Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואני מכיר אנשים (ולא מעט) שלא מטפלים במורשה בכלל, גם כשקונים רכב חדש לגמרי.

ולא רק ברכבי יוקרה שאפשר לטעון שפערי המחירים עצומים, אלא גם ברכבים עממיים.

עזוב את זה, אני מכיר בן אדם שבמשך 20 שנה היה רוכש ב.מ.וו חדשה מהסוכנות כל כמה שנים, ולא אחת זולה אלא תמיד בטווח של 600 אלף שקל, ובחיים שלו לא עשה מקיף. במשך 20 שנה זה באמת עבד לו וחסך לו בערך 400 אלף שקל בביטוח מקיף (פחות או יותר, אל תתפוס אותי במספרים) עד שיום אחד הבן שלו עשה תאונה עצמית והרכב הלך טוטאלוסט, מה גם שהרכב היה בן כמה חודשים בודדים בזמן התאונה, והופ, הנה הלכו להם בערך 600 אלף שקל, וכל החיסכון הלך לפח.

אלה שיקולים שכל אחד עושה לעצמו בהתאם לראות עיניו.

אז מה הנקודה שלך?

------

בסופו של דבר, אם מישהו כן עושה את ההשוואה שאור עשה, אז מבינים שמהקורולה תקבל שקט נפשי בדמות פחות סיכוי לתקלות (גם כי זה חדש וגם כי זה טויוטה) ובקושי תצטרך לטפל בה, בעוד שהג'ולייטה (או כל ספורטיבית אחרת) מגיעה עם החסרונות שלה בדמות התעסקות במציאת חלקים, פוטנציאל תקלות גבוה יותר (כי זה לא חדש וכי זה איטלקי עם מוניטין אמינות לא משהו) וכו'.

מה שאור הראה זה שבסופו של דבר, אם בן אדם מוכן להתעסקות הזאת ולפער המחירים הלא-כזה-גבוה, הוא יכול לרכוש ספורטיבית מעניינת אך משומשת במקום משפחתית משעממת אך חדשה, זה כל הסיפור.

כל מה שצריך זה לבדוק עלויות תחזוקה טרם הרכישה, למי שרוצה להגיע לזה מוכן.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי כי אני באמת לא מבין, אני לא מבין מדוע אמירה כמו של ניקו:

"זו השוואה, עובדה.

היא רלוונטית, עובדה. "

היא סוג של עובדה... אם על זה אתה נסמך... נו שויין.

[מסתבר שכן ראיתי אותה, רק חשבתי שאתה מפנה למשהו רציני יותר, כגון מישהו שאשכרה התלבט בנושא :-)]

אגב, כתרגיל זה תרגיל נחמד, רק שאי אפשר להסיק ממנו כלום משום שלא כל רכב ספורטיבי בן שלוש/ארבע/חמש יתנהג באותו אופן - בעוד שכן כל רכב חדש יצריך רק טיפולים שגרתיים (כנראה, ובכל מקרה הוא באחריות).

מה שאמרתי עובדה, אכן עובדה. כי מציאות. אין לי דרך אחרת להסביר את זה.

אבל אולי ההודעה הזו הייתה מסבירה את הסיטואציה יותר:

קצת מאכזב אותי שהפואנטה (לדעתי) התפספסה פה.

אני הבנתי את השרשור בצורה מאוד פשוטה ומאוד מדויקת לתחושות שחוויתי רק בתקציבים נמוכים יותר.

אני חובב רכב ויש לי X כסף.

אני יכול לרכוש רכב ספורטיבי, ישן ויותר יקר לתחזוקה. זה שיקול פחות כלכלי ויותר רגשי. להאדיר את התחביב לעומת הרציונל.

אני יכול באותה מידה להיות כלכלי, לשים את התחביב בצד לכמה שנים, לרכוש רכב משעמם יותר כי זו ההחלטה הכלכלית יותר.

אז מגיע אור ואומר שזו לא בהכרח ההחלטה הכלכלית יותר ושלא תמיד צריך לשים את התחביב בצד. כלומר, הורגלנו לחשוב שספורטיבי זה יקר יותר, אבל לפעמים ההפרש הוא לא כל כך משמעותי ואז אנחנו מוותרים על חשקים לטובת שיקול כלכלי שלא קיצוני כמו שאנחנו חושבים.

