רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
מכירת רכב ישן בלי טסט 1 2
מאת תוהה-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכולם, כבר תקופה שאני לא מצליח להיפטר מהרכב הישן שלי, מדובר ברנו קליאו שנת 2003, הרכב נוסע אך קיימת בעיה בגיר בעקבותה לעיתים הוא משתהה במעבר הילוך מראשון לשני(לרוב זה נפתר אחרי קצת גז וקפיצה קלה). הרכב ככה כבר דיי הרבה זמן אבל שוב, נוסע ויחסית בסדר. העניין הוא, שנגמר לו הטסט ולא חידשתי אותו, מכל מיני סיבות עבר הרבה זמן וכעת אני במצב שבו הרכב כבר מספר חודשים עומד בלי טסט. מדי שבוע אני עושה איתו סיבוב לראות שהכל בסדר, אבל האמת היא, שאני פשוט רוצה להיפטר ממנו. הבנתי שלא ניתן למכור רכב בלי טסט, ולהעביר אותו טסט כמובן זה לא משהו שאני רוצה לעשות. ברצוני לקבל עליו לא יותר מ-2500 שקל, ואולי אף קצת פחות. מה האופציות העומדות בפניי? האם ניתן לפרסם אותו כך…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה שאני שואל כל פעם שאני בנהיגה ושוכח עד שאני חוזר בשביל לפתוח שרשור. מה העניין שבכביש מהיר עם 4 נתיבים תיהיה הגבלה ל-70 קמ"ש, מתחילתו ועד מחלף קיבוץ גלויות? ומה הסיבה שאיילון דרום המקביל , יהיה כביש מהיר לכל אורכו ולא יהיה לו הגבלת מהירות מגוחחת שכזאת? מישהו יודע מה הסיבה להגבלה, ומה הסיבה להבדל בין איילון דרום לצפון?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אני לא כל כך מבינה בזה ואמרו לי להתייעץ באתרים לגבי מערכות מולטימדיה מומלצות ההתלבטות הראשונה היא בין אם לקנות בארץ או לקנות מחו"ל ( גם כי הרבה יותר זול וגם כי אני מכוונת למערכות מסויימות -מבחינת מראה) לדוגמ' המערכת הזו. https://www.eonon.com/Android-Car-GPS/Vehicle-Specific-GPS/GA7163S.html מאוד אהבתי את המראה שלה ולא הרבה מוכרים בארץ כאלו בסגנון אם כפתורים וכו' , הבעיה העיקרית שהיא לא בעברית ותומכת אנדרואיד. השאלה אם כדאי בכל זאת ? אגב אם קונים רק מערכת יש אפשרות לבנות סט של רמקולים בנפרד?מן הסתם מערכת מולטימדיה לא מגיע עם רמקולים נכון? \שאלה נוספת מה ההבדל בין דאבל דין למערכת מולטימדיה ?
הודעה אחרונה מאת אור כהן, -
- 24 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני מחפש מדבקה מאוד ספציפית (רגילה, מדבקת נוי, ששמים על השמשה האחורית למשל) במדבקה רואים שני "אנשי מקלות" (אלה שמציירים עם קווים), שלאחד במקום פנים יש סמל של מרצדס, ולאחד במקום הפנים יש סמל של פולקסווגן. והבדיחה היא כמובן שהמדבקה מתארת את איש-הפולקסווגן מז**ן את איש-המרצדס לשם המחשה אני מצרף תמונה דומה אבל לא בדיוק מה שאני מחפש - בתמונה שאני מחפש במקום המילה it יש איש מקלות נוסף עם סמל של מרצדס במקום ראש בתור מישהו שהחליף לאחרונה ממרצדס לפולקסווגן, אני חושב שאני צריך מדבקה כזו לצערי לא מוצא אותה, לא באיביי לא בגוגל-תמונות וכו'. האם מישהו יכול לעזור? אשרי הבן אדם היצירתי שמצליח למצוא לי את זה!!
