Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיאת רבאק,[...]למה אף אחד לא אמר שגם אם יש ירוק בצומת כדאי להסתכל לצדדים?

זו הערה מסוג אחר, שנדיר מאוד למצוא בציבור הרחב, ואני מסכים שחבל שזה כך.

לציבור הישראלי מאוד קשה עם הקונספט הזה, של להפנות "אצבע מאשימה" כביכול כלפי הנהג הנפגע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לטנגו צריך שניים, התשתית היא הרחבה, הרמזור הוא הדיג'יי, ומי שלא מפעיל את השכל ידרוך לשני על הרגליים וזה יגמר בבום.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני מביא את הטקסט המלא, לטובת ניאנדרטאלים, אנטי סוציאלים וחובבי תיאוריות קונספירציה, שאין להם פייסבוק:

תודה. על השירות וגם על המחמאות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
פוסט ויראלי שכזה תמיד מעורר את חשדי. ובכן, איך בכלל הגיע הרכב למצב שהוא התהפך כמה פעמים?

לגבי החצי הראשון - תמיד טוב לחשוד. שכל אחד יבחן בעצמו, לי זה נראה מהימן.

לגבי החצי השני - בקלות, כל מה שצריך זה מהירות + זווית נכונה, ואז אפילו הפרש של 8 ס״מ בין כביש למדרכה/ אי תנועה ישגר את האוטו לסלטה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני סקרן לדעת למה זוג ההורים המוזכר בשירשור נזכר רק לפני 3 שנים על רכישת רכב בטיחותי ? איפה הם חיים שהם לא שמעו או נתקלו בפרסומת של ייצרני הרכב כבר יותר משני עשורים בנושא בטיחות פסיבית ואקטיבית.

מי זוכר את הפרסומות של PSA וגם VAG לפני יותר מעשור וחצי בנושא ISO-FIX ומבחני ריסוק בטלוויזה ובכול העתונים בעבר.

איזה כייף לי :)

פורסם
התגובות שם זה פרייסלס:

'לכי תגידי הגומל' לא אומרים על זה הגומל. מי שאומר הם יורדי הים (מלחים ומי ששט בים תקופה ארוכה), היוצאים מבית האסורים (אולמרט וחבר מרעיו) ומי שנתרפא ממחלה קשה (רמז: לא קוראים לו אריק שרון).

'לכי תשתטחי על צדיקים בשביל מה? למה זה מועיל? אפשר פשוט להיות בציון ולהתפלל, או פשוט יותר - להיות בבית ולהתפלל. SAME SAME

'הכל בגלל בורא עולם' לא בגלל, אלא בזכות

...

העיקר בורא עולם...

אני יכול להבין שיש דעות שונות. אבל לא צריך לזלזל. אולי לא התכוונתם לזלזל, אבל כך זה נראה לעיני.

לענייננו - אולי משהו ירים את הכפפה וילמד אותנו כיצד לרתום מושב בטיחות לילדים? ברור שיש הרבה דגמים וכו', אבל אני מאמין שיש דרך בסיסית לכולם, לא? אז נשמח אם מישהו יארגן איזה שרשור ריתום, או הצעה למנהלי הפורום:

אפשר להגדיל את הפרסום לפורום, ולהביא מדגים של איזו חברה רצינית ולעשות יום הדגמות לחברי הפורום על ידי המדגים הזה וככה להרבות פרסום לפורום ולהאדירו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
למען האמת, מר פרפר, מה שכתבת נוגע במידה מסויימת גם לבטיחות כלי הרכב עצמם. מבחינה זו השירשור הזה מהווה הרמה להנחתה להמשך דיון. בפועל הדברים לא כל כך clear cut. סיטואציה מהחיים של כולנו, פחות או יותר: בהנתן תקציב קבוע, איך ניתן לבחור רכב באופן שיימקסם את הבטיחות? הרי ברור שיש טרייד אוף בין גודל הרכב, דגם, שנה, אבזור וכו'. כאן נפתחת תיבת פנדורה.

תלוי מה התקציב, אם זה 20K או 90K מן הסתם כמות האופציות משתנה.

נכון להיום אחד הרכבים הבודדים שקיבל 5* במבחני 2017 הוא האיביזה. לגמרי במקרה זה אחד הרכבים היותר זולים שאפשר לקנות בקטגוריה שלו.

ככל שתרד בשנתון ככה גם קושי המבחן יורד, 5* של שנת 2010 זה לא בר השוואה להיום כלל. (למרות שהאיביזה שמרה על ציון של 5* בשלושה מבחנים מ2008 ועד עכשיו)

קיצר אין באמת תשובה, מספיק קשה לעשות בחירה מושכלת בין רכבים חדשים, ברגע שאתה מכניס משומשים וקטגוריות שונות למשוואה ממש קל ללכת לאיבוד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

צריך לזכור שכוכבי ריסוק הם יחסיים לקבוצת הגודל.

דבר שני, הם לא מורכבים רק ממבחני ריסוק עצמם, אלא מנתונים נוספים, כמו אבזור בטיחות.

