רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ביצעתי סריקה ולא ראיתי שהכתבה עלתה בפורום אז לידיעה
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
https://en.wikipedia.org/wiki/Mercury_Monterey#Early_history ומאיזה מקור מהימן ניתן לקנות את האוטו בארץ ו/ או בחו"ל?
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
שלום לפני כחודש רכשתי בסוכנות טרייד אין ידועה מאוד רכב משפחתי יפני 08. במגרש נאמר לי שהרכב במצב מעולה,אמין מאוד, רק לתדלק ולסוע..... והוצגה לי בדיקת רכב שהיתה נראית טובה. בכל זאת לקחתי למוסך לבדיקה קצרה לראות שאין משהו מהותי והתברר שצריך להחליף ציריה ולתקן משהו בסעפת. החלטתי לקנות את הרכב והחתימו אותי שאין אחריות על הרכב. יום אחרי שרכשתי את הרכב נסעתי איתו מחוץ לעיר ואי אפשר היה לעבור את ה90 קמ"ש כי כל ההגה רעד. חזרתי למוסך והתברר שחוץ מהציריה גם הבוקסות של השילדה הרוסות וצריך להחליף אותם + לעשות כיוון פרונט- הוצאה סה"כ של בערך 1000 ש"ח{זה לא הופיע בבדיקה שלהם} אבל זה לא נגמר... שלשה שבועות לאחר הרכישה! נהיה ברכב קצר חשמלי והתחילה בנסיעה להישרף הצמה של החוטים שיוצאים…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
הרכב של חמי נמצא אצלי זמנית לכמה ימים. הוספתי אותו לפנגו שלי. היום אני מקבל הודעת SMS מפנגו "רכבך נכנס לחניון XXX בתל אביב" והוא כלל לא שם . מצלמה לא עובדת היטב ? רכב משוכפל ? להתלונן במשטרה ?
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
האם אפשר להחליף במהלך "חייו" של רכב מספר רישוי שלו? מתי ולמה?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 49 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום לגולשות וגולשי קארספורום, ביום שישי, 18.8.17 אנחנו עורכים יום GTI באולם התצוגה של פיג'ו בתל-אביב (רח' תובל 5) לדגמי 208 ו-308 GTI היום פתוח לקהל הרחב, ויחד עם זאת אתם שומעים את זה כאן ראשונים לפני כולם. בתכנית: רכבי ההדגמה שלנו יועמדו לרשותכם לשם ביצוע נהיגות התרשמות. מאחר ואנחנו צופים שיהיו לא מעט מתעניינים, אנא קבלו בהבנה שנהיגת ההתרשמות תהיה קצרה אך איכותית. במסגרת האירוע, דגמי ה-GTI יוצעו במחירים מיוחדים ואטרקטיביים, בנוסף להטבות מימון וכו`. הרוכשים ביום זה יזכו גם בשי ייחודי. בקיצור, רשמו את התאריך, שימו לב שהיום יתקיים באולם התצוגה בת"א (ולא בשורק) והוא פתוח לכל הציבור. מצפים לראותכם, שבת שלום, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 20 תגובות
- 5 אלף צפיות
מאוד מוזר לי שאין מנגנון שמונע את הנסיעה אם היה התאונה המצערת עם הגשר נמנעת .הרי ממילא אסור להניף משא ולזוז איתו בנסיעה .יש אולי סיבה שאני מפספס
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
