Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השוואה מעניינת ואפילו הגיונית. גם אני עמדתי מספר פעמים בדילמה האם לרכוש משפחתומטית חדשה או ספורטיבית בת שלוש. אצלי תמיד ניצחה הספורטיבית...

בסופו של יום אצל רבים מאיתנו מה שבאמת קובע זה התקציב, ומחיר של משפחתית חדשה נחשב לתקציב סביר - כזה שאפשר להסביר לאישה וגם לעצמך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מעדיף קורולה בכל רגע נתון.

אצלי הייתה דילמה דומה על הצד התחתון של הסקאלה - קורולה בת 3 מול דאצ'יה סטפויי חדשה. בחרתי בקורולה, אני עדיין שלם עם הבחירה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מעדיף קורולה בכל רגע נתון.

אצלי הייתה דילמה דומה על הצד התחתון של הסקאלה - קורולה בת 3 מול דאצ'יה סטפויי חדשה. בחרתי בקורולה, אני עדיין שלם עם הבחירה.

וזאת בדיוק ההשוואה שאור עשה.

המחירים של קורולה בת 3 למול סטפוויי חדשה הם ככל הנראה קרובים אם החלטת להשוות ביניהם, ואור עשה את אותו דבר.

מחיר של קורולה חדשה, למול ג'ולייטה תלתן משומשת.

בשורה התחתונה שתיהן עולות סכום דומה, כל אחת עם היתרונות שלה, וכל אדם יבחר בהתאם למה שהוא רואה לנכון.

מה שאור הראה פה זה שבחישוב ההוצאות הכולל הכל, החל מדברים רגילים כגון ביטוח, טיפולים סטנדרטיים, דלק וכו', ועד ההשקעה הסובייקטיבית שהיא דיטיילינג, מערכת שמע ועוד, העלות החודשית דומה.

השוואה מאוד מעניינת ומגניבה לטעמי.

אור, כרגיל, כתיבה יפה, ולא ברור לי איך הצלחת לגרום לשרשור עם מלא מספרים וחישובים להיות מעניין. אני בספק רב שהייתי מצליח לעשות דבר כזה. סחתיין!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אבל ההשוואה נובעה ממחיר הרכישה של האלפא, שהשתווה לקורולה חדשה.

חוצמזה שמדובר בשעשוע חשבונאי.

אור איש מוזר. אנחנו מקבלים אותו כמו שהוא

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

בלי להכנס לאור לכיס, אני בטוח שבמידה והיה רוצה היה יכול לרכוש תלתן חדשה, הוא לא עשה זאת משיקולים כלכליים - לא משתלם לרכוש רכב חדש.

וזה בעצם מה שמפריע לי עם ההשוואה - ברכב הספורטיבי "עשה בשכל" וקנה רכב בן 3, אבל כאשר קונה את הקורולה לפתע השכל עזב וקונה חדש? אין קורולות בנות 3?

לכן לדעתי ההשוואה הנכונה היתה בין תלתן לקורולה כאשר שתיהן בנות 3.

פורסם (נערך)

אבל אז המחיר שלהן לא היה דומה.

הדבר היחיד שחסר בחישוב הוא פוטנציאל תקלות. זה כבר נתון מסובך לחישוב כי אין לנו מספיק מידע, ההסתברות לתקלה אל מול עלות ממוצעת.

בכל מקרה על דבר כזה הרכישות האלה בדרך כלל נופלות, האלה = לקנות מרצדס/BMW ישנה במקום קורולה חדשה.

פה אור בחר ברכב עם תיבה ידנית אז פתר את עצמו מפוטנציאל תקלה מאוד יקר. חלקנו קראנו כמה עולה תיקון גיר באלפה מיטו, אפשר רק לנחש מה יהיה המחיר האלפה הזו.

עדיין מספיק כמה תקלות וכל החישוב מתהפך לגמרי.

כמות הנסועה הנמוכה והקמ הנמוך של הרכב שיחקו תפקיד, אבל ככל שמגדילים כל אחד מאלה אז גם הסיכוי לתקלה גדל.

