Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים :cool:

אנחנו מתכננים טיול נהיגה בספטמבר של כ-5 ימים.

התכנון הוא לנחות במינכן ולשכור רכב מחברת "Sixt" בשדה התעופה (Audi TT\Abarth 124 Spider\Mercedes SLC וכד')

ביום הראשון:

נוסעים לכיוון שטוטגרט, לאחר מכן, באדן-באדן (+לינה).

ביום השני:

א"ב במלון, נסיעה לכיוון שווייץ Buochs + לינה.

ביום השלישי, א"ב במלון, עדיין שווייץ - Santa Maria Val Mustair + לינה

ביום הרביעי, א"ב במלון, נוסעים לכיוון בולזאנו - איטליה, עוברים ב-STELVIO PASS + לינה בבולזאנו (Maso della Pieve)

ביום החמישי, א"ב במלון, נוסעים לכיוון אוסטריה, עוברים דרך Krimml Waterfalls ו-Fuschl ומשם חזרה למינכן.

המסלול יראה כך (פחות או יותר):

pic.jpg

מכיוון שזו פעם ראשונה שאנחנו מתכננים טיול כזה, אשמח לשמוע המלצות למקומות מומלצים שרצוי לעבור דרכם בדרך (לחובבי הנהיגה והנופים) ודברים שצריך לשים אליהם לב, ממה שהבנתי באוסטריה יש לקנות מדבקת מעבר כלשהי? היכן רוכשים? האם יש לרכוש מדבקה גם בשביל לעבור בשווייץ ואיטליה? או מספיק תשלום במעברים? אם כן, היכן ניתן להתעדכן במחירים?

לגבי הרכב וחברת ההשכרה Sixt, ההצעה שקיבלנו כוללת:

Rate includes 2100kms

Loss Damage Waiver

Third party insurance

Loss Damage Waiver with an excess of 1050 EUR

Theft Protection with an excess of 1050 EUR

האם מספיק? האם רצוי להוסיף ביטול השתתפות עצמית? (קראתי איפשהו שלא ניתן לבטל השתתפות עצמית בסיקסט בגרמניה, האם נכון?)

עכשיו ראיתי גם שלוקחים "Premium location fee" ע"ס - 108 יורו(!) באיסוף משדה התעופה.

האם יש סניף קרוב לשדה התעופה שעדיף לקחת משם? אם כן, לא עדיף לקחת מונית? או שכך או כך יעלה לנו אותו הדבר? (אנחנו לוקחים 2 רכבים, לכן ה-Premium fee הוא 216 יורו לשניהם) - לכל חמשת הימים כולל נהג נוסף וה-"Premium location fee" - קיבלנו הצעת מחיר ע"ס 625 יורו לרכב.

האם במקום להתנהל מול סיקסט בגרמניה, עדיף להתנהל מול שלמה סיקסט בארץ?

ואיך מתבצעת החזרה של הרכבים?

תודה רבה לעוזרים!

עריכה אחרונה על ידי D.A206XS
פורסם

מציע לשקול לצמצם את המסלול... הקטעים שתכננתם יכללו לפחות 3 שעות ברכב בכל יום, לכך צריך להוסיף זמן ברוטו של הפסקות, שירותים, דלק, התברברות וכו'. זה לא קל. אלא אם כן אתם בטוחים לחלוטין שהמוקד העיקרי של הטיול הוא הנהיגה עצמה...

משדה התעופה של מינכן ניתן לקחת רכבת של כ-50 דקות לעיר ולאסוף את הרכב מתחנת הרכבת. אני מאמין שבתחנה גם לוקחים premium location fee, צריך לבדוק. לא יודע אם זה שווה את הזמן והטרחה לחפש סניף בתוך העיר.

כשאני שכרתי מסיקסט גרמניה בזמנו, ניתן היה לעשות ביטול השתתפות עצמית מלא, אם כי אולי זה תלוי בקטגוריית הרכב.

לגבי ההחזרה, בדרך כלל בשדה התעופה עוקבים אחרי השילוט לאחד מהחניונים אשר שייך לסיקסט ושם יש נציג אשר מקבל את הרכב, בודק אותו ונותן את ניירת השחרור. אישית החזרתי את הרכב בתוך מינכן ולא בשדה אז אני לא בטוח איפה זה שם בדיוק.

