Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדשות - קיה סטוניק נחשף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפער באבזור פשוט עצום. בדגם המאובזר של האיוניק מקבלים, בין השאר, כסא נהג מתכוונן חשמלית, קרוז קונטרול אדפטיבי, עצירת חירום אוטומטית, תיקון סטיה מנתיב (ההגה זז לבד), התראה על רכב בשטח מת של המראות, התראה על רכב שעובר בדרך החוצה כשנוסעים רברס, מראות מתקפלות חשמלית, חיישן תאורה, חיישן גשם, ידיות הרכב מוארות בלילה שיהיה קל למצוא אותן, תאורת לד, מערכת ניווט Waze, פנגו, לוח שעונים שהוא בעצם מסך LCD (אין מחוגים), בקרת אקלים דו אזורית, פתחי אוורור מאחור ועוד ועוד.

רשימת האבזור של האיוניק לא הייתה מביישת Audi A8.

אז נכון שהפיג׳ו יותר שקטה ויותר מעודנת, אבל לדעתי למכור רכב ב-2017 שמנגנון הבטיחות העיקרי שלו זה מובילאיי זה לעשות צחוק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאט לאט יותר ייבואנים עוברים למערכות בטיחות מקוריות.

חוץ מיונדאי (האיוניק זה חד פעמי), מיצובישי וסוזוקי.

למה? כי הבעלים של כלמוביל ומכשירי תנועה מחזיקים באחוזי שליטה במובילאיי.

לובינסקי התחיל עם ה-c3 וה-3008 עם המערכות המקוריות ולאט לאט זה יזלוג לעוד דגמים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ד"א אחרי שמאזדה הרימו את הרף של העולב עם ההטמעה של מוביל איי בכל הגרסאות (מילא רק בגרסה הבסיסית כמו שעשו הרבה אחרות, אבל בכולן?) בצורה כזו או אחרת, באה חברת המזרח והתעלתה עליהם ומוכרת יגואר F פייס עם מוביל איי.

רכב פרימיום במחיר של 459 אלף שקל עם צפצפה . מגוחך.

פורסם
הפער באבזור פשוט עצום. בדגם המאובזר של האיוניק מקבלים, בין השאר, כסא נהג מתכוונן חשמלית, קרוז קונטרול אדפטיבי, עצירת חירום אוטומטית, תיקון סטיה מנתיב (ההגה זז לבד), התראה על רכב בשטח מת של המראות, התראה על רכב שעובר בדרך החוצה כשנוסעים רברס, מראות מתקפלות חשמלית, חיישן תאורה, חיישן גשם, ידיות הרכב מוארות בלילה שיהיה קל למצוא אותן, תאורת לד, מערכת ניווט Waze, פנגו, לוח שעונים שהוא בעצם מסך LCD (אין מחוגים), בקרת אקלים דו אזורית, פתחי אוורור מאחור ועוד ועוד.

רשימת האבזור של האיוניק לא הייתה מביישת Audi A8.

אז נכון שהפיג׳ו יותר שקטה ויותר מעודנת, אבל לדעתי למכור רכב ב-2017 שמנגנון הבטיחות העיקרי שלו זה מובילאיי זה לעשות צחוק.

אני מסרב להתרגש ממערכות הבטיחות הללו במיוחד בשל כך שאינן fail safe וטעות שלהן בקריאת המציאות על הכביש מסוכנת. מבחינה זו מערכת מתריעה שמורידה באופן משמעותי את הסיכונים של העדר תשומת לב מצד הנהג, מצב נפוץ מאוד לצערנו בעידן הטלפונים הסלולריים, עדיפה בעיניי. מודע לכך שאני במיעוט וגם מבין שהפג'ו הרלבנטית תגיע תוך מספר חודשים עם מערכות כאלו, שהוכנסו כסטנדרט בעידכון הדגם, כך שלפחות בענין הזה יהיה סוג של יישור קו. כסאות חשמליים וכאלו הם ענין נחמד אין ספק ומבחינה זו אכן האיוניק די ייחודית לתג המחיר שלה.

פורסם

רועי, הבעיה עם מובילאיי שהיא מעט יותר מידי פרנואידית, מה שגורם לה להתריע מוקדם מממה שאתה בתור נהג באמת רוצה/צריך.

זה בסדר גמור, תפקידה של המערכת להתריע ועדיף 1000 פעמים של סתם פרנויה של המערכת מאשר דריסה של הולך רגל אחד, אבל יש עם זה בעיה אחרת.

לאט לאט הנהג מתרגל לפרנויה ומפסיק להגיב מיד כשהוא שומע את הצפצוף, ואז המערכת קצת מאבדת מיכולתה.

אין מה לעשות, בן אדם מתרגל לדברים ומגיב ומסתגל בהתאם.

