Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אז אין באמת אנשים כאלה.

קרא את ההודעה של ניקו.

בפרט: חמותי *בדיוק* אדם כזה (עסקאות מזומן בלבד, רכבים חדשים בלבד, משפחומטיות בלבד - נכון להיום). וזה סתם אנקדוטלי, ברור מאליו - או לפחות אמור להיות ברור מאליו - שיש אנשים שמבצעים עסקאות מזומן. גם אם בר72 ממש ממש ממש מאמין שאין, אבל ממש ממש.

וכמובן, האירוניה: אנשים שמבקרים השלכה מהפרט על הכלל (דבר שאני בעצמי מתנגד לו נחרצות וציינתי זאת במפורש), אשר עושים זאת על ידי... כן כן, השלכה מן הפרט אל הכלל (אני לא מכיר --> אין כאלו).

מבולבלים?

נראה לי שגם הם :\

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הבנתי את ההיגיון שעומד מאחורי ההשואה הנ"ל.

אתה רוצה לחזק את רוחו של הקונה? הצלחת.

אתה מעוניין להוכיח שבילוי שעות ארוכות בחיפוש אחר חלפים, הזמנתם לארץ וחיפוש אחר בעלי מקצוע מעולים יכול לחסוך בעלויות? שכנעת אותי לגבי העלויות.

אין לי ספק שזה דבר מבורך, אך הוא לא ישים עבור רוב האנשים.

אני בהחלט מעריך את הסבלנות והמאמצים להוזיל את עלויות האחזקה,

אך השיטה הזו עולה בזמן, ובהחלט איננה מתאימה לרוב האנשים,

אשר זקוקים לרכב על בסיס יומי.

אשכרה :-)

ואני גם לא משוכנע שהמתמטיקה האו-כה מתחוכמת לקחה את זה בחשבון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
קרא את ההודעה של ניקו.

בפרט: חמותי *בדיוק* אדם כזה (עסקאות מזומן בלבד, רכבים חדשים בלבד, משפחומטיות בלבד - נכון להיום). וזה סתם אנקדוטלי, ברור מאליו - או לפחות אמור להיות ברור מאליו - שיש אנשים שמבצעים עסקאות מזומן. גם אם בר72 ממש ממש ממש מאמין שאין, אבל ממש ממש.

לא הבנתי באיזו הודעה של ניקו מדובר - דפדפתי כמה דפים אחורה ולא מצאתי, אשמח לקישור או לפחות לעמוד.

ולא הבנתי איך חמותך קשורה לנושא. היא שקלה אלפא תלתן יד שניה? או שאתה נתפס לנושא שקל להיתפס אליו במקום להביא לי אשכרה בן אדם שהתלבט במזומן בין קורולה לתלתן?

פורסם

חתיכת שרשור. לפעמים לא יוצא לי לעקוב לייב, ואז אני מוצא את עצמי מנסה להתעדכן על פני 8 דפים :wink:

כניסוי מחשבתי, וזה בהחלט גורם לך לחשוב, זה ניסוי מעניין. בעיקר לאור המספרים הסופיים.

בפועל, לא חושב שזה ניסוי נכון. רכב משומש בן 3 מול רכב חדש באחריות, מכוניות שכחדשות לא מתומחרות (בכלל) דומה, ידנית מול אוטומטית, ועוד ועוד.

פורסם
לא הבנתי באיזו הודעה של ניקו מדובר - דפדפתי כמה דפים אחורה ולא מצאתי, אשמח לקישור או לפחות לעמוד.

ולא הבנתי איך חמותך קשורה לנושא. היא שקלה אלפא תלתן יד שניה? או שאתה נתפס לנושא שקל להיתפס אליו במקום להביא לי אשכרה בן אדם שהתלבט במזומן בין קורולה לתלתן?

1. הנה, קח, שלא תגיד שאני לא מפרגן לך

2. עזוב, אתה לא תבין :- )

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
1. הנה, קח, שלא תגיד שאני לא מפרגן לך

2. עזוב, אתה לא תבין :- )

אולי כי אני באמת לא מבין, אני לא מבין מדוע אמירה כמו של ניקו:

"זו השוואה, עובדה.

היא רלוונטית, עובדה. "

היא סוג של עובדה... אם על זה אתה נסמך... נו שויין.

[מסתבר שכן ראיתי אותה, רק חשבתי שאתה מפנה למשהו רציני יותר, כגון מישהו שאשכרה התלבט בנושא :-)]

אגב, כתרגיל זה תרגיל נחמד, רק שאי אפשר להסיק ממנו כלום משום שלא כל רכב ספורטיבי בן שלוש/ארבע/חמש יתנהג באותו אופן - בעוד שכן כל רכב חדש יצריך רק טיפולים שגרתיים (כנראה, ובכל מקרה הוא באחריות).

פורסם
אולי כי אני באמת לא מבין, אני לא מבין מדוע אמירה כמו של ניקו:

"זו השוואה, עובדה.

היא רלוונטית, עובדה. "

היא סוג של עובדה... אם על זה אתה נסמך... נו שויין.

כי זו השוואה, עובדה (לפי מילון, שים בגוגל, עזוב קח שלא תסתבך)

היא רלוונטית לחלק מהמשתמשים, עובדה שיש כאן אנשים שאומרים "היי, זה רלוונטי עבורי"

והטענה שלך ש"אין אנשים כאלו" היא לא אמת, עובדה, יש כאלו

שמחתי לעזור :- )

פורסם

והנה אור בא ומראה כי הפער הוא פחות מ 500 ש"ח, ולכן השרשור בול להתלבטות של זלמן וציפורה

אז זהו שלא. אור איננו זלמן, לזלמן יעלה הרבה יותר לתחזק את הג'ולייטה .

