Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחביב אתה עושה בזמנך הפנוי או הזמן שפינית מבחירה. כשאתה צריך להגיע למשרד התחבורה/לאסוף חבילה/כל התעסקות שלוח הזמנים שלה מוכתב מבחוץ זה שונה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מציע לך לבדוק מקיף לקורולה. גם אני נדהמתי כששמעתי את העלות. ממש נדהמתי.

(בדקתי לפני איזה שנה וחצי, לא זוכר למה, ונשמטה לי הלסת)

אני חושב שיש לו קורולה, אלא אם אני לא מעודכן, זה יכול להיות. :wink:

פורסם (נערך)

טוב אז לצורך הדיון אתייחס ברצינות לשאלה בנוגע לזמן/חופש:

מהם כמות ימי החופש שלקחת מהעבודה? למיטב זכרוני 1, כאשר הלכתי לחידוש הגנות אצל שלמי אדרת.

כל שאר הדברים: טיפול דיטיילינג ראשון אצל אדרת, טיפול תקופתי ראשון, החלפת קלאצ' ומשאבה, החלפת צמיגים, טיפול תקופתי שני + החלפת טיימינג יזומה, התקנת מע' שלב א', התקנת מע' שלב ב' (ולא יודע מה עוד שכחתי) --> לא דרשו ממני לקחת יום חופש (יום חופש עבורי זה משאב מאוד יקר). תמיד סידרתי את זה איכשהו

[הומור גרוע, תנו לי בוליט אחד של הומור גרוע, בחיאת, קשה לי:] אז למה לא ביצעת שקלול כל הזמן, נירמלת לפי שכר ממוצע במשק, הפעלת דיברגנץ ועשית קונבולוציה? כי השרשור לא עוסק ב"ממוצע סטטיסטי של תחזוקת ג'ולייטה בין כלל המשתמשים", אלא בנסיון האישי הפרטני והלא מחייב שלי בלבד... [/הומור גרוע]

כמה זמן זה דרש? קשה לי להעריך, את הטיימינג הזמנתי באמצע טיול בסקנדינביה (רשומה שלי בנושא אם זה מעניין מישהו), נדמה לי שזה היה ב Bergen, וזה לקח בערך 5 דקות. הקלאצ' דרש ממני יותר התעסקות כי דיברתי עם מוסכים קיבלתי הצעות מחיר מבדרות ובסוף הינדסתי פתרון אחר.

רוב הזמן שהשקעתי ברכב היה לא עקב תחזוקה ו/או טיפולים, אלא דיטיילינג ושדרוגיטיס.

למה לא שקללת את הזמן הזה לתוך ההשוואה? כי זה לא באמת ישים... אני לא עמדתי עם סטופר, לא יודע איך לשקלל כספית את הזמן שלי, לא יודע איך לחלק בין 'פאן' ל'באסה', ולא באמת חשבתי במשך 18 חודשים על השרשור הזה אלא סתם שיתפתי נתונים שאגרתי מתוך הנחת מוצא שזה יעניין (כי אותי זה עניין)

אז אתה בעצם טוען שההשוואה הזו לא מייצגת 100% את כללל המשאבים שהושקעו ואינה מושלמת? כן, חשבתי שזה ברור מאליו... (לא נאמר בסרקזם או עקיצה).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תחביב אתה עושה בזמנך הפנוי או הזמן שפינית מבחירה. כשאתה צריך להגיע למשרד התחבורה/לאסוף חבילה/כל התעסקות שלוח הזמנים שלה מוכתב מבחוץ זה שונה.

זה בדיוק אותו דבר כמו ההתעסקות בארגון חופשה למשפחה בחו"ל או כל הנאה אחרת שדורשת סידורים מקדימים.

אצל כל אחד הגבול בין התעסקות בדבר טוב לטרטור שונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נכון וכשאני צריך לצאת מהעבודה כדי לארגן חופשה זה נכנס אצלי לתחשיבי עלות החופשה.

עריכה: כמו כל תחביב, חלק מהזמן המושקע זו הנאה וחלק טרטור אבל כל הזמן המושקע שפוגע ביצירת הכנסה הוא עלות.

פורסם

הזמנתי בסולמות שושנה כעשרה סולמות בגבהים שונים. גם חבלים באורכים שונים לאלה שירדו לתהומות עמוקים.

האם מישהו הכפיל את שעות ההנא(ע)ה שהיו לו מן הרכב לעומת קורולה משמימה או רק את השעות בהם הוא הזיע להזמין מצמד מיהופיץ.

יש החיים בשביל לעבוד , יש העובדים בשביל לחיות

כל אחד מוזמן לשים את עצמו היכן שהוא רוצה על הסקאלה.

האם כשאני נוסע לחזות בנכדות שלי רוקדות על הבמה המרכזית בפסטיבל המחולות בכרמיאל אני מחשב את העלות?

תודה אור שהצלחת להוציא כאן מאנשים "פנינים"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, עצוב מאוד שאתה שם את הנכדות שלך באותו הקו עם תחביב. לתחביב (לכל תחביב) יש עלויות שהן חלק בלתי נפרד ממנו ומהשיקולים של כל אחד מאיתנו כמה להעמיק בתחביב ועם משפחה השיקול הזה לא קיים. בשביל הקרובים לי אני גם אתן כליה אבל בשביל תחביב בחיים לא.

