Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרסמת בפורום ציבורי? תקבל ביקורת, שלילית וחיובית. כך העולם פועל.

תמיד אפשר לפתוח בלוג פרטי עם מחיקת תגובות שלא באות לך בטוב. 'שחרר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תן כמה ביקורת שבא לך, אתה יכול לעשות זאת בצורה עניינית (כמו דיסקו) ויכול בצורה שלך - מה שבטוח זה שאף אחד לא קרא למחוק תגובות של אף אחד, גם אם כל המהות שלהן זו הקנטה... זכותך המלאה, כמו שנאמר: "איש הישר בעיניו יטרל" (:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם נפגעת באיזו שהיא צורה מאיזו שהיא ביקורת שלילית שהוטחה בפורום פומבי זה, אז אני משתתף בצער ייסורי ההתבגרות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

השוואה טובה בין קניית ואחזקת רכב חדש למשומש.

ברור שאין שום מקום להשוואה בין קורולה לג'ולייטה אבל מאחר ומדובר בשני המקרים ברכבים שאתה מכיר את התחזוקה ומספקים לך נתוני אמת על התחזוקה, אז ההשוואה מובנת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ההשוואה אזו היא כמו להשוות ארוחת שחיתות לסלט עם טופו.

ארוחת שחיתות משומשת מול סלט טופו חדש.

אפשר להכניס לדיון התיאורטי הזה גם לנדקרוזר 2008 עם ק"מ נמוך, שמור ומטופל. (הק"מ הנמוך וה 'שמור ומטופל' הם תנאי הכרחי)

ואז יש לנו שלוש מכוניות שפונות לשלושה קהלים שונים לחלוטין.

אפשר להוסיף למשוואה דאצ'יה דאסטר דיזל מאובזרת, מרצדס S קלאס משנות ה90 (לא באמת יודע בכמה הן נסחרות, אז תזיזו בעצמכם את השנתון לתקציב של 130K), קאמרי בת שנה-שנתיים, קניית אג"ח, הון ראשוני לדירה בירוחם, ותקבלו את מבחן השנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ההשוואה מאוד מעניינת. אפילו מאוד מאוד.

לאנשים פשוט קשה עם זה שמדובר ב2 רכבים כל כך שונים, ועוד עם מוניטין אמינות כל כך שונה.

ההשוואה היא "מה לעשות עם 130 אלף שקל?", וכל אחד לוקח את זה לכיוון שלו. חובב הרכב ייקח את האלפא (או רכב אחר שמעניין אותו), ומישהו שרכב לא מעניין אותו אלא ככלי בסיסי להגיע מ-א' ל-ב' ייקח את הקורולה. הוא גם יהנה ממנה בדרכו שלו.

אם בהשוואה שלך לא היית רושם אלפא אלא ב.מ.וו או משהו אחר, השרשור היה מתנהל בצורה אחרת.

כשהשוו בין אלפא ג'וליה לבין סקודה סופרב 280 "כי הם עולות אותו דבר" זה היה בסדר, הם אפילו הפכו למתחרות ישירות, אבל פה כשזה ג'ולייטה וקורולה, זה לא בסדר.

אנשים פשוט מסרבים להבין שההשוואה מלכתחילה היא מחיר הרכישה.

כמו שאני עכשיו בחיפושים אחר יורשת לבראבו שמכרתי, ובסכומים שאני מחפש אני יכול גם לרכוש רכב חדש אבל הרבה פחות מעניין ממה שאני רוצה.

בדיוק כמו שבן אדם רוצה לקנות סופר מיני חדשה מהניילונים, ומייעצים לו לרדת בשנתון ולקנות משפחתית משומשת במקום סופר מיני חדשה.

בקיצור, ההשוואה קשה לאנשים בגלל המרחק הרב בין הרכבים שבדוגמאות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אם נפגעת באיזו שהיא צורה מאיזו שהיא ביקורת שלילית שהוטחה בפורום פומבי זה, אז אני משתתף בצער ייסורי ההתבגרות.
תודה, מעריך את דעתך רבת המשקל והחשיבות. הדרך להחלמה ארוכה ומפותלת, אבל אני רוצה להאמין שהזמן יעשה את שלו. 3>

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דווקא אני לא חושב שהביקורת קשורה ספציפית לארץ הייצור, אלא יותר לכך שההשוואה מתבצעת על בסיס כספי ולא על בסיס סגמנט / צרכים / פרופיל לקוח.

