Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי עכשו הולך רגל שרוצה לחצות כיכר דו נתיבית . נסעתי בנתיב הימני ועצרתי לו כחוק.

הולך הרגל כבר היה במעבר החצייה.

משמאלי נהג רכב מסחרי במהירות . ראיתי כבר את התאונה והתחלתי לצפור חזק ואז המסחרי בלם בחוזקה.

פורסם
ראיתי עכשו הולך רגל שרוצה לחצות כיכר דו נתיבית . נסעתי בנתיב הימני ועצרתי לו כחוק.

הולך הרגל כבר היה במעבר החצייה.

משמאלי נהג רכב מסחרי במהירות . ראיתי כבר את התאונה והתחלתי לצפור חזק ואז המסחרי בלם בחוזקה.

לדעתי לא היית צריך לעצור להולך הרגל, ולו על מנת לצנוע מצב שכזה , ושדי נפוץ בדו נתיבי.

לא אחת ראיתי מכוניות מסחריות עוצרות לפני מעבר חצייה (לא מרומזר) להולכי רגל גם בדו נתיבי, ושרכבים משמאל סבורים שהוא עומד בפקק/פורק סחורה וכו', ואז זה מצב מסוכן עבור הולך הרגל.

אומנם יש חוק , ואומנם הייתה לך כוונה טובה, אולם אני אישית ולטובת הולך הרגל לא עוצר במצב זה בדו נתיבי.

לדעתי הסיכון על חייו של הולך הרגל עולים במקרה זה ובעיקר במעבר לא מרומזר על כך שתיתן לו זכות מעבר בעת שהוא ממתין ורוצה לחצות בדו נתיבי.

פורסם

אם אתה רוצה לעצור להולך רגל תעצור בנתיב המרוחק ממנו כדי שיראו שעצרת ולא יהיה מצב שזה שעוקף אותך לא רוא את הולך הרגל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני במקומות כאלו מתמקם באמצע על שני הנתיבים ורק אז עוצר להולך הרגל.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
אני במקומות כאלו מתמקם באמצע על שני הנתיבים ורק אז עוצר להולך הרגל.

כנ"ל.

בודק טוב במראות שאף אחד לא מפתיע ונעצר באלכסון.

במיוחד בימים האלו שחם בחוץ צריך להתחשב בהולכי הרגל ולתת להם לעבור בבטחה (כמי שגם הולך במהלך היום).

פורסם
לדעתי לא היית צריך לעצור להולך הרגל, ולו על מנת לצנוע מצב שכזה , ושדי נפוץ בדו נתיבי.

לא אחת ראיתי מכוניות מסחריות עוצרות לפני מעבר חצייה (לא מרומזר) להולכי רגל גם בדו נתיבי, ושרכבים משמאל סבורים שהוא עומד בפקק/פורק סחורה וכו', ואז זה מצב מסוכן עבור הולך הרגל.

אומנם יש חוק , ואומנם הייתה לך כוונה טובה, אולם אני אישית ולטובת הולך הרגל לא עוצר במצב זה בדו נתיבי.

לדעתי הסיכון על חייו של הולך הרגל עולים במקרה זה ובעיקר במעבר לא מרומזר על כך שתיתן לו זכות מעבר בעת שהוא ממתין ורוצה לחצות בדו נתיבי.

אתה מודע לזה שאם שוטר רואה את זה מה שיקרה זה שתקבל קנס או אפילו שלילה עם זימון לבית משפט כן?

מה שנכון לעשות זה לעצור או באמצע או בנתיב המרוחק וכמובן לבדוק במראות ולהיות מוכן עם יד על הצופר.

Sent from my M5 Note using Tapatalk

פורסם

אני לאו דווקא עוצר על שני הנתיבים אבל בהחלט מטה את רכבי לכיוון הנתיב השני וגם מאותת לשם.

מעבר לכך, כדאי לנסות לעצור שניים-שלושה מטרים לפני המעבר כך שהולך הרגל יישאר נראה לעיני הנהג בנתיב השני ולא יוסתר על ידי רכבך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מבין - קיימתי את החוק , הגדלתי ראש וכנראה מנעתי תאונה ויש כאן אנשים ביקורתיים ?

חוק צריך להיות ברור ואחיד ולא כל מיני פתרונות כלאיים למשל לעמוד באמצע הנתיב.

אם לא ניתן לחצות כיכר כזו בבטחה אז שיבטלו את מעבר החצייה.

אגב , מה יעשה רכב אוטונומי במצב זה ?

פורסם

נו, נתנו לך מחיאות כפיים וטיפחה על הצוואר, מה עוד? כאילו אולי היה לך יום קשה פשוט, זה גם קורה.

כל הפתרונות שנתנו לך, נחמדים אבל אם אני נוהג בנתיב ליד אותו שמוק שיחתוך אותי ויעמוד באמצע הנתיב ויסכן אותי? אולי יחטוף.

אל תעשה את כל הפתרונות של האנשים שממציאים את הגלגל מחדש.

מה היה עושה רכב אוטונומי? עוצר כחוק כאשר היה מזהה הולך רכב מתקרב למעבר החציה, בהתאם למה שהכניסו לו בתוכנה מן הסתם, איזו מן שאלה זו? ולא, הרכב האוטונומי לא היה עושה סלטות באוויר ועומד באמצע או תופס נתיבים וכו', יש אחריות גם לאחרים על הכביש וגם להולך רגל.

