Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב לפירוק - רנו מגאן 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מי הציע לך את המחירים האלה, אבל במקומך לא הייתי חוזר אליהם.

מאיזה איזור אתה בארץ?

**וסתם הערה לגבי קורולה מפנסיונר, חבר קרוב רכש ניסן אלמרה עם ק"מ ממש נמוך מפנסיונר, אחרי שבועיים המנוע נפטר.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפולי עצמו ניתן להשגה ב-444 ש"ח ראה כאן אין לי מושג לגבי עלות העבודה הכרוכה בהחלפתו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני לא יודע מי הציע לך את המחירים האלה, אבל במקומך לא הייתי חוזר אליהם.

מאיזה איזור אתה בארץ?

**וסתם הערה לגבי קורולה מפנסיונר, חבר קרוב רכש ניסן אלמרה עם ק"מ ממש נמוך מפנסיונר, אחרי שבועיים המנוע נפטר.

תודה

קיבלתי את המחיר ממוסך בקיבוץ שאני גר בו בעמק חפר.

יש לך המלצה למישהו באיזור?

פורסם
הפולי עצמו ניתן להשגה ב-444 ש"ח ראה כאן אין לי מושג לגבי עלות העבודה הכרוכה בהחלפתו.

תודה

אני מנסה לקבל הצעות ממוסכים בטלפון אבל אף אחד לא רוצה לתת הצעה בטלפון, גם לא מוסכניקים שחברים מכירים טוב.

מצד שני, אין לי מה לנסוע למוסך כשאני בסכנת התקעות עם האוטו אם אני לא יודע שאני הולך לטפל באוטו בוודאות במחיר שאני מסכים לו. אני לא כזה נייד לחפש מוסכים עם הרכב במצב הזה, אני מתכוון להזיז אותו רק לטיפול ודאי.

פורסם

אם אתה בכל זאת שוקל למכור לפירוק. שלח לי הודעה.

יש לי גם מגאן ואני צריך כל מיני חלפים עבור עצמי.

לדעתי האישית, אם האוטו משמש אותך להגעה לעבודה ואין לך דרך אלטרנטיבית נוחה חליפית. כלומר אתה צריך אמינות גבוהה יותר. אז תמכור את הרכב ותקנה רכב אמין יותר. לדעתי הרכב שלך במצב תקין לא שווה יותר מ6 אלף וגם זה די בלחץ.

אם יש לך רכב משני, או תחבורה ציבורית, או חבר שעוזר מדי פעם.

אז גם אם נתקעת פעם / פעמיים בשנה זה לא ביג דיל.

איבוד הערך לרכב הוא ברוב מוחלט של המקרים יקר יותר מאשר תיקונים של אלף אלפיים שקל אקסטרה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

תשים לב רק שאתה מוריד מספרי רכב ומבצע הורדת רכב מהכביש לצמיתות. חלק ניכר מהרכבים מסיים בשטחים כ''משטובות'' שפלסטינים משתמשים בהם לנסיעה ללא רישוי בצורה לא חוקית, במקרה הטוב זה בכפר, במקרה הרע זה בכבישים משותפים לנו ולהם.

אישית הייתי מחתים אותו על מסמך פשוט שבו הוא מתחייב כי הרכב הולך לפירוק ולא לנסיעה בצורה כזו או אחרת.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תשמע, אתה הולך להפסיד פה לא מעט כסף.

רכב לפירוק מקבל 10% מהמחירון במקרה הטוב ביותר - ז"א אם המחירון הוא 10K, אתה תקבל 1K בלבד.

לעומת זאת - אם תתקן ב-1400 ש"ח (אולי אפשר בפחות תמורת מזומן) תוכל למכור את הרכב בקלות תמורת 4000 ש"ח, אולי אפילו 5000 ש"ח.

גם בקיזוז של 1400 ש"ח וגם במקרה המחמיר ביותר - אנחנו מדברים על 2600 ש"ח בכיס - זה כבר 1600 ש"ח יותר מהסכום הטוב ביותר שתשיג עבור הרכב.

אני לא יודע מה מצבך הכלכלי, אבל אני בטוח הייתי מעדיף במקומך לתקן ולמכור הלאה ולשים עוד כמה גרושים בכיס.

יכול להיות שזה יהיה 1600 ש"ח, אולי 2000 ש"ח, אולי אפילו 3000 ש"ח.

אם בכ"ז החלטת שזה רכב שהולך לפירוק - אתה צריך ללכת קודם למשרד הרישוי ולבטל רישיון. אתה מקבל רישיון בצבע כתום והרכב לעולם לא יכול לעלות חזרה לכביש.

פורסם

יכול גם להשקיע 1400, לפרסם ולא לקבל כלל טלפונים. נשאר עם 1400 ש"ח פחות, אגרה וביטוחים.

אחרי 3 חודשים נסדק צינור לרדיאטור או שובק האלטרנטור. הבנת את התמונה.

ברגע שאין רצון להמשיך להחזיק ברכב, עומד על הפרק תיקון שאם מחברים אליו את סכום האגרות והביטוחים מתקרבים לשווי הרכב - במקרה כזה מקובל (בעבר לפחות) להציע למוסך המטפל לקנות את הרכב כפי שהוא (יענו עז איז בלעז). בטוח שישמח לקבל אותו באותו סכום 4000 פחות סכום התיקון המשוער. המוסכניק מכיר את מצבו של הרכב ואמור להיות אמון על המצב הזה.

