Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקו כתב את זה הכי טוב שיכול להיות.

מי שעדיין חושב שההשוואה לא במקומה, זכותו. אבל באופן אישי מוכרח לציין שהיו לי נקודות זמן בהן התלבטתי בין וויטארה לאלטו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אור, אבל מצד שני אתה הרי טוב במספרים ויודע טוב מאוד שמחירון לא מייצג כלום. רכב שנסחר ב 30% מתחת למחירון למשל גם יאבד מערכו 30% פחות מהפרש המחירונים בדיוק כמו שרכב שנסחר ב 30% יותר יסבול גם מהפרש גדול ב 30%.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מחירון יד 2 לא מעניין אותי (ולדידי לא אמור לעניין אף אחד), גם בעת שרכשתי הוא לא עניין אותי למרות שהוא היה 'לטובתי'.

אני השתמשתי במחירון לוי יצחק עבור כל המקומות בהם רשום מחירון, אני לא חושף כאן מספרים ספציפיים מפאת צנעת הפרט אבל מבטיח לך שאני די טוב עם מספרים.

הרציונל מאחורי פסילת מחירון יד2: הוא לא משנה לאף אחד במקרה שמשתמשים במחירון, קרי: ביטוח. לרוב אנשים משתמשים במחירון הגבוה/ נמוך לפי הפוזיציה שלהם (מוכר/ רוכש, בהתאמה) וזו שיטה לא קונסיסטנטית בעיני ולכן אני לא מיישם אותה.

ממש לא מפקפק ביכולת שלך עם מספרים :)

אבל אולי אני כן מפקפק זה ביסוס על פי ניסיון אישי. המחירון אולי יכול להיות מוטה מאוד לרעה ולא משקף את השוק, אבל זו חרב פיפיות גם לקונה וגם למוכר(מוכר ביוקר אבל קונה גם ביוקר).

לך אולי ממש התמזל המזל,אבל אני אתן הימור גדול מאוד שבכול מצב אחר, הירידת ערך תהיה די דומה לזו של הקורולה.

פורסם (נערך)

תשמע, לגמרי ייתכן. כשמספרים על מקרה אנקדוטלי אי אפשר להוציא ממנו נתון סטטיסטי (ראה התגובה השניה שלי בשרשור).

מנגד, היות ואני לא סוחר רכבים מדופלם, או אושיית רכב עם קמבונים במוסך - אלא 'סתם' אחד, לא יודע אם זה נכון לומר שהיה לי מזל טוב במיוחד, ויותר נוטה לכיוון של 'לא היה לי מזל גרוע' (כמו שתואר בהודעה החשובה של פרקש, שאני מצטער שלא רשמתי בעצמי בהודעה השניה).

מה שבטוח זה שאי אפשר לבסס כלום על אנקדוטה ספציפית, כן אפשר להתבונן בנתונים שעולים ממנה, לברור, ולהחליט מה כן/לא רלוונטי עבורך.

*ביקשתי 5,000 מעל המחירון המשוקלל, הרכב נמכר קרוב למחיר הזה, לא הייתי מכנה זאת 'הרבה' אבל זה אני.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אור, אבל מצד שני אתה הרי טוב במספרים ויודע טוב מאוד שמחירון לא מייצג כלום. רכב שנסחר ב 30% מתחת למחירון למשל גם יאבד מערכו 30% פחות מהפרש המחירונים בדיוק כמו שרכב שנסחר ב 30% יותר יסבול גם מהפרש גדול ב 30%.
צודק, אבל לא הבנתי את הקונטקסט / ההקשר לדבריי (לא בסרקסטיות, באמת לא הבנתי)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
תשמע, לגמרי ייתכן. כשמספרים על מקרה אנקדוטלי אי אפשר להוציא ממנו נתון סטטיסטי (ראה התגובה השניה שלי בשרשור).

מנגד, היות ואני לא סוחר רכבים מדופלם, או אושיית רכב עם קמבונים במוסך - אלא 'סתם' אחד, לא יודע אם זה נכון לומר שהיה לי מזל טוב במיוחד, ויותר נוטה לכיוון של 'לא היה לי מזל גרוע' (כמו שתואר בהודעה החשובה של פרקש, שאני מצטער שלא רשמתי בעצמי בהודעה השניה).

מה שבטוח זה שאי אפשר לבסס כלום על אנקדוטה ספציפית, כן אפשר להתבונן בנתונים שעולים ממנה, לברור, ולהחליט מה כן/לא רלוונטי עבורך.

*ביקשתי 5,000 מעל המחירון המשוקלל, הרכב נמכר קרוב למחיר הזה, לא הייתי מכנה זאת 'הרבה' אבל זה אני.

5K זה לא מעט אך פחות ממה שחשבתי.

במודעה כתבת 107, רשמת שהמחיר אינו למיקוח ובנוסף בדיון הזה כתבת שקיבלת את הסכום שביקשת.

המחירון המשוקלל של ג'ולייטה תלתן עם נתונים כמו שלך הוא (כרגע) 92,415₪ - ההפרש הנ"ל לא מסתכם ל 5000, אז כנראה שמשהו לא בסדר בנתונים.