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
רכשתי סיאט איביזה חדשה במבצע ש"היה" לשבוע (כמובן שהמשיך עוד כשבועיים בסוכנויות ) המחיר היה אטרקטיבי המכונית מצויידת במיטב השכלולים ובפרוספקט הצהרת היצרן על צריכת דלק של 4.4 ליטר ל100ק"מ במשולב ולידיעה החלפתי בין סקודה לסיאט שכמובן מאותו יבואן אך בהפרש מחירים משמעותי לדגמים מקבילים .לאחר 4 תדלוקים ומדידת קילומטרז' חלקי הליטרים קיבלתי תוצאה זהה מידי תדלוק (וגם מחשב הדרך נתן אותה תוצאה ) 8.9 ליטרים ל100 ק"מ . אני מנסה מזה שבוע להגיע לשירות לקוחות אך נתקל בחומה ששמה שירות להשארת הודעות וכמובן שאף אחד אינו חוזר אלי לסיכום מכונית מאכזבת ושירות סליחה אי שירות דוד
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראשית תודה לכל מי שיגיב. 1. אבי בן 63 , רכש רכב פרטי מבעלים פרטיים , כאשר בטופס "רישיון הרכב" מצוין בעלים 00, שנת הרכב שעלה על הכביש 2010. 2. הביטוח המקיף+החובה של רכב זה שולם ע"י אדם אחר, שהוא למעשה הנהג העיקרי שזה אני , ואולם גם אבי רשאי לנהוג בו על פי תנאי הפוליסה. 3. לכשהרכב נרכש בחודש 03/2017 , הוא נקנה אם טסט עד לחודש 11/2017, כאשר בטופס רישיון הרכב מצוין הפרטים של בעל הרכב הקודם ממנו אבי רכש את הרכב (ואין מסמך אחר תחת שם אבי ברישיון הרכב). 4. אבי ביקש ממני לכיגיע המועד של חידוש רישיון הרכש, קרי טסט - שאני יבצע זאת באופן עצמאי במכון מתאים. 5. אילו מסמכים/אישורים אני זקוק על מנת לבצע הליך זה על פי הגדרת המצב שכתבתי?
הודעה אחרונה מאת basonhh, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 895 צפיות
הטסט לרכב שלי נגמר בשבת ונראה שאמכור אותו לפרוק. אני מבין שלפרוק עלי לגשת למשרד הרישוי ולבקש ביטול רשיון רכב. אם אני לא מבטל את רשיון הרכב האם חלה עלי חובת תשלום אגרה הגם שהרכב לא נוסע? תודה
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
כידוע בטיחות כלי הרכב מאוד השתפרה משנת מסוף שנות ה90 ומעלה, מה עם השנים שקדמו להם? רכב משנות ה70 פחות בטוח פאסיבית מרכב משנות ה80 שפחות בטוח פאסיבית מרכב משנות ה90?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חברה יש סיכוי שבקרוב אצטרך לנסוע כ 500 קמ בשבוע, ורציתי לדעת מאיזה קילמוטרז יש ירידת ערך חריפה? הרכב גולף שנת 2011 עם 80000 קמ
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, יש לי פיג'ו 307 , שנת 2002 , ק"מ יחסית נמוך לשנתון בערך 150K . רגע לפני שפירסמתי אותה בתקווה למכור (מקווה לקבל באזור ה 3000 +-), הרכב נתקע, המצבר גמור בוודאות, יכול להיות שיש עוד בעיה ויכול להיות שלא (לא יודע...). האם לדעתכם שווה להשקיע כ 500 שקל למצבר ? יש מצב שאני אצליח למכור אותו תוך זמן ומאמץ סביר ? או שהסיכוי גבוה שאם אני אשקיע במצבר, אני אנסה למכור ללא הצלחה עד התקלה הבאה/ הטסט, אפסיד כסף וזמן ובסוף אשביט אותו ממילא...? תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לינק: http://www.autoexpress.co.uk/vauxhall/astra/100412/volkswagen-golf-vs-vauxhall-astra?