חוסך התעסקות ואפשרות להפסד.

יכול גם להרוויח מעט בשיטה שלך, אבל דורש התעסקות שלא מתאימה לכל אחד (התעסקות עם סוחרי רכב).

פורסם

זה הכל תלוי במצבו הכלכלי.

בזמנו הייתה לי סיטרואן קסארה עם תקלה (נשברה משאבת הסולר) וזה הגיע אחרי ים של תיקונים פסיכוטיים שעלו המון כסף (יותר מ-4K בשנה) ופשוט נמאס לי.

מכרתי למוסכניק ב-2000 ש"ח ואמרתי תודה רבה - הוא מכר אותה הלאה למישהו שעובד במוסך סיטרואן בעכו, עשה כמה גרושים - והמוסכניק של סיטרואן קיבל מכונית שבטח סידר אותה בכמה גרושים - ואולי מכר הלאה, אולי נוסע בה עד היום.

פורסם
מאוד מעריך את התגובות של כולכם, תודה רבה!

אכן 4000 ש"ח בשנה וחצי זה לא הרבה עבור רכב, אך תדירות הכניסה למוסך וחוסר יכולת התכנון והביטחון בנהיגה ובהוצאות הן גם אפקט משפיע. כניסות יזומות בוצעו בחכמה (כך גיליתי) כיוון שתמיד התגלו כפוטנציאל וודאי להשבתה או תקלה יקרה אף יותר מאפקט מתגלגל אפשרי. כן גם להחליף נורות פנסים (איזה 4 פעמים) ולבצע הלחמות חיווט, החלפת מתגי חלונות (פעמיים) וכו' כל חודש-חודשיים - זה מעיק.

כמו כן, הבנתי את המגמה - זה רק הולך ונהיה גרוע יותר, ואני לא משקיע בטויוטה קורולה שמורה מפנסיונר - עם אחת כזאת הייתי נוסע 10 שנים בכיף.

הצעות מחיר שקיבלתי לתיקון:

החלפת פולי מנוע בלבד - 1400 ש"ח.

החלפת פולי מנוע + ביצוע טיימינג (אין וודאות אם יש צורך בהחלפה עד לטיפול בפולי) - קיבלתי הצעות 3000-5000 ש"ח.

ואז נשאר גם ה"פחד" שימצאו עוד משהו נוסף - ואז אני יכול "לסגת" עם נזק של 3000 ש"ח ורכב שעתידו קצר.

לגבי תיקון ומכירה - אכן הצעה מעניינת, אך נראה לי שהצפי למכירה לרכב כזה הוא לא גבוה גם כתקין. אין שוק ואין תדמית טובה, וגם לחסכנים יש גבול, כך אני מרגיש.

הקילומטראז' השנתי שלי נע בערך על 10,000 ק"מ בשנה.

לגבי ביטוח וטסט - אני נמצא בערך באמצע התקופה - ניתן לבטל ולקבל החזר יחסי?

המלצות למכונאים שיציעו מחירים שפויים יותר יתקבלו בברכה.

בערב אעלה לפה פירוט טיפולים.

שוב תודה רבה על תגובותיכם!

חברים ממש תודה על ההתעניינות והרצון לעזור, אני מקבל פה מגוון דעות שנותן לי טווח הסתכלות גדול על המצב ומאפשר לי להבין אותו לעומק. לא לוקח את זה כמובן מאליו - אז ממש ממש תודה!

המחירים המודגשים מעלה באדום- התקשרתי למוסך גבע בתל אביב (מוסך לרנו שממליצים עליו פה בפורום וגם טיפלתי אצלו פעם אחת) - המחירים אומתו. פולי - 1400 ש"ח , פולי+טיימינג - 3000 ש"ח.

מבירור מול מס' מוסכים (כולל גבע) הם לא מעוניינים לקנות וטוענים שאקבל על הרכב מקסימום 1000 ש"ח ממפרק.

אני ממשיך לעשות חושבים.. אין לי כרגע את הכסף לשים 15-20 אלף ש"ח על רכב חדש יותר שוודאי גם יצטרך יישור קו בתוספת תשלום שלעיתים יכולה להיות קטנה.

גם לקחת הלוואה / ליסינג פרטי עם תשלומים חודשיים אני לא מעוניין כרגע ולא מתאים לי כלכלית.

מזלי שהעבודה נמצאת 10 דק' נסיעה מפה ואפשר לתפוס טרמפ עם חברים לעבודה או אפילו טרמפ סתם בתחנת אוטובוס. במקרה הכי גרוע - מקסימום הליכה של שעה ברגל דרך השדות - אני סבבה עם זה לגמרי.

את המחיר של חוסר עצמאות אני כרגע שקט לשלם ובינתיים לחסוך ולחשוב על פתרון.

תודה ושבת שלום לכולם!

פורסם

בוא נעשה את זה פשוט:

שילמת 1400 ש"ח, יש לך אוטו נוסע.

לא שילמת 1400 ש"ח, מכרת ב 1000. יש לך 1000 ש"ח ואין אוטו. 1000 ש"ח זה כלום ביחס לרכב נוסע שאתה מכיר.

אם אין לך אפשרות לשדרג לאוטו משמעתית יותר חדש, לא מבין איפה ההתלבטות פה.

אני הייתי מתקן וממשיך לנסוע.

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...