Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יכול להבין שיש מי שימתין. אבל אישית הלוואי עלי שכל רכב חדש שארכוש יקבל כזו חבטה ושיוחלף לי חלק למקורי עם צ׳ק של 4800 שח.

נראה לי נסחפים כאן בעניין משמעות הנזק. בטח אם מתכנן להחזיק ברכב 3-4 שנים. המשמעות של זה בהמשך תהיה פחותה מהפיצוי. מאחר ויהיה לו תיעוד של מה שקרה.

לפי ההצעה של רכב שכור, שעולה להם לא מעט, נראה לי שאתה יכול די בקלות להתמקח על הסכום לכיוון 6000-7000

פורסם
אני יכול להבין שיש מי שימתין. אבל אישית הלוואי עלי שכל רכב חדש שארכוש יקבל כזו חבטה ושיוחלף לי חלק למקורי עם צ׳ק של 4800 שח.

נראה לי נסחפים כאן בעניין משמעות הנזק. בטח אם מתכנן להחזיק ברכב 3-4 שנים. המשמעות של זה בהמשך תהיה פחותה מהפיצוי. מאחר ויהיה לו תיעוד של מה שקרה.

לפי ההצעה של רכב שכור, שעולה להם לא מעט, נראה לי שאתה יכול די בקלות להתמקח על הסכום לכיוון 6000-7000

כרגע אני נוטה לכיוון הזה של שמאי מטעמי אם השמאי באמת אומר לי שהנזק הוא 1.5% אז אני מתכוון להחתים אותם לקראת הטרייד אין הבא ולקחת את הטופס בדיקת שמאי שלהם שיהיה לי תיעוד מלא של זה.

בנוסף אעשה עוד קצת "שריר" ומאמין שאוכל להוציא מהם עוד אלף שקל לפחות פיצוי ותוספת טיפול 1 או 2 וטנק דלק מלא שיהיה לי איך לחזור הביתה לאילת.

לטעמי פיצוי יותר מהוגן ואם להיות כנה גם העסקה עצמה והמחיר עצמו שהוצאתי את הרכב הוא הרבה יותר מהוגן

פורסם

שריטה קטנה? בדיחת השנה בחיי. רק על זה באמת הייתי פועל לביטול כל העסקה. מזל שבאמת אמרו לך שהרכב נפגע ולא סתם דחו את המסירה בלי הסברים.

רכב שכור על חשבונם מהרגע שהרכב שלך נמסר אליהם בטרייד, לכל התקופה עד היום בו יגיע הרכב החדש והזהה שלך. לא פחות מזה.

!AWDSOME

פורסם

אני חושב שחלק מן התגובות פה קצת קיצוניות.

חברים הדברים האלה קורים.

עובד נמל בברצלונה לא קשר את הרכב טוב במכולה, הרכב משתחרר בפנים ומגיע כולו עם פגיעות צבע לנמל. (מקרה אמיתי שקרה עם סקודה סופרב לפני שנתיים).

האם זה מצער/מבאס/מאכזב שהדבר קרה ? כמובן. גם אני לא הייתי רוצה לקבל הודעה כזאת שיש לי נזק ברכב לפני שקיבלתי אותו. אבל -

לא מדובר פה במנוע חדש/צבע כללי/החלפת מס׳ דלתות/גיר או כל הנפצה אחרת שתרצו.

מכסה מנוע - מפרקים כמה ברגים, צובעים מכסה מנוע חדש ומחברים לרכב.

לגבי ״איכות״ הצביעה מחדש - 95% אחוז מהאנשים לא יודעים לזהות שינויים בצבע מלא, מה שכן הצביעה מחדש תבוצע ע״י צ׳מפיון שמחוייבים לעשות את זה ע״פ מפרט היצרן ואלא אם כן אתה איזה פחח מומחה - לא תבחין בשינויי צבע.

מדובר בסה״כ במכסה מנוע.

אם היה איזשהו נזק חמור היינו רואים הרבה יותר מהחורים האלה במכסה. וכמו שצויין פה - היבואן מחוייב להודיע על כך.

במצב כזה אין מה לעשות יותר מדי מלבד האופציות שהציע היבואן. כן אתה יכול לדרוש רכב חדש לגמרי - תצפה שזה יקח זמן, אפילו מס׳ חודשים עם המפרט המסויים שהזמנת לא קיים במלאי.

וכן, במידה והרכב לא קיים במלאי זמן המתנה של מס׳ חודשים הוא סביר.

לצפות שבגלל שנפל חפץ כלשהו על מכסה המנוע והרס אותו, והלקוח דורש רכב חדש (לדוג׳) והוא לא קיים במלאי - אז יטיסו את הרכב מספרד בטיסת ספיישל וכל דבר שיסתור את זה אזי מדובר ב״חרא יבואן״ ושלל הערות בסגנון.

כן חברים, shit happens.

במקומך הייתי מבקש החלפת מכסה מנוע ופיצוי כספי. הפיצוי הכספי יפצה על ירידת ערך ״עתידית״ שתהיה או לא תהיה כשתרצה למכור את הרכב.

אם היה נזק יותר חמור כנראה הייתי דורש רכב חדש.

