Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כנראה הבת הזוג שלי תתחדש בC1

יש שם גיר רובוטי עם מצמד אחד הבנתי שזה די חדש לנו.

1. איך נוהגים בו נכון?

2. למה לשים לב בגיר? כמו החלקה וכאלה איך יודעים?

3. איך מטפלים בכזה גיר? החלפת שמן?(שמעתי משהו איפוס ולימוד גיר מישהו מוכן להסביר לי)

תודה רבה לעונים!

פורסם

בכל הרובוטיות החד מצמדיות יש היום מערכת "זחילה" שמשחררת את המצמד בעזיבת דוושת הבלם, מה שמקנה תחושה טבעית יחסית וזניוק קל יחסית.

רצוי להוריד מעט את הרגל מדוושת הגז לפני החלפת הילוך, אז ההחלפה הופכת לחלקה לגמרי.

להשתדל, בייחוד בפקק בעלייה, לא להעמיס על המצמד, כלומר לא לעמוד במקום עם מעט גז, אלא להעביר לניוטראל או פשוט לשמור מרחק מהרכב מלפנים.

תתחדשו !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

1. תנהגו כרגיל כמו באוטומט, בפקקים ועצירות על עליות וכו.. ללחוץ על ברקס בעצירה ולא על טיפה גז כדי שהאוטו לא יתדרדר, כי כך תגמרו את המצמד מהר מאוד, וביציאה מהמקום לא לתת הרבה גז וגם לא מעט שליש כזה והאוטו יסע מיד בצורה הכי טובה, אתם תרגישו כמו ברכב ידנית השהיה קטנה בהחלפת הילוכים, לגבי עזיבת הגז, אני לא חושב שזה כבר כולל הרכבים החדים, אני למשל לא משחרר וזה עובד אחלה, זה כן היה כך בקורולה הישנה שהיתה לי אז צריך באמת לבדוק אם זה עוזר.

2. אין מה לשים לב, לנסוע רגיל ברגע שיהיה צוריך להחליף מצמד האוטו פשוט לא יסע או לא יסחוב.

3. אין מה לטפל בגיר הזה יותר מדיף זהה לידני, זה רק להחליף מצמד כל X זמן, הדר"כ זה בסביבות ה100K ק"מ, שמעתי שיש כאלה שפחות ויש קצת יותר, חוץ מזה בדיוק כמו ידני זה רק בדיקת שמן כל X טיפולים, בדר"כ לא נוגעים בשום דבר, הגירים האלה מאוד אמינים, אך כמובן במידה ויש תקלה אתה תרגיש את זה או שתופיע לך מנורה כלשהי על לוח המחוונים.

תתחדשו.

פורסם

Boobleit

אז זה לא בדיוק כמו באוטומט רגיל לפי מה שאתה מתאר, כי בפלנטרי אפשר לזחול, הרכב לא מדרדר, עזיבת גז לפני.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המלצה ראשונה והחשובה מכל: בסוף יום נהיגה מסאג' טוב לאזור הכתפיים והצוואר :-D.

ואם ברצינות, לדעתי החיסרון העיקרי של הגיר זה האי אחידות בתגובות שלו, מה שלדעתי משפיע מאוד על נושא הבטיחות.

אני בעיקר מדבר על האצות במהירות נמוכה, לצורך עקיפה או השתלבות. ז"א שלפעמים לוחצים על הגז והרכב מגיב יפה ולפעמים הגיר נכנס לבלקאוט. אתה לוחץ על הגז אבל הרכב ממשיך להתגלגל כאילו כלום לא קרה, עד שפתאום הוא מבין.

גם עניין ההתגלגלות, נניח לתוך כיכר או פניה, בעיתי כי הגיר לא ממש משתף פעולה עם המנוע ולפעמים הגיר בולם את המנוע יתר על המידה ולפעמים ההפך, ממשיך לדחוף את הרכב וכביכול מתנגד לבלימה.

הניסיון שלי הוא עם 208 אבל בחנתי את ה- C1 ושם זה חריף עוד יותר.

