Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחריות 3 שנים בסקודה. אפשרי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, רצון טוב.

חבר שלי החליף באוקטביה בת שנתיים וחצי אלטרנטור ( שעל הדרך הספיק להרוס שני מצברים עד שעלו על הבעיה ) בהנחה של רצון טוב ( שילם 1500₪ ). לו היה קונה ג'טה, לא היה משלם שקל.

מה עשה חצי שנה אחרי זה? החליף לאוקטביה חדשה.

הלוואי וגם לי היה את הכוח על הזה (כמו צמפיון) שנותן לי להכניס לאנשים עד הסוף ושהם עוד יצאו מבסוטים עלי.

תן להבין, חבר שלך היה בעל רכב שנתיים וחצי ויצא מבסוט מלשלם 1500 שח על תקלה שאמורה לקרות ברכבים ישנים פי 3-4 משלו? מבסוט על זה ששילם 1500 שקל על תקלה שהיתה מתוקנת חינם במסגרת אחריות בכמעט כל יבואן אחר?

רצון טוב זה שכאשר המדחס מזגן מתקלקל ברכב בן 4 (שנה ללא אחריות), היבואן בא ומתקן 100% על חשבונו, והוא לא חייב כלום. זה מה שקרה אצלו עם הפורד פיאסטה, ולזה קורים שירות.

גם לזה שנציג בכיר מהיבואן בא לסוכנות הקרובה אליך לפגישה, רק בגלל שביקשת זאת במכתב - ומציע להאריך לך את האחריות על הגיר ל5 שנים (לפני שניתן לכולם) וגם מבטיח לקנות ממך את הרכב במחיר מחירון עד 5 שנים - זה שירות.

אחרי כל כך הרבה שנים שהגירים של וואג עושים בעיות והיבואן נותן שירות בינוני - מי שמכיר את הבעיה וקונה בכל זאת, יותר ממגיע לו לאכול אותה.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הצעתי לחבר הזה לעשות נסיעת מבחן על ג'טה tsi ( רכב די דומה ), נסע על ג'טה וחזר לסוכנות סקודה בשביל אוקטביה נוספת. "אוהב את הרכב הזה יותר וחיים פעם אחת".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דוד שלי בעל רכב סיאט עם dsg.

גם לו הלכו הקלאצ'ים, המוח גיר, משאבת מים, צריכת שמן גבוהה, תושבות רדיאטור, ידית נוחות מושב נהג נשברה, טיפולים יקרים.

למרות זאת, הרכב הבא שלו יהיה גם מאותה התוצרת.

הוא הסביר לי את ההגיון שבזה. הוא רכש רכב ב 120 אלף, גם אם יישלם 5 אלף תיקונים ב 3-4 שנים זה כסף קטן ושווה את ההנאה. הוא מראש יודע שיכול להיות שזה יעלה עוד כמה אלפי שקלים. לטענתו, הוא לא מסוגל לנהוג ברכב יפני עם מנוע אטמוספרי.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

תופעת העדר של הציבור הישראלי היא תופעה מוכרת וידועה. מרבית האנשים חושבים שרכבים תוצרת פולקסווגן וסקודה הם רכבים איכותיים ואמינים ולעומת זאת הרכבים הצרפתיים רנו ,פיג׳ו, סיטרואן הם על הפנים.על אף שזה ממש לא כך.

פורסם
דוד שלי בעל רכב סיאט עם dsg.

גם לו הלכו הקלאצ'ים, המוח גיר, משאבת מים, צריכת שמן גבוהה, תושבות רדיאטור, ידית נוחות מושב נהג נשברה, טיפולים יקרים.

למרות זאת, הרכב הבא שלו יהיה גם מאותה התוצרת.

הוא הסביר לי את ההגיון שבזה. הוא רכש רכב ב 120 אלף, גם אם יישלם 5 אלף תיקונים ב 3-4 שנים זה כסף קטן ושווה את ההנאה. הוא מראש יודע שיכול להיות שזה יעלה עוד כמה אלפי שקלים. לטענתו, הוא לא מסוגל לנהוג ברכב יפני עם מנוע אטמוספרי.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

רק לVAG יש מנועי טורבו? לפורד, אופל, רנו, פיז'ו, סיטרואן, פיאט, אלפא, הונדה וסוזוקי אין? אפילו דאצ'יה מגיעה עם מנועי טורבו חביבים. בקרוב מאוד גם אצל יונדאי.