זה מה שטוב במערכת מקורית מהיצרן שגם מגיבה, היא לעולם לא מתרגלת לכלום, ותמיד תגיב באותה צורה.

גם אם זה יש בעיה, וזה שוב, הנהג. הוא עלול להתרגל שהמערכת עושה בשבילו את העבודה, ופשוט להוריד את הריכוז כי "הבקרות שומרות עליי" אז אפשר לשלוח הודעה קטנה בוואטסאפ. אתה יודע לאן זה ימשיך מכאן...

לגבי "קריאה לא נכונה" אז מה ההבדל למול המובילאיי? גם היא יכולה לבצע קריאה לא נכונה, אז?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לגבי "קריאה לא נכונה" אז מה ההבדל למול המובילאיי? גם היא יכולה לבצע קריאה לא נכונה, אז?

אני אסביר לך מה ההבדל.

מנהל המכירות שלנו בהולנד סיפר לי שנסע עם הרכב ליסינג שלו (רנו אספס) באוטובאן במהירות של 150 ק"מש ופתאום, ללא כל סיבה, הרכב בלם בלימת חרום שכמעט עלתה לו בחייו.

לאחר המקרה הוא החזיר לחברת הליסינג את הרכב ולא רצה לשמוע עליו יותר.

הרכב צוייד בבלימה אוטונומית והוא טוען שמשום מה היא פעלה ללא סיבה.

פורסם

אוקיי, אני מקבל את זה, אבל זה לא אומר שזה משהו גורף על כל המערכות האלה, וגם הם משתפרות כל הזמן.

מה שאני אומר זה שמובילאיי, טובה ככל שתהיה, בסופו של דבר מתחילה לעצבן את הנהג והוא פשוט מתרגל אליה, בצורה כזאת שהוא כבר לא מגיב אליה מיד אלא יכול להתחיל לחשוב ש"עוד פעם היא מתריעה מוקדם מידי" ולא להגיב בהתאם, ואז בום.

לכל מערכת יש את היתרונות שלה, אני חושב שעדיף מערכת מקורית שגם מגיבה במקום הנהג, במקום מערכת שהנהג צריך להגיב אחרי שהיא מתריעה (זה גם מאריך את זמן התגובה) ושהוא עלול להתרגל אליה ולהתעלם ממנה.

אתה מבין למה אני מתכוון?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אני מסכים לגבי מובילאיי, גם אני לא מחזיק ממנה יותר מידי (מניסיון באאוטלנדר 2016).

אבל גם המערכות המקוריות עדיין לא מושלמות.

הבנתי שבחלק מהמכוניות המערכת של תיקון סטיה מנתיב מציקה כל כך עד לרמה שאנשים מנתקים אותן באופן קבוע.

לדעתי המערכת היחידה שחשובה באמת היא בלימה אוטונומית במצבי חרום ובעיקר זיהוי הולכי רגל.

מעבר לכך אני יכול להסתדר יופי גם בלי כל השאר..

פורסם

נהגתי באיוניק כשמערכת תיקון סטייה מהנתיב מופעלת, וזה מרגיש כמו לנהוג במכונית שמסרק ההגה שלה זקוק לשיפוץ דחוף..

פשוט לא נעים, ויש הרגשה שיש משהו שבור שם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נהגתי באיוניק עם כשמערכת תיקון סטייה מהנתיב מופעלת, וזה מרגיש כמו לנהוג במכונית שמסרק ההגה שלה זקוק לשיפוץ דחוף..

פשוט לא נעים, ויש הרגשה שיש משהו שבור שם.

במערכות של יונדאי וקיה אפשר לבחור בין שתי דרגות רגישות של מערכת תיקון סטיה מנתיב. יכול להיות שהרכב בו נהגת היה על מצב active שבגדול כל הזמן מנסה למרכז את הרכב ביחס לנתיב הנסיעה, זה גורם לתחושה דומה למה שאתה מתאר.

בחירה במצב הפחות רגיש בו התיקון מתבצע ממש לקראת חציית סימון הנתיב משנה את התמונה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני אסביר לך מה ההבדל.

מנהל המכירות שלנו בהולנד סיפר לי שנסע עם הרכב ליסינג שלו (רנו אספס) באוטובאן במהירות של 150 ק"מש ופתאום, ללא כל סיבה, הרכב בלם בלימת חרום שכמעט עלתה לו בחייו.

לאחר המקרה הוא החזיר לחברת הליסינג את הרכב ולא רצה לשמוע עליו יותר.

הרכב צוייד בבלימה אוטונומית והוא טוען שמשום מה היא פעלה ללא סיבה.

תודה, חסכת לי.

פורסם

ואחרי שדנו שוב, במובילאיי, קיה סטוניק, צפי הגעה יש כבר?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...