היתרון שעיקרי שלו זה חסכון מצויין בדלק בנסיעה עירונית. דווקא בבין עירוני הוא פחות טוב מהמצופה.

בפרט, אני ממליץ לעשות נסיעת מבחן מעמיקה ולראות שזה מתאים לה וככל, לא ממליץ.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

הc1 רובוטית מאוד חיסכונית בבין עירוני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הדבר הכי חשוב לזכור עם תיבות רובוטיות באופן כללי הוא לתכנן את הזחילה כך שאתה לא גולש באטיות עם דוושת בלם לחוצה-חלקית לאורך זמן.

במהירות זחילה, תחשוב על דוושת הבלם בתור מצמד. אם היא לא משוחררת לגמרי אתה ״שורף״ את המצמד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
המלצה ראשונה והחשובה מכל: בסוף יום נהיגה מסאג' טוב לאזור הכתפיים והצוואר :-D.

ואם ברצינות, לדעתי החיסרון העיקרי של הגיר זה האי אחידות בתגובות שלו, מה שלדעתי משפיע מאוד על נושא הבטיחות.

אני בעיקר מדבר על האצות במהירות נמוכה, לצורך עקיפה או השתלבות. ז"א שלפעמים לוחצים על הגז והרכב מגיב יפה ולפעמים הגיר נכנס לבלקאוט. אתה לוחץ על הגז אבל הרכב ממשיך להתגלגל כאילו כלום לא קרה, עד שפתאום הוא מבין.

גם עניין ההתגלגלות, נניח לתוך כיכר או פניה, בעיתי כי הגיר לא ממש משתף פעולה עם המנוע ולפעמים הגיר בולם את המנוע יתר על המידה ולפעמים ההפך, ממשיך לדחוף את הרכב וכביכול מתנגד לבלימה.

הניסיון שלי הוא עם 208 אבל בחנתי את ה- C1 ושם זה חריף עוד יותר.

היתרון שעיקרי שלו זה חסכון מצויין בדלק בנסיעה עירונית. דווקא בבין עירוני הוא פחות טוב מהמצופה.

בפרט, אני ממליץ לעשות נסיעת מבחן מעמיקה ולראות שזה מתאים לה וככל, לא ממליץ.

מה שאתה מתאר כאן, קיים גם עם מספר לא קטן של רכבים עם גיר פלנטרי,

זה גיר לא בטיחותי, אני חושב שכדאי שתעבור לעבוד בeuro n cap, :lol:

yulianx

שים לב שאמרתי שיש הבדל בין הגיר של ה301 וה108 לבין זה של הקורולהף כנראה עם השנים פיתחו טכנולגיה חדשה יותר שיודעת לטפל בנושאים האלה כמו.

אז ב301 וב108 אני לא עוזב שום גז בהעברת הילוכים זה מעביר חלק ומהר,

כאשר משנים מניוטרל ל E או R הרכב מתחיל לנסוע באותו רגע, ב108 זה הרבה יותר מהיר,

יש מנגנון hill hold ושחרור קלאטש אוטומטי שמתבצע לבד אחרי עזיבת הבלם כך שהאוטו לא מתדרדר וכן מתחיל לזחול קדימה או אחורה, שוב בדיוק כמו באוטומטי פלנטרי אך פחות נודניק, כן לא יודע למה, אני פשוט שונה את הדחיפה שיש בגיר לנטרי פשוט לא סובל אותה.

מה שכן בעליות ממש תלולות שיש בדר"כ בכפרים ערבים עדיף לתת טיפה גז כי שחרור הקלאטש האוטומטי יתקשה להניע את הרכב קדימה או אחורה.

פורסם

במישור הזחילה כשהרכב כבר על D עובדת בסדר, גם אם לא חלק. כאשר משלבים מ- N ל- D או R לפעמים יש השהייה. נניח אתה מגיע לחניה ורוצה לחנות ברוורס, מעביר מ- D ל- N ומשם ל- R (לפעמים) רגע הרכב חושב על זה. הבעיה זה אם אתה נותן קצת גז באותה השניה שהמערכת נכנסת לפעולה ואז הרכב מגיב באגרסיביות.

