Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ישה, לבקשתך להלן הפירוט -

א. זה נראה שהמטרה של פותח השרשור הינה השוואה להוכיח שהמיתוס של "אחזקת רכב ספורטיבי יקרה לעומת רכב משפחתי רגיל", איננו כל-כך נכון, או לפחות לא כצעקתה.

ב. אור - בשביל אדם שמשווה עלויות אחזקת של רכב שלא היה בבעלותו, עלויות שאתה העלית בגדר ספקולציה (כדברייך), מה שאומר שאתה משווה דברים תיאורטיים בלבד. ובכן, אני כמוך בדיוק, אומר שבאופן תיאורטי, אם המטרה שלך היא להפריך מיתוס מסוים, ההשוואה שלך איננה רלוונטית. שכן א. התלתן איננה הספורטיבית היחידה שקיימת בשוק, והפרכת המיתוס תהיה רלוונטית רק בנוגע לרכב שלך. ב. יש רכבים ספורטיביים יותר, שהם זולים יותר לאחזקה מאשר האלפא. ג. אתה לוקח עלויות דלק ושדרוגים ובלה בלה בלה בהתחשב בך. אדם עם תוואי נהיגה שונה משלך הן מבחינת מסלול נסיעה והן מבחינת אופי הנהיגה שלו, הן באלפא והן בטויוטה יגיע לנתונים שונים משלך. ואפילו משמעותית שונים.

תשובה טובה לדעתי (אפילו שישה חושב אחרת :-) ).

ניקח בתור דוגמה שכן שלי, עם תלתן (מגרסאות ההשקה, עם הצבע האפור - שאני לא אוהב, למשל, אבל יש כאלה שכן). ראשית, גרסת ההשקה תומחרה עם תוספות שאני לא צריך, האם שווה לשלם עליהן יותר? תלוי למי. שנית, הוא חידש את כל הצבע עכשיו. האם אני הייתי עושה את זה? כנראה שלא. האם שווה לשלם על זה? תלוי למי. שלישית, הוא לא מביא חלקים מחו"ל, אך מצד שני גם לא מטפל במורשה. לכן, חסרים מאוד הנתונים שאור לא כלל מיוזמתו לגבי העלויות האמיתיות של החזקת כזה רכב.

כי בעצם, ההשוואה הזו - של טויוטה (נניח שיש מי שבאמת משווה את זה) לרכב ספורט משומש, צריכה להיות: (א) מול החזקת הרכב במוסך מורשה, כולל עלויות ברקסים, טיימינג, צמיגים, קלאצ' וכו'; (ב) מול החזקת הרכב במוסך מתמחה שאינו מורשה יבואן; (ג) מול החזקת הרכב כאשר מייבאים לבד חלקים ואפילו לא מעבירים אותם במכס (אני מניח, אפשר לתקן אותי). אותו דבר גם לגבי ירידת ערך - אמיתית מול נחזית.

- וכל זה, מבלי להתחיל לחשוב מה זה "תקלה" ומה זה "בלאי טבעי תלוי התגרזנות במחצבות" כי בטיוטה - זה מכוסה באחריות ו/או לא קיים (התגרזנות).

ואז, גם אם משווים רק מול אפשרות אחת אבל מציינים שבאפשרות אחרת זה היה עולה יותר, זה עשוי להיות מעניין גם אם לא ישים/פרקטי. או אז, מה- boredome כמו שכינו זאת פה, או מהרצון להביא לידי ביטוי חדוות כתיבה, באמת יוצא משהו מעניין שהוא גם מדיד.

כמובן, אף חבר פורום לא חייב כלום לאף אחד לגבי מה הוא כותב (כל עוד זה לא פוגע וכו'), אבל כשירות לציבור, כדאי שהמידע יהיה מלא - אם הוא קיים.

אבל כן מפריע לי שימוש בנושאים שהם אולי רלבנטיים באופן משעשע בה"פ או בפורומים סגורים או קבוצות וואטסאפפ - פה. זה לא לעניין, בטח לא אם זה בא במטרה לזלזל. וזה מופנה אישית אל אור.

יום טוב לכולם :-)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני כמוך בדיוק, אומר שבאופן תיאורטי, אם המטרה שלך היא להפריך מיתוס מסוים, ההשוואה שלך איננה רלוונטית. שכן א. התלתן איננה הספורטיבית היחידה שקיימת בשוק, והפרכת המיתוס תהיה רלוונטית רק בנוגע לרכב שלך.

זה לא נכון לא מתמטית ולא לוגית. רכב ספורטיבי אחד בדיוק מספיק בשביל הפרכת המיתוס.

ב. יש רכבים ספורטיביים יותר, שהם זולים יותר לאחזקה מאשר האלפא.

זה רק מחזק את ניפוץ המיתוס.

