Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, הניסאן nv200 לא ממש מצטיין בבטיחות.

הדגם שמיובא לארץ מבוסס על הדגם המסחרי והוא בעל 2 כריות אוויר בלבד.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הערכה מאוד גסה, אבל נראה שהרכב יצא מכיוון מנות ורצה לפנות שמאלה (דרומה) על כביש 70, לא ראה את המשאית או חשב שיספיק לצאת, או שנהג המשאית לא ראה אותו ונכנס בצד שמאל שלו ולקח אותו כמה מטרים קדימה (ימינה של ה-nv) והשאיר אותו על אי התנועה של הפניה לכיוון מנות.

אם המשטרה אמרו שהיו ארבעה ילדים בחוץ, שניים מהם ללא הכרה, ככל הנראה שלא היו חגורים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

כן, זה נשמע הגיוני.

אפשר כמובן לדון על התנהגות הנהג, שכן זה יכול למנוע תאונה עתידית, לכן זה מבורך. אני נגד ספקולציות. לפי מה שקראתי בynet, עדיין לא ברור מה בדיוק התרחש שם.

אז אני כן בעד ספוקלציות. עדיף לתת ניחוש (מושכל) שלפחות מאפשר ללמוד משהו מן המקרה. מקסימום, לא עולה לי שום דבר לטעות ושיתקנו אותי.

צריך לזכור שבתהליך הניתוח המשטרתי הם יורדים לרזולוציות של מרחקים ומהירויות שפחות מעניינים אותנו, ולכן לוקח להם יותר זמן לברר את פרטי ההתנגשות. את התמונה הכללית אפשר לרוב להבין די מהר.

הרכב הכי בטיחותי על הכביש היא המשאית, אם אתם מתנגשים באחת כמו במקרה הנ"ל לא יעזרו מספרי הבטיחות ברכב וזו תהיה רק ישועה מלמעלה.

לא נכון.

למשאית יש יתרון בהתנגשות עם רכב פרטי, אבל זה לא אומר:

א. שכל התנגשות של רכב פרטי עם משאית היא כה קטלנית עד שאין שום משמעות לנסיבות ההתנגשות או לרמת הבטיחות של הרכב הפרטי.

א. שהמשאית רכב בטוח אינהרנטית: אם אתה מתנגש בעמוד או בקיר אתה ממש לא רוצה להיות במשאית.

החרטום השטוח של המשאית לא מאפשר להכיל שטח קריסה גדול בין הנהג לבין עצם כמו קיר וקל לראות במקרים כאלו חדירה משמעותית לתוך תא הנוסעים וקריסה של כל הדשבורד פנימה.

חלקי פנים של הרכב קרובים יותר לגוף הנהג (בעיקר חישוק ההגה) והסיכוי לפציעות, גם לנוסע החגור, גדול בהרבה. בגלל זווית ההגה, יש סיכוי גדול יותר שמרפקי הנהג יינעלו לקראת הפגיעה וייגרמו פציעות אורתופדיות. שלא לציין שיש למשאיות שתי כריות אוויר במקרה הטוב.

עוד משהו: אם המשאית מוטענת, אז כל המטען ימעך את תא הנוסעים מחלקו האחורי כנגד המכשול. רמז: זה לא כיף.

ואל תשכח שבטיחות ראשונית (אקטיבית) הוא גם בטיחות משנית (פסיבית). במהירות נסיעה נתונה, משאית תספיק להאט פחות לפני המכשול ולכן תתנגש בו במהירות יותר גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
יש כריות אוויר בניסאן nv200.

אחת הסיבות שכריות אוויר לא יפתחו בתאונה שכזאת היא שהנהג או הנוסעים לא היו חגורים(אם לא חגורים הכריות לא נפתחות) ומקווה שזה לא זה.

בנוסף,

במהירויות מסוימות ומצבים מסויימים בטיחות פאסיבית היא חסרת ערך - לפי הנזק זה תאונה שכזאת.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

בתאונה צידית כריות האוויר הקדמיות לא נפתחות, ולא בטוח שברכב הזה היו כריות צידיות בכלל.

פורסם

אין ברכב הזה כריות אוויר צדדיות , רק 2 כריות קדמיות ( הייתי בעלים של רכב כזה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש סיכוי שזה ידני ונכבה לנהג הרכב בגלל זינוק לא מוצלח?

כל זה במידה וניסע להשתלב כמובן...

לדעתי לא קשה להבין אם תספיק לעבור או לא כשאתה רואה משאית מתקרבת.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

קידודים לרכבי VAG בחינם ולכולם!

http://www.obd.co.il

:x-mas:

פורסם
יש סיכוי שזה ידני ונכבה לנהג הרכב בגלל זינוק לא מוצלח?

יכול להיות.

משום מה יש לי זכרון עמום של דון פלמר שמדבר על פניה שמאלה בכביש כזה ואומר: ״שאל את עצמך: ׳אם אני מזנק עכשיו, יהיה לי מספיק זמן לעשות stall, להניע מחדש ועדיין להשלים את התמרון בזמן?׳ אם כן, צא.״

אבל יכול להיות שזה מחמיר מדי ואני לא זוכר טוב. אני אברר מחר ב-Handbook שלו.

פורסם

אצלי בלאון אם נכבה ולוחצים מיד על הקלאץ' הרכב מניע כאילו סטארט סטופ.

יש דרך לדעת אם הרכב היה אוטומט או ידני?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

קידודים לרכבי VAG בחינם ולכולם!

http://www.obd.co.il

:x-mas:

פורסם

ניסאן nv 200 נמכר בארץ רק עם גיר ידני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני דווקא מניח שהתוצאה לא מחייבת במקרה של רכב בטיחותי יותר, איזורי ספיגת אנרגיה יחד עם עוד כריות אוויר יכלו לגרום לכך שבמקום 3 פצועים אנוש (שלצערינו נפטרו), הם היו מוגדרים קשה\בינוני ומשם כבר יש יכולת להחלים,

ברור שתמיד משפיע זוית ועוצמת הפגיעה, אבל עדיין הטכנולוגיה של היום עוזרת מאוד.

פורסם
משום מה יש לי זכרון עמום של דון פלמר שמדבר על פניה שמאלה בכביש כזה ואומר: ״שאל את עצמך: ׳אם אני מזנק עכשיו, יהיה לי מספיק זמן לעשות stall, להניע מחדש ועדיין להשלים את התמרון בזמן?׳ אם כן, צא.״[...]אני אברר מחר ב-Handbook שלו.

עדכון. זכרתי טוב:

When you need to turn right at cross-roads [on an A-Road...]ask yourself: "Will I have enough time to stall, restart and get clear [well] before oncoming traffic gets here?"

• תוכן חדש...