Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי אלנטרה 1, אולי הדגם החדש סופסוף הגיע לתקינה?

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נמכרה אפילו יחידה אחת של ג'יפ רנגייד?

כבר אין פרייארים?

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
ההצלחה של היונדאי סונטה הייבריד בהחלט מפתיעה; מסתבר שעדיין אפשר למכור כאן מכוניות מנהלים ראויות, כשהן מגיעות במפרט נכון ובמחיר אטרקטיבי.

גם רמת המכירות של האוקטביה מפתיעה בהחלט, ומעידה יותר מכל על טיבה של המכונית.

מי שעקב אחרי פוסטים ישנים שלי, רשמתי עוד לפני הייבוא שסונטה הייבריד תמכור יותר טוב מה-i40 בשל הערך המוסף של ההיברידי, אם נסתכל על המתחרים בשנים קודמות - קאמרי היברידית מכרה יותר מאוונסיס ואקורד היבריד בייבוא מקביל בתקופה שהיתה פה היא נמכרה בכמויות כמעט זהות לאקורד בייבוא רשמי.

לגבי פוקוס ודלק - חבל מאוד לאור העובדה שהציגו את הפוקוס במחיר טוב מאוד (המנוע הנוכחי מקביל למעשה למנוע 2 ליטר מהדור הקודם) והם לא טורחים לייבא את ה-1 ליטר טורבו במחיר נמוך יותר - הבעייה כפי ששמתי לב קיימת אצל כל הייבואנים שמעדיפים לא לרדת ממחיר של 128,000 שקלים למשפחתית, במקום זה כדי להוריד מחירים הם יביאו גרסאות מחוזקות יותר - אופל ושברולט עשו את עם ה-1.4 טורבו שהואיד מההיצע את ה-1.6, צ'מפיון הוזילו את הגולף 1.4 והפסיקו את השיווק של ה-1.2 ובסקודה כל פעם הם בוחרים לעשות מבצע על ה-1.4 של האוקטביה ולא להוזיל את ה-1.2 באותו מבצע.

יוצאת דופן בכל הסיפור היא סיאט לאון שהייבואן בוחר לעשות מבצע קבוע של לאון אוטומטית ב-120 אלף - הוא מרשה לעצמו לעשות מבצעים כיוון שהלאון נמכרת בעיקר לפרטי.

אבל לעומת זאת גרסת הסטיישן שנמכרת בעיקר לציי רכב לא זוכה במקביל לשום מבצע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

גם רמת המכירות של האוקטביה מפתיעה בהחלט, ומעידה יותר מכל על טיבה של המכונית.

איבדתי אותך. הקורולה מכרה יותר. אז היא בטוח יותר טובה?

המזדה 3 מכרה 98.5% ממכירות האוקטביה, אז היא רק 1.5% פחות טובה?

ממש לא מבין את השורה הזו שלך. מאיפה היא מגיעה?

מכירות גבוהות בסגמנט הזה מעידות אך ורק על דבר אחד - מחיר טוב לליסינג. אין זה אומר שהרכב רע, אלא רק שהקריטריון שבחרת, או שמעיד שיש טובים מהאוקטביה, או שהוא באופן כללי לא רלבנטי. בכל מקרה, מתוך הכמות הזו - 300 זה למוניות (ט"ד). כך שהיא בעצם מוכרת עוד פחות מהמזדה 3... אז היא מוכרחה להיות פחות טובה ממנה?

לגופו של עניין, גם האוקטביה וגם הקורולה בעיניי עדיפות על ה- 3.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יוצאת דופן בכל הסיפור היא סיאט לאון שהייבואן בוחר לעשות מבצע קבוע של לאון אוטומטית ב-120 אלף - הוא מרשה לעצמו לעשות מבצעים כיוון שהלאון נמכרת בעיקר לפרטי. אבל לעומת זאת גרסת הסטיישן שנמכרת בעיקר לציי רכב לא זוכה במקביל לשום מבצע.

אכן. זה כל הסיפור.

פורסם

וכעת באופן כללי:

תודה רבה על המידע המאוד מעניין מידי חודש.

סחטיין לאאודי על מכירות ה- RS3. רכב יקר, לא האמנתי שיימכר כל כך הרבה (יחסית, כן?).

אכן מכירות יפות של סונטה היברידית, הרכב גם נראה טוב על הכביש. אישית חיבבתי את מראה רכב הקברנים של ה- I40 סטישן, אבל בפנים ובביצועים - היה פושר.

MX5 - שלושה רכבים? טוב, במחיר הזה...

סובארו - אני מתפלא שמישהו עוד קונה אימפרזה במחיר שלה, אולי זה לליסינג במחיר הראוי לה. כנ"ל B4.

סיאט: הקופרה מלכת המכירות בקטגוריה שלה. יפה. הישג ממש יפה. לפי מכירות ה- GTI, כנראה נגסה בה הכי הרבה. מי שמחפש היום GTI דווקא, הייתי הולך ומתמקח, נראה לי שיש שם מקום לדיון.

פוקוס - נראה לי שהמכירות עוד יעלו. יגמישו קצת המחיר לליסינג.

