רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לא ראיתי שדיברו על זה. בנק ישראל הוציא המלצות לכלל הבנקים לאפשר רישום רכבים כבטחונות להלוואות בסך 60% מהמחירון האמיתי שלהן. (http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3716805,00.html) נגמרה החגיגה ? תם עידן הלהשתכר בכ-5,000 שקל בחודש, לגור עם ההורים ולקנות קיה ספורטאג' חדשה מהסוכנות ב60 תשלומים + בלון בסוף תקופה ? האם מישהו התעורר שם ? הבינו שלוי יצחק כבודו במקומון מונח ?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
שלום, מישהו יודע במקרה האם בשביל להביא פנסים מחו״ל נדרש אישור של משרד התחבורה? כמו כן, מה אחוז המס שצריך לשלם? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
- 54 תגובות
- 16.8 אלף צפיות
למי שמכיר\מבין בתחום, מה מומלץ מבין הדגמים הבאים? https://www.auto365.co.il/cat-237-NOCO.aspx
הודעה אחרונה מאת aviron1984, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
נתקלתי בכתבה מעניינת על מהפיכת חשמל במכוניות שנמצאת בעיצומה מאחורי גבינו, מעבר ממערכת חשמל של 12 וולט ל- 48 וולט, תביא לחסכון בדלק של בין מחצית לשני שליש מהחיסכון של רכב היברידי ובמחיר זול בהרבה. http://www.thecar.co.il/היברידיות-קלות-48-וולט-זה-ה-12-החדש
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מחנה בניצב לחומה קטנה בחניה בבית וצריך להיצמד אליה בשביל לאפשר לשכן שלי לצאת. יש משהו שאתם ממליצים לי להתקין על החומה בכדי למנוע שפשופים או פגישה לא נעימה איתה? צמיג ישן אולי?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
היום קיבלתי הודעה בדואר לשלם את אגרת הרישוי של האלפא ג׳ולייטה 1.6 דיזל של זוגתי. התשלום מתבצע באינטרנט ואורכו כמה דקות. תשלום האגרה מנותק מהטסט, את הטסט עושים בתאריך אחר, טסט עולה בין £30-£58 תלוי עם יש מבצעים ואצל מי עושים. אין מכונים ייעודיים לענין הטסט מתבצע במוסכים פרטיים שיש להם ציוד בדיקה לפי הסטנדרט של משרד הרישוי. אגרת הרישוי נקבעת לפי פליטת פחמן דו חמצני, הג׳ולייטה פולטת מעט ולכן האגרה שלה היא £20 לשנה שלמה. כן פחות מ100 שקלים. לפני שאתם מתחילים להשוות אז דעו לכם שהמולטיפה דיזל שלי משנת 2006 פולטת די הרבה יותר פחמן דו חמצני וכדי לעודד אותי להיפטר ממנה הממלכה דורשת ממני £220 לישט אגרת רישוי לשנה. יש טבלה באתר של ה dvla בו אתם יכולים לבדוק בהתאם לפליטת המז…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
[video=facebook_share;1982614151962384] לפרטים נוספים ותאום הגעה חייגו עכשיו - 09-3750950 כתובתנו - צבי שכטרמן 26, נתניה/ המוסכים 27, חיפה אתר הבית שלנו - http://www.odiva-art.co.il/
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
לאחר רומן קצרצר שהסתיים במהרה (וטוב שכך!) עם אלפא רומיאו מיטו (תלתן ירוק) לפני כחצי שנה חיפשתי את הרכב "הבא" שלי שבתכלס יהיה הרכב הפרטי הראשון (אם לא מחשיבים שבועיים עם המיטו כבעלות על הרכב). בתכלס רציתי להמשיך לחפש באיזי עד שאמצא את הכלה הבאה אבל האשה לחצה שאני אקנה כבר משהו - בידיעה גמורה שאני מחפש רכב לכמה חודשים בודדים חיפשתי 'מציאות' שלא אפסיד עליהן יותר מדי כסף במכירה וכך נרכשה לה פיאט פנדה 2014 ידנית. הרגשתי שזו הזדמנות מצוינת להשתפשף עם גיר ידני ולהחליט אם זה מתאים לי או לא. מאז רכישת הפנדה הייתי מבלה ביד2 לפחות שעה ביום, בעיקר חיפשתי אבארט שממש נידלקתי על המותג... בדקתי 2-3 אבארט 500 ועוד פונטו אחת שפורסמה בפורום. הלכתי גם לבדוק אבארט 500 רובוטית באוטודיל, י…
הודעה אחרונה מאת Katom, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 944 צפיות
