה בגודלה בכל משפחה (או הראשונה בחלק מהמקרים), הוצאה שיש לה אספקט המשליך על שאר אספקטי החיים.

בכזאת סיטואציה כלכלית, לבחור רכב רק כי "הוא יותר נעים לנסיעה" מציגה את חוסר המודעות בהתנהלות כלכלית.

לבוא ולקנות רכב שידוע בבעיות שלו (ובעיות יקרות) ועוד מיבואן אשר נותן אחריות קצרה במיוחד (וע"פ שרשורים בפורום - לא הכי אדיבה) מעלה תמיהות לגבי האכלוסיה במדינה בה אנו חיים.

פורסם
השאלה גם מה משדר יבואן שלא נותן 3 שנות אחריות.

כן, בטח.

תעשה שעורי בית לפני שאתה כותב בפורום ציבורי. קח כיוון: בדוק למשל מרצדס ו-וולוו.

אגב, אני גם ממליץ לך לא לקנות פורשה.

זה כנראה קשור לחוקי השוק האירופי.

פורסם
למה לתת אחריות, אם אפשר לבנות כת סביב המוצרים שלך, ואז יקנו את זה גם אם בכתב האחריות יהיה כתוב "זה מה שתקבלו" ותמונה של בולבול (מקווה בשבילכם שזאת תהיה ציפור).

או שאולי הכת הזאת זאת מדבר עליה הם אנשים שאשכרה מצאו יתרונות ברכב שלא קיימים ברכבים אחרים ובשקלול הכולל שלהם,שהוא כנראה שונה משלך, הגיעו למסקנה שהרכב עדיין נותן את התמורה הגבוהה ביותר למרות פוטנציאל האמינות המפוקפק?

יש כאן אנשים שמגיבים במעין פליאה שצמפיון נותנים שנתיים אחריות (סיאט וסקודה) כאילו הסטנדרט של כל שאר היבואנים הוא מינימום 5 .

אין לי שום קשר לצמפיון ,פרט לרכב שקניתי מהם ,טופו טפו לא נזקקתי לשום דבר מהם. חלק גדול מהביקורת כאן כלפיהם מוצדק ביותר אבל יש גם ביקורת שמבוססת על רסן שמועתי ודוד של אח של אשתי.

פורסם

Ak21

וותיקי הפורם ישמחו לספר לך על גודל חומרת הבעיה בגירים של הקונצרן המדובר.

הפליאה היא בהיתממות של היבואן (או של היצרן?) לאור הבעיה הכה גדולה הזו.

הפליאה היא גם סביב הלקוחות שיעשו הכל כדי להוזיל את חבילת האינטרנט בעשרה שקלים, אך כשמדובר ברכב הם לא בודקים את ההשלכות הכלכליות בקנייתן.

כאשר למותג שלך יוצא שם כל כך רע בכל הקשור לאמינות, הדבר הטבעי הוא "להראות בטחון" ולתת אחריות מורחבת.

אם היבואן (להלן צמפיון) אינו נותן אחריות מורחבת יש לכך אחת מ2 סיבות:

1. הם לא מאמינים בעצמם באמינות של הסחורה שלהם.

2. הם מבינים ששיחק להם המזל והם נמצאים במדינה של קהל תמים וחסר מודעות צרכנית טוטאלית.

פורסם

צמפיון נתנו אחריות מורחבת לגיר ל5 שנים בהן היו ריבוי התקלות (עד 2013 אם אני לא טועה) לאחר מכן, היצרן טוען שהבעיות נפתרו(ועל פי השרשורים בפורומים לא באופן מוחלט) ולכן האחריות חזרה להיות שנתיים. על פי מה שאני מבין מקריאה בפורומים אכן ישנה ירידה בכמות התקלות בשנים האחרונות.אני נוהג על רכב עם הגיר המדובר טלפני שקניתי אותו ,תוך כדי ידיעה מוחלטת שהגיר עלול להיות בעייתי, עדיין החלטתי ללכת על זה כי בתקציב ובסט השיקולים שלי זו עדיין הייתה האופציה הטובה ביותר.אני בטוח שיש עוד אנשים שעשו את השקלול הזה

פורסם
צמפיון נתנו אחריות מורחבת לגיר ל5 שנים בהן היו ריבוי התקלות (עד 2013 אם אני לא טועה) לאחר מכן, היצרן טוען שהבעיות נפתרו(ועל פי השרשורים בפורומים לא באופן מוחלט) ולכן האחריות חזרה להיות שנתיים. על פי מה שאני מבין מקריאה בפורומים אכן ישנה ירידה בכמות התקלות בשנים האחרונות.אני נוהג על רכב עם הגיר המדובר טלפני שקניתי אותו ,תוך כדי ידיעה מוחלטת שהגיר עלול להיות בעייתי, עדיין החלטתי ללכת על זה כי בתקציב ובסט השיקולים שלי זו עדיין הייתה האופציה הטובה ביותר.אני בטוח שיש עוד אנשים שעשו את השקלול הזה

האם אתה מתכוון להחזיק את הרכב מעבר לתקופת האחריות?

