Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האלפא היא לגבר והאשה רק תמכה בהחלטה להגשים את חלומו.

איך פירשת אחרת לאלוהים הפתרונים

זה כי הטקסט שלי מטעה... מואהאהאהאה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני כמה שנים העליתי עלויות אחזקה של שלושה לנדרובר דיסקברי שהחזקתי לאורך 7.5 שנים.

בתקופה ההיא הם עלו לי - כולל הכל (למעט דלק) כ 230.0 אש"ח. אין כאן טעות.

אחזקת הלנדקרוזר משמעותית יותר זולה, וקרובה לאחזקה של רכב פרטי משומש (שאינו רנו).

קח ג'ימני או דאסטר - והעלויות יהיו בדיוק כמו של כל רכב פרטי, ויהיו תלויות בשיפורים שאתה תרכיב על הרכב.

כנראה בעיקר בגלל ירידת ערך הזויה (לטובה) של הלנדקרוזר.

אני חושב שהפעם זה הטקסט שלי. :twisted:

פורסם
(שאינו רנו).

שלא יגרשו אותך מהפורום.

רני ידועה בתור רכב אמין במיוחד, מנכ"לי טויוטה והונדה חולמים בחלומות הרטובים שלהם, שיום אחד יבנו רכב איכותי ואמין כמעט כמו מגאן 2 (סטיישן דיזל כמובן).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תכלס הדיון 'קצת' יצא מפרופורציה.

אם הדיון בא לענות על השאלה "יש לי 130K לרכב ואני מתלבט מה לקנות" - הוא קולע בול.

מסתבר שבאמת יש הרבה אנשים שהשאלה הזו רלוונטית עבורם. ויש הרבה אנשים שלא.

אם כל החברים פה היו פתוחים לדעת האחר (כולל אותי כמובן) הדיון היה הרבה יותר נעים.

פורסם

אוריו וישה, ההודעה שלי נכתבה מתוך ציניות.

אין כאן באמת השוואה בין שתי מכוניות. יש כאן מכונית אמיתית מול טויוטה וירטואלית.

הדבר היחידי שאני מסכים איתו לצורך ה"השוואה" הוא שאם תביא חלקים במזוודה ותעביר ערבים שלמים מול המחשב אז תוכל לצמצם את עלויות האחזקה בצורה משמעותית.

נ.ב

אין לי כל כוונה לפגוע באור, אני מאוד מעריך את כישרון הכתיבה שלו, אבל כרגע מבחינתי, ההשוואה היא לא יותר מהטרלה (מוצלחת).

-

פורסם

העניין הוא שכסף הוא אף פעם לא שיקול בלעדי ברכישת רכב. זה לא שבן אדם מן היישוב אומר לעצמו בוקר בהיר אחד: "היי, יש לי 130K, ואני מתלבט בין כל דבר החל ב-GTV6 אספנות וכלה בספורטאז' 1.6 עם הנחת "חבר"". זה לא עובד ככה.

חוץ מויכוח תיאורטי בפינת הקפה של ההייטקיה הקרובה אליך או לניסיון, כמו שכתבו פה, לשכנע את האישה לקראת משבר גיל עגול כלשהו שזה רעיון טוב להפסיק לקנות מקררים ולקנות משהו מעניין, אין באמת פרקטיות להשוואה. כולה תרגיל מחשבתי, שכל אחד יכול לקחת לכל כיוון שהוא רוצה, והתוצאה תהיה שונה כל פעם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
נ.ב

אין לי כל כוונה לפגוע באור, אני מאוד מעריך את כישרון הכתיבה שלו, אבל כרגע מבחינתי, ההשוואה היא לא יותר מהטרלה (מוצלחת).

קודם כל תודה (ברצינות).

שנית, חשוב אולי להבין משהו: לומר שאני מטריל זה פוגעני יותר באיזה שלושה סדרי גודל מאשר לומר שאני לא יודע לכתוב.

