Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3716438,00.html

מה שנובע מהצניחה המואצת של מחירי המשומשות לאחרונה זה שלמעשה אנחנו משלמים יותר גם על חדשות.מחירן האבסולוטי אמנם ירד בשנים האחרונות אך היות שירידת הערך מואצת באופן יחסי מחיר החדשות בפועל, היינו מחיר הרכישה לאורך חיי האחזקה ברכב, עולה. מה שהופך את המשומשות לאטרקטיביות יותר, מה שמבחינה כלכלית צריך לייצב את מחיריהן...

:shock:

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נראה לי הבנתי את הכתבה.

באמצע יש תמונה גדולה עם הכיתוב "מאי/יוני/יולי". לא הבנתי מה אני אמור "לראות" בתמונה הזו.

האם מדובר על רכב חדש שנרכש במאי, וערכו יורד בחלוף הזמן באי אילו אחוזים ?

אם כן, מדובר באירוניה, שעיתון העונה לשם "כלכליסט" אינו מודע לירידת ערך שנגרמת לרכב חדש ברגע שעבר רישום("יצא מהסוכנות")

אם לא, אשמח להבין מה הם באו לצייר פה.

ולגופו של דיון, יכול להיות שאותה ירידת מחירים במחירי המשומשות נובעת מכך שאנשים מרשים לעצמם לפרסם רכבי יד2 במחיר גבוה מעל מחיר השוק (או לפחות כזה שעומד בקצה הגבוהה של הסקאלה), וחילחל להם שהם לא יצליחו למכור כך ?

לא זוכר שראיתי רכב שנמכר במחיר הוגן* למעט אקזמפלרים מאוד שמורים שנמכרים במחירון "יבש".

*הוגן=לא בקצה הגבוה של סקאלת המחירים.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אכן כתבה לא מובנת.

מחירי המשומשות יורדים בהתמדה. בשנים האחרונות הירידה הפכה דרסטית יותר.

השוק חייב להגיע למצב בו יהיה פער משמעותי בין חדש למשומש בן 3 כדי שתהיה הצדקה לרכוש משומש.

הטבלה שבכתבה מראה ירידת ערך של רכבים משומשים מודל 2017. לא חושב שאדם יסכים לשלם 120 על איוניק משומשת כאשר יש אותה באפס ק"מ בפחות.

להראות שרכב בן פחות משנה איבד 5% מערכו בשלושת החודשים הראשונים שלו על הכביש, זה לא חריג.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני מאד מעריך את תומר הדר כעיתונאי רכב, אבל הכתבה הזאת היא גיבוב.

כל מי שעיניו בראשו יודע שברגע שרכב עוזב את הסוכנות הוא מאבד הרבה מאד מערכו, הרבה יותר ממה שלוי יצחק כותב במחירון שלו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יצחק לוי שמור על מחירי הרכבים הנפוצים בליסינג בשלוש שנים הראשונות כדי שלא יפגע בערכם לביטחון אצל הגופים הממנים, ושלא יפגע בנכסי חברות הליסינג בדוחות הכספיים.

מצד שני, אותם חברות מוכרות רכבים 0 קילומטר במחירים נמוכים ומאוד קרובים לרכב דומה בן שנתיים.

מדובר בסתירה מלאכותית שגורמת למוכר הפרטי לדרוש מחיר מופקע, ולשחיטת מחירין מצד חברות הטרייד אין..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מסורתית, דגמי השנתון החדש מתחילים להימכר כבר בחודשי הקיץ שקודם לו, מה שמביא בהכרח לירידת ערך של השנתונים הקיימים ונפילה חזקה בחודשים האלה.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

כתבה שטחית ברמה של Fake News. אין כל ערך למידע הנמסר ללא השוואה שלו לרכב זהה משנה שעברה, או כל השוואה אחרת שתוכיח שאכן ירידת הערך מאיצה. מדגם מקרי של שלושה רכבים במשך שלושה חודשים לא אומר כלום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
מסורתית, דגמי השנתון החדש מתחילים להימכר כבר בחודשי הקיץ שקודם לו, מה שמביא בהכרח לירידת ערך של השנתונים הקיימים ונפילה חזקה בחודשים האלה.