אז כן, שימו פה לנד קרוזר 2008, S קלאס שנת 90 או לא יודע מה. זו הנקודה, שימו מספרים ושימו את כל ה"אם" שיש לכם. ואז כשיתקבל מידע נוכל לדעת שאם תלתן אמינה אז היא כמעט כמו קורולה חדשה. לאחר מכן כל אחד יעשה את שיקולי האם שלו, אבל לפחות עכשיו אין התפיסה שספורטיבי זה בהכרח יקר יותר באופן מהותי.

giphy.gif

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ואני מכיר אנשים (ולא מעט) שלא מטפלים במורשה בכלל, גם כשקונים רכב חדש לגמרי.

ולא רק ברכבי יוקרה שאפשר לטעון שפערי המחירים עצומים, אלא גם ברכבים עממיים.

עזוב את זה, אני מכיר בן אדם שבמשך 20 שנה היה רוכש ב.מ.וו חדשה מהסוכנות כל כמה שנים, ולא אחת זולה אלא תמיד בטווח של 600 אלף שקל, ובחיים שלו לא עשה מקיף. במשך 20 שנה זה באמת עבד לו וחסך לו בערך 400 אלף שקל בביטוח מקיף (פחות או יותר, אל תתפוס אותי במספרים) עד שיום אחד הבן שלו עשה תאונה עצמית והרכב הלך טוטאלוסט, מה גם שהרכב היה בן כמה חודשים בודדים בזמן התאונה, והופ, הנה הלכו להם בערך 600 אלף שקל, וכל החיסכון הלך לפח.

אלה שיקולים שכל אחד עושה לעצמו בהתאם לראות עיניו.

אז מה הנקודה שלך?

------

בסופו של דבר, אם מישהו כן עושה את ההשוואה שאור עשה, אז מבינים שמהקורולה תקבל שקט נפשי בדמות פחות סיכוי לתקלות (גם כי זה חדש וגם כי זה טויוטה) ובקושי תצטרך לטפל בה, בעוד שהג'ולייטה (או כל ספורטיבית אחרת) מגיעה עם החסרונות שלה בדמות התעסקות במציאת חלקים, פוטנציאל תקלות גבוה יותר (כי זה לא חדש וכי זה איטלקי עם מוניטין אמינות לא משהו) וכו'.

מה שאור הראה זה שבסופו של דבר, אם בן אדם מוכן להתעסקות הזאת ולפער המחירים הלא-כזה-גבוה, הוא יכול לרכוש ספורטיבית מעניינת אך משומשת במקום משפחתית משעממת אך חדשה, זה כל הסיפור.

כל מה שצריך זה לבדוק עלויות תחזוקה טרם הרכישה, למי שרוצה להגיע לזה מוכן.

מה פשר החפירה הזו? בסה"כ ציינתי ל R8, שהעובדה שרכב לא באחריות לא מעידה על כך שיפסיק לטפל במורשה (גם הפוך זה לא נכון - כלומר גם רכב שבאחריות לא אוט' מטפל במורשה).

פורסם (נערך)
מה שאמרתי עובדה, אכן עובדה. כי מציאות. אין לי דרך אחרת להסביר את זה.

אבל אולי ההודעה הזו הייתה מסבירה את הסיטואציה יותר:

ההודעה שלך מנותקת מהמציאות. אחד הרכבים שהכי אהבתי בימיי היה הרובר R25. הבעלים שלפני טיפלה במורשה. גם אני. אבל חלקים הזמנתי מחו"ל וחסכתי. זה לקח לי הרבה זמן למצוא חלק מתאים, לברר כמה יעלה שילוח לישראל, למצוא מוכר שמוכן לשלוח לישראל, וכו'. ועדיין - נסעתי למורשה שיעשה בחלקים האלה שימוש, אנחנו יודעים שגם זה לא טריוויאלי. לא לכל אחד יש היכרות או זמן לזה, לא כל מוסך שמח לעשות שימוש בחלקים שלא הוא הביא. עזוב מה התיאוריה קובעת - בסוף יש חיים ובני אדם לעבוד מולם.

גם אתה, לפי מה שאני קורא בין השורות, לא באמת התלבטת בין קורולה חדש לתלתן משומשת, אלא שאתה מגן על המסקנה - שהיא אגב באמת קצת מטעה (אולי לא בכוונה) משום שהיא לא לוקחת בחשבון עלויות אמיתיות אלא את העלויות של אור. שיש לו זמן, שאולי הוא טס למקומות נכונים, שאולי יש לו מוסך שמוכן לקבל את השגעונות שלו, וכו'. אגב, כבר תחילת הקריאה של הפוסט המקורי מעידה על הטייה מובנית - כמו למשל ההפחתה בחשיבות עלות הטייימינג...