מהי האחריות של ההולך רגל? לבדוק שהמקום או הקטע שאותו הוא חוצה, הוא בטוח גם עבורו, זה לא גנון.

פעולות להבא:

1. לרכוש מצלמה

2. לעצור להולכי רגל ולא להסתכן בדוח או נהג אחר שיצלם אותך

3. להנות מהחיים כי גם אם ההולך רגל יידרס, לא קרה שום דבר, אלו הם החיים.

תכף יגיעו הפילוסופים ויסבירו את מהות החיים, אתה צריך ללמוד לסנן כמובן ולהבין כי זה עולם מציאותי, לא תיאורטי ברובו.

פורסם

מעבר לכך, כדאי לנסות לעצור שניים-שלושה מטרים לפני המעבר כך שהולך הרגל יישאר נראה לעיני הנהג בנתיב השני ולא יוסתר על ידי רכבך.

גם אני עוצר מרחק יחסית גדול ממעבר החצייה וכך רכב שמגיע מהנתיב השני, מזהה את הולך הרגל במרחק שמספיק לעצירה (גם אם הוא היה לא בסדר ולא חשב שצריך לשים לב לרכב שעוצר לפני מעבר חצייה ולמישהו שאולי חוצה אותו).

פורסם

היה לי דווקא יום מוצלח ואין לי צורך בטפיחה על השכם ממך ומהדומים לך.

כוונתי בפתיחת השרשור היא להראות את המצב הבעייתי שקרה לי עקב קיום החוק.

לגבי רכב אוטונומי , הוא כפי הנראה יעצור אבל בתקופת הביניים שיחיו זה לצד זה אוטונומיים ורגילים עם כל מיני סוגי נהגים , התאונה כאן נראית לי בלתי נמנעת כי נהג הרכב האוטונומי יקרא עיתון או יגלוש ולא יראה את הסכנה.

פורסם (נערך)

כל הפתרונות שנתנו לך, נחמדים אבל אם אני נוהג בנתיב ליד אותו שמוק שיחתוך אותי ויעמוד באמצע הנתיב ויסכן אותי? אולי יחטוף.

אף אחד לא ממציא את הגלגל מחדש. נטו פתרונות בסיסיים של אימון נהיגה מתקדמת.

הולך הרגל הוא הצד הכי פגיע פה, ויש מקום לפחות לנסות לגונן עליו.

יש אחריות גם לאחרים על הכביש וגם להולך רגל. מהי האחריות של ההולך רגל? לבדוק שהמקום או הקטע שאותו הוא חוצה פנוי.

נכון, אבל אני הנחתי לו לעבור ואני לא הולך לעמוד ביודעין על דמי רעי, במיוחד כשהוא כל כך פגיע ובפינה של העולם שבה עקיפה על מעבר החציה היא לחלוטין חזון נפרץ.

להנות מהחיים כי גם אם ההולך רגל יידרס, לא קרה שום דבר, אלו הם החיים.

תכף יגיעו הפילוסופים ויסבירו את מהות החיים, אתה צריך ללמוד לסנן כמובן ולהבין כי זה עולם מציאותי, לא תיאורטי ברובו.

אהה, התחלנו עם בראבאדו של ״מציאות מול תיאוריה.״ איזה כיף! ואני ציפיתי שהדיון יתגולל לפחות עוד עמוד שלם לפני שיגיע לכאן ״איש מעשה״ שיידבר ״תכל'ס״ מבלי להסביר לרגע מה ״לא-תכל'ס״ בטענות של זולתו.

אז, שאני אבין, מה בצעדים שהועלו על ידי המגיבים הוא תיאורטי? האם לא ניתן פיזית לבצע אותם? האם יש קושי בביצועם? האם הם אינם יעילים? האם לדעתך כל המגיבים שמעידים שהם מבצעים את כל הצעדים הללו על בסיס יומיומי משקרים או אולי הוזים? בכלל ניסית לרגע לנהוג כך בעצמך? יש לך מובאות מאנשי מקצוע בתחום הדרכת הנהיגה שמעידים כנגד ההרגלים שצוינו בשרשור?

לא? אז אולי די לעשות לטענות של חברי הפורום רדוקיו-אד-תכל'סום? אולי תביא טיעונים ענייניים?

ואני לא יודע אם ראית הולך רגל נדרס מולך, אבל זה ממש לא ״שום דבר.״ מה כן ״דבר״ לשיטתך?

על החתום חן,

לא-פילוסוף מקצועי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני לא מבין - קיימתי את החוק , הגדלתי ראש וכנראה מנעתי תאונה ויש כאן אנשים ביקורתיים ?

חוק צריך להיות ברור ואחיד ולא כל מיני פתרונות כלאיים למשל לעמוד באמצע הנתיב.

אם לא ניתן לחצות כיכר כזו בבטחה אז שיבטלו את מעבר החצייה.

לא יודע איך הגעת לביקורת, כולה כתבתי טיפ קטן.

לא יודע באיזו צורה אתה עובר נתיב,

אני מסתכל במראות ממש לא שמוק שחותך נתיבים.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...