Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במוצרים שונים שנועדו לצרכים שונים. לכן ההשואה לא רלוונטית.

אתה מדבר על השוואה של לנדקרוזר לג'ולייטה או לג'ולייטה מול קורולה?

לכל בנאדם סט בחירות משלו, ולכן השוואה שכזו, כל השוואה רלוונטית בעיני המתבונן.

לפני שקניתי את הריו התלבטתי בין ריו, פיאט 500, מיני ONE, ואפילו סדרה A. זה לא הופך אותן למתחרות בשום קנה מידה. זו היתה התלבטות אישית שלי.

רוצה להוסיף איפון 98' למשוואה שלך - זה בסדר גמור. זו המשוואה שלך. אתה יודע מה האלטרנטיבות שעומדות בפניך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דיסקו, זה בדיוק העניין.

לכל אחד מכלול השיקולים שלו והדברים שהוא מכניס למשוואה שלו.

אז בגלל זה אור כתב (ההדגשה אינה במקור אלא שלי):

עם התגובות האלו אין לי באמת בעיה, ידוע זה מכבר שאין תרבות מוטורית בישראל כך שאני מבין מאיפה זה מגיע. אבל מה שכן גורם לי להשקיע מחשבה אלו תגובות של אנשים שקונים רכב חדש מבלי למצמץ, אבל מבקרים חובב הגה כמוני על פזרנות-יתר.

ומכאן התהייה - מהי באמת הפרמיה שאני משלם על אחזקת רכב ספורטיבי, וכמה זה יותר יקר מהפרמיה שמשלם ישראל-ישראלי על אחזקת הליסינגומטית הגנרית יד00 שלו?

מה שאני מבין מזה זה שההשוואה באה להראות שבצד הכלכלי, זה לא כזה נורא להחזיק רכב ספורטיבי, שאלה שקונים רכב משפחתי סטנדרטי חדש מבקרים כל כך. שים לב לרשום בציטוט - "מבקרים חובב הגה כמוני על פזרנות-יתר", משמע לתפיסתם אחזקה של הרכב הספורטיבי יקרה מאוד, וההשוואה הזאת באה להראות בדיוק את ההיפך.

מכלול השיקולים שלהם הוביל אותם לרכוש את הקורולה הזאת, אולי כי נהיגה לא מעניינת אותם בכלל ואולי כי הם מפחדים מעלות האחזקה של רכב ספורטיבי, וזה בדיוק מה שההשוואה הזאת באה להראות.

באמת שאני פשוט לא מבין מה כל כך קשה לאנשים לקבל את זה, כשהשיקול הזה של חדש או משומש בן 3 באותו סכום (מקטגוריות שונות כמובן) נעשה על ידי רבים.

פעם זה מאזדה 6 משומשת על פני מאזדה 3 חדשה, פעם זה ספורטיבי משומש או משפחתי חדש, פעם זה סופר מיני חדש מול משפחתית משומשת, פעם טוסון חדש או X1/X3 משומש ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אין להשוואה הזו שום משמעות או תועלת.

אני יכול להוכיח לך במספרים שעדיף להחזיק לנדקרוזר 2008 על פני ג'ולייטה. עדיין אין לזה שום משמעות. אוריו לא יבחר בלנדקרוזר ואני לא אבחר בג'ולייטה כי השימושים שלנו שונים.

אתה מנסה לשכנע באמצעות כלים לוגיים אנשים לבחור רכב של רגש. זה לא עובד. אם אתה צריך להסביר לבנאדם באמצעות לוגיקה לבחור רכב של רגש, אם הדרך שלך להגיע לאנשים זה באמצעים לוגיים - אלו לא האנשים שיבחרו רכב עם הרגש.

והפוך.

תסביר לבנאדם שרכב של רגש עולה לו יותר וכדאי לו לקנות רכב משיקולים כלכליים, הוא לא יקשיב לך, כי הוא מחפש את הצידוק להוציא יותר כסף בשביל התחביב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אבל לא אני ולא אור מנסים לשכנע אף אחד לרכוש שום דבר.