שלום פרסמתי רכב למכירה. התקשר בחור שהצהיר על עצמו שהוא רציני, קבענו מועד והוא הגיע (מרחוק, לטענתו = מעל 100 ק"מ) לבדוק את הרכב. אמר שלא רוצה בדיקת מכון וכלום, הסתכל על הרכב, עשה איתי נסיעת סיבוב, וסיכמנו על מחיר. נתן לי מקדמה, ואמר שכאשר אהיה מוכן למכירה (אני ממתין לרכב חדש שהזמנתי) הוא יבוא ונבצע העברת בעלות והוא ישלים לי את יתרת הסכום, לא רצה שאחתום לו על כלום. נשמע לי יותר מדי טוב, יותר מדי אמון בי (בצדק, אבל במקומו לא הייתי נוהג כך). משהו חשוד? יש סיבה לדאוג?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שם אלטרנטיבי לשרשור: מורזילקה נגד התקנות מקומיות. אז הסוויפט (שנרכשה אחרי השרשור הזה) חגגה שלוש שנים בבעלותו של אבי והרגשתי שהגיע הזמן לדחוף אותו להחלפה, כדי שלא ישאר גם איתה מעל עשור (כמו שקרה עם ה323 שקדמה לה). הוא היה מאוד מרוצה מהרכב, ברמה שהרגשתי שאין טעם לנסות להכין סיכום אחזקה כי הוא יהיה קצר ומשעמם במיוחד, אולי אצליח לגרד כמה שורות בסוף. הדרישות נשארו די זהות לשנת 2014: סופר מיני, אמינה, חסכונית, שומרת על ערכה. תחילה כיוונו לרכב משומש בן שנה-שנתיים, אך כיוון שאבא שלי לא חובב החלפות רכב הוחלט שהפעם הוא רוכש רכב לשנים ארוכות ולא נפסול גם רכישה של רכב חדש. המתמודדות הן: מאזדה 2 - כיוון שחיכינו לדגם הזה עוד ב2014, אך הסוויפט מצאה את דרכה…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
חשבתי על הנושא הזה, הרי יקר מאד להחזיק מרצדס חדשה - טיפולים, ביטוח, עלות רכישה וכו'. אז איך נהגי המוניות מצליחים לעמוד בזה, וגם להתפרנס ?
הודעה אחרונה מאת silence, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר כשנה וחצי שאשתי מתניידת עם אוריס הברידית היא עברה לעבוד קרוב לבית וחסכון בדלק הפך להיות שולי. החלטנו להחליף את האוריס בידנית קטנה. האוריס נמכרה בזריזות(היתרון השני והאחרון שלה). חיפשנו רכב שיהיה במשפחה ויעבור בעוד שלוש שנים לבני. לאחר מס התלבטויות הוחלט על i20 שנקנתה ב70 אש"ח מהיבואן. הרכב מגיע עם מולטימדיה ומערכת מובילאיי. חווית הקניה מהסוכנות בעכו הייתה מצויינת טיבה הרבה מחווית רכישת האוריס. הרכב סופק תוך שבוע ועכשיו נעבור אליו. סה"כ מדובר בדגם פשוט יחסית, חלונות חשמל רק מלפנים אך פרט לכך לא חסר לנו כלום. הביצועים סבירים מרווח הפנים מספק ונוחות הנסיעה טובה. הפגם היחידי שמצאנו עד עכשיו הוא רעש כביש מוגזם בכביש משובש.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן, אתמול קיבלתי את הכלה - לאון 1.4 ידנית 150 כ״ס מהדור החדש. נראה שאינני מצליח לקשר את הפלאפון לאנדרואיד-אוטו או מירורלינק. מישהו יודע איך לסדר את הבעיה? צריך להוריד איזה פלאג-אין?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
מדובר בחסכן Z5: https://www.z5il.com/ זה מה שאומר בן אדם שהתעניין ב-Z5:
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
האם כדאי לקנות רכב לבן ?
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
- 0 תגובות
- 576 צפיות
כמו בכותרת. מעניין אותי עם בוחן יכול להכשיל על כך גם אם הפנס מכוון.
הודעה אחרונה מאת yonatanalman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מרצדס לא עומדת להשאיר את שוק ה"למה בכלל לקנות משהו אחר?" לב.מ.וו, אז הגיעה אלינו C350e. בואו לקרוא מה חשבנו עליה.