אין משקל מבחינתי למי כן או לא מתחבר לסגנון הכתיבה שלי, כי על טעם ועל ריח וכו' - מי שחושב שאני כותב בצורה מייגעת / משעממת / מעצבנת - זכותו המלאה. מבחינת נתונים יבשים ומדידים אפשר לראות שבסה"כ אני בסדר לפי הדעה הממוצעת, אז אני מרגיש בנוח עם הרמה הנוכחית - למרות שתמיד יש מקום להשתפר.

אגב, אני גם לגמרי בעד ביקורת עניינית בונה, אנשים שונים אמרו לי מס' פעמים שהשילוב בין אנגלית לעברית מעצבן / מתנשא, ומן הסתם שתחבירית זה לא נכון (בהגדרה), אז אני משתדל to tune it down a notch (:

(דיסקליימר: אני כותב את שאני 'חושב', לפעמים המחשבות באנגלית אז אני כותב באנגלית, אין כאן כוונה לשום דבר שלילי - גם בחיים האמיתיים אני מדבר ככה. זה כמו שאדם מדבר עם ש' שורקת ולא עושה את זה בשביל להשמע כמו אוגר)

אבל כשאתה אומר שאני מטריל בגלל שאני משתף אתכם בנתונים, לא מעוות כלום ולא משמיט (בזדון) כלום, אתה מייחס לי דברים שאינם אמת - אינם אמת ממש ברמת ההגדרה, וזה מרגיז.

אני לא משקיע שעות ביצירת תוכן בשביל "להטריל", זה אירציונלי לחלוטין. אני משקיע את הזמן בשביל לשתף דברים שהייתי שמח לקרוא בעצמי מתוך אמונה שבמערכת מאוזנת - אם אתה נהנה מהצריכה עליך לתרום לתפוקה. לקבל על זה קיתונות של רותחין זה די מאעפן

(לא, זו לא ביקורת עניינית, ביקורת זה "ההשוואה לא טובה בעיני כי XYZ", לטעון שאני מטריל או מטעה או משקר או כל דבר בסגנון כזה, זו לא ביקורת עניינית בעיני - בטח כשלא מספקים סימוכין לטענות האלו, ואכן שגיתי כשהתייחסתי, ואולי אני כנראה שוגה גם עכשיו... באסה)

בעברית:

התקבלו 3 פירושים במילון להטרלההַטְרָלָה - נקבה

פְּעולה תוקפנית וטורדנית כלפי גולשים אחרים ברשת האינטרנט, למשל בפורומים, רשתות חברתיות, שליחת הודעות וכד'

הֻטְרְלָה - הֻטְרַל, נקבה

הטרילו אותו, פעלו כלפיו בצורה תוקפנית באינטרנט וברשתות החברתיות

הַטְרֵל - הִטְרִיל, ציווי שלה

פעל בצורה תוקפנית וטורדנית כלפי גולשים אחרים ברשת האינטרנט, למשל בפורומים, רשתות חברתיות, שליחת הודעות וכד'

באנגלית:

troll2trōl/Submit

verb

gerund or present participle: trolling

1.

informal

make a deliberately offensive or provocative online post with the aim of upsetting someone or eliciting an angry response from them.

ובMEME:

הטרלה?

a43aec536d26d8488ebcd107e02ab57907dc2c1a8a1b3a184bfa923a0a04ccb9.jpg

--

ואם כבר חפרתי, אז ברטרוספקטיבה שמתי לב שלמרות שההודעה שלי שפתחה את השרשור לא היתה אגרסיבית בשום מטריקה שאני מכיר, בחלק מהתגובות שלי כן היה טעם לפגם, חלק מהמשתמשים אכן הטרילו באופן מובהק - אבל חלק לא והייתי יכול להגיב בצורה אופטימלית יותר. למדתי להבא (בשאיפה).

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אגב, אני חייב לגעת פה בעוד נקודה. ירידת הערך.

ירידת הערך משנה את כל התמונה מקצה לקצה, כי אור מתאר ירידת ערך שגבוהה ב-20 אש"ח לקורולה.

אז הלכתי לחפור קצת, ומצאתי משהו אחר.

זה לא מחירון לוי יצחק, אבל זה מחירון שהנתונים שהוא מפיק מספיק קרובים אליו.