להיפך, כתבתי וכתבתי שוב ושוב, שכל אחד בוחר את רכבו על פי מכלול השיקולים שלו ולפי הפרמטרים שמכניס למשוואה שמבחינתו היא נכונה.

איפה יש פה ניסיון שכנוע לרכוש רכב?

אני בסך הכל מנסה להסביר את המקור להשוואה שבוצעה, זה הכל.

אולי כדאי שתקרא שוב את התגובות שלי לפני שאתה מגיב.

Always go sideways

פורסם
... אתה מנסה לשכנע באמצעות כלים לוגיים אנשים לבחור רכב של רגש. ...

קטעים, לא ערכתי (מלבד הצבע):

אולי יש מקום להדגיש שוב (למרות שבאמת השתדלתי להדגיש מס' פעמים) שכל הפוסט הזה לא בקטע של התחשבנות, או הצדקה, או ביקורת, או שכנוע (במיוחד לא שכנוע) - אלא רק בקטע של שיתוף אינפורמציה שמצאתי מעניינת ואולי קצת מפתיעה.

--

אין להשוואה הזו שום משמעות או תועלת.

כמובן, כאילו - חוץ מכל אלו שהעידו בשרשור שכן יש, אבל מה הם מבינים.

גם טקסטים אחרים שלי 'בלתי ניתנים לקריאה' אם אני זוכר נכון, כאילו, עד כדי כל אלו שקראו ואהבו - אבל מה הם מבינים.

זה שאין בעיניך משמעות או עניין למשהו, או טקסט אינו קריא עבורך, זה סופר לגיטימי. אני לא מתיימר לדעת מה מעניין או קריא עבור פלוני.

אבל לטעון זאת כאילו מדובר באיזו אמת אוניברסלית... לא מבין את זה.

בעיקר כשיש ממש נתונים שמפריכים את התזה הזו מהיסוד (אנשים שכן מצאו עניין ו/או טעם)

ולמען הסר ספק: לטעון שיש מקום לשיפור בXYZ (ביקורת בונה) זה מצוין - רק ככה אפשר ללמוד. לטעון שהכל זה קקה ולא צריך להתקיים מלכתחילה (ביקורת קוטלת) זה סתם מאעפן, אפשר פשוט לדפדף הלאה. לא חייבים לריב בכוח.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אתה מנסה לשכנע באמצעות כלים לוגיים אנשים לבחור רכב של רגש. זה לא עובד.

בדיוק.

במקרה של אנשי אלפא אתה (אוריו) מתפרץ לדלת פתוחה, ואת אנשי קורולה אתה עדיין לא תשכנע.

הטיעון שלך של ירידת ערך לא מחזיק מול פוטנציאל תקלות יקרות לתיקון.

אני אישית לא מחשיב את הירידת ערך בעלויות אחזקת רכב כלל, כי אני מראש מניח שרכב שיעבור תחת ידיי לא יהיה שווה את משקלו באצטרובלים. אני יותר מחשיב דברים כמו עלויות תיקונים, ביטוח והחזרי הלוואה (במקרה של רכב חדש או יחסית חדש).

אם הצלחתי לקבל כמה שקלים על האוטו אחרי שהחלפתי לחדש, זה בונוס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

oryo,

1. נהנתי מאוד לקרוא את הפוסט שלך.

ההשוואה מעניינת, גם אם היא לא מדוייקת ב-100%.

חבל שחלק מהקוראים לקחו את זה לכיוון אחר, למרות שהוספת disclaimers בראשיתו.

2. עברתי על לא מעט פוסטים שפרסמת בשנתיים האחרונות והדבר האחרון שניתן לומר עליהם שהם 'בלתי ניתנים לקריאה' :shock:

פורסם
בדיוק.

במקרה של אנשי אלפא אתה (אוריו) מתפרץ לדלת פתוחה, ואת אנשי קורולה אתה עדיין לא תשכנע.