רנו - 73 אנשים רכשו גרנד סניק. אני מניח שדיסקו שלח להם פרחים :-)

פורסם

הסקודה פאביה נמכרת יפה מאוד, אני גם פוזל אליה כמחליפה של הפאביה הישנה - כנראה שבקרוב אגש לצ'מפיון לבקש עליה נסיעת מבחן. גם לסיאט איביזה הרגילה לא חסר כלום.

הפולו GTI נמכרת יפה גם בידני ובעיקר עם גיר אוטומטי. מעניין לראות מה יקרה למכירות של הדגם הידני כשהאיביזה קופרה תחל להיות משווקת (להבנתי בסוף החודש הנוכחי, תקנו אותי אם אני טועה). אגב, אני לא רואה איך המכוניות הצרפתיות והאיטלקיות יפריעו יתר על המידה למכירות של הגרמניה (פולו) והספרדיה (איביזה).

הפולקסווגן חיפושית מדשדשת עם 23 מסירות - אולי הגיע הזמן להוזיל את מחירה? רכב יפה לכל דבר ועניין. חבל.

הקיה ספורטאז' עם 2434 מסירות?! וואוו.

אופל - 267 מסירות לקורסה, ו- 146 לאדם. נחמד.

תודה לפות"ש על הקבצים הללו לאורך התקופה - כל הכבוד לך.

פורסם
מה חסר לך בדיוק בפוקוס?! המנוע 1500 טורבו חזק למדי ואז אין ממש צורך במנוע גדול יותר. מנוע קטן יותר של 1 ליטר אם היה זמין, לדעתי, בכל מקרה היה נמכר במספרים שוליים.

ידני, כמה כבר יימכרו?!

הפוקוס החדשה לדעתי נראית מצויין ואפשר להתווכח על הרבה דברים עליה ועל אולי מערכת מולטימדיה מקומית ולא מקורית אך בסופו של דבר כולם זוכרים לרעה את התיבה הרובוטית הבעייתית, חברות הליסינג כנראה שלא קונות כלום מהפוקוס החדשה ואז נשארים רק הלקוחות הפרטיים (כמה כאלה כבר יש?!) שגם הם לא קונים אותו למרות שהגיר הוא אוטומט רגיל שאינו וכל הבעיות, סביר, שייכות לעבר. חלק גם נרתעים מהרעיון של מנוע טורבו באוטו משפחתי סטנדרטי - לעומת נניח ה-3 והקורולה. בנוסף, טענות על לכאורה צריכת דלק יחסית גבוהה למקובל בקטגורייה כיום.

בסופו של דבר ייתכן ורק הדגם הבא של הפוקוס שיצא עוד שנה-שנתיים ישקם מכירות הדגם.

אגב, לדעתי אם הגיר היה 7/5 הילוכים אז אולי היו קונים יותר הרכב - אנשים שומעים 6 הילוכים וישר חושבים על הגיר הבעייתי.

הפוקוס (עדיין) לא נמכרת טוב רק בגלל שהמחיר לליסינג (עדיין) גבוה מידי. ברגע שהם יורידו מחיר לליסינג היא תשוב לככב. ככה זה, את חברות הליסינג לא מעניין כלום מעבר למחיר. גם אם היו ממשיכים למכור את הקודמת עם רובוטי דפוק במחיר טוב הם היו ממשיכים לדחוף אותו ללקוחות בחברות ההייטק כמו לחמניות.

פורסם

חברות הליסינג עצרו בזמנו את רכישת הפוקוס הרובוטית בגלל התקלות שהתגלו בה. הם גם מסתכלים על היכולת העתידית שלהם להיפטר מהרכב ובפוקוס המשימה קשה פי מאה.

פורסם

ממש לא, היבואן עצמו עצר כי לא הצליח להתמודד עם התקלות.

חברות ליסינג קטנות באמת סבלו מזה כי נאלצו להחזיק צי רכבים חלופיים גדול יותר ולשנע אבל בחברות גדולות זה לא ממש הפריע.

בשורה התחתונה זה עסק בין מנהל הכספים של חברת ההיטק לבין מנהל המכירות בחברת הליסינג, שני גופים שכל מה שמעניין אותם זה השורה התחתונה.

פורסם

אגב שמתם לב שהC4 עברה את ה308 במסירות?

אמנם 113 מסירות זה לא בדיוק מספר להתגאות בו , אבל החודש סיטרואן נכנסו במכירות הכוללות ל10 המותגים המובילים, בהחלט יש שינוי גדול לעומת שנים קודמות.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם (נערך)

ניתן גם לראות שהגיע סמארט פורטו עם מנוע 0.9 טורבו במקום ה1.0 שהוצע עד כה

בנוסף רשום שהגיעה מרצדס SLC המחליפה של ה SLK

עריכה אחרונה על ידי noamturbo

Alfa Romeo 164 3.0 super v6 1995

Alfa Romeo spider 2.0 twinspark 1997

Alfa Romeo giulietta milano 2014

Volkswagen polo gti 2011

פורסם

אני מצרף לכם מסירות רכב מבית דלק רכב לפי נתונים של car_me, וכתבות/נתונים שרצים ברשת.

- לקחת בחשבון שיש יבוא מקביל של רכבי פורד וגם יבוא אישי של BMW אך הם חלק מאוד מצומצם מהתמונה הכוללת.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1U_tnQZ5uVwUoXp8rZqP1dQmpixdIuQoy7SOb1wr2In8/edit?usp=sharing

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...