ואני מזכיר - אני חובב רכבים ספורטיביים ומחזיק כאלה. אני השתמשתי ב- GTI ובג'ולייטה כרכב משפחתי יחיד. אז אני *באמת* יכול להעיד, שהדברים האלה *לא* עומדים האחד מול השני, ואני עדיין ממתין לאדם שיגיד לי שהוא התלבט בין שני הרכבים הללו. אשמח לשמוע אותו ולהבין כי כרגע, ובכל שנותי בפורום הזה, זה דיון תיאורטי.

אתה אולי יכול לומר: למי שזהה ביכולותיו וזמנו הפנוי לאור, מדובר בהפרש כזה וכזה. ולמי שלא - לא. ואני רק שאלה - האם יש הפרשי ביטוח וטסט? כי אולי פספסתי אבל לא ראיתי אזכור לזה.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זה בתשובה לזה

אתה יודע כמה אנשים, גם עם רכבים ספורטיביים, ממשיכים לטפל במורשה גם אחרי תקופת האחריות? הרבה.

שבדיוק כמו שיש את אלה שכן, יש את אלה שלא, ושכל אחד עושה כראות עיניו.

מה שהופך את מה שכתבת לסתם נקודה לא רלוונטית כי היא ברורה לכולם ומי שימשיך לטפל במורשה גם בספורטיבית, אז החישוב ישתנה וצריך לבדוק אם עדיין משתלם לו.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

*דיסקליימר - לא קראתי את כל השרשור, ראיתי את רובו, אבל לא את כולו קראתי בתשומת לב, אז יכול להיות שאו שכבר אמרו את מה שאני הולך להגיד, או שענו על זה או שוואטאבר. אני דעה גדול אני אומרת!

1.

חסרים לי כמה מספרים בפוסט הראשון - בסעיף התחזוקה כתוב שיצאו 8000 שקל על תחזוקה ו-11000 על שדרוגים, אבל בסך הכל יצאו 21 - על מי מהסעיפים הלכו עוד 2000 שקל?

ירידת ערך - יש את הפרש המחירונים, אבל כמה זו ירדה וכמה זו? מה הירידה באחוזים? בגלל שזה הג'וקר הגדול, יכול להיות שאם היינו לוקחים ג'ולייטה מבוגרת בשנה הפער היה בכלל לטובת הג'ולייטה, ואם היינו לוקחים אחת צעירה בשנה הפער בסוף היה מביא אותנו למסקנה הידועה מראש - ספורטיבי זה יקר. אם הירידה באחוזים זהה, מה פער הגילאים שאליו צריך "לכוון" כדי להגיע למאזן הכי טוב (רכב ספורטיבי הכי צעיר עם פער עלויות מול משפחתית הכי קטן)?

אתה לא מתחייס ל"שדרוגיטיס" בשקלול העלויות של הג'ולייטה, אבל כן מקבל את זה שהשדרוגים "השתלמו" ועזרו לך למכור את הרכב מהר ובמחיר שביקשת. יכול להיות שאם לא היית משקיע את כל זה היית מוכר את הרכב במחיר נמוך יותר? בשביל הלול'ז נגיד, 11000 שקל פחות? מה היה יוצא המאזן אז?

2.

ההשוואה של "ג'ולייטה מול קורולה" לא מחזיקה כאן מים, כי אין פה השוואה של הממוצע הזה מול הממוצע הזה. יש פה מקרה אחד בודד, שמושווה מול "מה שנראה לי" שיהיה המקרה שממול. ומהשוואה כזו אי אפשר להסיק הרבה מסקנות אופרטיביות.

למה?

ניקח את עלויות האחזקה - המחירים ששילמת על חלפים (נניח אותו קלאץ') הם בדיחה לעומת מה שהיה משלם אדם מהיישוב, גם אם היה נכנס למוסך לא מורשה. כמו בהליך משפטי, גם פה אתה צריך לבחון את מקרה "האדם הסביר", וכאן המינימום שאליו צריך להשוות כדי לקבל תמונה השוואתית הגיונית היא למחירים ה"ממוצעים נמוכים" במוסכים סבירים.