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
- 13 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
ראיתי עכשיו טויוטה ורסו ידנית. שכורה של חברת פרי ונראית חדשה. האם התחיל שיווק של גרסה ידנית בארץ? באתר של טויוטה מוצגת רק הגרסה האוטומטית (גיר רציף). תודה
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
- 3 תגובות
- 970 צפיות
אהלן , לא מצליח למצוא יותר מדי מידע ברשת על הגלאי הזה , יש למישהו איך לעזור ? האם רלוונטי לכבישים שלנו ? מה היתרונות והחסרונות אל מול גלאים אחרים בשוק ? למיטה הבנתי הוא בין המובילים בראדרים שניתנים להרכבה קבועה ברכב , שזה יתרון משמעותי בעיניי , אבל מה מעבר ? תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Krd, -
בעוד מספר שעות קיה תשיק בישראל את הדור החדש של הסופר מיני שלה - הריו. עד כמה שאנחנו יודעים, בתפריט יש תיבת הילוכים חדשה, מרווח טוב יותר בתא הנוסעים ונפח גדול יותר בתא המטען, מערכת מולטימדיה חדשה ומשוכללת, ועיצוב שממש, אבל ממש(!) מזכיר את הפיקנטו החדשה. כרגיל, אנחנו נותנים לכם את הבמה. כאן המקום להעלות את כל השאלות, התהיות וההסתקרנויות (אם זאת מילה אמיתית) שלכם לגבי המכונית, ואנחנו נעלה אותן מול אנשי היבואן. את כל הפרטים על ההשקה - כמובן - נביא לכם כאן בזמן אמת. נתראה בקרוב.
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 616 צפיות
אהלן, יש לי פולו 2003 שמשרתת אותי בשנה וחצי האחרונות.יש לרכב טסט עד יוני 18 ונכון לעכשיו אין בעיות משמעותיות שאני צופה. אני סטודנט וסיימתי את הלימודים ואני טס באוקטובר לטיול ארוך של שלושה וחצי חודשים ואחזור רק בפברואר. עכשיו ההתלבטות היא האם למכור את הרכב עכשיו או להשבית את הרכב לתקופה שלא אהיה ולחזור ולהשתמש בו. לתת את הרכב לחבר שישתמש בו בתקופה הזו לא אפשרי. חלק מההתלבטות נובע מכך שלא בטוח אצטרך את הרכב כשאחזור מחו"ל כי זה יהיה תלוי באיפה אצליח למצוא עבודה. מה אתם ממליצים ? למכור ? להשבית ?. אם מכירים את השוק שיש לרכב הזה זה יעזור לי בהחלטה לפני שאני מתחיל להתעסק עם המכירה. או לחילופין המלצות על איך נכון להעמיד את הרכב, אני יודע שצריך להקפיא רישיון ולנתק מצבר…
הודעה אחרונה מאת דור--, -
רגע, מה!? אני בנאדם פרגמטי, או לפחות - מנסה להתנהג ככזה. עם זאת, יש לי צד מאוד לא פרגמטי כשזה מגיע לתחום הרכב. אני משתדל לשמור אותו "בכלוב" ולא להתפרע יתר על מידה, אבל אשתי לא ממש עוזרת כי היא דוחפת אותי להגשים חלומות ומכאן נולד השרשורלייטה המקורי[1] שעוקב אחר רכישת ואחזקת האקזמפלר הקודם, האהוב והלא-פרגמטי-בעליל שלי. בכ"א - בתחום שאני עוסק בו ובמיוחד במעגלים בהם אני מסתובב, רכישת רכב ספורטיבי מעלה לא מעט גבות ושאלות. בין אם זה "אבל אין איפה לנהוג בזה בישראל" במקרה הטוב או "וואלה לא ידעתי שאתה ערס" במקרה הרע… עם התגובות האלו אין לי באמת בעיה, ידוע זה מכבר שאין תרבות מוטורית בישראל כך שאני מבין מאיפה זה מגיע. אבל מה שכן גורם לי להשקיע מחשבה אלו תגובות של אנ…
