Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם אתה מנסה להוכיח שאין שום עניין בהשוואה, או שיש - מההתנסחות אני מניח שהראשון. אבל זה אירוני לגמרי מהסיבה שדווקא הייתי שמח לראות השוואה כזו למרות שאין לי שום זיקה לג'יפים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריך להכניס גם אופניים. הכי זול לאחזקה ומביא אותך ממקום למקום (אם אתה בכושר תגיע איתם גם לאילת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כרגיל מאור, כתיבה קולחת ונחמד לקרוא.

:mm_yeah:

אבל מן הראוי לציין, שבלעדי המדפסת שלי, החישובים שלך היו שונים ל-ח-ל-ו-ט-י-ן:

attachment.php?attachmentid=484773&d=1491157313

:-D

פורסם
צריך להכניס גם אופניים. הכי זול לאחזקה ומביא אותך ממקום למקום (אם אתה בכושר תגיע איתם גם לאילת).

haters-everywhere_o_1074087.jpg

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני לא יודע אם אתה מנסה להוכיח שאין שום עניין בהשוואה, או שיש - מההתנסחות אני מניח שהראשון.

גם אני לא יודע.

מה שברור הוא שאין בסיס להשוואה. אם אתה חובב רכב - טובה ככל שתהיה, לא תבחר בקורולה.

אם עבורך רכב אמור להביא אותך ביעילות ממקום למקום, לקרר היטב בקיץ ולהימכר בקלות - כנראה שלא תבחר באלפא.

אם אתה גם עושה שטח, וחולם בלילה על מפער צניפים, וכשאתה שומע על נחל ערוד אתה לא מדמיין מים זורמים וצמחייה ירוקה עבותה אלא משחזר אחד לאחר את המכשולים שתעבור בדרך - לא האלפא ולא הקורולה יתאימו לך.

ההשוואה שעשית היא אולי השוואה אצלך בראש על מנת להצדיק רכישה כזו או אחרת (ולא אחת אני שומע את אותן האמירות בהתייחס ללנדקרוזר), אבל היא לא באמת השוואה. הן לא באמת חלופות.

אגב, למשפחה עם שלושה ילדים - האלפא לא באמת מהווה תחרות לקורולה מבחינת מרווח פנים ותא מטען. היא משלמת מחיר כבד בשימושיות עבור העיצוב היפהפה, ובדיוק ההפך בקורולה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יואב אני דוקא לא מסכים איתך.

יש חובבי רכב שהפרוטה לא מצויה בכיסם, שפשוט נרתעים שוב ושוב מלרכוש ספורטיבית דוגמת האלפא או גולף gti, כי ברור להם מראש שעלויות האחזקה יהיו אסטרונומיות, והם "מוותרים על החלום".

מה שאור ניסה להוכיח (וגם הצליח), זה שהפער נמוך בהרבה ממה שנדמה לנו וחונכנו להאמין.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם ניקח הנחת יסוד שבאותו התקציב הבדל בין רכב ל'חובב רכב' לבין קורולה הוא שלוש שנים - אז מי שבוחר בקורולה הוא לא באמת חובב רכב, או שהוא נשוי. אני כבר לא מדבר על רכב שטח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
מה שברור הוא שאין בסיס להשוואה. אם אתה חובב רכב - טובה ככל שתהיה, לא תבחר בקורולה. (1)

...

ההשוואה שעשית היא אולי השוואה אצלך בראש על מנת להצדיק רכישה כזו או אחרת (ולא אחת אני שומע את אותן האמירות בהתייחס ללנדקרוזר), אבל היא לא באמת השוואה. הן לא באמת חלופות. (2)

אגב, למשפחה עם שלושה ילדים - האלפא לא באמת מהווה תחרות לקורולה מבחינת מרווח פנים ותא מטען. היא משלמת מחיר כבד בשימושיות עבור העיצוב היפהפה, ובדיוק ההפך בקורולה. (3)

אגיב לך בנקודות ואוסיף תקציר מנהלים (חה חה) כי זכור לי שאתה לא אוהב לקרוא טקסטים ארוכים שלי ולכן מנחש שדילגת על כמה חלקים שדי התייחסו לטענות שלך מלכתחילה:

1. יש בסיס מאוד ברור להשוואה: בהינתן X כסף, ו- 2 אפיקים אפשריים, מי עולה יותר ובאיזה הפרש.