מעבר לזה, נחזור שניה לכסף שהשקעת ברכב והמחיר שקיבלת עליו כשמכרת כפונקציה של אותה השקעה. אם נניח היית משקיע סכום דומה בקורולה, האם זה לא היה מעלה את הערך שלה בעיניי הרוסי-בגיל-העמידה-שרוצה-אוטו-A->B, כמו אבא שלי כזה? הוא לצורך העניין, מגיע - רואה רכב מלוקק, ומשלם במקום בדיוק את מה שמבקש המוכר, גם אם זה מעל המחירון. הוא מוכר, אגב, באותה צורה בדיוק - מוציא רכב מלוקק ודורש מעל המחירון.

בקיצור, מה שאני בא להגיד, זה שהכותרת - והקונספט של כל השרשור הזה - לא יכולים להיות "השוואה", אלא צריכים להיות יותר בסגנון של "כמה נמוך אפשר לרדת - צמצום פער העלויות בין משפחתית אפורה לספורטיבית מגניבה". כי כל השוואה הזה מוטה מאוד חזק לכיוון הוזלת עלויות בצד אחד, השקעה מסיבית שמניבה פירות במכירה, ואפס התייחסות לזה מהצד השני.

עריכה: לגבי הרלוונטיות של ההשוואה עצמה, יענו של "בא לי אוטו ב-130 אלף שקל, מה לקנות?" - אני לגמרי בעד. אלא בדיוק השיקולים שעברו לי בראש לפני הרכישה של הרכב, ואלה בדיוק השיקולים איתם משחק עכשיו כשאני חושב על מחליפה. השאלה העיקרית היא לא "כמה תעלה לי ספורטיבית ביחס למשפחתית" אלא "כמה חזק אני צריך לעבוד כדי לקרב את המחיר של הספורטיבית ככל האפשר למחיר של המשפחתית". ואם משהו - זה מה שהייתי מתמקד בו. עד כמה אפשר להוזיל בגבולות ההגיון וכמה זה קשה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
רגע, לא כל הפוסט הזה מלכתחילה הטרלה אחת גדולה? :-)

הרי אין באמת אנשים שמתחבטים בשאלה הזו... מי שמקבל טויוטה קורולה - מקבל אותה. לא קונה אותה. הוא מקבל אותה בליסינג. ואם יש מי שממש קונה אותה (נניח שותף שלי), הוא עושה את זה באמצעות מימון מאוד מאוד נוח ואפשרות החזר לחברה אחרי 30 חודש. לא קם המוכר הפרטי שימכור לכם אלפא בת שלוש, בתשלומים, ועוד יסכים לרכוש אותה מכם חזרה אחרי שנתיים וחצי.. ואל תגידו לי שיש מימון בנק, כי זה כל כך שונה שזה לא רלבנטי. הבנק לא יסכים לקבל חזרה את הרכב, כידוע, המחיר שלו - יהיה נמוך יותר, הרכב משועבד, הריבית שונה, ואני בספק רב שיהיה פה מימון 100% (ואם כן - אז בריבית מאוד מאוד גבוהה).

אז אין באמת אנשים כאלה. וגם שותף שלי לא באמת חשב אפילו לרגע על שום רכב שאינו טויוטה/מזדה/יונדאי.

יש לי 130K ביד בוחן לרכוש X ספורטיבית בת 3 במזומן או מרובעת חדשה באות ו הסכום.

האם מה שכתבת רלבנטי לגבי?

התשובה לא. לא עמדתך לא עמדת שותפך.

ממך ציפיתי ליותר.:-D

כיון שאנחנו מכירים , הרי מבחינתך רכב ללא מטריית אחריות זה מעשה בלתי יכופר, ויש אחרים שזה לא מטריד להם את קצה הביצה השמאלית.

ונחזור לדיון עצמו

האם הוא סייע למישהו ? כן

האם הוא מושלם ? לא , ואפילו אור לא התיימר לכך.

האם מבחינת עניין טוב היה שעלה ? כן

ואחרי שכל הנבונים וכל השוללים כתבו את מה שכתבו

נדמה כי אור היה כותב את מה שכותב לא אחרי 18 חודש אלא אחרי 3 שנות החזקה מלאות וההפרש החשבוני היה 300-500 ש"ח לרעת הגולייטה, כמובן שאת הפאן אי אפשר למדוד.

האם אז השרשור היה עובר חלק?

לא.

למה כי ספריאל רוצה השוואה ל 5-6 שנים החזקה, ופלוני היה זועק שהנסועה של אור נמוכה מדי ואלמוני היה טוען כי היא גבוהה מדי, הוא הבריח בתוך הנעל מנוע קומפלט ובכלל הוא העז לקבל שירותי מוסך מורשה, ולא שירותי מוסך מורשה יבואן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
...