אלא, אם הוא יביא ערכת מצמד במזוודה מבריטניה כמו אור, וכאן ההטעיה הטמונה בכל המספרים שנזרקו בשרשור הזה.

ולכן המספר הזה של 500 ש"ח מונפץ, אין לי בעיה עם השוואות, אבל תשווה תפוחים לתפוחים לא לאגסים.

תשווה כמה היו עולים כל הטיפולים במורשה אלפא עם חלקים מקוריים.

כל זאת בהנחה שנפלת מלכתחילה על אקזמפלר שמור.

פורסם

ורק אוסיף שאותה החלפת קלאצ' ביבואן מורשה הוצעה לאור ב8000 שקל! שזה מה שיעלה ל"זלמן" וזה לא משהו חריג כל כך בפרט ברכב ספורטיבי, הבעיות החריגות שעלולות לצוץ באלפא יקרות משמעותית מכל משפחתית אחרת ובטח שמול קורולה חדשה עם 0% סיכון כי היא באחריות יצרן.

אור באיזה מחיר היית מתמחר את הסיכון המכני ל"זלמן" ממוצע? תכניס את זה למשוואה ותתקן את העלויות לעלויות יבואן מורשה.

אחרת זה לא "השוואה" אלא שרשור על רכבך שלא נותן שום קשר ל"זלמן".

פורסם (נערך)

איך לעזאזל אתה יכול לומר שיש כאן הטעיה, כאשר יש שקיפות מלאה כמעט לכל המידע. אתה מעיד על מה אור ביצע לא כי אתה חבר של אור אלא כי אור שיתף בפורום הכל כולל הכל בשביל שאנשים יוכלו להשתמש ולהיעזר במידע כאוות נפשם.

ואז אתה עוד מדבר על הטעיה? תשמע, זו חתיכת חוצפה. ביד אחת אתה קורא את המידע, בשניה מבקר את עצם חשיפתו.

מילא אם הייתי מסתיר דברים, אם היו לי קשרים או קומבינות שאין לאדם הרגיל ואני לא משתף, אם הייתי טוען שככה וככה למרות שככה וככה... אבל כולה לקחתי את כל המידע שצברתי במהלך תקופת הבעלות, שיתפתי צד אל צד מול הערכה (אופטימית, יש לציין) של מה היה קורה עם הכסף של אור2 שהיה קונה רכב סטנדרטי מהיבואן, וזהו.

לא טענתי שאנשים צריכים לעשות כמוני (רבאק, טענתי ההיפך!), לא טענתי שהמידע הזה מייצג את כל התלתנים בגלקסיה, לא טענתי כמעט כלום. הצגתי מספרים, בלי שקרים, עיוותים או הסתרות, סה טו. אפילו שמתי דיסקליימר שמציג כל מיני כשלים במספרים האלו ממש בהודעה השניה בשרשור בשביל שלא יבואו כמה טרולים ויתחילו להגיד שהתעלמתי באלגנטיות מדברים לא נוחים.

שיתוף מידע קונקרטי, שיצר מלא אנטגוניזם אצל אנשים, השד יודע למה. מה הקטע הזה, קיבינימט.

מה זה השטויות האלו "אתה לא מייצג את זלמן", ברור שאני לא מייצג את זלמן אני מייצג את עצמי! היי אני אור, מה וזה? הכל טוב? איפה בדיוק טענתי שאני מייצג את כל העולם ואחותו אינעל חויובה...

יאללה מיציתי את עניין הסנגוריה, הייתי צריך ליישם את העצה של שוגי כבר מזמן. DFTT MODE - ACTIVATED

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

לא בטח שהתכוונת אלי אך אם כן:

חס וחלילה "הטעיה", מי אמר ומי רמז?? אתה אחד מחברי הפורום הכי מועילים ומעניינים שהיו כאן! עצם זה ששיתפת אותנו בעלויות המדויקות והנכונות עוזר מאוד, עצם זה שחסכת בעלויות על ידי ייבוא עצמאי שאפו ששיתפת אותנו איך לעשות את זה , זה עוזר לכולם!

רק שה"משוואה" כפי הכותרת לא נכונה עבור "זלמן" , אלא אם כן אותו "זלמן" יאמץ את כל העצות לחיסכון ברכב וכמובן ייפול על אקזמפלר אמין.

סה"כ פוסט סיום תקופה יפה ומעניין מאוד רק שלדעתי לא מדויק למי שלוקח ממנו החלטה לרכישת אלפא במקום טיוטה מבחינה כלכלית.

פורסם

אור, אם התכוונת אליי, אזי אני סמוך ובטוח שלא הייתה

לך שום כוונה/אינטרס להטעות מי מקוראי הפוסט

אולם, בעצם פרסום "ההשוואה" ללא ציון העובדה הפשוטה

שהג'ולייטה תוחזקה תוך חסכון ניכר מהמוסך המורשה

קיימת הטעייה מובנית לקורא ההדיוט.

אם אכן ציינת זאת בפוסט המקורי ואני פסחתי על כך

אזי קבל את התנצלותי.

פורסם

אלוהים, זה כל הרעיון!

קורולה חדשה תטופל במוסך מורשה כי היא באחריות. ג'ולייטה תלתן (או כל ספורטיבית בת שלוש) - לא.

אין טעם בהשוואה של מחירי טיפולים במוסכים מורשים כי אז תשווה גם מחירון כחדשה ובום! אנחנו עם חור של 100K בכיס.

64ac184657de79d7d5997b9291bfc188.jpg

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אנשים גם קונים מגיני מסך לאייפון ב99 ש"ח בארץ, במקום ב1.90 בעלי אקספרס. זבש"ם.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...