Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי את ההיגיון שעומד מאחורי ההשואה הנ"ל.

אתה רוצה לחזק את רוחו של הקונה? הצלחת.

אתה מעוניין להוכיח שבילוי שעות ארוכות בחיפוש אחר חלפים, הזמנתם לארץ וחיפוש אחר בעלי מקצוע מעולים יכול לחסוך בעלויות? שכנעת אותי לגבי העלויות.

אין לי ספק שזה דבר מבורך, אך הוא לא ישים עבור רוב האנשים.

אני בהחלט מעריך את הסבלנות והמאמצים להוזיל את עלויות האחזקה,

אך השיטה הזו עולה בזמן, ובהחלט איננה מתאימה לרוב האנשים,

אשר זקוקים לרכב על בסיס יומי.

אם הבנתי אותך נכון אזי אנו טוענים את אותה הטענה.

לכן, בפרסום העלויות יש מקום לציין שעלויות התחזוקה הוזלו משמעותית

ע"י ייבוא חלקים באופן עצמאי, וטיפול במוסכים מתמחים.

השוואה נכונה יותר (אם בכלל אפשר להשוות).

היא טיפול בג'ולייטה בת 3 במוסך יבואן וטיפול בקורולה חדשה במוסך יבואן.

מה שפות"ש עשה, זה לקחת דוגמה קיצונית של ג'ולייטה שמורה

שמן הסתם לא ניתן למצוא יותר מאחת או שתיים כאלו

ושעלויות התחזוקה שלה, לא מייצגות שום דבר לרוכש הסטנדרטי (להלן דוגמת הקלאץ')

ומולה הציב קורולה חדשה אשר כל אחד יכול להיכנס לסוכנות ולקנות.

הפוסט הזה, מייצג אך ורק את האקזמפלר הספציפי שלו

ותחת הבעלות שלו.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי שהפוסט של אור ״השוואת עלויות אחזקה של קורולה חדשה לגו׳לייטה בת שלוש״ הפך לדיון ״האם לגיטימי לבצע השוואה בין עלויות אחזקה של קורולה חדשה לגו׳לייטה בת שלוש״, מה שנותר כעת לעשות זה להטות את הדיון ל-״האם לגיטימי לשנות דיון השוואת עלויות אחזקה של קורולה חדשה לגו׳לייטה בת שלוש לדיון אודות הלגיטימיות של ביצוע השוואה בין עלויות אחזקה של קורולה חדשה לגו׳לייטה בת שלוש״.

אחרת מה הטעם?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אוסיף את השנקל שלי.

שרשור חשוב ( גם אם סגנון הכתיבה הוא אורי לגמרי, שכנראה לא אהוד על מספר חברים ואהוד מאוד על ידי מספר חברים אחרים ).

למי הוא חשוב?

חשוב לאחד - זלמן - שעומד בפני דילמת רכישה

אשתו ציפורה בעד רכב פרקטי וכלכלי (קורולה לדוגמה ) והוא זלמן רוצה "להתפרע" על אלפא / בימר / XYZ בעלי אופי ספורטיבי.

וציפורה מוכנה לבוא לקראתו בתנאי שהפער החודשי בין החלום הרטוב שלו למרובעות המוטורית שלה לא יעלה על 500 ש"ח לחודש.

והנה אור בא ומראה כי הפער הוא פחות מ 500 ש"ח, ולכן השרשור בול להתלבטות של זלמן וציפורה. סליחה ציפורה וזלמן.

האם החשבון הפרטי שאור עשה הוא נכון, הוא מייצג בלה בלה בלה, ויתאים גם לציפורה ולזלמן.

לא בטוח, אבל יש בו כיוון ובזה ערכו.

ההטרלה של דיסקו ושל נהג לילה פשוט לא במקום, וצר לי שלא הבינו את השרשור.