הטיעון שלך של ירידת ערך לא מחזיק מול פוטנציאל תקלות יקרות לתיקון.

אני אישית לא מחשיב את הירידת ערך בעלויות אחזקת רכב כלל, כי אני מראש מניח שרכב שיעבור תחת ידיי לא יהיה שווה את משקלו באצטרובלים. אני יותר מחשיב דברים כמו עלויות תיקונים, ביטוח והחזרי הלוואה (במקרה של רכב חדש או יחסית חדש).

גם אתה לא קורא? הוא לא מנסה לשכנע אף אחד.

האלפא פה כי זה הרכב שהוא החזיק, במקומה יכלה להיות גם גולף GTI, מגאן RS או כל רכב ספורטיבי אחר.

Always go sideways

פורסם

ההשוואה יכולה לעזור לא לאיש משפחה שלא מתעניין ברכב, אלא למי שכן אבל לא בטוח אם יוכל לעמוד בהוצאות.

הדגם של הרכב הספציפי שאור כתב עליו לא מעניין. זו אכן יכולה להיות גם השוואה ללנדקרוזר, כי זו כל הפואנטה.

אולי אם הכותרת של השרשור הייתה "תחביב מול ויתור על תחביב" זה היה יותר מסתדר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ההשוואה יכולה לעזור לא לאיש משפחה שלא מתעניין ברכב, אלא למי שכן אבל לא בטוח אם יוכל לעמוד בהוצאות.?

אז הוא יקנה גם אלפא/ג'יטיאיי/בימר, שכנראה לא יהיו ברמה של האוטו של אור (כי אור בחר את הג'ולייטה שלו בפינצטה, ליקק לה את הקצה של האגזוז ונסע בה רק לכנסיה ביום ראשון), ייסע בה עד התקלה הרצינית הראשונה, יגלה שהתיקון יעלה פי כמה מהתיקונים בפולו 1.4 שהייתה לו קודם, ואפילו יותר יקר מהשיפוץ גיר בפלואנס של אבא, יקלל את הרגע שהוא קרא את ההשוואה הזו, ויהיה מינוס חובב רכב ופלוס עוד מקרר יפני על הכביש.

זה מה שאתה רוצה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קצת שיח חרשים.

קצת הטרלה.

והרבה התחפרות בעמדות.

אם אני מצאתי את עצמי לפני 5 שנים בודק באותו יום אלפא 159 וסוזוקי סלפאש, זה אומר שיש אנשים שעבורם ההשוואנ הזאת היא סופר לגיטימית.

ויש אנשים שעבורם לא.

הבעיה היא שאלה שכן, מסכימים שיש כאלה שלא, אבל אלה שלא, לא מכירים בקיומם של אלה שכן.

לילה טוב לכולם.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זה אומר שיש אנשים שעבורם ההשוואה הזאת היא סופר לגיטימית ויש אנשים שעבורם לא.

הבעיה היא שאלה שכן, מסכימים שיש כאלה שלא, אבל אלה שלא, לא מכירים בקיומם של אלה שכן.

סכמת את זה מצוין. זו אמרה שתופסת הרבה שרשורים שהיו פה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
ההשוואה הזו לא נכונה גם ברמה התיאורטית.

פות"ש כזכור לי, הוזיל משמעותית את עלויות התחזוקה

ע"י ייבוא של חלקים עצמאית, (מצמד) וטיפול במוסכים מתמחים.

כמה אנשים כבר יביאו קלאץ' קומפלט במזוודה?

השוואה ריאלית יותר, צריכה להיות של הג'ולייטה דנן מטופלת במוסך יבואן

על כל פיפס, מול קורולה חדשה באחריות מטופלת במוסך יבואן.

לא הבנתי את ההיגיון שעומד מאחורי ההשואה הנ"ל.

אתה רוצה לחזק את רוחו של הקונה? הצלחת.