ג'ולייטה QV מתחילת שנת 2014 (אחרי פייסליפט) עולה 138 אלף שקלים.

ג'ולייטה QV בת שנה וחצי יותר (אמצע 2012) עולה 108 אלף שקלים.

ירידת ערך של 30 אלף שקלים או 1666.666666666 לחודש.

קורולה חדשה עולה 132 אלף שקל.

קורולה בת שנה וחצי עולה 107 אלף שקל.

ירידת ערך של 25 אלף שקלים, או 1388.8889 לחודש.

לפי התחשיב הזה וגם אם לא משכללים פנימה את סעיף השדרוגים, יוצא שהקורולה החדשה עולה 2295 שקלים לחודש (לא כולל טסט וביטוח), והג'ולייה QV בת השלוש עולה 3166 שקל לחודש. לא רק שזה הפרש של כמעט 1000 שקל, ולא 40-50 כמו שנאמר בהתחלה, אלא שזה פער של כמעט 40% לרעת הג'ולייטה.

בשורה התחתונה, אם לפני זה עלו טענות ל"הטיה" בגלל חסכון משמעותי בעלויות, נראה שעכשיו אפילו עם החסכון הזה, מי שמייחס חשיבות גבוהה לעלות של הרכב ברכישה, עדיף לו שימשיך עם המכוניות הרגילות ולא יפזול לספורטיביות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

פות"ש, יכולת לחסוך לפחות חצי מההתנצחויות, לו היית מציין או מוסיף לפוסט המקורי

את החיסכון שלך, לעומת האדם הממוצע (חלקים שהבאת במזוודה וכו').

פורסם

זה מזכיר לי בדיחה:

"אבא", שאל הילד את אביו, "מה ההבדל בין תאורטי למעשי?"

"אתה מבין", מנסה להסביר לו האב, "זה שני דברים שונים, בוא נראה לך זאת על ידי ניסוי קטן."

"לך לאמא", אומר לו האב, "ותשאל אותה אם היא מוכנה לשכב עם השכן תמורת מליון דולר."

הולך הילד לאמא שלו ושואל אותה, "אמא, תסכימי לשכב עם השכן אם יביאו לך מיליון דולר?"

"כן", עונה האמא אחרי מספר דקות של ערעורים ומחשבות.

חוזר הילד לאביו ואומר שאמא הסכימה.

"טוב עכשיו לך לאחותך ותשאל אותה את אותה השאלה", אומר לו האב.

הילד הולך לאחותו ושואל אותה, "תגידי לי, עם יביאו לך מיליון דולר, תסכימי לשכב עם השכן?"

"בטח", עונה הבחורה הצעירה מלאת ההורמונים.

שוב חוזר הילד לאביו וגם הפעם חוזר עם תשובה חיובית מאחותו.

"אתה רואה בני", מסביר לו האב, "תאורטית יש לנו 2 מליון דולר, מעשית יש לנו 2 זונות בבית…"

--

בכ"א, ברמה הכלכלית, גם אם ההפרש היה לטובת התלתן עדיין הייתי ממליץ על קורולה למי שרוצה מקסימום חסכון בכסף.

זו מעולם לא היתה הפואנטה.

פורסם

אבל זו בדיוק הנקודה, שכל ההשוואה הזו מנסה להראות נקודה, שתאורטית, הפער בין אחזקת ג'ולייטה QV לבין קורולה הוא לא מי-יודע-מה גדול.

"תיאורטית, אתם יכולים, בהפרש לא קטן על פני קורולה, להנות ממכוניות ספורטיבית מגניבה"

"מעשית. לא"

פורסם (נערך)
אבל זו בדיוק הנקודה, שכל ההשוואה הזו מנסה להראות נקודה, שתאורטית, הפער בין אחזקת ג'ולייטה QV לבין קורולה הוא לא מי-יודע-מה גדול.

"תיאורטית, אתם יכולים, בהפרש לא קטן על פני קורולה, להנות ממכוניות ספורטיבית מגניבה"

"מעשית. לא"

מעשית לא?