_mout=1&utm_campaign=autoexpress_newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&tpid=132250445256 מדובר במנועי 148 כ"ס בשתיהן, 1.4ט' ו- 1.5ט' של אסטרה וגולף, בהתאמה. כמו כן מדובר בגרסאות הידניות, ולכן ניתן לשים בצד בינתיים את מחלוקת ה- DSG. הגולף כמכלול טובה יותר - לנוהגים לנהוג, ובאיכות החומרים. האסטרה כמכלול שימושית יותר - בהיבטים של נוחות ואבזור. בין הגרסאות שנבחנו, הגולף יקרה בכ- 12%... למה מפתיע? עד היום סברתי כי אתר autoexpress אינו ממוקד בצרכנות אלא יותר בחובבי רכב, אך לבסוף בחר האתר כמנצח רכב שקבע בעצמו שהוא נחות יותר בהיבט הנהיגה ובאיכות …
הודעה אחרונה מאת Speedool, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3718704,00.html?ref=ynet זה רק אני שמרגיש שהכתבה הלא-חכמה הזו מוזמנת? יש לי פלאשבאקים מהכתבות המתלהבות מתקופת BP:wink: סתם דוגמה קיראו ותצחקו, קישקושידה שלא נגמרת.
הודעה אחרונה מאת T-Turbo, -
קצת מוזר לחשוב על זה, אבל לקיה אין אפילו נציג אחד בפלח השוק הכי חם והכי צומח ביקום פחות או יותר. ג'יפון קטן. עכשיו היא חושפת שביבי מידע ראשונים על הסטוניק, שיכנס לפלח הזה ויהיה אח ליונדאי קונה שנחשף גם הוא לפני ימים בודדים. ^ קיה סטוניק ^ לא קיה סטוניק ^קיה סטוניק ^ בערך קיה סטוניק. אבל לא באמת
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אחרי שבוע רווי בדיווחים על מהפכים ואיחודים, טויוטה ומאזדה מודיעות על תחילת דרך משותפת. מאזדה מקבלת רבע אחוז ממניות טויוטה ואילו טויוטה בולעת מעל לחמישה אחוזים ממאזדה. התוכניות גדולות והעתיד מעניין.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
גם בארה"ב מבינים, הנרדמים בשמאל גורמים אסונות בכביש. http://www.nrg.co.il/online/90/ART2/888/973.html?hp=90&loc=21
הודעה אחרונה מאת sperial, -
זה הולך טוב עם צבע שחור... איך האנשים האלה מסתדרים עם ניידות תנועה מזדמנות? ואיך בטסט? ואיך בכלל הם השיגו לוחיות לבנות?
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני מספר שבועות העלתי את בעיית הגיר ברכב שלי : רנו קליאו 2014 שביום ה15 /5 יום ההאקינג שבו הותקפה גם חברת רנו ניסאן) התחיל להתנהג הרכב באופן מוזר ומסכן חיים... ובכן מסתבר שבעיית גיר זו שבה הגיר מתנתק להילוך סרק בזמן נסיעה , נפוץ בעולם וגם בארץ.. והאשמה לטענת החברה: ״המחשב השתגע וצריך להחליפו״.. והנה רכבי מושבת במוסך המרכזי 25 ימים! מחכה למחשב שיגיע מצרפת לעניין אופיה המוזר של התקלה מסכנת החיים עדיין לא קיבלתי תשובה מספקת.. או בכלל , לדעתי יש לקרוא לריקול כללי לרנו לפחות משנות היצור שתקלה זו קוראת , כי אובדן שליטה על הרכב במהירות גבוהה בעקבות מחשב פגום .. מה היא אם לא תקלה מסכנת חיים?