ג. אתה לוקח עלויות דלק ושדרוגים ובלה בלה בלה בהתחשב בך. אדם עם תוואי נהיגה שונה משלך הן מבחינת מסלול נסיעה והן מבחינת אופי הנהיגה שלו, הן באלפא והן בטויוטה יגיע לנתונים שונים משלך. ואפילו משמעותית שונים

בדיוק כמו שאתה כותב את חווית המשתמש שלך, כשאתה כותב על קורסה או במוו או כל דבר אחר.

זה מה שאנחנו עושים כאן, לא? כותבים את החוויות האישיות שלנו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
תשובה טובה לדעתי (אפילו שישה חושב אחרת :-) ).

ניקח בתור דוגמה שכן שלי, עם תלתן (מגרסאות ההשקה, עם הצבע האפור - שאני לא אוהב, למשל, אבל יש כאלה שכן). ראשית, גרסת ההשקה תומחרה עם תוספות שאני לא צריך, האם שווה לשלם עליהן יותר? תלוי למי. שנית, הוא חידש את כל הצבע עכשיו. האם אני הייתי עושה את זה? כנראה שלא. האם שווה לשלם על זה? תלוי למי. שלישית, הוא לא מביא חלקים מחו"ל, אך מצד שני גם לא מטפל במורשה. לכן, חסרים מאוד הנתונים שאור לא כלל מיוזמתו לגבי העלויות האמיתיות של החזקת כזה רכב.

כי בעצם, ההשוואה הזו - של טויוטה (נניח שיש מי שבאמת משווה את זה) לרכב ספורט משומש, צריכה להיות: (א) מול החזקת הרכב במוסך מורשה, כולל עלויות ברקסים, טיימינג, צמיגים, קלאצ' וכו'; (ב) מול החזקת הרכב במוסך מתמחה שאינו מורשה יבואן; (ג) מול החזקת הרכב כאשר מייבאים לבד חלקים ואפילו לא מעבירים אותם במכס (אני מניח, אפשר לתקן אותי). אותו דבר גם לגבי ירידת ערך - אמיתית מול נחזית.

- וכל זה, מבלי להתחיל לחשוב מה זה "תקלה" ומה זה "בלאי טבעי תלוי התגרזנות במחצבות" כי בטיוטה - זה מכוסה באחריות ו/או לא קיים (התגרזנות).

ואז, גם אם משווים רק מול אפשרות אחת אבל מציינים שבאפשרות אחרת זה היה עולה יותר, זה עשוי להיות מעניין גם אם לא ישים/פרקטי. או אז, מה- boredome כמו שכינו זאת פה, או מהרצון להביא לידי ביטוי חדוות כתיבה, באמת יוצא משהו מעניין שהוא גם מדיד.

כמובן, אף חבר פורום לא חייב כלום לאף אחד לגבי מה הוא כותב (כל עוד זה לא פוגע וכו'), אבל כשירות לציבור, כדאי שהמידע יהיה מלא - אם הוא קיים.

אבל כן מפריע לי שימוש בנושאים שהם אולי רלבנטיים באופן משעשע בה"פ או בפורומים סגורים או קבוצות וואטסאפפ - פה. זה לא לעניין, בטח לא אם זה בא במטרה לזלזל. וזה מופנה אישית אל אור.

יום טוב לכולם :-)

יבגני בהודעה מ 12.57 הסביר זאת בצורה טובה ממני

אני ארחיב

המשפט המואדם הוא לב אי ההסכמה בינינו

אני מעדיף השוואה גם אם היא לא מלאה על פני כלום. כנראה שהיו עוד כמה שחשבו כמוני.

אתה כנראה שלא, או אתה רוצה שכל כותב ייעשה מחקר מקיף וימצא את החבר שלך / השותף שלך / השכן שלך כדי להתאים את זה למציאות.

הרי גם אז זה יהיה מציאות שמתאימה ל 2-3 אנשים ולא ל 100 בעלי אלפא או לאותו אחד מיסתורי שחושק באלפא / ספורטיבית אחרת צנועה אבל חושש שהיא תפיל אותו לקרשים ולכן בוחר בקורולה מצ'עממת. .

את ההסתייגויות של הקורא לגבי ההשוואה כדי להתאימה לאותו קורא ספציפי יעשה כל קורא לעצמו, וכך יתאים אותה לצרכיו.

הפיסקה הכחולה טוב היה לה אילו לא נכתבה כאן.

המשך יום נפלא

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני הייתי רוצה לראות השווה של קורולה בת 3 לעומת תלתן בת 3, להוציא הוצאות "שידרוגיסט".

קצת קשה לעשות את זה כי לא ידוע מה תהיה האמינות של התלתן בת ה 3, אבל נניח אפשר לדגום 5 בעלי תלתן ולבדוק איתם כמה בלתמים היו להם.

• תוכן חדש...