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לא מצליח למצוא תשובה לשאלתי איך ניתן להסיר שרשור שפתחתי? עזרת מנהל בבקשה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לנו פורד פוקוס סטיישן 2010, עם 6 כריות אוויר. יש לנו ילד בן 1 ו8 חודשים ועוד אחד בדרך. מעיון בספר הרכב לא ברור לנו אם מותר מבחינה בטיחותית להושיב ילד בכסא בטיחות (עם כיוון הנסיעה) במושב אחורי ברכב (ללא ביטול כריות אוויר). שאלה נוספת: את התינוק שייוולד עדיף להושיב במושב האמצעי או בצד? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת djross, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
וועדת הכספים של הכנסת אישרה פה אחד: "1,500 ש"ח הנחה באגרת הרישוי למתקינים מערכת בטיחות ברכב משנת 2000". כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
שלום לכולם, נפל הפור והחלטתי שהגיעה העת למסור את הרנו מגאן II 2007 שלי למפרק רכבים. הרכב עם תקלה שלא זולה לי לתיקון (למוסכניק יותר זול בהרבה), מי שמכיר את הרכב יודע שאין לו שוק ביד שנייה. הרכב גוזל ממני משאבים גדולים מידי ואינו מגיע למצב של יישור קו גם לאחר של שנה וחצי של טיפול מסור - כלומר מתקן כל חודש-חודשיים. בשנה וחצי האחרונות הוצאתי על הרכב למעלה מ4000 ש"ח תיקונים כאלה ואחרים, הייתי פדנט מאוד ולא נתתי לרכב צ'אנס להדליק נורה או להיכשל בטסט. כל רעש הכי קטן ישר למוסך ולתקן. הכנה יסודית של הרכב לטסט ואף מעבר לדרוש בטסט. כאמור, אני מבין עם הזמן שאין לזה סוף לצערי. האמת שמאוד נהניתי מהרכב בתקופה זו וגם הכל בו עובד, למעט מה שאפרט. הרכב כאמור שנת 2007, 199 אלף…
הודעה אחרונה מאת hfm, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
https://www.gov.il/he/Departments/news/office_mail_doar [h=1]מיום ראשון: הנפקת רישיונות רכב לראשונה גם בסניפי דואר ישראל[/h] תאריך פרסום: 16.08.2017 [h=3]במסגרת ההסדר החדש, יוכל כל נהג שתוקף רישיון הרכב שלו פג ולא קיבל את רישיון הרכב לכתובתו, או נהג שרישיונו אבד או נגנב, להנפיק רישיון רכב חדש בסניפי הדואר ברחבי הארץ.[/h] …
הודעה אחרונה מאת Liit2104, -
שלום לכולם, ביצעתי חיפוש ולא ראיתי שפורסם. קרסו מתחילה לשווק את הרכב שבכותרת. עברה מספר מקציי שיפורים (זניחים בעיני) ברמה החיצונית ובאבזור וקיבלה תוספת כח (אף שרק 4 כריות אויר ובלי מערכת הפליטה שמשווקת באירופה). המחיר: 156k ש״ח בתקופת ההשקה (מחירון 165k). כמו כן משווקת רק בגירסת הטרופי הבכירה. לדעתי סחטיין על קרסו. מקור: רנו קליאו RS המעודכנת תעלה 165 אלף שקל https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5000820,00.html בן
הודעה אחרונה מאת SHAY820, -
- 8 תגובות
- 16.9 אלף צפיות
או שיש לגשת למשרד הרישו? שוב מקוה שזה הפורם המתאים . אולי פורום משפטי מתאים יותר?
הודעה אחרונה מאת Lagy1941, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 16.3 אלף צפיות
אהלן כנראה הבת הזוג שלי תתחדש בC1 יש שם גיר רובוטי עם מצמד אחד הבנתי שזה די חדש לנו. 1. איך נוהגים בו נכון? 2. למה לשים לב בגיר? כמו החלקה וכאלה איך יודעים? 3. איך מטפלים בכזה גיר? החלפת שמן?(שמעתי משהו איפוס ולימוד גיר מישהו מוכן להסביר לי) תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
ראיתי עכשו הולך רגל שרוצה לחצות כיכר דו נתיבית . נסעתי בנתיב הימני ועצרתי לו כחוק. הולך הרגל כבר היה במעבר החצייה. משמאלי נהג רכב מסחרי במהירות . ראיתי כבר את התאונה והתחלתי לצפור חזק ואז המסחרי בלם בחוזקה.
-
מי מחובר 11 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 876 אורחים (הצג רשימה מלאה)