אנשים רגילים לבצע השוואה מנק' מבט מסוימת, וכאן יש נק' מבט שחורגת מהסטנדרט וגם לא מאוד הגיונית ברמה המעשית (פרופילים מאוד שונים של לקוח, רכב, וצרכים).

אני עדיין לא מבין למה זה מעורר כזה 'אנטי' אצל חלק מהמתדיינים, שכן שום דבר לא נכתב בצורה מתריסה / מוכיחה - או לפחות כך נדמה לי.

במשרד דווקא נורא התעניינו ב data הזה, וכאן אנשים הרבה פחות חובבי רכב / מוטוריקה.

פורסם

אור, מחזק את ידך :)

ההשוואה שלך טובה, כי היא באה להראות איך אפשר לנצל את אותו הסכום לרכבים שונים בתכלית אך שעדיין יעמדו בדרישות הבסיסיות.

שלא יהיה ספק - קורולה, ג'ולייטה, לנד-קרוזר ואפילו דאסטר יעמדו כולם בדרישות הבסיסיות של האדם הממוצע המחפש רכב לשינוע של משפחתו.

דרך אגב, אני מכיר מישהו שהתלבט בין לנד קרוזר בת 6 לקאמרי בת 2 שאין לו שום עניין בשטח. למה? כי זה עולה לו אותו הדבר. זהו. [למען הסר הספק מדובר באדם נורמטיבי, משכיל ושפוי].

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אני עשיתי מהלך דומה להשוואה הזו.

החלפתי גולף gti בסובארו סטיישן וואגון אפרורית.

שני הרכבים עלו סכום דומה כחדשים וכבר בשלב ההזמנה היה לי ברור שירידת הערך המינורית יחסית שהיתה בגולף (שנמכרה מעל המחירון המשוקלל) לא תחזור על עצמה כשאמכור את הסובארו.

היו סיבות אחרות שהצדיקו את המהלך.

נדמה לי שכחובבי רכב, אנחנו רוצים לראות את עצמנו הרבה יותר הארדקוריסטיים ממה שאנחנו באמת. לא תמיד המציאות חופפת את הרצון.

ההשוואה הזו היא משחק מחשבתי. היא אישית מאוד ומן הסתם כל אחד יערוך אותה באופן קצת שונה.

לכן אין פה נכון ולא נכון.

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לאנשים פשוט קשה עם זה שמדובר ב2 רכבים כל כך שונים, ועוד עם מוניטין אמינות כל כך שונה.

ההשוואה היא "מה לעשות עם 130 אלף שקל?", וכל אחד לוקח את זה לכיוון שלו. חובב הרכב ייקח את האלפא (או רכב אחר שמעניין אותו), ומישהו שרכב לא מעניין אותו אלא ככלי בסיסי להגיע מ-א' ל-ב' ייקח את הקורולה. הוא גם יהנה ממנה בדרכו שלו.

אם בהשוואה שלך לא היית רושם אלפא אלא ב.מ.וו או משהו אחר, השרשור היה מתנהל בצורה אחרת.

כשהשוו בין אלפא ג'וליה לבין סקודה סופרב 280 "כי הם עולות אותו דבר" זה היה בסדר, הם אפילו הפכו למתחרות ישירות, אבל פה כשזה ג'ולייטה וקורולה, זה לא בסדר.

כמו שאני עכשיו בחיפושים אחר יורשת לבראבו שמכרתי, ובסכומים שאני מחפש אני יכול גם לרכוש רכב חדש אבל הרבה פחות מעניין ממה שאני רוצה.

בדיוק כמו שבן אדם רוצה לקנות סופר מיני חדשה מהניילונים, ומייעצים לו לרדת בשנתון ולקנות משפחתית משומשת במקום סופר מיני חדשה.