פורסם
זה או קורולה או אוקטביה? סוזוקי קרוסאובר טורבו, דאצ'יה דאסטר דיזל, פיאט טיפו האצ'בק דיזל ויש עוד, לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות ביחס לאוקטביה. בפרמטרים שהגדרת, הפיקאסו אוכלת את האוקטביה בלי מלח אבל היא מעט יקרה יותר... הקרוסאובר היא רכב שנחשב אמין למדי. לפיקאסו 5 שנות אחריות וגם את הדאצ'יה והפיאט אפשר לקנות עם 5 שנים אחריות (בתוספת לא מאוד משמעותית)

היחידה שברת השוואה היא הפיקאסו והאמת השוואה לא רעה בכלל.כל השאר פשוט לא.

פורסם
נחכה לחבר הפורום הוותיק שעבודתו זה ניהול צי רכב בחברה (יוליאן אם אני זוכר נכון) אשר תיאר לנו כאן בפורום איך שלח 293 מתוך ה300 רכבי החברה עם dsg6 למוסך בגלל תקלות גיר, לפחות פעם אחת, במהלך 3 שנות הסכם הליסינג.

לפי תיאורו, גם בשאר ה7 רכבים הנותרים היו בעיות אך לא הגיעו למוסך מסיבות שונות.

רצון טוב זה שכאשר המדחס מזגן מתקלקל ברכב בן 4 (שנה ללא אחריות), היבואן בא ומתקן 100% על חשבונו, והוא לא חייב כלום. זה מה שקרה אצלו עם הפורד פיאסטה, ולזה קורים שירות.

בא נעשה קצת סדר - בוודאות, אין ולא היה צי רכב בארץ עם 300 כלי רכב עם DSG6.

ה-DSG6 הוא גיר "רטוב" ומעולם לא עשה בעיות.

לח"מ יש סקודה ייטי דיזל עם DSG6, ולמעלה מ-200000 ק"מ על מד המרחק, הגיר נוסע כמו ביומו הראשון של הרכב.

בסקודה שלי הוחלף מדחס מזגן אחרי למעלה משלוש שנים ו-100000 ק"מ - חינם אין כסף (ואני מקפיד שלא להזדהות כמנהל בפורום, או להשתמש ב"שוט" הזה לצרכיי האישיים)

לגבי תיקונים ב-DSG7 היבואן נותן אחריות של רצון טוב למי שטיפל באופן רציף במוסכי רשת היבואן, ומשתתף (באופן משמעותי מאד) בעלויות התיקון גם אחרי חמש שנים.

אחריות של רצון טוב לא ניתנת באופן אוטומטי ויש לבקש מהמוסך לפנות ליבואן לצורך בחינת האפשרות למימוש. מניסיוני (יותר מפעם אחת בעזרה לאחרים) איומים משיגים בדיוק את ההיפך. וגם המוניטין של המוסך אצל היבואן כנראה משנה.

חברות ליסינג מאד רגישות לכלי רכב עם תקלות, ולו התקלות היו ממשיכות בקצב כמו שמתואר כאן האוקטביה לא היתה ממשיכה להמכר לליסינג בכמויות שהיא נמכרת. אינני אומר שהשירות של צ'מפיון הוא מושלם - הוא לא, אבל הוא גם מאד רחוק מהתיאורים של חלק מהגולשים פה שמעולם לא היה להם רכב המיובא ע"י היבואן אבל יודעים ל"המליץ" על השירות ה"נהדר" של היבואן מפי השמועה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

קצת מוזר לקרוא על אוקטביה כאיזו משאת נפש כי "חיים רק פעם אחת" או משהו בסגנון, סך הכל אוטו מאוד בינוני עם נסיעה קשיחה מדי, רעש צמיגים נוכח מדי, גיר מעצבן ומהסס מדי ואחריות קצרה מדי, שלא לדבר על הצורך התמידי להיות נחמד ליבואן ולתקן רק במוסכים שלו, כי אחרת מה שניתן באופן נורמלי בשנת השלישית ( לעיתים גם יותר ) אצל מרבית היבואנים האחרים, תלוי לגמרי ברצונו הטוב. ועם זה אצלי יככב אוטוטו השני בתור, אבל רק בגלל שהוא מרווח מאוד, יש לו פתחי מיזוג מאחור בשביל הנכדים וכן, התיקונים זה ענין לא לי ובמיוחד לא לארנק שלי. רק המחשבה שהגיר שנדפק לאחרונה ( פונקט בקצה השנה השלישית ותחילת העשור התשיעי לקילומטראז' ) היה צריך חלילה להיות מוחלף על חשבוני, עושה לי קצת סחרחורת.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

צבי כל הכבוד.