בזינוק בעליה ה- hill hold לא פועל חלק ונניח, אם צריך לתמרן חניה בעליה, צריך לעשות את זה בזהירות רבה.

בוא נגיד שבאחת ההזדמנויות הרכב הזה הזכיר לי מזה זינוק בעליה עם בלם יד מורם.

אני חושב שאין בכלל השוואה לגיר פלנטרי או רציף, לפחות לאלה שנהגתי בהם ונהגתי בלא מעט.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

אני נסעתי בc1 החדשה, זה בעצם 108 העברות הילוכים מורגשות כאשר מדובר על הילוכים נמוכים.

פורסם

תודה רבה על התשובות, אגב שני מתחיל נסיעה מעצירה מלאה בכביש ישר אני מרגיש האצה קטנה ואז העברת הילוך כזאת כמו זריקה קטנה זה בסדר?

ורעידות ברכב עצמו הם משהו רגיל?(3צלינדרים) לא רעידות מטורפות אבל יש?

ובתחילת נסיעה מעצירה מלאה אמור להיות רעידות?

הדבר הכי חשוב לזכור עם תיבות רובוטיות באופן כללי הוא לתכנן את הזחילה כך שאתה לא גולש באטיות עם דוושת בלם לחוצה-חלקית לאורך זמן.

במהירות זחילה, תחשוב על דוושת הבלם בתור מצמד. אם היא לא משוחררת לגמרי אתה ״שורף״ את המצמד.

מה אתה מתכוון כאילו גז ברקס גז ברקס? או גלישה רק עם ברקס?

מה אני אמור לעשות בפקק?

פורסם

אתה מרגיש השהייה בין הילוך 1 לשני, זה מה שמאפיין את הרובוט ואותי מאוד מעצבן.

בחלק ממנועי 3 ציחנדרים אכן יש רעידות, ב108/c1 יש כאלה.

פורסם

טיפים?

כל עצה שיתנו לך פה היא לא ממש רלוונטית...

אני חושב שצריך לחיות את הגיר הזה וללמוד אותו תוך כדי נהיגה.

תוך כמה ימים/שבועות, הצלחתי להבין אותו ואת הניואנסים הקטנים שלו.

והוא עדיין מעצבן אותי לפעמים.

באמת מציע לזוגתך לעשות נסיעת מבחן, לפני שאתם רוכשים רכב עם גיר כזה.

אנשים חוזרים ואומרים את זה כל הזמן ולא בכדי...

פורסם
מה אתה מתכוון כאילו גז ברקס גז ברקס? או גלישה רק עם ברקס?

מה אני אמור לעשות בפקק?

אני מתכוון שתשתדל לגלוש כמה שרק אפשר עם דוושת הבלם משוחררת לגמרי.

בפקק פשוט צריך לשמור רווח שיאפשר לך לנסוע דרך העומס כמה שיותר ברציפות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חבר שלי שגר בבלגיה אמר לי פעם שנהגים ישראלים בכיינים ומפונקים, ועכשיו כאשר אני רואה את התגובות שלכם, מקבל קצת פלשבק, "כמה הוא צודק".

חן ג

על מה אתה מדבר, מאיפה המציתה את המשפט הזה, ובכלל נראה לי שמעולם לא נהגתה ברכב רובוטי כזה, וואלה אני כבר אחרי כ25K ק"מ בשנה הזו עם הגיר הרובוטי הזה ואין לי שמץ של זפט מושג על מה אתה מדבר.

פות"ש תקשיב, אני נוהג כמו שאמרתי לך וזה כבר רכב שלישי שלי עם הגיר הזה ובצורה הזה אני עובד מאות אלפי קילומטרים ללא בעיה, פשוט תנהוג רגיל כמו באוטומט, אל תתאמץ לשחק עם בלם היד או לגלוש ולהיזהר ולשמור מרחק וכו, זה פשוט המצאות וניפוחים שלצערי הרב אני מאוד מופתע לראות אותם בפורום הרכבים המוביל הארץ.

• תוכן חדש...