הודעה אחרונה מאת benjoker, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 769 צפיות
למישהו יש סדר גודל? טווח המחירים ביד 2 די גדול. אשמח לשמוע דעתכם.
הודעה אחרונה מאת danezeq, -
Winamp: It really whips the llama's ass Cars-july-2017.pdf
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אוי..וואו איך אפשר לרשום במילים את שישי ה 28/7/17, כמה כבר אפשר להלל את השילדה המטורפת ובעיקר חסרת המשקל של הרכב הישן הזה.. פיגו ראלי דור ראשון.. יש רכבים חדשים ממנה, חזקים ממנה, טובים ממנה אבל אף אחד לא תעלה לך חיוך שכבר כואב בסוף היום. חבר הזכיר לי משפט פשוט שאומר: "add lightness". לשמחתי יש מסלול חדש בארץ, קצת רחוק, קצת קצר אבל זה מסלול, מקום שבו אפשר לנהוג באמת ולנצל כל מה שלמדתי והתאמנתי. לנצל את כל רוחב המסלול. לנצל את כל הטורים. לסחוט לחלוטין את דוושת הגז עד הברזל כי אפשר ורצוי! כל זה בכלל לא היה אפשרי בלי מוסך גבע המדהימים וסטס נוגין ואם לא היו לי את הצמיגים הכי טובים שאפשר בעזרת "צמיגי צוארץ" בכלל לא הייתי יכול לעשות על המסלול.. מוגשים להנאת…
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
שלום חברים, יש לנו איתוראן מהיום שהרכב הגיע לאבזור בחברה המאבזרת. זאת אומרת מיומו הראשון. אני לא בטוח אם זו דרישה של ביטוח לאומי, או יותר של חברת הביטוח. הדרישה שאני יודע בוודאות שביטוח לאומי מבקש, ברכב שנרכש בעזרתו, עם הלוואה עומדת היא לבטח את הרכב בביטוח מקיף, ומכאן אני מאמין שאנחנו מחויבים לאיתוראן. בגלל דרישות המיגון של המקיף. אלה הן דרישות המיגון: וזהו הסכום שאנחנו משלמים כל חודש לאיתוראן 51.48 בדרך כלל מחזיקים רכב שכזה 5 שנים עד להחלפה. אנחנו כבר 4 שנים. אם אוכל להוזיל את העלויות של איתוראן בשנה האחרונה זה יהיה נחמד, בנוסף זה יעזור לי בהחלפה הבאה. החיסכון הכספי יהיה גדול יותר. ממה שנאמר לי, הוא שהמחיר הזה הוא כבר מח…
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- 1 תגובות
- 601 צפיות
השאלה בכותרת, העדיפות היא לחברה עם כמה רכבים, מדובר בגרירה קבועה אחת לתקופה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
יש מצוקת חניה בשכונה שלי, אני חושש להחנות את הרכב ל22 יום באותו מקום, אין לי מי שיזיז אותו עבורי. חושש מצרות עין של תושבי שכונה רעים שיחליטו שלא מתאים להם שרכב חונה באותו מקום יותר מדי זמן. אם הייתי חונה למשל בחניון תחנת רכבת כמו זה של בת ים או מערב ראשלצ, זה בסדר? שם ה"תפיסת חניה" הזו לא תנקר עיניים. מצד שני - אני גם לא רוצה פריצות ו/או שריטות. הרכב מבוטח בביטוח מקיף ויש קודן והכל, לא נראה לי שיגנבו כ"כ בקלות, אך בכל זאת. ולגבי שריטות -- הן אפילו יותר מדאיגות אותי כי העלות תהיה עלי, יש שריטות שצריך לצבוע מחדש חלק שלם ולא כדאי להפעיל ביטוח עבורן. החשש לגבי התושבים בשכונה הוא שילשינו לעירייה או משהו, או שישרטו מרוע. חושב כבר הרבה זמן היכן הכי כדאי לי לחנות את הר…
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
לא זוכר שראיתי בעבר אפילו רכב אחד כזה בארץ, אבל לאחרונה אני נתקל בלא מעט. רכבים שפשוט אין להם לוחית רישוי קדמית. ברור לי שזה לא חוקי, לא ברור לי איך כל שוטר תנועה שרואה את זה לא עוצר אותם. מה קורה פה?
