רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
המגאן 2 2005 רומזת שהגיע הזמן להתחדש, והסתכלתי על רשימת הליסינג העדכנית בחברה בין המכוניות בעלות בעלות האבזור בלטו לטובה איוניק ונירו, שכוללים מערכות בטיחות אקטיביות כמו בלימה אוטונומית וסטיה מנתיב במחיר אטרקטיבי (יוצא יותר זול מטויוטה קורולה למשל, אחרי דלק). למי שיש ניסיון, מה המערכות הללו עושות כאשר יש הרבה סימונים סותרים על הכביש וחלקם סימונים דפוקים שמובילים אותך לתוך הקיר? האם ההגה מתעקש להישאר בנתיב שמוביל אותך לגדר הבטיחות? למשל הירידות של הקסטל, אפשר להתחיל להסתכל ב30 עד 60 שניות (אין אקשן) [video=youtube;3eewAK-kVDU]
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
הרכב הזול בעולם, טאטא נאנו לא ממש הצליח בהודו על אף מחירו הנמוך. לכן לאחרונה חברת Mahindra עשתה ניסיון נוסף בכייון הזה והציגה השבוע מיני וואן על בסיס טנדר קטן שלה, Mahindra Jeeto. הרכב החדש נקרא Mahindra Jeeto Mini Van. מונע על ידי מנוע דיזל חד צילינדרי 625 סמ"ק, הספק 16 כ"ס ומומנט 3.8 קג"מ, גיר ידני 4 הילוכים. צריכת דלק 26 ק"מ לליטר. אורך הרכב 3.35 מ'. משקל 740 קילו. ברכב 6 מקומות ישיבה, 2 מקדימה, 3 מאחורה ואחד בניצב בין שורת המושבים הקידמית לאחורית. קיימת גירסה עם חלונות רגילים וגירסה מוזלת עם חלונות וילון כמו שמופיעה פה בתמונות. מחיר - 5300$. כנראה שלא צפוי יבוא לארץ
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני טס לפראג בספטמבר , הרצתי חיפוש בפורום ומצאתי כמה שירשורים ישנים שהם פחות רלוונטים. איפה מומלץ להשכיר פרארי/ למבורגיני/ אסטון בפראג? או בדרזדן שבגרמניה? חשוב שהחברת השכרה מאשרת לגיל 25. תודה מראש, תומר.
הודעה אחרונה מאת pronella, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 812 צפיות
היי, מהרשימה הנ"ל, איזה מהצמיגים נחשבים טובים לסיטרואן C3. החתך,קוטר וכו' כבר לפי הרישיון. שמעתי על Falken, אבל יש כמה דרגות מכיר גם באותה החברה. תודה.
הודעה אחרונה מאת TIRE CLUB, -
- 2 תגובות
- 914 צפיות
החץ בצג של הסל''ד לא עולה לפעמים בזמן הנעה אחרי שהרכב עומד המון זמן ,ולפעמים צריך לכבות ולהניע שוב ואז הוא עולה,מה יכולות להיות הסיבות לזה??