ההשוואה תמיד מתחילה עם מחיר הרכישה אבל אף פעם לא מסתיימת שם כי אז נכנסים השיקולים של שנתון (ואנשים מגבילים את עצמם בשנתון לא נמוך מ X בתקציב הנתון),עלויות אחזקה צפויות אבל לא פחות לא צפויות (עלות מכטרוניק ב VAG למשל), טעם אישי ועוד. כל אלה שונים לחלוטין בין ברכבים המושווים כאן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מדויק. רוב האנשים כאן חובבי רכב, ועדיין רוב האנשים כאן היו לוקחים את הקורולה.

המקרה של אור הוא המקרה האופטימי. הרכב היה יחסית חף מתקלות, נסע מעט מאוד ונמכר במחיר טוב.

מספיקה תקלה אחת רצינית והיה נוצר בור. מספיק אידיוט אחד שדיבר בטלפון ונתן לו מכה רצינית כדי לגרום לרכב הזה להפוך לנבלה בשוק היד 2.

אלו תסריטים לא דמיוניים, הם הרבה יותר מציאותיים ממה שנדמה.

לאור כנראה יש את היכולת הכלכלית כדי להתמודד איתם, ולכן מבחינתו זו הייתה קניה כדאית.

לחובב הרכב שחושב עכשיו לקנות קורולה אין אותם אחרת לא היה חושב לקנות קורולה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אגב סתם שאלה,

לא מסתדר לי נתוני ירידת הערך.

ע"פ מחירון יד 2 תלתן ירוק 2014 עולה במחירון 122 אלף, כאשר כזאת שנתון 2012 שווה במחירון 78 אלף.= 44 איבוד ערך

בעוד שקורולה חדשה עולה 130 אלף ו 2015 עולה 103. -27 איבוד ערך

אתה מכרת את שלך ב-20 אלף יותר מהמחירון של הקורולה? איך זה יכול להיות?

פורסם

קצת מאכזב אותי שהפואנטה (לדעתי) התפספסה פה.

אני הבנתי את השרשור בצורה מאוד פשוטה ומאוד מדויקת לתחושות שחוויתי רק בתקציבים נמוכים יותר.

אני חובב רכב ויש לי X כסף.

אני יכול לרכוש רכב ספורטיבי, ישן ויותר יקר לתחזוקה. זה שיקול פחות כלכלי ויותר רגשי. להאדיר את התחביב לעומת הרציונל.

אני יכול באותה מידה להיות כלכלי, לשים את התחביב בצד לכמה שנים, לרכוש רכב משעמם יותר כי זו ההחלטה הכלכלית יותר.

אז מגיע אור ואומר שזו לא בהכרח ההחלטה הכלכלית יותר ושלא תמיד צריך לשים את התחביב בצד. כלומר, הורגלנו לחשוב שספורטיבי זה יקר יותר, אבל לפעמים ההפרש הוא לא כל כך משמעותי ואז אנחנו מוותרים על חשקים לטובת שיקול כלכלי שלא קיצוני כמו שאנחנו חושבים.

אז כן, שימו פה לנד קרוזר 2008, S קלאס שנת 90 או לא יודע מה. זו הנקודה, שימו מספרים ושימו את כל ה"אם" שיש לכם. ואז כשיתקבל מידע נוכל לדעת שאם תלתן אמינה אז היא כמעט כמו קורולה חדשה. לאחר מכן כל אחד יעשה את שיקולי האם שלו, אבל לפחות עכשיו אין התפיסה שספורטיבי זה בהכרח יקר יותר באופן מהותי.

giphy.gif

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

מחירון יד 2 לא מעניין אותי (ולדידי לא אמור לעניין אף אחד), גם בעת שרכשתי הוא לא עניין אותי למרות שהוא היה 'לטובתי'.

אני השתמשתי במחירון לוי יצחק עבור כל המקומות בהם רשום מחירון, אני לא חושף כאן מספרים ספציפיים מפאת צנעת הפרט אבל מבטיח לך שאני די טוב עם מספרים.

הרציונל מאחורי פסילת מחירון יד2: הוא לא משנה לאף אחד במקרה שמשתמשים במחירון, קרי: ביטוח. לרוב אנשים משתמשים במחירון הגבוה/ נמוך לפי הפוזיציה שלהם (מוכר/ רוכש, בהתאמה) וזו שיטה לא קונסיסטנטית בעיני ולכן אני לא מיישם אותה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...