Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבלי לזלזל אבל יש כאן הרבה אנשים שלפי סגנון התגובות והם מציינים זאת, לא רכשו רכב חדש מהסוכנות שלא בהלוואה מלאה וכו' ולכן, התגובות בהתאם, זה לא הכסף שלהם.

שוב, לא נכנס לכיס אבל יש הרגשה כזו בחלק מן התגובות.

אני קונה רכבים רק מהכסף שלי.

1. בבירור רואים שחפץ כבד נפל וחירר את המכסה מנוע

אם מחליפים אוץו מה אכפת לי אם זה חפץ כבד או עובד נמל ממורמר עם דיסק?

2. עבודות התיקון בארץ הן די גרועות ברוב המקרים, קשה למצוא מקומות טובים שלא אתה חיפשת בעצמך - כפי שכתבו כאן קודם לכן על עבודות שביצעו במקום יבואן וכו' בעמוד הקודם, זה בדיוק מה שקורה לרוב

בשביל זה יש שמאי שקובע גם ירידת ערך. ברכב חדש עדיף ליבואן להשקיע בתיקון איכותי כי הוא יעלה הרבה פחות מירידת הערך של תיקון פחות איכותי.

3. ההמלצה היא כפי שאמרו, לקחת רכב שכור ולהמתין מספר חודשים נוסף, בסופו של יום עוד יכולים למצוא לך רכב בתוך מספר שבועות - די בוודאות

4. השיקול הסופי יהיה שלך, קח בחשבון שיש סיכונים כגון תיקון לקוי או צביעה לקויה וזה עלול לקרות, פשוט אתה תצטרך להיות שלם עם כל זה. אם החליפו מכסה מנוע למקורי אחד באחד, מה טוב. כיצד תוכל לדעת? הבנת את הרעיון.

מחליפים למקורי וחדש כי זה החוק.

עכשיו בוא נגיד ותקנו לא טוב. מדובר על החלפת מכסה מנוע ובמרה הכי גרוע אפשר לדרוש (וגם לקבל) החלפה חוזרת עד לתיקון ברמה נאותה.

כשבוחרים רכב חלק לא מבוטל מההחלטה נשען על יחס עלות תועלת וכא משפרים לך את העלות בצורה משמעותית. לא מבין את הזלזול הזה בסכום שלא מעט אנשים בארץ חיים עליו כמעט חודש שלם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהג לילה - לגבי השמאי.

שמאי הוא אדם שאינו ניטרלי ברוב המקרים ומייצג את מי ששכר אותו.

שאני הולך לשמאי של חברת הביטוח האינטרס הוא לקבוע ירידת ערך נצוכה יחסית שאינה תואמת ברוב המקרים את ירידת הערך בפועל.

דוגמא טרייה - חסר קנה רכב מאוד סחיר עם נתונים מעולים במצב מכני וקוסמטי מעולה ב-17% פחות מהמחירון ו-25% פחות מהמחירון המשוקלל (יד וק״מ) בגלל שהרכב עבר תאונה בה הוחלפו חלקי פח ללא תאונת שלדה.

אני מבטיח לך שהשמאי לא קבע 17% ירידת ערך

פורסם

אין ספק ששמאי מייצג את מי שמשלם לו ולכן כשאני אומר שמאי אני מתכוון לשמאי שלי.

גם אין ספק שירידת הערך שתיקבע כולל הפיצוי הנוסף על עוגמת הנפש לא יגיעו לירידת הערך המסחרית של הרכב ביום קבלתו אבל כשאתה קונה רכב חדש אתה מחזיק אותו לרוב שלוש שנים ומעלה ועד אז הסכום שקיבלת יהיה גבוה מירידת הערך המסחרית שלו ביום המכירה. נכון שאתה תמכור אותו בזול ביחס לאחרים אבל אתה גונה אותו בהרבה יותר בזול מאחרים.

כמובן שאם היה מדובר במשהולא קוסמטי (חלק שלא מחובר בברגים, פגיעת שלדה, נזק מכאני וכו') התמונה היתה משתנה ומערכת השיקולים היתה משתנה כי זה כבר לא רק מסחרי.

פורסם

אני דווקא הייתי לוקח 5000 ש"ח.

בטווח הארוך זה יותר משתלם.

לזמן התיקון שייתנו רכב חליפי כמובן.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
לא מבין את הזלזול הזה בסכום שלא מעט אנשים בארץ חיים עליו כמעט חודש שלם.

אני כאמור איתך. 5000 זה הרבה כסף ואף ציינתי שאשמח לכזו אפיזודה בכל רכישת רכב חדש מעתה והלאה.

השרשור הזה ועוד רבים אחרים מלמד שיש אנשים שסדר העדיפויות שלהם אחר לגמרי. שווה להם לוותר על 5000 שח ולהמתין לרכב הנחשק מספר חודשים/שבועות. וכל זה בגלל איזה חשש לרכב פחות ממושלם.