הודעה אחרונה מאת Dima Malenkih, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, קודם כל אני לא יודע כלכך איפה לפרסם את זה ואם זה לא במקום המתאים אני מתנצל מראש, אז ככה : אני מחפש עבודה כנהג אבל על גיר אוטומט ולא ידני ונתקל בבעיה כי באתרי הדרושים אמנם לא חסר עבודה כנהג אבל לא מציינים אם הגיר הוא אוטומט [ואני יכול להבין גם למה..] לכן אני פונה אליכם לעזרה: יצא לכם להכיר חברה/עסק שבבעלותו רכבים אוטומטים ולא רק ידניים? המון תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת trekampt, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4 אלף צפיות
מיסטרבי"ת, אדוןB או בשמו האמיתי Misterb, מסכמם כמעט שנתיים עם הפוקוס אקובוסט. עלויות אחזקה, ירידת ערך, טיפולים וגם סיפור לא נעים עם המנוע שדווקא נגמר לא רע. בואו לקרוא.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
שבת שלום בחודש מרץ ביצעתי רכישה של סיאט לאון החדשה FR 1.4 לאחר חודשים רבים של המתנה הגיע הרכב בסוף חודש שעבר לארץ. שבוע שעבר נמסר לי על מספר לוחית הרישוי ועל ההתקנות שסיימו והייתי סבור שאקבל את הרכב בתוך מספר ימים. היום בבוקר התקשר אליי נציג של סיאט הרצליה ובישר לי שהרכב עבר פגיעה בנמל ושזו רק "שריטה קטנה" ושהתיקון לא יורגש בהבדל. כמובן שלא השתכנעתי וביקשתי תמונות שאצרף בהמשך. בתמונות ניתן לראות 2 חורים באורך 20 ס"מ במכסה המנוע ומעיכת פח דבר שמעיד שחפץ כלשהו נפל על מכסה המנוע. החברה טוענת ששמאי מטעמם ביצע הערכת נזק והוא קבע ירידת ערך של 1.5% והחברה מוכנה לפצות אותי ב 3% השאלה שלי היא האם החלפת מכסה מנוע באמת מורידה רק אחוז וחצי מהאוטו? יש עוד אופציה…
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4990864,00.html תאונה מזעזעת, הלב נשבר. שוב כביש ארור גובה קורבנות. הרבה שאלות פתוחות, האם הרכב סטה ולמה, האם כולם היו חגורים, איך שש נפשות נכנסות לרכב כזה. להשוות לפוסט מלפני יומיים בענייני בטיחות פאסיבית. נורא. אין כריות אוויר ברכב הזה?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
החודש קצת באיחור קטן והוספתי סיכום לפי יצרן לפי בקשת הקהל. Cars-Feb-2016.pdf
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 4 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מנסה ליצור מערכת 48V קטנה ואני משתמש בדברים הבאים: סוללת ליתיום 36V 10AH של אופניים. מצבר 12V 8.5AH עופרת. חשבתי לחבר ביניהם בטור על מנת לקבל 48V. אז כשאני מנסה לחבר בחיבור טורי (מינוס לפלוס ופלוס למינוס) יש לי ניצוצות מאוד חזקים שאין לי מושג למה הם קורים. אני מחבר בצורה הזו: פתחתי את סוללת הליתיום מלמטה איפה שהפינים שמתחברים לבקר (באופניים). שלפתי את הפלוס והמינוס. חיברתי את הפלוס של הליתיום למינוס של העופרת. ואת המינוס של הליתיום לפלוס של העופרת. ברגע שאני סוגר מעגל יש קצר מאוד חזק ועצבני שאפילו שרף לי את הכבל שחיברתי בין הסוללה למצבר. מה שאני לא מבין זה מה לא בסדר ? בסך הכל חיבור טורי רגיל בלי שום צרכן ופשוט ברגע שמצבר …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
תיקון P.D.R
מאת odiva-art- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בוקר טוב, אנו מקבלים לא מעט פניות מבעלי רכבים המבקשים לקבל מידע נוסף על שיטת הטיפול החדשנית והמהפכנית שלנו תיקון P.D.R לרכב.שיטת תיקון P.D.R לרכב מבוססת על חידוש מעטפת (פח) הרכב תוך שימוש בציוד מתקדם המאפשר הפעלת כוח ממוקדת על המכה בפח הרכב ובאמצעות כך יישור פח הרכב אל מצבו ההתחלתי והמקורי, כל זאת מבלי לפגוע בצבע הרכב או שוויו! שיטת טיפול זו מיועדת לבעלי רכבים אשר היו מעורבים בתאונה או שרכבם נפגע מפגעי מזג אוויר (חברת אודיוה ארט משמשת כמוסך הסדר מטעם חברות הביטוח יתרונות הטיפול בחברתנו באמצעות שיטה זו הם: ⚡שחזור פח הרכב למצבו המקורי מבלי לפגוע בצבע. ⚡אין ירידת ערך לרכב. ⚡שימוש בציוד ייעודי מוביל ומתקדם ביותר בארץ ובעולם. ⚡לרוב, אין צורך בפ…