אתה לא מתחייס ל"שדרוגיטיס" בשקלול העלויות של הג'ולייטה, אבל כן מקבל את זה שהשדרוגים "השתלמו" ועזרו לך למכור את הרכב מהר ובמחיר שביקשת.

...

בקיצור, מה שאני בא להגיד, זה שהכותרת - והקונספט של כל השרשור הזה - לא יכולים להיות "השוואה", אלא צריכים להיות יותר בסגנון של "כמה נמוך אפשר לרדת - צמצום פער העלויות בין משפחתית אפורה לספורטיבית מגניבה". כי כל השוואה הזה מוטה מאוד חזק לכיוון הוזלת עלויות בצד אחד, השקעה מסיבית שמניבה פירות במכירה, ואפס התייחסות לזה מהצד השני.

בחיאת ספירה, מילא לא לקרוא את השרשור, אבל את ההודעה הראשונה לא לגמרי קראת... השדרוגיטיס בהחלט נכללו כחלק מסך העלויות.

אם אתה באמת מתעניין אז תקרא את השרשור, בערך כל השאלות שלך נענו - מלבד אחת טובה שפספסתי: אכן יש 2,000 ש"ח שלא הוסברו: דו"ח מהירות. התלבטתי האם לכלול אותו או לא, החלטתי שזה איזוטרי מדי אז לא, ובסוף הורדתי את המלל אבל השארתי בטעות את השורה התחתונה - זה בכל מקרה 'לרעתי' (יענו מחמיר) כך שלא נורא, זה לא ייפה את המציאות.

הכותרת בהחלט יכולה להיות השוואה, מהסיבה שיש כאן השוואה, מלשון "דבר אחד שמושווה לדבר אחר" - שזוהי בעצם, ובכן, השוואה. ככה עובדות השוואות. אתה משווה בין שני דברים.

אולי צריך להזכיר לאנשים כאן שאני לא כתב רכב אלא סתם משתמש בפורום, ושזוהי לא כתבה אלא סתם שרשור בפורום, ושאם יש לי ולפלוני אי הבנה בנוגע לכוונת המשורר כי אנשים שונים מתנסחים שונה - אז אפשר לשאול (לשאלות הענייניות גם התייחסתי, זה כל היופי בפורום).

אם תקרא את ההודעות אתה גם תראה שהצהרתי פעם אחר פעם (אחר פעם, אחר פעם) שאין לבצע היקש מהשרשור הזה על כלל התלתנים/קורולות בשביל החלב, דבר שלי נשמע מובן מאליו אבל משום מה לאחרים פחות.

תסלח לי שאני לא מתייחס לשאר טענותיך - כבר הייתה התייחסות בשרשור, ממש בפרוטרט.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דו"ח מהירות צריך להיכלל בסעיף ההוצאות השוטפות

כי בגולייטה מקבלים בקורולה לא.

ספייר רשום נקודת זכות על הגילוי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כן, יש בזה הגיון מסוים... שכן במהירות שלכאורה תפסו אותי לכאורה הקורולה לכאורה היתה מתפרקת, לכאורה.

אבל בתכלס תפרו לי תיק!!! אז בתכלס אם הייתי בקורולה לא היו עושים לי אלפא-פרופיילינג ומפלילים אותי על לא עוול בכפי.

בכל מקרה הדו"ח כן נכלל בתחשיב >.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
ועלויות ביטוח? וטסט?

תקרא לאט את סעיף ההוצאות המשתנות תמצא שם את נושא הביטוח

נושא הטסט לא עלה. לדעתי הפער הוא אפסי 15-25 ש"ח לחודש במקרה הרע

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הכנסת בהשוואה את עלויות האלכוהול/ אכילה מרובה/ ימי חופשה מבוזבזים בגלל חוסר חשק לצאת מהמיטה/ טיפולים / נוגדי דיכאון/ סמים קשים וכל מיני תופעות לוואי יקרות של שימוש ואחזקת טויוטה קורולה למישהו שאוהב מכוניות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בלי הסרקזם של סלואורייד - כמה שעות עבודה הפסדת בהתעסקות עם האלפא, וכמה בטיפולים בקורולה? (ימי חופשה שהוקדשו לה שווי ערך, כי הפסדת את הזמן הדרוש להכל כלול באנטליה). עכשיו כל אחד יכול לחשב לפי ערך השעה שלו מה ההפרש הכספי ששוות שעות אלה. שעות העדרות מ-CF לא נכנסות לחשבון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...