יכול להיות שרשור מאוד מעניין מאוד חשוב השוואה בין קרוזר 2008 לבין קורולה 2018 בדיוק לזוג כמו ציפורה וזלמן רק שהפעם, זלמן חובב שטח וחלומותיו הרטובים הם מעלה צלופח או מורד האיגואנה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אז הוא יקנה גם אלפא/ג'יטיאיי/בימר, שכנראה לא יהיו ברמה של האוטו של אור (כי אור בחר את הג'ולייטה שלו בפינצטה, ליקק לה את הקצה של האגזוז ונסע בה רק לכנסיה ביום ראשון), ייסע בה עד התקלה הרצינית הראשונה, יגלה שהתיקון יעלה פי כמה מהתיקונים בפולו 1.4 שהייתה לו קודם, ואפילו יותר יקר מהשיפוץ גיר בפלואנס של אבא, יקלל את הרגע שהוא קרא את ההשוואה הזו, ויהיה מינוס חובב רכב ופלוס עוד מקרר יפני על הכביש.

זה מה שאתה רוצה?

אני לא רוצה שום דבר. זה לא השרשור שלי בכלל.

ויש הבדל בין זה ההשוואה היא לא מלאה לבין זה שהיא לא רלוונטית.

אתה יכול לכתוב לאור שהוא לא התייחס מספיק לתקלות פוטנציאליות ועוד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ונחזור לקרקע השרשור

עלות רכישה 130K שדרוגים 11K עלות על הכביש 141K

אם הרכב נמכר לפלוני על שלל השדרוגים שבו ב 105K ( לדוגמה ) ירידת הערך שלו 36K.

על פי מחירון יצחק 5/17 קורולה סאן חדשה 130K קורולה 2015 97K ירידת ערך של 33K.

איך הגעת לפער של 20K בירידת ערך לרעת הקורולה?

מקווה ששאר חישוביך מדוייקים יותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה לעשות ישה, חשבון שפה קשה ואני אחד כזה שלא מסתדר עם מספרים :כ

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ממתי לחשוב אחרת הופך להטרלה? ממתי, למה ומי ביקש ממך לחלק ציונים לדעות של אנשים אחרים?

גם אתה רשמת שהשוואה בין קרוזר 2008 לקורולה 2018 יכולה להיות רלוונטית.

אני טוען שמי שרוצה קרוזר 2008 בהגדרה לא יקנה קורולה 2018.

קראתי שוב את כל התגובות שלי כאן, ולא ראיתי בשום מקום שהתייחסתי לסגנון הכתיבה, או לגופו של אדם.

אפילו לא נכנסתי למספרים של אוריו, כי מבחינתי מי שחשוב לו מערכת סאונד - יכניס אותה גם בקורולה וגם באלפא ולכן יש לנטרל הוצאות מסוג זה.

מאידך, קחו אלפא בת 3, ותחזיקו אותה 3 שנים - אתם תחליפו צמיגים, מצבר, וכנראה שתקפידו על רוטינת טיפולים "לפי הספר" - כלומר בשלוש השנים - הרביעית, החמישית והשישית הרכב יצריך תחזוקה משמעותית יותר יקרה מאשר קורולה חדשה.

קורולה חדשה שבשנה הראשונה, השניה והשלישית לא תצטרך החלפת צמיגים או מצבר או טיימינג או השד-יודע-מה, וזו ההשוואה הנכונה שצריך לעשות, אבל כאמור אסור להעביר ביקורת אחרת זו הטרלה, ואתה מקבל התקפות מכל מיני אנשים כי העזת לרשום שההשוואה לא נכונה או לא רלוונטית.

אכתוב זאת שוב, גם אם זה ירגיז אתכם: ההשוואה לא רלוונטית, מטעה, ועמוסה בשגיאות לוגיות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

השוואה בהחלט במקום, רלבנטית למי שזהו גדר ההתלבטות שלו וישנם כאלו, גם לאלו שזה סתם מענין אותם, למשתנה אחד אין התייחסות והוא העובדה שהאלפא כבר מחוץ לאחריות, הקורולה בפנים, יש לענין הזה ערך כספי שאני לא יודע לחשב אותו, יהיו כאלו שכן בהתאם למבחנים סטטיסטיים.