יתרה מזאת, בעבודה יש כמה וכמה אנשים שמאוד התלהבו מהרכב שלי, אבל טענו שהם לא היו עושים דבר כזה כי זו הוצאה ענקית - כל זאת בזמן שהם נוהגים על רכב חדש מהניילונים. רבים האנשים שדעתם מוטה עקב רגש ולא עקב data, וייתכן שהשרשור הזה יחדש להם דברים מסוימים - או אולי סתם יבדר/יעניין אותם.

ומכאן התהייה - מהי באמת הפרמיה שאני משלם על אחזקת רכב ספורטיבי, וכמה זה יותר יקר מהפרמיה שמשלם ישראל-ישראלי על אחזקת הליסינגומטית הגנרית יד00 שלו?

...

4. וכמובן שההשוואה עצמה מטופשת, לא רק כי "מה קשור עכשיו תלתן ירוק לעומת קורולה" (או: השוואות מחירונים) - הרי זה לא באמת שאנשים מתלבטים בין קורולה חדשה לתלתן משומשת, אלו פרופילים שונים לגמרי של רוכשי רכב!

אז כאמור: השרשור נועד מהסקרנות הטבעית שלי, ולמרות כל הסעיפים לעיל כשראיתי את השורה התחתונה הייתי בשוק. בתחילת איסוף הנתונים וכתיבת השרשור הייתי בטוח שההפרש יהיה באזור ה1000-1500 ש"ח, בעוד שההפרש בפועל יצא נמוך משמעותית - וחשבתי שזה עלול לעניין את חלקכם.

-- עריכה: או בקצרה מה שאברג'ל רשם, נראה לי שניסח טוב ממני --

2. להצדיק? להצדיק את מה ...? את ההצדקה להחלטות שלי אני מבצע לפני קבלת ההחלטה, ואני ממש לא אדם שהיה רוכש ליסינגומטית חדשה בכל מקרה כך שכל ההשוואה הזו לא רלוונטית לגבי. מה גם שאני בעצמי מודע היטב לכך שלקנות הוטהאצ' זו החלטה אי-רציונלית, לא פרגמטית, ובאופן ספציפי עבורי מיותרת לחלוטין (נהגתי בה כמו טט'לה 90% מהזמן). זו החלטה רגשית באופן מובהק וככזו שום אקסל לא יעזור לי להוכיח "הגיון", כי אין הרבה.

הדבר היחיד שמעניין זה כמה כסף ההחלטה הזו עולה בפועל, והשוואה בין הפרמיה הזו לכמות ה"פאן" שקיבלתי. את הדברים האלו הערכתי טרם קבלת ההחלטה לרכוש, וכעת היה מעניין לראות עד כמה קרוב הייתי בהערכות.

רכישת רכב כמו שהיה לי מגיע עם הרבה חרדות חניה וסכנות לרשיון, וההליך הזה

אינו מומלץ לאנשים עם שכל שמסוגלים לחיות עם דיילי דרייבר A-->B.

3. צודק שהקורולה עדיפה ברמה הפרקטית, אבל זה לא קיצוני כמו שאחד המטרילים ניסה להציג כאן - משפחה לגמרי יכולה לחיות עם ג'ולייטה (עם אופניים... פחות). יש כאן מס' בעלי משפחות עם ג'ולייטה (ויש לי בעבודה כמה) אז אני בטח לא מחדש שום דבר לאף אחד.

--

אני אדגיש למען הסר ספק, שההחלטה הכי 'נכונה' הן כלכלית והן רציונלית - לדעתי האישית ועבור הישראלי הממוצע, היא לרכוש משפחתית משומשת ולקבוע את הגיל שלה לפי כמה אלמנט הבטיחות קריטי. אני בטח לא ממליץ כאן לאנשים לוותר על הקורולות ולעבור לתלתנים...

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

שמע, אני לא יודע מי האנשים בעבודה שלך, אבל אם הם מסוג האנשים שקונים קורולה חדשה, נוסעים קילומטראז ממוצע מינוס, ומחליפים את הרכב כשהאחריות נגמרת, אין שום סיכוי בעולם שהם יתלבטו בינה לבין לקנות אלפא רומיאו ( הו! אימת האמינות והחלודה!) סמי ספורטיבית, משומשת וידנית. לא משנה כמה הם התלהבו מהרכב שלך.

פורסם

ההשוואה הזו לא נכונה גם ברמה התיאורטית.