פורסם
Ak21

וותיקי הפורם ישמחו לספר לך על גודל חומרת הבעיה בגירים של הקונצרן המדובר.

בתור בעלים של סקודה (וכמה DSG7 במשפחה המורחבת) אתה קשקשן גדול ואני מהמר שלא היתה לך VAGית עם גיר כזה.

הגיר לא חף מתקלות אבל יש שיפור מתמיד באמינות של הגיר והמצב טוב בהרבה ממה שהיה לפני כמה שנים. נוסעות בכבישי ישראל קרוב ל-200000 כלי רכב עם הגיר הזה, וכמות התקלות יחסית לכמות כלי הרכב היא סבירה לחלוטין. יעיד על כך שוק יד שניה חזק וער (לעומת הפוקוס שם הבעיה הרבה יותר קשה)

מנסיון מי שמטפל במוסכים מורשי יבואן מקבל אחריות של רצון טוב גם הרבה אחרי תום האחריות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
האם אתה מתכוון להחזיק את הרכב מעבר לתקופת האחריות?

אני כבר מעבר לאחריות הרשמית ובגדול כן. השיקול להחלפה שאני לפעמים חושב בזמן האחרון הוא בגלל התרחבות המשפחה והצורך (או הרצון) לרכב מרווח יותר.

פורסם (נערך)
בתור בעלים של סקודה (וכמה DSG7 במשפחה המורחבת) אתה קשקשן גדול ואני מהמר שלא היתה לך VAGית עם גיר כזה.

...

אכן היתה ירידה בתקלות, אך הגיר עדין רחוק מלהיחשב כאמין.

האם הגיר יכול ליסוע ק"מ רבים ללא תקלות? כן, אך לא בתנאים בהם נוסעים מרבית הצרכנים - קרי נסיעות עירוניות ופקקים בשמש הישראלית.

כנראה שצרכני הפריפריה או הנוסעים המבלים את רוב הק"מ שלהם בבינעירוני הזורם כלל לא יבינו על מה המהומה.

כמות מכירות אינה מעידה על טיבו של רכב ובפרט על על אמינותו. גם בשיא תקופת הDSG7 היבש הידוע לשמצה המכירות היו נאות מאוד.

ההבדל בין פורד לוואג זה המותג - על אף שמרבית הצרכנים שנפגעו מתיבת הpowershift של פורד טופלו יפה מאוד (ביחס למצב) ע"י דלק מוטורס, ובטח לעומת צ'מפיון, אף אחד לא שוכח להם את הגיר הנוראי ההוא.

אפילו כאשר הם החליפו את הגיר במתיחת הפנים לתיבה פלנאטרית ומנוע מרשים - השם הרע של האמינות מנע ממנה להמריא שוב.

ו-וואג? יש לה מועדון מעריצים בארץ שקונה את המותג גם אם אכל אותה פעם פעמיים.

אז לומר שכמות המכירות מעידה על אמינות זוהי בדיחה במקרה הטוב.

גם מדד כמות התקלות יחסית לכמות הרכבים לא רלוונטית:

1. בגלל שלא לך ולא לי יש נתונים מאומתים.

2. בגלל סוג התקלה - לא ניתן להשוות תקלת גיר אשר ביכולתה להשבית רכב ותיקונה עומד על אלפי שקלים במקרה הטוב מחוץ לאחריות אל תקלות מסוג "גומיה מתקלפת" או "כפתור חלון לא מגיב". מדובר בלא פחות מאחד החלקים המרכזיים והיקרים ברכב.

אם הפרוטה מושגת בידך והינך חובב מוטוריקה - אדרבא, מפרגן לך (ואמרתי זאת בתגובתי הראשונה בשרשור).

אך מכאן ועד לומר שזוהי קניה צרכנית טובה יש ים גדול.

הגיע הזמן להבין שהעולם השתנה והסטיגמות הן רק סטיגמות- מהנדסים גרמנים הם לא בהכרח מעולים וההנהלה לא בהכרח ישרה.

(בדיוק כמו שרכב אמריקאי לא בהרכח גרוע בפניות ורכב צרפתי לא חונה בעיקר במוסך).

כמה לקוחות פורד בארץ ראית נלחמים על שמה הטוב של אמינות פורד אחרי שאכלו אותה?

כמה של וואג?

זה ההבדל.

עריכה אחרונה על ידי tepic

• תוכן חדש...