פורסם (נערך)

המסר האופטימי שאני מוצא בשרשור הוא שאלפא מטופחת ומטופלת כראוי עשויה להיות משמעותית אמינה יותר מהמוניטין שיצא ליצרן במקומותינו

המסר המשלים הוא שהטיפול מצריך השקעה לא מעטה של זמן, מה שלא כל אחד יוכל לעשות. מי שויתור על יום עבודה עולה לו 1000 ש"ח נטו צריך להכניס את הפסד הזמן לחשוב העלויות.

וכמובן צריך להדגיש את שכתב ישה - הרכב קיבל לא מעט שדרוגים, צריך לחשבם בחשבון ההוצאות, או להוסיף לירידת הערך. אבל לא לחשבם פעמיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ממתי, למה ומי ביקש ממך לחלק ציונים לדעות של אנשים אחרים?

יש מצב שזה אותו בחור שביקש ממך לחלק ציונים לרלוונטיות של שרשורים ויכולות כתיבה של אנשים אחרים, בהזדמנות שאל אותו מה הקטע שלו

אני טוען שמי שרוצה קרוזר 2008 בהגדרה לא יקנה קורולה 2018.

נו, אז טענת, יש בשרשור הזה אנשים שהעידו על עצמם שהיו בסיטואציה דומה. מיהם לשיטתך, פייק יוזרס..? רפטליאנים? אילומינטי?

זה בלי להזכיר את העובדה שמראש השרשור הזה לא נועד לשכנע אף אחד בכלום, אלא להציג נתונים שעלולים לעניין את חלק מהמשתמשים - ויש כאן כמה וכמה רפטליאנים שזה אכן עניין אותם.

אפילו לא נכנסתי למספרים של אוריו, כי מבחינתי מי שחשוב לו מערכת סאונד - יכניס אותה גם בקורולה וגם באלפא ולכן יש לנטרל הוצאות מסוג זה.

רגע מה, מאיפה זה מוכר לי - הא נכון

... (אבל זה סובייקטיבי לחלוטין ולאו דווקא קשור בצורה הדוקה לאקזמפלר - הרי מע' שמע וטיפולי דיטיילינג הם דברים שנובעים יותר משגעונות הבעלים ופחות מהאקזמפלר הספציפי, ולכן לדעתי לאו דווקא צריכים להכלל בשקלול).

אני אומר לך, ביקום מקביל היינו יכולים להסתדר לא רע

מאידך, קחו אלפא בת 3, ותחזיקו אותה 3 שנים - אתם תחליפו צמיגים, מצבר, וכנראה שתקפידו על רוטינת טיפולים "לפי הספר" - כלומר בשלוש השנים - הרביעית, החמישית והשישית הרכב יצריך תחזוקה משמעותית יותר יקרה מאשר קורולה חדשה.

קורולה חדשה שבשנה הראשונה, השניה והשלישית לא תצטרך החלפת צמיגים או מצבר או טיימינג או השד-יודע-מה, וזו ההשוואה הנכונה שצריך לעשות

טוב אני חושב שכבר אפשר לבסס את זה שקצת רפרפת על ההודעה במקום לקרוא אותה, אז אעדכן שדווקא בקטע הזה האלפא עברה את כל הטיפולים הגדולים המרכזיים והיקרים (להוציא בלת"מים! נושא חשוב מאוד שעלול להיות בור מחריד) - כך שברמת התחזוקה יש לה (על הנייר) כמה שנות שקט של טיפולים 'רגילים' שלא רחוקים מהעלות של טיפול במוסך מורשה טויוטה, ובתכלס זה גם גולם במחיר המכירה (אחת הסיבות שהרוכש בחר באקזמפלר, לטענתו).

אבל היות וכבר מכרתי את האלפא, ואין לי את האקסטרה שנה וחצי להעביר איתה בשביל לדווח לך מה השורה התחתונה, נותרתי עם השאלה האם לפרסם את הנתונים AS IS עכשיו, או האם לשמור אותם לעצמי?

אני אחד שבעד מקסימום דאטה ושכל אחד יברור מה שבא לו, אתה יותר בקטע של "MY WAY OR THE HIGHWAY" בין אם זה השרשור הזה או כמה וכמה אחרים אותה ביקרת נחרצות בעבר (והופרכת ע"י המון אנשים שאינם אני, אגב, אבל משום מה לא חזרת בך... קטעים).