אכן, מבחינת בטיחות, ב-90 אלף אתה יכול לקנות מכונית סלון משומשת, ולקבל רכב יותר בטיחותי מסופר מיני חדשה, אבל צריך לרדת לפרטים של מבחן הריסוק ואבזור הבטיחות כדי לנסות להשוות נכון

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מי שאומר הם יורדי הים, היוצאים מבית האסורים ומי שנתרפא ממחלה קשה

OT

וברוח ימים אלו, מה לגבי השילוב "יורדי הים שיוצאים מבית האסורים"? בשבילם יש ברכה מיוחדת?

פורסם

אני רואה שהברזתם מכמה שיעורי שו"ע. צריך פה תקן 'פוסק הפורום'.

אור"ח רי"ט ט': הני ארבעה לאו דוקא דהוא הדין למי שנעשה לו נס כגון שנפל עליו כותל או ניצול מדריסת שור ונגיחותיו... וכל כיוצא בזה כולם צריכים לברך הגומל.

למען הסר ספק: התודה כאן היא כולה לתקנות הבטיחות המתקדמות, למהנדסים ולהורים שהיו חכמים מספיק להקדיש תשומת לב גבוהה לעניין שקל לזלזל בו. אין מה לתת קרדיט לאיזושהי ישות עלומה בשמיים.

Sent from my Mi Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אין בהכרח קשר בין העובדה שמדובר באוטו בטיחותי וכסא בטיחותי לתוצאות התאונה ככל שהדבר נוגע בנזק פיזי לנוסעים, יותר מכל ענין של פיזיקה, זוויות שונות, מהירות שונה עלולים היו לגרום לתוצאות שונות לחלוטין בלי קשר רב לאיכות הרכב או המושב.

קל וחומר שציוני הבטיחות במבחנים המקובלים נובעים גם מעזרים בטיחותיים חסרי משמעות ככל שהדבר נוגע בתאונה מהסוג הזה. אין בזה כדי להמליץ להתעלם מהענינים האלו כשקונים אוטו או בוחרים בכסא, בכלל לא, יש בהם כדי להדגיש את העובדה שאין תחליף לנהיגה זהירה ובמיוחד מרוכזת, והענין האחרון הזה היא רעה חולה במיוחד היום כשאנשים מדברים בטלפון, מסמסים, קוראים, מתאפרים ומה לא והכל תוך כדי נהיגה.

שירוש הענין הזה חשוב פי כמה מכל ציוני הבטיחות שבעולם.

פורסם

ברכב לכל הפחות יש איזו מידה גסה של "X כוכבי בטיחות" שיכולה לשמש ככלל אצבע בבחירת רכב (למרות השינוי בין שנתונים ולמרות היחסיות לקטגוריה). בכסאות יש משתנים הנוגעים להתאמה למושב ברכב, למיקום, משקל מקסימלי, תנוחת ישיבה, עגינה נכונה וכו'. אני מאמין שרוב האנשים, גם אלה שלא מזלזלים בנושא ייתקשו לעשות בחירה מושכלת.

רק כדוגמא, מבין השורות של הפוסט המדובר אני מסיק שמדובר בילדה יחידה, כלומר שסביר שהכסא ממוקם במרכז המושב האחורי - מה היו התוצאות עבור משפחה עם שני ילדים בשני צידי המושב? האם אותו דגם של מושב בטיחות יכול בכלל להכנס לרכב כמו יאריס בכל מיקום על הספסל?

פורסם
צריך לזכור שכוכבי ריסוק הם יחסיים לקבוצת הגודל.

כן, אבל זה רלוונטי רק לשניים מן המבחנים, שבודקים איך הרכב יעמוד בהתנגשות עם רכב אחר במשקל דומה מן החזית ומן הצד. במבחן ההתנגשות בעמוד, שהוא הקרוב ביותר למה שקרה כאן, אין למימדי הרכב ומשקלו משמעות.

אני יכול להבין שיש דעות שונות. אבל לא צריך לזלזל. אולי לא התכוונתם לזלזל, אבל כך זה נראה לעיני.

אני לא מאמין שזו היתה הכוונה. בוודאי לא שלי.

אני מתאונן על כך שאנשים (גם כפרטים וגם כחלק מן הציבור) לא מסתכלים על התנגשות עם נפגעים כמשהו שיש ללמוד ממנו לקח מהצד של הנהג הנפגע. אבל מצד שני, אני מבין את זה כי זה מאוד אנושי להתמקד בטרגדיה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בלי לזלזל בחשיבות מערכות הבטיחות המודרניות, אני חושב שבתאונה יש אין סוף משתנים, שמובילים לאין סוף תרחישים, שיכולים להוביל לאין סוף תוצאות.

לפני שנים רבות, אח של חבר הפך סיויק שנת 94' מלאה באנשים (5 או 4) הפגוע הקשה ביותר יצא עם שריטות קלות ביד ובפנים.

אני זוכר שאז הדיבור היה שמזל שנסעו בסיויק, כי אחרת הכל היה נגמר הרבה יותר גרוע.

מה אני בא להגיד בעצם, אני מניח שפיזיולוגית האדם עדיין לא התפתחה אבולוציונית כדי להתאים עצה לתאונות ובהנחה שהיא לא השתנתה הרבה מאז התאונה שסיפרתי עלייה, אני חושב שאין להסתכל על מקרה אחד ולהכליל.

אם מישהו יביא ירידה בנפגעים קשה בתאונות ביחס לכמות התאונות עם מערכות בטיחות, זה יוכל להפוך לדיון רציני.

• תוכן חדש...