בטויוטה אין את הבעיה הזו, עלות תקלה שם היא אפס, היא באחריות. זו הסיבה שהבחירה במקרר היא מובנת ולגיטימית. אחרי שבנאדם מן היישוב מבין כמה עולה לו לתקן רכב כזה או מסגמנט גבוה אפילו יותר במקרה של תקלה הוא ישר נרתע ומוותר. מי שלא בודק את זה לפני הרכישה מהר מאוד מבין את זה ומוכר בהפסד גדול.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אוף למה אתם מבאסים... XD

רשמתי בהודעה המקורית מאיפה נובעת ההשוואה, התייחסתי בהודעה הרודפת לה *בדיוק* לנקודה הזו של השוואת מחירונים (וגם ישנה התייחסות למה שטען פרקש).

כן כן כן אני יודע שיש לי טונהההה של פאקים בכל ההשוואה הזו:

...

4. וכמובן שההשוואה עצמה מטופשת, לא רק כי "מה קשור עכשיו תלתן ירוק לעומת קורולה" (או: השוואות מחירונים) - הרי זה לא באמת שאנשים מתלבטים בין קורולה חדשה לתלתן משומשת, אלו פרופילים שונים לגמרי של רוכשי רכב!

הפואנטה היתה להשוות בין שני דברים שניתן לעשות עם אותו הסכום, אחד מהם יגרום לרוב האנשים לחשוב שאתה 'מתנהל בפזרנות', השני 'אחראי' - הסתקרנתי לראות מה ההפרש בפועל והשורה התחתונה יצאה מפתיעה, בעיני.

לוציפר - אני לא טענתי לרגע שמי שקונה קורולה 'איבד את השכל', אני אפילו כן טענתי שמי שעושה כמוני הוא זה שמקבל החלטה מפוקפקת יותר, זה כתוב ממש בבירור, לא אצטט עצמי שוב כי זה נהיה מעיק.

זו לא פעם ראשונה שאתה מוציא דברי לחלוטין מההקשר, לא ברור לי הקטע הזה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יכולת לקחת את ה130 אלף האלה ולהשקיע באג"ח ממשלתי, אבל לאאאאאאא - היית חייב להתפרע.

משיגינע

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)
אוף למה אתם מבאסים... XD

רשמתי בהודעה המקורית מאיפה נובעת ההשוואה, התייחסתי בהודעה הרודפת לה *בדיוק* לנקודה הזו של השוואת מחירונים (וגם ישנה התייחסות למה שטען פרקש).

הפואנטה היתה להשוות בין שני דברים שניתן לעשות עם אותו הסכום, אחד מהם יגרום לרוב האנשים לחשוב שאתה 'מתנהל בפזרנות', השני 'אחראי' - הסתקרנתי לראות מה ההפרש בפועל והשורה התחתונה יצאה מפתיעה, בעיני.

לוציפר - אני לא טענתי לרגע שמי שקונה קורולה 'איבד את השכל', אני אפילו כן טענתי שמי שעושה כמוני הוא זה שמקבל החלטה מפוקפקת יותר, זה כתוב ממש בבירור, לא אצטט עצמי שוב כי זה נהיה מעיק.

זו לא פעם ראשונה שאתה מוציא דברי לחלוטין מההקשר, לא ברור לי הקטע הזה.

אני גם לא טענתי את זה, ולכן היו המרכאות, זה ברור לי שכאשר אתה קונה רכב חדש אתה משלם יותר ומקבל יותר, וישנם אנשים שמה שאתה מקבל שווה בשבילם את האקסטרא פרמייה.

קראתי שוב, לאט ובזהירות, ולא מצאתי דבר שהוצא מחוץ להקשר (אולי לא ירדת לסוף דעתי?), ובטח ובטח שלא לחלוטין מההקשר.

אז בעצם..... כתבת בעצמך שההשוואה מטופשת, אבל התגובה שלי, שאומרת את זה בדיוק - היא הוצאה של דבריך לחלוטין מחוץ להקשרם?

גילוי נאות:

לא קראתי את הפוסט השני שבו כתבת "וכמובן שההשוואה עצמה מטופשת".

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם

לדעתי זו השוואה מצויינת, גם אם קיצונית.

בשרשור רב משתתפים אחר בפורום השוו קנייה של פיג'ו 3008 חדשה ל-X1 בגיל עד שנתיים. מדגם לא מייצג באותו שרשור מראה שהאפשרות השנייה ניצחה פה אחד.

בסופו של דבר, אור צודק - השאלה היא מה ניתן לעשות עם אותו סכום כסף, כל עוד הדרישות הבסיסיות מכלי התחבורה נשמרות - מרווח/בגאז'/בטיחות וכו'.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

זה לא בדיוק מדוייק.