פות"ש כזכור לי, הוזיל משמעותית את עלויות התחזוקה

ע"י ייבוא של חלקים עצמאית, (מצמד) וטיפול במוסכים מתמחים.

כמה אנשים כבר יביאו קלאץ' קומפלט במזוודה?

השוואה ריאלית יותר, צריכה להיות של הג'ולייטה דנן מטופלת במוסך יבואן

על כל פיפס, מול קורולה חדשה באחריות מטופלת במוסך יבואן.

פורסם

נהנתי לקרא את ההשוואה. תודה על עריכת הנתונים והצגתם בצורה מיוחדת.

אני חושב שצריף להוסיף פרמטר חשוב להשוואה והוא זמן.

מעניין אם תוכל להציג פרוט של כמות השעות שהשקעת באחזקת הג'ולייטה.

אני לא מדבר רק זמן על הזמן במוסך. כמה זמן השקעת באיסוף מידע רלוונטי ברשת, במועדונים ואצל חברים כדי לתחזק

ולשדרג את הרכב? כמה זמן ודלק השקעת כדי להגיע למומחה או מוסך מסוים רק כדי הוא יבצע את העבודה באלפא?

אני בטוח שמדובר במאות שעות.

אני לא פוסל את זה בכלל, גם אני השקעתי זמן רב מאחורי המקלדת ואצל מומחים כגון יוסי אלפיין כדי לבצע שידרוגים.

הזמן הזה שאנחנו משקעים (בהנאה) שווה המון ואפשר היה לנצל אותו כדי להפיק תועלת בתחומים אחרים.

בנוסף, לא לכל אחד יש את הזמן הפנוי לתחביב הזה ומהבחינה הזאת הקורולה כנראה לוקחת בגדול.

S60 Rdesign

פורסם

וואלאק אתה banji - נקודה חזקה.

אין לי מושג כמה זמן השקעתי בג'ולייטה, אבל זה נסכם להרבה. הרבה מאוד... אם אני משקלל את עלות הזמן שלי פנימה הפער יהיה משוגע לגמרי.

מצד שני הרכב הזה היה יותר מכלי שינוע אלא גם תחביב, ולכן שקלול הזמן נהיה מסובך.

אולי יש מקום להדגיש שוב (למרות שבאמת השתדלתי להדגיש מס' פעמים) שכל הפוסט הזה לא בקטע של התחשבנות, או הצדקה, או ביקורת, או שכנוע (במיוחד לא שכנוע) - אלא רק בקטע של שיתוף אינפורמציה שמצאתי מעניינת ואולי קצת מפתיעה.

פורסם

אור, אצלך ברוך ה' לא היה בלתמי"ם, בפועל זה יכול לקרות וכשזה קורה זה עולה יקר מאוד לאומת יפני או כל רכב חדש אחר אך חדש מהניילון, מה שהופך את ההשוואה לטובה על הנייד בלבד אך בפועל יכול לעלות למישהו אחר הרבה יותר כסף.

פורסם

פוסט אינפורמטיבי אך כהשוואה הוא חסר כל פשר, אפשר באותה מידה לצרף את לנדקרוזר (דיסקו המלך), אופניים וגרביל ממונע.

מילא הפרש השנים והפרש הקטגוריות, הדיטיילינג והאודיו שברו אותי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אפשר באותה מידה לצרף את לנדקרוזר (דיסקו המלך), אופניים וגרביל ממונע.

אני לא יודע באילו חוגים אתה מסתובב בהם אנשים רוכשים אופניים וגרבילים בסכומים האלו כל שני וחמישי, אבל יש לפחות עוד ברנש אחד בנעליים דומות כאן בשרשור אז אולי כדאי לכם לפתוח איזה וואטסאפ יחד, תוכלו לארגן מפגשים לעשות מדידות אחד עם השני וכו' :mm_yeah:

הכי מצחיק זה שאם לא הייתי משקלל פנימה דיטיילינג ואודיו, אז בטוח היה טוקבק אחר שטוען שאיך זה שאני מזניח את זה הרי ברור שהם חלק ממחיר הרכישה (-->ירידת ערך). יענו זה לא שהבעיה עם התוכן, אלא הבעיה שהתוכן נוצר מלכתחילה בתבנית שלא באה לפלוני בטוב.

ואני לתומי חשבתי שאנחנו בפורום חובבי רכב... >.

• תוכן חדש...