תחזור להודעה הראשונה, היא מוכיחה אחרת. זו ממש מהות הפוסט. זה בהחלט אפשרי ובהחלט מעשי ויש לי את הנתונים לגבות את זה.

אתה יכול לנסות להפריך את הנתונים ("לא שקללת זמן"), אבל לטעון שזה לא נכון במקרה שהצגתי נוגד את המספרים. המספרים, לא משקרים. אני גם לא משקר, מבטיח.

וכל ההתייחסות להאם זה "נכון תמיד" או "מומלץ לכולם" או כל מיני הנחות שלא קשורות למילים שרשמתי אלא לפרשנויות זכו להתייחסות במשך עמודים רבים והודעות ארוכות, אמ;לק: לא.

--

עריכה: המודגש בציטוט שלך לא נכון.

מה שנכון לומר הוא:

מעשית, הפער בין אחזקת הג'ולייטה QV שלי לבין קורולה חדשה מהיבואן הוא לא מי-יודע-מה גדול

הציטוט שלך הוא פרשנות לא נכונה הן של הכתוב, והן של כוונת הכותב.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

לא אמרתי שאתה משקר, לא אמרתי שטענת שתמיד אפשר, ואת חלק מהמספרים - עזוב חלק, מספר אחד, חשוב מאוד, מה היתה ירידת הערך בתכלס - לא הצגת. זאת בדיוק הנקודה. שהשרשור הזה מציג שאתה הצלחת בכל מיני שיטות להגיע למצב שבו עלויות האחזקה של הג'ולייטה שלך היו יחסית דומות לעלויות אחזקה של קורולה דימיונית, אבל המצב הממוצע רחוק שנות אור (no pun intended) משם.

באותה מידה היית יכול לפתוח שרשור על איזו A6 מעוקלת שקנית ב-50% ממחיר המחירון, הבאת למצב טיפ טופ, ומכרת אחרי שנתיים במחירון פלוס 10% עם עלות אחזקה כוללת של 14 שקל בכל השנתיים האלה. האם המקרה הזה מעיד על משהו? לא. הוא קוריוז חביב, אבל לא יותר מזה. האם הוא יכול להוות בסיס ל"שרשור השוואה בין A6 לסוזוקי איגניס"? חד משמעית לא.

פורסם

אוקיי, עכשיו הבנת אותי (/אני אותך).

הבעיה שלך היא עם צורת ההתנסחות שלי כנגד הבנת הנקרא שלך (אולי שלי לקויה, אולי שלך לקויה, מה שבטוח יש כאן קצר בתקשורת).

א-מה-מה, יש ממש הרבה מקומות בשרשור הזה, ממש החל מהעמודים הראשונה, שזה מובהר היטב (לדעתי) - הן על ידי והן על ידי אחרים. פעם אחר פעם...

הנה ההודעה השלישית שלי בשרשור:

יש עוד הרבה בעיות בהשוואה שלי, ואני לרגע לא טענתי שזה "מייצג סטטיסטיקה" או נכון באופן מלא - זוהי השלכה שלך על הכתוב.

בנוגע לכל ה"אין בסיס להשוואה", זו דעתך האישית (ויש לך עוד שותפים). לדעתי יש בסיס, הסברתי אותו ארוכות, ויש כאן כמה וכמה משתמשים שמסכימים. אז לא הייתי משתמש במונח "חד משמעית" בצורה כה נחרצת.

פורסם

שיהיה ברור, הטענה שלי היא לא כלפיך באופן ספציפי.

יותר דיסקליימרים ממה שנתת, אי אפשר לתת. המטרה שלי היא שבעוד שנתיים לא יכנס מישהו לשרשור כי הוא יחפש בגוגל "עלויות אחזקה אלפא" ויבין (כי לא מפורטים פה כל המקומות בהם חסכת) שבאותו כסף שהוא מחזיק קורולה, הוא יכול לקנות אלפא. זה הכל.

אין בסיס להשוואה as in אין בסיס להשוות מקרה פרטני שלך למול איזה ממוצע דמיוני. הקונספט של להשוות בין אוטו סתם למשהו מעניין הוא לגמרי ישים וחשוב.

• תוכן חדש...