כפי שכתבתי קודם. אם יש לך עודפים כלכליים, חקרת את העניין ואם מחר שתצטרך להשקיע 15K שקלים ברכב על תקלה לא תחטוף התקף לב אז כן, קנה לך רכב משומש ומעניין מסגמנט גבוה יותר. ההשוואה פה מראה שאם בחרת רכב נכון שלא מפסיד מערכו יותר מדי (זו ההוצאה העיקרית בסופו של יום) כל עוד שופ דבר לא מתקלקל ההבדל בין זה למקרר לא גדול אם בכלל. מה קורה אם משהו מתקלקל? טוב שיש כסף.

זה לא מתאים לכל אחד.

אותה BMW X1 אם איזה חיישן/מחשב/גיר התחרפן שם התמונה תשתנה לגמרי.

מי שהגיב שם לזכותה הוא או בנאדם עם עודף מזומנים או מישהו שלא מבין מה ההשלכות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

ההשוואה אזו היא כמו להשוות ארוחת שחיתות לסלט עם טופו.

בנילים אחרות, חוץ מ 4 גלגלים ומנוע אין שום קשר בין שתיהן, הן פונות לקהל אחר, ממלאות תפקיד אחר ומנגנות על מיתרים שונים לחלוטין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מסכים. התפקיד היחיד של הקורולה זה להוביל נוסעים ולא להתקלקל.

האלפה יכולה להוביל נוסעים בלי נחיתות מהקורולה, ואם יש לך עודף בארנק אז אתה תתמודד עם קלקולים.

במקרה של אור לא היו קלקולים משמעותיים אז אצלו אפשר להגיד שהוא הפסיד סכום דומה לזה שהיה מפסיד על מקרר

פורסם

כמובן שגם אתה צודק (אחרת כולנו היינו נוסעים ב-BMW ואז הוא לא היה נחשב יוקרה יותר),

ההשוואה שאתה עושה מזכירה חיתום של חברות ביטוח - אסביר:

אם נגדיר שאתה כבעל רכב משריין בצד כסף זמין לשעת תקלה - אתה לוקח סיכון שאתה "מבטח" רכב שעלות התיקון שלו יקרה בהרבה ו/או מועד יותר לתקלות.

באותה אלפא תלתן היית צריך לשים בצד בערך 10K בעוד שבקורולה היית צריך לשים סכום הקרוב לאפס (תמיד נשאר משהו לנקות/לסדר), במידה ובאותה שנה לא קרתה שום תקלה, ה-10K חוזרים אליך. עכשיו נשאר לחשב אקטוארית כמה "עלה" כל הסיפור הזה ולהוסיף את זה למשוואה וכמובן בכלל להבין אם יש יכולת לשריין את אותו הסכום (כמו האם יש יכולת לשלם את הביטוח המקיף של רכב גניב במיוחד כאשר מתלבטים בין דגמים).

ברכב אמין (ג'ולייטה ידנית עונה להגדרה למיטב הבנתי), לא תקבל הפרש גדול.

כמובן שיש רכבים בהם אנחנו נבכה שלא היינו שמרנים ושונאי סיכון...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אפשר להכניס לדיון התיאורטי הזה גם לנדקרוזר 2008 עם ק"מ נמוך, שמור ומטופל. (הק"מ הנמוך וה 'שמור ומטופל' הם תנאי הכרחי)

ואז יש לנו שלוש מכוניות שפונות לשלושה קהלים שונים לחלוטין.

במתווה של נסיעת כביש כמו שתי העגלות האחרות, הלנדקרוזר יעבור מטיפול לטיפול בלי שום תקלה באמצע.

במתווה של נסיעת שטח, הלנדקרוזר יהיה היחיד שגם אשכרה יצליח לצאת מהשטח בניגוד לשתי המכוניות האחרות.

בהיבט של שימושיות, מרווח נוסעים, יכולת העמסה, תא מטען, ורסטיליות, הלנדקרוזר לוקח בקלות.

הלנדקרוזר יכול להגיע לאותן מהירויות של שתי האחרות על כבישי ישראל, אולי יקח לו עוד 20 שניות להגיע ל 160 קמ"ש, אבל אין לו בעיה להתמיד במהירות שכזו.

ככל הנראה הלנדקרוזר יימכר הרבה יותר מהר משתי האחרות, ובאיבוד ערך נמוך יותר.

אני יודע במה הייתי בוחר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...