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום חברים אנחנו מתכננים טיול נהיגה בספטמבר של כ-5 ימים. התכנון הוא לנחות במינכן ולשכור רכב מחברת "Sixt" בשדה התעופה (Audi TT\Abarth 124 Spider\Mercedes SLC וכד') ביום הראשון: נוסעים לכיוון שטוטגרט, לאחר מכן, באדן-באדן (+לינה). ביום השני: א"ב במלון, נסיעה לכיוון שווייץ Buochs + לינה. ביום השלישי, א"ב במלון, עדיין שווייץ - Santa Maria Val Mustair + לינה ביום הרביעי, א"ב במלון, נוסעים לכיוון בולזאנו - איטליה, עוברים ב-STELVIO PASS + לינה בבולזאנו (Maso della Pieve) ביום החמישי, א"ב במלון, נוסעים לכיוון אוסטריה, עוברים דרך Krimml Waterfalls ו-Fuschl ומשם חזרה למינכן. המסלול יראה כך (פחות או יותר): מכיוון שזו פעם ראשונה …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 עוקבים
- 35 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
בחודש אוגוסט או ספטמבר ככל הנראה אצא ליורוטריפ מוטורי, כאשר נקודות היציאה והסיום מוכתבות מראש. כל מה שבניהן פתוח לדמיון החופשי שלכם- עד 2,000 ק"מ. הטיול ישלב חובבי מוטוריקה ונספחים שמצטרפים לחוויה, אז מה אני מחפש? נקודות עניין מוטוריות. נקודות עניין עבור אלה שפחות מתעניינים במוטוריקה. כבישים מעניינים באמצע, עם נוף ונקודות עניין שכולם יוכלו להנות. יהיה ברשותי רכב עם ביטוח לרינג- כלומר חובה לעבור שם. נקודת היציאה- מינכן. יציאה ממפעלי BMW, כולל סיור במוזיאון ופס היצור. נקודת הסיום- מאלמו. עד כה חשבתי על: מינכן- מוזיאון ופס יצור BMW. שטוטגארט- מוזיאוני פורשה ומרצדס. פרקנקפורט- ביקור תיירותי, במידה ויפול על ספטמבר ניתן לבקר בתערוכה. במ…
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם. ברשותי רכב יונדאי i10, שנת 2015. טיפול ראשון (שנתי) נעשה ביונדאי ירושלים - ועלה בערך 1,000 ש"ח (יקר, לא?). הגיע העת לטיפול השנתיים. האם אוכל לבצע טיפול זה בכל מוסך ולשמור על אחריות הרכב? או שאני מחוייב לבצע את הטיפול ביונדאי ירושלים בלבד? אפשרות שלישית - האם יש רשימת מוסכים המאושרים על ידי יונדאי? כמובן - השיקול הוא המחיר ושמירה על האחריות. תודה רבה לעונים!!!!
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
- 2 תגובות
- 870 צפיות
אהלן חברים לגבי פנסים מאמזון, האם אמזון מטפלת בכל התהליך כמו בכל מוצר? חייב אישור מסויים שאני צריך לדאוג לך? תקינה מסוימת? מה לגבי רפידות בלם לדוגמא? תודה רבה Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת aviron1984, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב של המותג, קיבלתי המלצות חיוביות וגם פחות חיוביות על פליקס בת״א ועל ג.ג.ג ברעננה, אשמח לשמוע מנסיונכם בנוגע לרכישה והשירות במידה ויצא לכם לרכוש מהם רכב חדש. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת Escre1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 35 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
עוסק בבטיחות הפסיבית, כתוב יפה מאוד וחשוב לקרוא
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3716438,00.html מה שנובע מהצניחה המואצת של מחירי המשומשות לאחרונה זה שלמעשה אנחנו משלמים יותר גם על חדשות.מחירן האבסולוטי אמנם ירד בשנים האחרונות אך היות שירידת הערך מואצת באופן יחסי מחיר החדשות בפועל, היינו מחיר הרכישה לאורך חיי האחזקה ברכב, עולה. מה שהופך את המשומשות לאטרקטיביות יותר, מה שמבחינה כלכלית צריך לייצב את מחיריהן...
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
המגאן הנוכחית היא כנראה הרכב בעל הנעה קדמית הכי מעניין לנהג הספורטיבי. היה לי את הכבוד לנהוג באחת במסלול בכוכב יאיר לפני כמה שנים, חוויה שעד היום מלווה אותי ומעלה חיוך. מעניין עם המגאן החדשה תשמור על אותו מתכון מוצלח. בתכנון מדברים על מעל 300 כ"ס ואפשרות בחירה בין תיבה ידנית לבין תיבה רובוטית כפולת מצמדים. http://www.over-drive.co.il/%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-rs-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%A8%D7%9E%D7%96%D7%99%D7%9D/
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סמל"ת משיקה גרסת כניסה חדשה לאלפא סטלביו - תמורת 300 אלף שקלים תקבלו מנוע חלש יותר, חישוקים קטנים יותר, אבל את כל אבזור הבטיחות וכמעט כל אבזור הנוחות.