כבר מזמן לא נכון. שנת הייצור כבר מזמן לא משחקת תפקיד משמעותי בשוק הישראלי - אלא תאריך העליה על הכביש הנקבע לפי שנתון קלנדרי.

במקרה של דגם חדש/מתיחת פנים יש שינוי נקודתי שאינו תלוי בזמן בשנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הנושא סיקרן אותי והלכתי לראשונה לבדוק את הרכב שלי, אאוטלנדר פרימיום 2016 שעלה על הכביש באפריל. קניתי ב170K עם מבצע חבר. לפי המחירון של יד2, שמבוסס על הסכומים שלקוחות אמיתיים מכרו את הרכב שלהם (ובשיקלול הקילומטראז' שעשיתי) המחיר שלו עכשיו הוא 165K, איבדתי 5....

:lol:

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מצד שני, אם מוכרים רכב חדש מהניילונים במחיר של 165K (ליסינג 0 ק"מ) איזה מטומטם יקנה רכב יד שניה במחיר כזה? :roll:

פורסם
הנושא סיקרן אותי והלכתי לראשונה לבדוק את הרכב שלי, אאוטלנדר פרימיום 2016 שעלה על הכביש באפריל. קניתי ב170K עם מבצע חבר. לפי המחירון של יד2, שמבוסס על הסכומים שלקוחות אמיתיים מכרו את הרכב שלהם (ובשיקלול הקילומטראז' שעשיתי) המחיר שלו עכשיו הוא 165K, איבדתי 5....

[emoji38]

מחירון יד2 מבוסס על כלום ושום דבר.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

תתפלא אבל כשמכרתי רכב באמצעות יד2 מילאתי שאלון עם המחיר שבו מכרתי, וכן חוות דעת על הרכב. במצב שבנאדם נמצא אחרי מכירת רכב, אין לו שום אינטרס להעלים מידע חיוני. המידע משמש אחר כך להרכבת המחיר האמיתי ביותר של הרכב, בניגוד למחירון לוי יצחק שהוא לפעמים הזוי.

וכשמכרתי, היה פער של 10,000 בין מחירון לוי יצחק לבין יד2, וזה עזר לי בהתמקחות מול הקונים (חלק מהם בדקו רק במחירון יד2!)

ובשבילך

בדקתי גם במחירון לוי יצחק. לאחר שיקלול, המחיר הוא 161K.... בשיקלול הוזן: עליה לכביש חודש אפריל, נסועה של 15,000 ק"מ, תוספות לרכב, מובילאיי וגג נפתח.

במחשבה שניה הבנתי שאולי התוספות שהזנתי לרכב הם לא תוספות (כי הרכב מגיע עם מובילאיי וגג נפתח) ואז הורדתי אותן מהשיקלול והגעתי למחיר של 151K. ושוב, פער של 10 עד 15K בין המחירונים. אבל עדיין - משקף ירידת ערך של פחות מ 20K בתקופה של שנה ושלושה חודשים.

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם

נו, מחירון יד2 מציג מחיר זהה לרכב חדש. לוי יצחק משקף ירידת ערך אמיתית וסבירה.

רוצה לספר עוד על הרלוונטיות של המחירון הפיקטיבי של יד2?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

לקונה שקנה את הרכב במחיר מלא של 180 ועכשיו צריך למכור אחרי שנה ורבע במחיר של 150, זה לא סביר בכלל.

פורסם

לא רוצה לבאס אותך אבל 150 אלף תקבל רק אם תרסק את הרכב או הוא יגנב, בשנה הראשונה כדי למכור, אתה צריך להוריד המון מהמחירון כדי שבכלל תהיה הענות.

• תוכן חדש...