פורסם

שווה לבדוק כמה מבקשים בשלמה סיקסט דרך המוקד, יש להם הנחות לכרטיסי ויזה כאל. לי יצא זול משמעותית לעומת rentalcars.

פורסם (נערך)

עשיתי לפני משהו כמו שנתיים את הקטע מדאבוס לסטלביו. לא ברור מהמפה אם אתם עוברים בדאבוס אבל אני עברתי ב Santa Maria.

רצוי לקחת בחשבון כמה דברים:

1. גוגל מאפס מאוד מאוד אופטימי בקשר לזמני נסיעה בכבישים האלה. המהירות המותרת היא מהירות של כביש בינעירוני (90 קמ"ש אני חושב) אבל בפועל לא מתקרבים למהירויות האלה (בטח ובטח בממוצע). אני הייתי צריך להמשיך קצת דרומה באיטליה, גוגל העריך שיקח לי 5 שעות מדאבוס, בפועל לקח כמעט 10, וזה עם מהירויות לא חוקיות בעליל (אבל תואמות לתנועה) באוטוסטרדות באיטליה.

אמלק- אם גוגל אומר 2:30 מסנטה מריה לבולצאנו הייתי מעריך שיקח יותר לכיוון 4 שעות בלי עצירות.

2. הכביש מ Santa Maria לכיוון סטלביו הוא קטן וצר. לא אומר לך לא לנסוע שם- הנוף מדהים והכביש סביר, אבל תהיה מוכן. אני הגעתי לשם והייתי קצת בהלם. ציפיתי לכביש כמו בסטלביו- זה לא המצב. ברוב הכביש אין מעקה בטיחות ולפעמים הוא בקושי רחב מספיק למעבר שתי מכוניות. עם זאת, אם תיסע בצורה סבירה לא אמורה להיות בעיה.

תמונות מהכביש:

vlcsnap-2017-07-15-17h15m52s724.jpg

vlcsnap-2017-07-15-17h19m52s733.jpg

מכיוון שזו פעם ראשונה שאנחנו מתכננים טיול כזה, אשמח לשמוע המלצות למקומות מומלצים שרצוי לעבור דרכם בדרך (לחובבי הנהיגה והנופים) ודברים שצריך לשים אליהם לב, ממה שהבנתי באוסטריה יש לקנות מדבקת מעבר כלשהי? היכן רוכשים? האם יש לרכוש מדבקה גם בשביל לעבור בשווייץ ואיטליה? או מספיק תשלום במעברים? אם כן, היכן ניתן להתעדכן במחירים?

באיטליה אם אני זוכר נכון, לא צריך מדבקה, אבל הכבישים הם כבישי אגרה.

באוסטריה ובשווייץ צריך מדבקות על מנת לנסוע בכבישים המהירים. הן נקראות vignette (וינייט) וקונים אותן במעבר הגבול. לכל מדינה יש מדבקה משלה. גם אם אין מעבר גדול ומסודר, מספיק שתהיה שם איזו תחנת דלק או קיוסק ויהיו להם מדבקות (מנסיון).

יש מדינות (אבל נדמה לי שלא בשווייץ ואוסטריה אלא אם כן השתנה משהו) שהאגרה היא אלקטרונית ולא מקבלים מדבקה, אלא פשוט קבלה.

המחירים הם סדר גודל של כמה יורו למדבקה של מספר ימים, לא משהו רציני.

לגבי ביטול השתתפות עצמית- הייתי עושה אם אפשר. אלה כבישים צרים וצפופים ואני מאמין שהסיכוי לנזק לאוטו גדול מהרגיל. לי לא קרה כלום, אבל היו כמה רגעים שכמעט הייתי צריך להחליף אחריהם תחתונים. אחפש תמונות/ סרטונים ואעלה בהמשך אם אמצא.

עריכה: מצאתי!