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 682 צפיות
טוב המצב שלי מעט מורכב (אולי בשבילי) יש לי דייהטסו שרייד 97 ידני, שכשקניתי אותה קניתי חתול בשק והלב הטוב שלי לא נתן לי למכור את החתול הלאה אלה לטפל בו ולכן החלפתי לה מנוע ושיפוץ כללי לגיר, וחוץ מזה שהתחלתי בהוצאה כלכלית לא מתוכננת האוטו הזה איתי מ2014 והוא מדהים ונוסע מדהים והגיע איתי כבר לכל מקום בארץ (מהצפון הרחוק ועד גבול טאבה). והנה הגיע שנתו ה20 וכידוע הוא מחוייב כיום בטסט חצי שנתי ובאכילת חסכונותי הדלים משנתי האחרונה כסטודנט ואינני יודע מה לעשות, אני התפללתי שיהיה השנה גריטה והרכב יוכל לשכב את מנוחתו ואני ארפד את כיסיי בלפחות חלק קטן ממה שהשקעתי בו אך זה לא קרה. אז מצד אחד אני יכול להמשיך להחזיק בו כרכב מיושן אך ממה שהצלחתי להבין זאת הוצאה שהיא גדולה עלי אפילו…
הודעה אחרונה מאת mishka.p, -
- 2 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול אם בארץ יש לי רישיון 1 שתופס לטרקטורון ורשיון B עם מלווה לילה בלבד, אני רשאי לנהוג על טרקטורון ביוון מבחינה חוקית? יש לציין שעבר חוק שבשביל לנהוג ביוון אין צורך ברשיון בינלאומי ורשיון ישראלי תופס שם. תשובה ממישהו שבטוח בבקשה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 3 תגובות
- 864 צפיות
שלום, רציתי לשאול אם בארץ יש לי רישיון 1 שתופס לטרקטורון ורשיון B עם מלווה לילה בלבד, אני רשאי לנהוג על טרקטורון ביוון מבחינה חוקית? יש לציין שעבר חוק שבשביל לנהוג ביוון אין צורך ברשיון בינלאומי ורשיון ישראלי תופס שם. תשובה ממישהו שבטוח בבקשה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת agagu, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש לקנות מיטת מכונאים ובוק לרכב, איזה כדאי ומאיפה כדאי לקנות? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת talbin1212, -
- 0 תגובות
- 538 צפיות
המדריך באתר נטקאר מדוייק וטוב, מכיל רק רכבים חדשים.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
קניית רכיב OBD 1 2
מאת 4Z7GBA-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכיב OBD וראיתי שיש הרבה סוגים https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=obd&rt=nc&LH_FS=1&_trksid=p2045573.m1684 יש שם הרבה גרסאות מה צריך?
-
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב ברצוני להבין כיצד מתבצעת משיכת הסל"ד בעת לחיצה על כפתור ה POWER, הרי הדוושה נשארת באותו מצב וכניסת האויר לא משתנה בגלל המצערת אז כיצד מתרחשת עליית הסל"ד במצב זה בנוסף כשיש נזילה ומד חום המנוע עולה איך האויר שנכנס במקום המים לא משבש את הקריאה של היוניט חום [לא גם בגלל זה מקפידים לניקוז אויר מהמערכת?]
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 1 תגובות
- 613 צפיות
שלום, רציתי לברר היכן ניתן לראות תוצאות של מבחני ריסוק? ברשותי hyundai i25 משנת 2013, ולא ממש הצלחתי למצוא מקום מסודר ומאורגן שמראה את המידע הזה.. באופן כללי גם אשמח לשמוע את דעתכם על בטיחות הרכב הנ"ל. תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, האם מכירים את המוצר "כפתור" של קוברה? אמור להיות לחצן לשעת חירום לרכב. אשמח אם תוכלו לחוות דעה. בעד - נגד ו/או ההיכרות שלכם עם מוצרים דומים. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87