אתה מעוניין להוכיח שבילוי שעות ארוכות בחיפוש אחר חלפים, הזמנתם לארץ וחיפוש אחר בעלי מקצוע מעולים יכול לחסוך בעלויות? שכנעת אותי לגבי העלויות.

אין לי ספק שזה דבר מבורך, אך הוא לא ישים עבור רוב האנשים.

אני בהחלט מעריך את הסבלנות והמאמצים להוזיל את עלויות האחזקה,

אך השיטה הזו עולה בזמן, ובהחלט איננה מתאימה לרוב האנשים,

אשר זקוקים לרכב על בסיס יומי.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

מודה שלא קראתי כל שורה ושורה, אבל מאוד התחברתי להשוואה. סוף סוף מישהו שעושה את המתמטיקה ומביא את המספרים במקום סיסמאות. כל הכבוד!

לא הבנתי בכלל את הטענה שמדובר ברכבים כל כך שונים שאי אפשר לחשוב למי שניהם יכולים להתאים. אחת קומפקט (משפחתית) האצ'בק, אחת קומפקט (משפחתית) סדאן. לא נראה לי שמשפחות עם ילד או אפילו שניים (בהנחה ששלב העגלות + טיטולים + אופניים כבר מאחוריהם) לא יוכלו להסתדר עם ג'ולייטה, בין אם זו 1.4 120 או התלתן. כן, הקורולה משמעותית יותר פרקטית, אבל גם הג'ולייטה לא כזו נוראית. מילא אם ההשוואה היתה בין אאודי S1 לאיזו full-size sedan אמריקאית, אבל הבסיס פה נראה לי לגיטימי לגמרי.

וכן, ברור שמי שקונה קורולה כי הוא רוצה קורולה כנראה לא קורא פה בכלל (סליחה, ואדים) וכל העסק הזה לא מדבר אליו. זה בסדר. גם מי שהתלבט בין תלתן לקופרה או פוקוס ST כנראה פחות בקטע של קורולה. גם זה בסדר. נשמע שיש סיכוי סביר שיש כאלו שעלולים לקנות קורולה, ואולי, גם אם לא יקנו תלתן, עלולים לשקול ג'ולייטה, אולי אפילו 1.4 170. וכל המציל נפש אחת בישראל וגו'.

מעדיף קורולה בכל רגע נתון.

אצלי הייתה דילמה דומה על הצד התחתון של הסקאלה - קורולה בת 3 מול דאצ'יה סטפויי חדשה. בחרתי בקורולה, אני עדיין שלם עם הבחירה.

ואדים, אתה אמת הבן אדם הכי פסימי (או שלילי?) שאני (לא) מכיר. גם בהנחה שאחזקה של ג'ולייטה (תלתן! תלתן!!! לא 1.4 120) תעלה כמו אחזקה של קורולה, ושלא היו לה שום תקלות, אתה עדיין מעדיף קורולה. זה ממש עצוב. ואתה גם חושב שלא תצליח למכור את הקורולה שלך (כאילו זו איזו מונדאו ישנה או C5 עם thp156). זו קורולה בן-אדם, תתעורר, זה בערך הרכב הכי סחיר בארץ (בסדר, אחרי לנדקרוזר).

ד"א, לפחות כלכלית, גם אם כל הרכבים שלך יגרטו אחרי שתסיים איתם, הזמן שיקח להם להגיע למצב גריטה למעשה קובע את ירידת הערך שלהם. ואם אתה מצליח להביא אותם למצב כזה זה חתיכת פקטור כלכלי לשקלל.

אור, רק מספר אחד לא מסתדר לי: להבנתי התלתן נרכשה ב-130,000 ונמכרה ב-107,000, כלומר 23,000 ירידת ערך בשנה וחצי. טענת שהקורולה יקרה יותר ב-20,000, כלומר 43,000 ירידת ערך בשנה וחצי? זה נשמע לי הרבה גם לסיטרואן, על אחת כמה וכמה לקורולה. איפה אני טועה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...