לדוגמא:

vlcsnap-2017-07-15-17h21m55s713.jpg

vlcsnap-2017-07-15-17h22m08s241.jpg

vlcsnap-2017-07-15-17h22m14s941.jpg

זה הרבה יותר מפחיד וקורה הרבה יותר מהר ממה שזה נראה בתמונות.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
הוספת תמונות

"ai motoare capul doare"

פורסם

1. באוסטריה ושווייץ צריך מדבקה - קונים אותה בתחנת הדלק האחרונה לפנימעבר הגבול. המדבקה לאוסטריה זולה (10 אירו ל-10 ימים), של שויצריה יותר יקרה ותקפה לשנה, מס=נסה לבקש רכב הנושא מדבקה. באיטליה אתה לוקח פתק בכניסה לאוטוסטראדה ומשלם ביציאה, בהתאם למרחק שנסעת.

2. בחד"כ חברות ההשכרה אוזרות על מעבר רכבי יוקרה לאיטליה. קרוב לודאי שיהיה עליך להסיר מהתוכנית את הקטעים הרלוונטיים. נסה לתקשר עם חברת ההשכרה במייל כדי לודא את המגלות ולהחזיק בהוכחה כתובה אם אינם קיימות.

3. נאמר לך משהו על מפות גוגל - זה נכון לכל קטעי הכביש. חישוב הזמן נעשה לפי המהירות המותרת, לא לפי המהירות העשית, ובודאי לא כוללות הפסקות קפה\פיםי\מתחית אברים\עבודות בדרך\stau. הוסף לפחות 50%.

4. אם מטרת הטיול אינה נהיגה נטו חשב את זמן השהיה באתרים ,ותכנן לא יותר מ-3-4 שעות נהיגה ביום (2-2.5 שעות לפי מפות גוגל).

5. בדרך כלל מובטחת קבוצת רכב, לא דגם מסויים. צפה להרבה יצירתיות בהגדרת קבוצות הרכב על ידי חברת ההשכרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובות המפורטות.

RedLabel,

תודה על התמונות, אכן נראה מלחיץ :?

לגבי המעבר בין Santa Maria לבין Stelvio Pass, אתה מתכוון ל- Santa Maria Val Mustair? ולכביש הזה?:

אם כן אני מניח שנעבור שם (ד"א תוכל ללחוץ על התמונה של המפה ולהגדילה אותה)

אבדוק מולם ביטול השתתפות עצמית. זה מה שהם קוראים לו "Low Damage Waiver"?

sperial,

לגבי הנושא של האיסור מעבר לאיטליה, אבדוק מול סיקסט אם כי ציינתי במייל את היעדים שאני צפוי להגיע אליהם ולא קיבלתי התייחסות מיוחדת, אוודא זאת מולם. תודה על ההארה!

TheArcane,

איך היית מצמצם את המסלול? יש לך המלצות למקומות "Must"? המסלול גמיש.

המטרה היא לא רק נהיגה נטו אלא גם לראות אתרים בדרך ולבקר בכל מיני מקומות מעניינים ויפים, בין אם קשורים לעולם הרכב ובין אם לא. לכן, אשמח לשמוע המלצות למקומות שנוכל להכניס בטיול שלנו, גם אם זה אומר שנצטרך לצמצם מעט את שעות הנהיגה :)

נ.ב.

מה לגבי מצלמות מהירות/שוטרים וכד'? האם צריך להיות זהירים יתר על המידה? גם כך לא מתכננים להתפרע, שואל ליתר ביטחון.

מעריך מאוד את הסיוע.

עריכה אחרונה על ידי D.A206XS
פורסם

איטליה בSIXT כבר הרבה שנים לא ברשימה האסורה. הייתי שם עכשיו עם הM4 שיצאנו ממינכן.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

לגבי המסלול, הייתי מוותר על שטוטגארט ובאדן באדן ועושה לילה בפושל וכמובן את הגרוסלוקנר

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

גדוש את החתימה שלי.