פורסם

אני לא יודע מה הזנת ולאן הזנת, בעת העלאת המודעה המחירון המשוקלל היה 102 לפי לוי יצחק.

פורסם
צודק, אבל לא הבנתי את הקונטקסט / ההקשר לדבריי (לא בסרקסטיות, באמת לא הבנתי)

הקונטקסט הוא שאם מתייחסים למחירון מסויים בטענה שהשני לא מייצג (ושניהם לא מייצגים לגבי לא מעט רכבים) אז חייבים גם לנרמל את המחירון שבחרנו למחירי המכירה בפועל. אחרת אנו חוטאים למטרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אפשר להוסיף למשוואה דאצ'יה דאסטר דיזל מאובזרת, מרצדס S קלאס משנות ה90 (לא באמת יודע בכמה הן נסחרות, אז תזיזו בעצמכם את השנתון לתקציב של 130K), קאמרי בת שנה-שנתיים, קניית אג"ח, הון ראשוני לדירה בירוחם, ותקבלו את מבחן השנה.

בהחלט נכון.

אם מישהו נכנס לסוכנות דאצ'יה, ויוצא עם דאסטר אוטומטי חדש, (ויש מאות כאלה) אז מסתבר שאנשים שונים נהנים (או סובלים) מהעדפות שונות. אם אנשים עדיין קונים TSI ו DSG זה אומר שקבלת ההחלטות שלהם מונעת משיקולים שונים.

מכיוון שגם מרצדס מודל 2008, גם לנדקרוזר וגם קאמרי - אף אחת לא נשארת בלוחות לנצח, זה מצביע בדיוק על זה שבהינתן מחיר מסויים יימצא הקונה שעבורו זה מתאים.

איך אמר איש אחד חכם פעם בטלוויזיה בערוץ דיסקברי: There's an Ass for Every Seat. זה בדיוק זה.

יימצא גם אותו אחד שיסע באקסנט 1999 וישים את יתר הכסף בתיק מניות.

איש איש והעדפותיו עימו.

זה מה שיפה בזה.

אם היינו מסכימים על הכל, ולכולנו היה את אותות סט החלטות - על מה היינו מתווכחים?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לא מצליח להגיע למספר הזה...

אולי אני מפספס תוספת כלשהי שלא רשומה שם?

גם לפי המחירון שאתה מפרסם כאן (שכנראה התעדכן מאז שאני מכרתי): (86 + 12*0.5) * 1.05 = 96.6

במחירון בחודש הרלוונטי מחיר הבסיס היה 91, ומכאן + אריתמטיקה --> 102, כשבדקתי השתמשתי בממשק האינטרנטי אבל ממש במקרה יש לי צילומסך שנשלח אלי בזמנו:

becc709170c0bad79356331571244cd4.jpg

עכשיו אתה מאמין לי או שאני צריך להביא גם נוטריון ושלושה חבר'ה מהשטחים (יענו ערבים)?

לא יודע למה טרחתי להגיב בכלל, כנראה שיש לי נק' תורפה כשרומזים שאני משקר

פורסם

תירגע, זו לא פעם ראשונה שאתה חושב שתוקפים אותך אישית.

אף אחד לא רמז שאתה משקר, ואף טרחתי להדגיש שהמחירון כרגע הוא כפי שאמרתי.

שאלתי כי היה לי ברור שהמחירון ירד מאז שמכרת - אך לא האמנתי שהוא ירד עד כדי כך - מסתבר שכן.

פורסם

זה הכל ענין של נקודת מבט. אני מסכים לחלוטין עם אור ולכן אף פעם (עד היום) לא קניתי רכב חדש, למרות שיכול להרשות לעצמי.

מזכיר לי שיחה שהתקיימה לא מזמן עם חבר. בחור רציני מאוד עם ראש על הכתפיים. לא האמין ששילמתי באזור 100 אש"ח על רכב משומש בן 3-4 (SMAX טיטניום) כאשר ב-130 אש"ח אפשר לקנות רכב משפחתי חדש. עניתי שאני לא מאמין שהוא מוכן לרכוש רכב משפחתי חדש ב-130 כשאפשר לקנות רכב מדהים בן 3 במחיר דומה ואפילו פחות.

פורסם (נערך)

דיסקו - למה לא להשוות לאיזה טנדר משומש? גם לו יש 4 גלגלים, מנוע והגה. לאלטע-זאכן הוא אפילו יביא פרנסה, סיכוי שהמאזן הכספי שלו יהיה חיובי.

מדובר במוצרים שונים שנועדו לצרכים שונים. לכן ההשואה לא רלוונטית.

חוץ מזה - כתבתי כבר בהודעה #4 - אי אפשר להשוות ירידת ערך של אקזמפלר ספציפי לירידת ערך מחירונית. זה להשוות תפוחים לתפוחי אדמה.

ועוד דבר שבעייתי מבחנתי - אבל הוא נתון קשיח בגלל מסלול החיים של אור - ההחלפה לאחר 3 שנים. כמי שנוהג להחזיק מכוניות 7-10 שנים הייתי רוצה לראות השוואות בקנה מידה דומה.

אז אולי, בקצרה - צריך סטטיסטיקה, לא אנקדוטות. והפורום לא מצוייד לכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...