הצלחת לתפוס אותי בבלבול שאמרתי dsg 7 במקום 6.

כעת שהצלחת לעשות זאת נפתרו כל בעיות הdsg 7.

הכישוף כל כך חזק שהצליח להתעלות על כל הפוסטים כאן שנפתחים כל יומיים מנסיון אישי של אנשים.

יותר מזה, הdsg7 הוחזר לכל המדינות שהועף מהם בבושת פנים.

הסיבה שאני מנסה להקפיד כל כך חזק להראות את העובדות בכל פוסט שקשור איכשהו לנושא זה אנשים כמוך.

נכנה את זה בשם המדויק ביותר - פאן בויז.

כמו דת, זה לא משנה אם יהיו תורים של מכוניות וואג תקועות באיילון, נשיא החברה יקפוץ מחלון המשרד שלו עם פתק "נכשלנו" ואולי אפילו מדינה כמו סין תגרום לגירים להפסיק להגיע למדינה עקב עומס תקלות (אה רגע, זה באמת קרה)...

תמיד תצליחו להגיע אל דפי הפורום הנהדר הזה ולכתוב שהבעיות נקודתיות ולא יותר, אולי בכלל שהנהג לא נוהג נכון בגיר, שאתם מכירים רכב ספציפי שלא התקלקל אחרי קמ מכובד אז כל שאר מאות אלפי הרכבים אמינים, שצמפיון נותן שירות נהדר וזה סתם אנשים עם ציפיות מוגזמות לרכב תקין ואמין גם אחרי 3 שנים, אולי גם תצליחו לרמוז ששנתיים אחריות זה אחלה ומדהים רק כי צריך לכבד את אמא vw.

לאהוב את הרכב זה נהדר, אבל להתעלם ממה שקורה מסביב ועוד להטעות אנשים - כאן עובר הקו.

פורסם

לא דת ולא נעליים (דווקא אתה ושכמותך דתיים מאד בכל הקשור לאנטי-VAG גם מבלי שהיה בבעלותך רכב אחד של הקונצרן).

כל המידע על תקלות ועלויות אחריות לא חשופה בפני אף אחד מגולשי הפורום, אך כולנו אמורים להיות מצויידים בהגיון בריא - מוצר כושל עם שרות רע לא יכול להצליח לאורך זמן (פראיירים לא מתים, בלה, בלה,...), חברות ליסינג לא ירכשו מכוניות בעייתיות כי הפרוצדורה בגרירה + רכב חלופי טומנת בתוכה עלויות משמעותיות.

מכירות קונצרן VAG בארץ רק עולים, ולא בתקופה קצרה (עיין ערך סיטרואן BX) אלא ב-10 שנים האחרונות ובפועל VAG במקום השני בארץ במכירות כבר כמה שנים טובות. העובדה הזאת לא מתיישבת עם אמינות קטאסטרופאלית ושרות מחפיר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

חברות ליסינג מספקות מה שהלקוח רוצה כל עוד זה לא גורם להם להפסיד כסף - בשיא השנים הבעייתיות של התקלות בפורד פוקוס לפני מתיחת הפנים, רב חברות הליסינג לא איפשרו ללקוחות שלהם לחכור פוקוס. כנ"ל עם דגמי THP (דור ראשון) של פיג'ו וסיטרואן.

ד"א, גם מחיר החכירה משקף את העלויות האמיתיות של כל דגם, ומחירי האוקטביה/ראפיד די אטרקטיביים לעומת שאר המתחרות.

פורסם

לקוח שיתעקש לקבל רכב שחברת הליסינג "לא אוהבת" - הוא יקבל את הרכב אבל במחיר שישקף את ההפסדים הנלווים לחברת הליסינג כך שהכדאיות ללקוח לא תהיה אטרקטיבית. בפועל, חברת הליסינג יודעות "להרוג" דגם כושל (מבחינתם).

פורסם

מי שהורג את ה "דיל" הוא לרוב קצין הרכב בחברה .

בסקודות - שהן רכב נפלא כרכב, אבל לצערי יש המון תלונות על הגיר .

בעיקר מנהגים עירוניים .

• תוכן חדש...