הודעה אחרונה מאת mp_phonix, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
הי חברים, עברתי לרכב אוטומטי, וחסר לי קצת ידע איך עובד הגיר: 1. האם כשלוחצים על דוושת הבלמים, האוטו עדיין ממשיך לתת גז? (כלומר נוצר עומס גבוהה יותר על הבלמים לעומת רכב ידני) 2. במקרה של עצירה מוחלטת והאוטו משולב ל D (נניח בהמתנה לרמזור), האם ישנה שחיקה של הדסקיות בדומה לשחיקת קלאץ' בנקודת החיכוך? במידה וכן, האם מומלץ להעביר ל N? אשמח להסברכם, דור
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שמתי לב שהוצב בשבוע האחרון ממש על הרמפה מהיציאה מקקל לאיילון רמזור. מישהו יודע מה הסיבה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום רב! לאחר שיחה עם הנציג של החברה התברר לי שהמחיר שלהם נמוך באופן ניכר ממחיר שמציעות חברות השכרת הרכב. רציתי לדעת עם מישהו כבר הזמין דרך אתר זה, ומה דעתו על כך. https://www.carrent.co.il/ תודה מראש
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
- 3 תגובות
- 739 צפיות
אהלן לכולם, נתקלתי בסרטון נחמד וקולע שמסביר על עומסי התנועה שאנחנו חווים ונותן גם פתרון יצירתי בסוף. מומלץ לצפייה: בתור אחד שרואה את נתיבי איילון מלמעלה, ובדר"כ נתקע בפקקים למטה - עזר לי להבין למה לפעמים התנועה פשוט עומדת בלי סיבה נראית לעין.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
למה המהירות באיילון בקטע שבין ראשון לחולון מוגבלת ל70 קמ"ש? אני מניח שכל האלף ואחת מצלמות שיש שם עם שילוט אכיפה מוגברת מיועדות לנתיב תחב"צ. אבל מה הסיבה שלא נותנים שם 100? הכביש מרובה נתיבים עם תשתית טובה.
-
-
אז ניגשתי לטסט ב'אלישע' ,ותודה ל'אמיתי' שלא עובדים עכשיו 3 חודשים ולא נוהגים לציין או להזכיר באף מקום, רק שאתה מגיע לשם אומרים לך שהם סגורים. מפה לשם אחרי תור ארוך ניגשתי לטסט הכל עבר 'חלק'? ברור שלא. ביקשו ממני להחליף רישוי מאחור בגלל דהייה של הצבע. נכנסתי למשרד סיום ואמרתי להם שאם הם רוצים שיחליפו לי על חשבונם ואני לא מתכוון לשלם על זה, כמובן שהם לא ויתרו ודרשו 60 ש"ח על כך. נכנסתי לאתר משרד הרישוי ומה שראיתי שכתוב שאם הבוחן אומר שצריך להחליף לא יגבה תשלום אם עברו 5 שנים מייצור לחוית הרישוי. אז ראיתי שאצלי עברו 5 שנים אבל אין בחוק שום אזכור לכך שאחרי שעוברות 5 שנים צריך לשלם. הלכתי לבעל המקום, הוא שיחק אותה 'ראש קטן' ושאל אותי אם אני עומד בפרמטרים, אמרתי לו על מ…
הודעה אחרונה מאת zvit,
-
מי מחובר 64 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 589 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amosbmw
- Jeka88
- Moshe c
- DIVON
- RK
- Cherniy Bumer
- Pavlik
- Avia
- danielos
- Night Driver
- dj_dani
- PASHUT