יש לי C3 פיקאסו 2017 וצג המהירות (ועוד דברים) נראה שיש לו גם תאורה כלפי חוץ (מצורף צילום מסומן באליפסה אדומה) האם יש משמעות למסך הפונה החוצה? או שזה סתם? תודה
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
IROAD גלאי משולב
מאת Krd- 0 תגובות
- 642 צפיות
שלום , אשמח לקבל חוות דעת על האיירוד . אני מדבר על הגרסה הראשונה שיצאה ב 2012 . לאחרונה יצא אחד חדש שנקרא איירוד פלוס . אשמח לדעת אם האיירוד הישן יותר כדאי לקנייה ביד שנייה , ובאופן כללי מה דעתכם עליו. ומה ההבדלים בינו לבין הפלוס . תודה
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום בנסיעה עירונית נתקלתי ברכב נדיר במחזותינו ממותג שאולי לא רבים מכירים. אני כמובן זיהיתי מיידית במה מדובר ומייד חלפה בי התובנה שכמעט ואין רואים יותר רכבים כאלו בכבישים. עוד יותר מופלאה הייתה האבחנה שהאקזמפלר בו נתקלתי היה שמור ממש להפליא, לפחות מבחינה חיצונית. הרכב המדובר מצוי במראת ימין ובשמאל החלון האחורי. מי מזהה למרות הזוית והגודל הלא פשוטים של הצילומים במה מדובר? למי שמתקשה - חידון קל יותר - מאיזה רכב צולמה התמונה?
הודעה אחרונה מאת sami saviv, -
-
עכשיו עם 230 כ"ס, עם מערכות בטיחות אקטיביות, עם עיצוב טיפ-טיפה שונה, ובליתיבת הילוכים ידנית. פולקסווגן גולף GTI המחודשת בישראל.
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- 13 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם? היום במהלך נסיעה נתקלתי בתחנת דלק פטרול ורשום שהמחיר לליטר בנזין למי שחבר במועדון שלהם הוא 5.37 ש"ח (או משהו באזור הזה) זה נשמע לי קצת חשוד האמת ובגלל זה לא תדלקתי שם (רציתי קודם לוודא אם מישהו ניסה ויודע איך הרכב התנהג עם הדלק שם) יש מצב שהדלק מהול או משהו?
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נשים רגע בצד את הגורם האנושי (נהג עייף, לא מקצועי וכדומה) מה שברור הוא שגדר הבטיחות כשלה במשימתה - ושיפדה את הרכב - היא היתה אמורה להדוף אותו בחזרה לכביש
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
האוטו עמד יום יומיים, נכנס לאוטו - חם. האם ניתן להדליק מזגן עם ההתנעה או יש לחכות למנוע שיתחמם? אני תמיד הייתי תחת הרושם שיש לחכות. אבל החלטתי לבדוק. אשמח לתובנות בנושא.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
פורד פיאסטה 2018 הכל-חדשה, דור 8 החלה להימכר באירופה, ומירב מגזיני הרכב הנחשבים במירשתת פרסמו את חוות דעתם על הרכב בהשקה שנערכה בספרד בתחילת חודש יולי. אז הנה כל העובדות החשובות והמעניינות ביותר שאספתי במיוחד בשבילכם: 1. הפיאסטה החדשה "עלתה ברמת" האיכות: לרגל תחילת המכירה של ה"+KA" החדשה - רכב מיני שמבוסס על פלטפורמת פיאסטה דור 7, ומשתמש במנוע ה1.25 הוותיק ששודרג במערכת הTI-VCT (תזמון משתנה באופן עצמאי לכל גל זיזים), הוחלט להעלות את רמת האיכות של הפיאסטה החדשה על ידי ביטול רמות האיבזור הנחותות והצגת רמת איבזור יוקרתית חדשה, "וויניאלה". אל תצפו לעוד פיאסטה עם ידיות לדלתות ומראות צד שחורות! בנוסף, שודרגו בידודי הרעשים בתא הנוסעים, איכות ההרכבה השת…
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- 16 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, לפני כ 3 חודשים קיבלתי את הקרוסאובר טורבו החדשה אתמול נסענו המישפוחה לאילת מהקריות שבצפון. לדעתי המרחק הוא 500 ק"מ (לא מדדתי). הנסיעה בוצעה דרך כביש 6 על מהירות של 120 קמ"ש וגם כל הדרך במהירות xxx . כמובן שעם מזגן, 2 מבוגרים, 2 ילדים ומזוודות וציוד. כמובן שבכביש 6 היה פקק לאורך של 5 ק"מ וזחילה על 10 קמ"ש וכל הדרך בוצעו עקיפות של זחלנים מצויים. הצריכה הכולל היתה 5.8 ליטר/100 ק"מ שהם 1/17.24 ק"מ/ליטר. המיכל עומד כרגע על חצי כשבתחילת הנסיעה היה מלא.