זה הטיול האחרון שעדיין לא הוספתי לחתימה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?618278-%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8-%D7%91-%D7%9E-%D7%95%D7%95-435D&highlight=435D

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בדיוק היום החזרתי רכב בשדה התעופה במינכן...):

1. אני ממליץ על אופרן ולקנות גם מהם ביטוח. יצא הכי זול. בד"כ ההשכרה בפועל תהיה מיורופקאר, הם יציעו לך ביטוח אבל תבדוק שזה לא כפל על מה שכבר קנית מאופרן-איזשהו קטע כזה שהם כיביכול לא מודעים לביטוח הישראלי למרות שהם מודעים היטב שהגעת אליהם דרך סוכנות ישראלית. בקיצר פשוט שיחת טלפון לאופרן מראש.

2. לקחתי אוט' היה מבחר קטן אז הציעו לי לשדרג לב.מ.ו. תמורת 18$ במקום 60$ ליום (אמרתי לא תודה).

3. הם ביקשו רשיון בינ"ל = לשלם לממסי... לא יאומן שזה עדיין קיים.

4. הוייז וגוגל מפס לא מעודכן בחסימות כבישים לצורך עבודות. הם עובדים על האוטובאנים כל הזמן (וזה גם מוסיף מלא מקומות של מגבלת מהירות) ואשכרה וייז שם לא מעודכן כמו דצריך בזמן מהיר. מנגד תוכנת הניווט של הרכב אם יש לה "קיזוריות" דווקא מעודכנת יותר טוב. יצא לי שבלילה הייץי צריך יציאה מסוימת, גוגל אומר תפנה והופ עבודות. זה הוסיף לי בעשר בלילה עוד שעה של נהיגה בחושך אחרי נהיגה לא קצרה בכלל לפני.

5. עצירות מנוחה-לא כל נק' העצירה שוות. לבדוק מראש תחנות דלק שמהוות מרכז מסחרי גדול עם מבחר מסעדות. אפשר ליפול על מתחם שהוא קניון לכל דבר.

6. באופרן ההבדל בין שדה התעופה למקום אחר היה 10 דולר. מנגד לקחת במקום אחר ולהחזיר בשדה (זה הרי נוח להחזיר וישר למטוס) עלה יותר כי עמלת החזרה במקום אחר גבוהה יותר.

7. כשלוקחים לעשות סיבוב סביב האוטו, לקרוא לעובד ולהכניס כמה הערות קטנות משלך ליתר ביטחון "הנה פה דפיקה שלא רשומה" וכאלה. הם לא מתווכחים.

8. ההחזרה של כל חברות ההשכרה היא לאותו מתחם (חניה 26) ממש צמודה לכניסה לטרמינל ויש ממנה אחלה שילוט לטרמינל F של הישראלים (אבל זה הליכה טובה של 10 דק בכל מקרה ל-F המבודד). בגלל שההחזרה של כל חברות ההשכרה משותפת יש תור של 5 דק להחזיר את הרכב. ואז יש כוונים שם שמראים לך לאן להחנות, מפתח על המושב ולך. אני התעקשתי שבנוכחותי עובד יעשה סיבוב סביב הרכב ויגיד לי שלא מצאו שריטות. לא סומך עליהם יכניסו סתם שטויות ואז לך תתווכח כשאתה כבר פה... הם לא יסכימו בקלות אבל תחפש עובד שם ותבקש יפה.

פורסם

ולגבי משטרה ומכמונות- הפתעה: בגרמניה לא חוקי שהןייז יודיע על משטרה או מכמונת ולכן האופציה הזאת לא קיימת. כמו כן יש אכיפה בעיר גם באזורי 30 קמ"ש ואת זה למזלי לא יצא לי לוודא אבל יש שמועות שלפעמים דורשים תשלום במזומן אז תמיד להיות עם מזומן.

פורסם

TheArcane,

איך היית מצמצם את המסלול? יש לך המלצות למקומות "Must"? המסלול גמיש.

כשאני אומר "לצמצם" אני מתכוון לצמצם מאוד. הטיול שלי עקב פחות או יותר אחרי המסלול הבא:

http://www.losapos.com/german_alpine_road_alpenstrasse

עשיתי אותו במשך שבוע די רגוע ונהניתי מאוד, כל יום-יומיים עברתי לכפר או עיירה חדשה והיה זמן לראות, לטייל במקומות מסביב וכו'. שים לב שהמסלול הזה הוא רק לאורך גבול גרמניה אוסטריה ואני באמת לא חושב שהייתי יכול לעשות אותו בקצב נינוח אפילו בחמישה ימים כמו שיש לכם. אני באמת משוכנע שעדיף ללכת על הצד הבטוח ומקסימום תהיה סיבה לחזור לעוד טיול.