מה שכן - תמיד תוכל לבטל את העסקה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

רכב עבר מכה רצינית הוא לא יהיה בטיחותי, האווירודנמיקה נדפקה, המצלמה הקדמית תתבלבל תחשוב שמדובר בבור על הכביש, יכולים לחדור לך חרקים לתא המנוע,

פשוט לא יאמן איזה אנשים יש בפורום הזה, לא הגזמנתם בכלל,

חבר, אני הייתי לוקח את האוטו כמו שהחלטתה, מזמין שמאי מטעמי, בודק את אמינות דבריהם, במידה ומה שאמרו לך נכון הייתי מקבל את ההצעה שלהם ומחתים אותם על טרייד אין עתידי, במידה והשמאי קובע שהנזק גדול יותר, הייתי מתקדם עם זה קצת אחרת, או ביטול עזקה לחלוטין + פניה לעורך דין, או שפשוט יושב איתם שוב ומזמין רכב אחר בתוספת פיצוי מצידם על האיחור.

בהצלחה ותתחדש.

פורסם

אם מדובר רק בירידת ערך מסחרית ואני מקבל יותר ממנה ביד משווי הרכב כחדש רוב הסיכויים שהייתי לוקח צ'ק.

בהנחה שאני מחזיק רכב 4-5 שנים גם אם ירידת הערך בפועל תהיה כפולה באחוזים עדיין כלכלית עשיתי עסקה טובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכנסתי רכב לתיקון פחחות אצל מוסך מרכזי! של יבואן,

החלקים מקוריים וגם רק החלפה של חלקים שמתפרקים בברגים(דלת,פגוש קדמי וכנף קדמית).

- על הפגוש נשאר חומר מגעיל ומחוספס אחרי הצביעה.

- שהרכיבו את הדלת פגעו איתה בכנף ועשו תיקון עם מכחול חפלפי לכנף.

- לא הרכיבו בדלת את המנעול, שפשפו ושברו כל חלק פלסטיקה אפשרי בדלת ודרשתי מהם להחליף את כל הפלסטיקה שהעובד שלהם שבור.

בסוף האיש שירות שמה שהיה בחור טוב באמת עזר לי בהכל והחליף את כל מה שניזוק ע"י התיקון הגרוע של המוסך פחחות על חשבונו כולל השארת רכב חלופי לכל התקופה ולכן לא מציין את שם המוסך.

אז, אם אתה סומך על העבודה שתהיה טובה בגלל שזה מרכזי של היבואן שיצבע את המכסה מנוע? בבקשה, אני לא הייתי רוצה לקיים תיקון בארץ הקודש על רכב שעוד לא עברה עליו הבעלות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא הייתי לוקח רכב חדש עם תיקון. זה משאיר טעם מר בלדעת שהוא לא באמת חדש.

קח מהם רכב שכור... הם כבר יזרזו את הטיפול בך.

פורסם (נערך)

לא צריך להיות פחח מומחה,מספיק לחכות שנתיים והחלק הצבוע יתחיל להתקלף. עבודה איכותית בארץ היא דבר נדיר מאוד ויקר.

אני לא נוקט עמדה אגב, רק מציין את העובדה המצערת. שיעשה פות''ש מה שחושב לנכון.

ברכב חדש מכסה מנוע כולל צביעה עובר את 5% מערך הרכב. הם לא עשו טובה לאף אחד, הם גילו לפי חוק, אבל לא תיארו בדיוק מה שקרה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

הרכב הזה לא ילך לפח. הוא יקבל מכסה מנוע חדש צבוע, ואפילו ייתכן שימכר ללקוח אחר ללא גילוי נאות.

אם הרכב כבר קיבל רישוי והחלטת שאתה לא מעוניין בו, שתף את המספר כאן. ייתכן וזה יציל חבר פורום בעתיד.

פורסם
הרכב הזה לא ילך לפח. הוא יקבל מכסה מנוע חדש צבוע, ואפילו ייתכן שימכר ללקוח אחר ללא גילוי נאות.

אם הרכב כבר קיבל רישוי והחלטת שאתה לא מעוניין בו, שתף את המספר כאן. ייתכן וזה יציל חבר פורום בעתיד.

ומי אמר לך שלרכב יש כבר מספר?

הכי טוב זה לצלם את מדבקת השלדה, שנמצאת בדרכ"כ בין השמשה הקדמית ומכסה המנוע.

פורסם

אל תדאג, יש אנשים שעומדים בתור בשביל רכבים כאלה. מקבלים הנחה של אלפי שקלים בלי להתמקח.

עוד 3 שנים כשרוצים למכור את הרכב מה שונה הרכב הזה מאלפי הרכבים שמפורסמים בלוח עם תאונת פגוש קטנה שהחליפו בה את כל הפרונט. תאונות כאלה קורות בממוצע כל שעה.

אנשים מדברים פה כאילו הם אף פעם לא קנו רכב שהחליפו בו חלק מרכב.

שמעתי בעבר נתון שבממוצע כל רכב עשירי בנמל עובר פגיעה ברמה כזו או אחרת כתוצאה מהפריקה ותנאי האחסנה. לא יודע עד כמה הנתון הזה אמין או קרוב למציאות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...