הודעה אחרונה מאת inon007, -
- 2 תגובות
- 825 צפיות
אני עושה פעם בשבוע נסיעה של שעה שלאחריה הרכב עומד למשך כל השבוע אז אני מקפיד לכסות אותו. האם אני צריך לחכות שהרכב יתקרר לפני הכיסוי או שזה בסדר לכסות אותו בעודו חם. אני יודע שכשאר מכבים את הרכב הטמפ' בתא המנוע עולות. כיסוי הרכב מונע איוורור לתא המנוע לכן אני מניח שהטמפ' יעלו עוד יותר ולמשך זמן רב יותר. ישנה סכנה לנזק כלשהו?
הודעה אחרונה מאת Oren da man, -
תהנו... Cars-june-2017.pdf
הודעה אחרונה מאת bar72, -
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
שלום. זה כבר תקופה שאני רואה את הדבר הכל כך מעצבן הזה שנהגים עוברים בירוק ולפעמים זה גם משאיות\רכבים גדולים שלא רואים כ"כ מה הולך לפניהם , חוצים רמזור ירוק במהירות כ"כ איטית שכשאתה חוצה יחד איתם אתה כבר בתוך הצומת ברמזור אדום גם אם חצית בירוק מלא. היום קרה לי משהו דומה ובאמת שאני די מופתע מעצמי שלא עשיתי לנהג הזה "שיחת נו, נו נו". (לא מעוניין בהטפת מוסר וסיכונים, תודה). הבחור עם משאית קטנה נוסע בערך כ5-10 קמ"ש בירוק מוחלט ואני אחריו, איך שאני מסתכל אני כבר בצומת באדום מלא. חציתי בירוק מוחלט, כן? אבל המרחק עד שעברתי את הצומת המסכנה הזאת בגלל האידיוט הזה גרם לכך שהרמזור היה באדום מלא כבר ואנחנו עדיין בצומת. אגב, הייתה מצלמה אך אני לא בטוח בכלל שהיא פעילה למרות שאנ…
הודעה אחרונה מאת orel.z, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 54 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
אשתף אתכם בסיטואציה שקרתה לי אתמול: אני נוסע בשמאלי בכביש 4 בשעות הערב, הכביש עמוס מאוד אבל התנועה בנתיב השמאלי מתקדמת במהירות של סביבות 30 קמ"ש. הנתיב הימני פקוק ובקושי זזים בו. נהג מהנתיב הימני מתחיל באיטיות להכנס לשמאלי, שאני מגיע אליו הוא כבר כמעט חצי בתוך הנתיב השמאלי. במקום לתת לו לעבור אני מחליט להמשיך לנסוע תוך כדי צפצוף וירידה לשוליים, אני די מניח שהוא נבהל כי בכל זאת אני מתקדם אליו יחסית מהר כשהרכב שלו כבר בזווית 45 מעלות לנתיב שלי. אחרי שהנהג השלים את המעבר הוא התחיל לסמן לי עם אורות גבוהים, לצפף ולהצמד אלי בכוונה למשך כמה דקות. כמובן שאני יודע שאני יוצא פה לא חכם וגם לא בטוח שצודק. חושבים עם עצמי בכביש 4 הפקוק, הגעתי למסקנה שאני לרוב נוטה להיו…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
היינו עם אישתי בביקור הורים שלה באוקראינה וסתם בדקתי מחירים בסוכנויות של רכבים. להפתעתי גליתי שמוכרים שם רכבים מסוימים במחירים זולים יותר מארץ מוצאם. למשל רכב מדגם BMW X6 xDrive35i עולה שם 1651000 UAH שזה שווה בהמרה 223108 ש"ח. בגרמניה לעומת זאת רכב זהה עולה 72000 יורו שזה 288000 ש"ח. הבדל גדול במחיר שלא מובן לי. צירפתי מחירונים מאתרים רשמיים בשתי המדינות.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מיני קאנטרימן היא 1.מיני ו-2.גדולה. איך זה עובד ביחד? ככה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי , נאמר לי שמשאירים את המזגן עובד ומכבים את האוטו זה הורס אותו. נכון?