פורסם
איטליה בSIXT כבר הרבה שנים לא ברשימה האסורה. הייתי שם עכשיו עם הM4 שיצאנו ממינכן.

מוזר. הייתי שנה שעברה, שכרתי מסיקסט בפרנקפורט ובקבלה שהודפסה בקבלת הרכב היה רשום שאסור לעבור עם רכב אוטומטי/גרמני/SUV לכל מיני מדינות וביניהן גם איטליה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

RedLabel,

תודה על התמונות, אכן נראה מלחיץ :?

לגבי המעבר בין Santa Maria לבין Stelvio Pass, אתה מתכוון ל- Santa Maria Val Mustair? ולכביש הזה?:

אם כן אני מניח שנעבור שם (ד"א תוכל ללחוץ על התמונה של המפה ולהגדילה אותה)

אבדוק מולם ביטול השתתפות עצמית. זה מה שהם קוראים לו "Low Damage Waiver"?

הגדלתי את התמונה אבל לא מופיעים שם שמות של ערים, ואני לא מכיר את שווייץ טוב מספיק כדי להבין איפה המסלול עובר בלי זה.

הכביש שאני מדבר עליו הוא זה:

Capture.PNG

אין כביש אחר שמחבר את המקומות האלה.

אין מה להילחץ, פשוט להיות מודע ולא להיכנס מהר מדי לפניות עיוורות. אני לא יודע מה אתה מדמיין, אבל בסטלביו יש לא מעט תנועה, כולל רכבים פרטיים, קרוואנים, אופניים, אופנועים ואוטובוסים. ממש לא רק פרארי ומקלארן. בסביבה הזאת קשה לפתח מהירויות רציניות, ואם הם מצליחים להגיע למטה בשלום אין סיבה שאתה לא תצליח.

עוד עצה- כשנוסעים בכביש הוא הרבה פחות מפחיד ממה שהוא נראה כשמסתכלים עליו מלמעלה :wink:

IMG-20150910-WA0017.jpg

התמונות של האוטובוס, אגב, הן מהסטלביו ולא מהכביש הזה.

לגבי הסרטון, לא יודע להגיד לך.

המליצו לך פה על אופרן- גם אני שכרתי דרכם בזמנו. יותר נוח כי אתה יודע מראש בדיוק מה אתה מקבל ואין התחכמויות- מה שכתוב בואוצ'ר שאתה מקבל זה מה שיהיה (אלא אם כן תסכים לשינויים).

לגבי מצלמות מהירות- ממה שידוע לי, בשווייץ יש מדיניות של אפס סובלנות כלפי עבירות מהירות וקנסות גבוהים. אני נסעתי שם כמו סבתא, ועדיין חושב שצולמתי, אם כי לא קיבלתי קנס. בפירוש ראיתי הבזקים מקופסה אפורה שעמדה על השול כשעקפתי מישהו בכביש מהיר, למרות שהקפדתי על מגבלת המהירות. יכול להיות שעברתי את המהירות ממש במעט, לא מספיק כדי לקבל קנס. גם היה מאוד גשום, יכול להיות שהתמזל מזלי והתמונה לא יצאה טוב.

לא רלוונטי, כמובן, לכבישים הטכניים- לא תגיע שם למגבלת המהירות. זה רלוונטי יותר לכבישים המהירים.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

red Label אם ראית הבזק אז תמתין לבקשת תשלום, השאלה כמה מהר נסעת?

המצלמות לא מפקששות (לא משנה איזה מזג אוויר או מהירות) לצערנו.

בכבישים הלא מהירים המהירות המותרת היא 80 קמ"ש,לגבי המדבקה מומלץ לקנות (40 CHF), באופנוע עדין לא הדבקתי אחת.

המשטרה השווצרית מגלה 0 סובלנות לגבי מהירות, פלאפונים וכו', מאוד לא מומלץ לבדוק אותם (מנסיון שלי ושל חברים).

• תוכן חדש...