אני לא מתחבר לזה. מדובר בקפדנות שלא מדברת אלי. מה שכן, הייתי שמח לרכוש מהחבר'ה הללו רכב משומש.....

אני רק תוהה עד כמה ההקפדה הזהירה שלהם קיימת כשמדובר במשהו חשוב באמת, ולא בצבע של מכסה מנוע.

לדוגמא: מערכת בטיחות ברכב, קוצב לב לאבא, איסוף מבית מרקחת של תרופה חיונית שחייבת להשמר בקירור, החלטה על מהנדס שבונה למשפחה בית וכו'.

פורסם

זה כבר הופך לשרשור של דעות ושל הטלת ספק בסדרי העדיפויות הלגיטימיות של חברי הפורום, איש איש ודעותיו.

פות''ש יקבל החלטה ויעשה מה שמתאים לו. כל האינפורמציה כבר כאן.

פורסם
אני כאמור איתך. 5000 זה הרבה כסף ואף ציינתי שאשמח לכזו אפיזודה בכל רכישת רכב חדש מעתה והלאה.

השרשור הזה ועוד רבים אחרים מלמד שיש אנשים שסדר העדיפויות שלהם אחר לגמרי. שווה להם לוותר על 5000 שח ולהמתין לרכב הנחשק מספר חודשים/שבועות. וכל זה בגלל איזה חשש לרכב פחות ממושלם.

אני לא מתחבר לזה. מדובר בקפדנות שלא מדברת אלי. מה שכן, הייתי שמח לרכוש מהחבר'ה הללו רכב משומש.....

אני רק תוהה עד כמה ההקפדה הזהירה שלהם קיימת כשמדובר במשהו חשוב באמת, ולא בצבע של מכסה מנוע.

לדוגמא: מערכת בטיחות ברכב, קוצב לב לאבא, איסוף מבית מרקחת של תרופה חיונית שחייבת להשמר בקירור, החלטה על מהנדס שבונה למשפחה בית וכו'.

אין מה לעשות. קניית רכב חדש לרוב היא קנייה מהלב ולא מהראש (וזה בסדר גמור. מוציאים סכום כל כך גדול אז מותר ורצוי להתרגש ולהנות מהתמורה) אז סדר העדיפויות הוא לא תמיד כלכלי מתימטי.

פורסם

מי שמתרגש מ5000₪ בדרך כלל לא רוכש רכב חדש.

ואם כן אז הוא עושה טעות חמורה.

את ההשוואה לדברים האחרים לא הבנתי ולדעתי היא קצת מיותרת.

פורסם

נקמיצ'י, זה שזה לא מעט כסף לא אומר שמתרגשים ממנו או לא מוציאים אותו. כוטלנו כשאנחנו קונים רכב חדש אנחנו מתמקחים על חיישני רוורס שעולים מאות בודדות של שקלים אז למה לזרוק סכום גדול פי 20 על משהו שלא משפיע בכלום על הרכב?

פורסם

זה משפיע בגלל שאיכות הצביעה בארץ נמוכה באופן כללי.

אף אחד מאלו שהגיבו לא רוצה שברכב שלו יתקלף הצבע ממכסה המנוע או שהוא ידהה אחרי שנה-שנתיים וזה לגיטימי. אם זה יקרה אז לצבוע מכסה ברמה גבוהה זה כמה אלפים. פירוק והרכבה של מכסה כזה זה לא בדיוק פלאג אנד פליי, יכול להיות רעשים, רעידות וכו' בגלל שדברים לא יושבים טוב.

פות''ש גם לא ראה איך נראה העסק מתחת למכסה המנוע ומה אולי ניזוק.

כל המידע וכל הדעות כבר בשרשור, אני חושב שצריך לתת לפות''ש לחשוב על זה קצת.

פורסם
מי שמתרגש מ5000₪ בדרך כלל לא רוכש רכב חדש.

ואם כן אז הוא עושה טעות חמורה.

את ההשוואה לדברים האחרים לא הבנתי ולדעתי היא קצת מיותרת.

אז מי שקונה רכב חדש לא מתמקח על 5000 ש"ח?

פורסם
זה כבר הופך לשרשור של דעות ושל הטלת ספק בסדרי העדיפויות הלגיטימיות של חברי הפורום, איש איש ודעותיו.

פות''ש יקבל החלטה ויעשה מה שמתאים לו. כל האינפורמציה כבר כאן.

לא הטלתי ספק בליגיטימיות של סדר העדיפויות שלו ושל מגיבים שדעתם שונה משלי. כתבתי רק שאני לא מתחבר לסדר עדיפויות זה.

אני חושב שמי שפותח שרשור דוקא מחפש לשמוע דעות שונות משלו.

פורסם

יש הבדל בין להתמקח על 5,000 ש"ח ולקבל את אותו הרכב, לבין לקבל רכב עם פגם כלשהו בתמורה להנחה.

אני גם הייתי לוקח את הכסף ושיחליפו ויצבעו. אבל ההשוואה לא מתאימה.

• תוכן חדש...