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
מרכבת האלים? הרכב הכי טוב בצד הזה של צ'אק נוריס? GhostBuster ו-Murzilka (הם לא מוכנים לגלות לי איך מאייתים את זה בעברית) מסכמים שנתיים וחצי ו-57 אלף ק"מ עם פיאט בראבו 1.4 טורבו רובוטית סנסיישן. ומה עם טוני?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 726 צפיות
הגעתי לגיל 40 ועשיתי את בדיקת הראייה המתבקשת שבועיים בלבד לפניי שרישיון הנהיגה שלי פג,האם ניתן לשלם את החידוש דרך הרשיומט בסופרפארם בדומה לחידוש רישיון רכב ולהנפיק את הרישיון הזמני עד שישלחו לי את הרישיון המצולם החדש?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום וברכה, קניתי פורד s-max יד שניה שהותקן עליה גגון (2 מוטות רוחב, לא מקורי) לפני 5 שנים בערך. אחרי שהבנתי שזה מגדיל את צריכת הדלק וגם מרעיש - פירקתי את הגגון. העניין הוא שנשארו 4 "חורים" בפסי האורך שבשני צידי הגג, בנקודת העיגון של הגגון. במוסך אמרו לי שלא כדאי להשאיר את זה פתוח כי יכול להיכנס שם מים. לבעל הרכב הקודם אין מושג איפה מה שאמור לסגור את זה... מישהו יודע איפה ואיך אפשר לסגור את החור? תודה!
הודעה אחרונה מאת avishkr, -
רנו ישראל משיקה היום את מחליפת הפלואנס. רמת גימור אחת, ממדים נדיבים וסוף סוף מנוע טורבו בנזין קטן. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 128 תגובות
- 31.6 אלף צפיות
בהמשך להשקה המתעכבת של הג'וליה החדשה תאגיד FCA (פיאט-קרייזלר) ממשיך בפיתוח דגמי אלפא נוספים לביסוס הרחבת המותג. הפעם הוצגו צילומי ריגול של הכבישטח (SUV) החדש של התאגיד שזכה לשם מקורי ומעורר ציפיות - STELVIO. למי שלא מכיר מדובר בשם מעבר הרים בגובה 2,758 מטר ברכס הרי הדולומיטים. המעבר הוא הגבוה ביותר באיטליה. כיום חשיבותו העיקרית של מעבר סטלביו היא בעיקר כאתר לפעילות ספורטיבית ומוטורית. זוהי דרך נהיגה מאתגרת ומרשימה. כנראה הסטלביו מבוסס על הפלטפורמה החדשה של הג'ולייה ויהיה כמובן רב הינע ויציע מנועים דומים. מצרף צילומי ריגול ואיור משוער על התוצאה הסופית. האיטלקים מתרברבים שהרכב יהיה המוביל בקטגורייה במונחי אחיזה ויציבות. מדברים על מכירה לשוק האמריקאי בת…
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87