דווקא מאנשים עם קצת הבנה בתקציבים וכספים אני מצפה להכנסת כל העלויות הישירות והעקיפות לכל חשבון שעושים. זה לא אומר שלא משלמים את המחיר עבור ההנאה/נוחות/שופוני (מחק את המיותר) אבל צריך לדעת כמה אנחנו משלמים כדי לקבל את ההחלטה הנכונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אי אפשר לחשב דברים כאלה כי הזמן שהם גוזלים אף פעם לא בא על חשבון אותו דבר. פעם אחת אתה מפסיד יום חופש בגלל שהיית במוסך ופעם אחרת אתה ממתין בדואר לקבל חבילה במקום ללכת לאיזה אירוע עם חברים. לך תחשב את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

לא םלכת לאירוע לא עולה כסף אלא עניין של נוחות/סדרי עדיפויות של הזמן הפנוי אבל יום חופש, נסיעה לדואר, נסיעה למכס וכו' עולים כסף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה בדיוק העניין, פעם זה נופל לך על אירוע ופעם על שעות עבודה. כלומר, אין לך איך לחשב את זה בצורה שתתן תמונה שאפשר ללמוד משהו ממנה. אתה יכול לספר בערך כמה שעות התעסקת בתחביב אבל עלויות (אם בכלל יש) משתנות לגמרי אצל כל אחד.

פורסם

לעניין הביטוח - אין הבדל בעלויות בין שני הרכבים שנבחנו.

בדקתי באחת החברות שיש להן אתר, לפי הפרטים האישיים שלי:

קורולה 2017

מקיף 2967

חובה 971

סה"כ 3938

אלפא 2014

מקיף 3045

חובה 967

סה"כ 4012

ובשביל הבנצ'מארק, לנדקרוזר 2008:

מקיף 4164

חובה 1063

סה"כ 5227

הכל באותה החברה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מדוייק. דואר או משרד התחבורה לעולם יהיו על שעות עבודה. מוסכים אפשר גם ביום שישי.

פורסם

כמה זמן זה דרש? קשה לי להעריך, את הטיימינג הזמנתי באמצע טיול בסקנדינביה (רשומה שלי בנושא אם זה מעניין מישהו), נדמה לי שזה היה ב Bergen, וזה לקח בערך 5 דקות.

דבר בשם עצמך, נבלה. חשבונית על זמן ההמתנה בדואר עושה את דרכה אלייך.

:lol:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
ישה, עצוב מאוד שאתה שם את הנכדות שלך באותו הקו עם תחביב. לתחביב (לכל תחביב) יש עלויות שהן חלק בלתי נפרד ממנו ומהשיקולים של כל אחד מאיתנו כמה להעמיק בתחביב ועם משפחה השיקול הזה לא קיים. בשביל הקרובים לי אני גם אתן כליה אבל בשביל תחביב בחיים לא.

דווקא מאנשים עם קצת הבנה בתקציבים וכספים אני מצפה להכנסת כל העלויות הישירות והעקיפות לכל חשבון שעושים. זה לא אומר שלא משלמים את המחיר עבור ההנאה/נוחות/שופוני (מחק את המיותר) אבל צריך לדעת כמה אנחנו משלמים כדי לקבל את ההחלטה הנכונה.

נהג לילה

יש דברים שלגביהם לא עושים חשבון

חשבון עושים בעבודה חשבון עושים כשבאים לרכוש דירה או רכב, אבל...

וכאמור אנחנו תמימי דעים שניתן כליה עבור הקרובים לנו.

לגבי רכב שהוא גם תחביב ולא ביב למה לעשות חשבון?

איך אתה מחשב את ההנאה מנסיעה לחו"ל , מה נשאר לך מזה.

קצת חוויות.

מעניין לי את התחת אם הנסיעה לחו"ל עלתה לי X או X+ 5%.

לפני כמה חודשים הייתי במסע שורשים במרוקו.

ביקרנו במסגרת הטיול אצל אמן כלשהו, רכשתי שם כוס קרמיקה מוזהבת של אליהו הנביא לפסח, + צלחת לסדר ב כ 2500 ש"ח. האם זה היה מתוכנן מראש?

לא. האם זו עיסקה טובה כלכלית. כנראה שלא. מצא חן בעיני, מצא חן בעיני שתי בנותי שכל אחת קיבלה פריט. והריני מבסוט עד הגג.

שחרר קצת את החישובים , החיים יהיו יפים יותר

באחריות מלאה.

באדום נעלבתי עד עמקי נשמתי:-o

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
דבר בשם עצמך, נבלה. חשבונית על זמן ההמתנה בדואר עושה את דרכה אלייך.

צודק.

החבילה הזו אכן עלתה לי ביום טיולים שנשרף עם הפידארבלאט הנ"ל וארוסתו (דאז) שלא ברור מה עושה איתו, כנראה סובלת מ

WAIT FOR IT

..

...

....

סינדרום שטוקהולם!

(הם גרים בשבדיה)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...