לשמחתנו, ה"צעירים חובבי הנתונים", יש מספיק אנשים שחושפים אותם ונותנים לנו את האפשרות לברור ללמוד ולהסיק מסקנות לפי צורת הניתוח שלנו, על אפם ועל חמתם של כל אותם חבר'ה שכל התשובות כבר אצלם בכיס ושיתוף ידע זה מהם והלאה.

אכתוב זאת שוב, גם אם זה ירגיז אתכם: ההשוואה לא רלוונטית, מטעה, ועמוסה בשגיאות לוגיות.

לא רלוונטית הופרך ע"י אנשים אחרים, מטעה זה או כי אני משקר (חחח לא) או כי פלוני החליט להסיק מסקנות על דעת עצמו, ולוגיקה אתה תוכל ללמד אותי ביום שאני אוכל ללמד אותך איך לנהוג בשטח.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ישה, אם אתה איש מכירות של חברת שקר כלשהי שמחפשת לעשות את המכה ולהיעלם אז השרשור הזה מאוד אינפורמטיבי. איך אתה בכלל יכול לבוא ולקרוא לשרשור שמשווה עלויות אחזקה של אקזמפלר שמור שמתוחזק על ידי חלפים ביבוא אישי לרכב עם אחריות יצרן שמטופל במוסך מורשה?

בכלל השוואה של מקרה פרטי למראה כללי היא לא במקרום וכמעט לעולם תהיה מוטה לצד כלשהו בדיוק כמו שזוכה בפרס הראשון בלוטו שמציג כמה משתלם למלא לוטו לא מייצג שום דבר (ואני בכוונה מקצין. ברור שלא מדובר במקרה דומה).

ולסיום, מצטרף לדיסקו בתמיהה מתי דיעה שונה היא הטרלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ולסיום, מצטרף לדיסקו בתמיהה מתי דיעה שונה היא הטרלה.

צריך להכניס גם אופניים. הכי זול לאחזקה ומביא אותך ממקום למקום (אם אתה בכושר תגיע איתם גם לאילת).

troll2trōl/

verb

gerund or present participle: trolling[/color]

• 1.

make a deliberately offensive or provocative online post with the aim of upsetting someone or eliciting an angry response from them.

תווים

פורסם (נערך)
המסר האופטימי שאני מוצא בשרשור הוא שאלפא מטופחת ומטופלת כראוי עשויה להיות משמעותית אמינה יותר מהמוניטין שיצא ליצרן במקומותינו

המסר המשלים הוא שהטיפול מצריך השקעה לא מעטה של זמן, מה שלא כל אחד יוכל לעשות. מי שויתור על יום עבודה עולה לו 1000 ש"ח נטו צריך להכניס את הפסד הזמן לחשוב העלויות.

וכמובן צריך להדגיש את שכתב ישה - הרכב קיבל לא מעט שדרוגים, צריך לחשבם בחשבון ההוצאות, או להוסיף לירידת הערך. אבל לא לחשבם פעמיים.

תגיד את זה לכל אותם מסכנים שטיפלו ברכבם החדש בעל מנוע המולטיאייר של פיאט על פי הוראות יצרן (כל 30K ק"מ, לא ברור מה הוא חשב לעצמו) והמערכת קרסה להם, ולפעמים יותר מפעם אחת (בתחילת הדרך היה מדובר בתיקון בעלות של 5 ספרות במוסך מורשה).

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם
תווים

זו השוואה לא פחות טובה מכל השוואה אחרת. אם אתה משווה תפוחים לאפרסקים אז למה אחרים שעושים את זה מטרילים?

כמו שאתה נתלה באנשים שמתלבטים בין רכבים שונים בתכלית יש גם לא מעט שמתלבטים בין רכב לאופניים (במיוחד באיזור המרכז ויעידו על כך כמויות האופניים ההולכות וגדלות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
טיימינג .

טיימינג בטוח לא, יש שרשרת שאמורה להחזיק את כל אורך חיי המנוע.

לפחות לא רשום בשום מקום בשגרת טיפולים שצריך טיימינג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...