Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן - להדליק ישר או לחכות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקיץ:

מניע את הרכב, פותח את כל החלונות, ויוצא מהרכב לחצי דקה - דקה.

חוזר אל הרכב ומתחיל לנסוע, להדליק מזגן, וכו'.

בחורף:

נכנס לרכב, מניע, מתחיל לחגור, מסדר את הטלפון, בוחר תחנה/טראק(שיר מתוך המבחר), רואה בעיניים כי מד הסל'ד(טורים) התייצב ומתחיל לנסוע. לאחר כמה שניות מדליק חימום.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אני גם נוהג להיכנס לרכב וקודם כל לפתוח חלונות קדמיים. זה מוציא את האוויר החם והריח המחניק בצורה המהירה והיעילה ביותר. לפעמים כשחם ממש (כשנכנסים ממש בצהרי היום), אני מחכה כמה שניות עם דלת פתוחה לפני שאני בכלל נכנס לרכב. אחרי שאני מרגיש שהאוויר מבחוץ דומיננטי, אני פותח את המזגן. בד"כ גם המד חום של המנוע מתחיל לטפס קצת מעל קו המינימום 70 מעלות. הבעיה בקיץ שבגלל שכל הרכיבים ברכב מקבלים מכת שמש ישירה ומגיעים לטמפ' גבוהה מאוד, החום שהם אוגרים מופץ ברכב לדקות ארוכות עד שהוא "מתאזן", לכן זה תלוי מאוד איך הרכב עומד גם ביחס לשמש. הצל הוא הפתרון היעיל ביותר.

כמו שגם נכתב, אני גם נוהג לכבות את המזגן והאורות לפני שאני סוגר את הרכב, לא מתוך ידע מסוים אלא הגיון כזה או אחר. גם כדי בין היתר למנוע התנעה עם המדחס דלוק.

בחורף אני פועל בצורה דומה. אני בד"כ נוהג עד שהטמפ' עולה מעל קו המינימום ואז אני יודע שהמזגן יפלוט חום. בד"כ אפתח קצת חלון כדי לתת לאוויר צח להיכנס גם כן וכמובן שמכוון את החום לרגליים ולא ישירות לפנים.

פורסם
אני לפני הנעה וכיבוי נותן דקה של סרק למנוע לעבוד, טורבו דיזל.

ביום חם אני מדליק את המאוורר וחלונות בלי המדחס ונותן לאוויר קצת להתחלף מבחוץ, אחרי דקה שתיים מדליק את המדחס ונותן לרכב להתקרר, אם יש לי צורך להעמיס דברים וכו' נותן לרכב להתקרר בינתיים עם חלונות סגורים.

יותר יעיל וחכם זה לנהוג רגוע דקות בודדות לפניי ההגעה אל היעד והיות וכיום הטורבו מקורר ע"י משאבת מים חשמלית + שמן, בכיבוי הרכב משאבת המים תמשיך לעבוד ולקרר את הטורבו במידה ונדרש.

ברור לכולם שבמידה ולחצת חזק והעמסת מאוד על המנוע בצורה חריגה ביותר כן כדאי להמתין ל "קירור" טבעי של מכלולי הטורבו והמנוע בכדי למנוע את התופעה שהשמן "יישרף" במעברי הטורבו באותו רגע הכיבוי.

פורסם
יותר יעיל וחכם זה לנהוג רגוע דקות בודדות לפניי ההגעה אל היעד והיות וכיום הטורבו מקורר ע"י משאבת מים חשמלית + שמן, בכיבוי הרכב משאבת המים תמשיך לעבוד ולקרר את הטורבו במידה ונדרש.

ברור לכולם שבמידה ולחצת חזק והעמסת מאוד על המנוע בצורה חריגה ביותר כן כדאי להמתין ל "קירור" טבעי של מכלולי הטורבו והמנוע בכדי למנוע את התופעה שהשמן "יישרף" במעברי הטורבו באותו רגע הכיבוי.

אתה צודק לחלוטין, אבל אצלי אין משאבת מים אלא רק אינטרקולר ושמן ובגלל זה אני נותן למערכת לקרר את עצמה גם בחצי דקה דקה לפני שאני מגיע ליעד על ידי "גלישה" וגם על ידי עמידה במקום וארגון כל התהליכים של סיום נהיגה (החזרת משקפי שמש למקום, לקיחת תיק .. קריאת סמסים וכו)

פורסם

כיצד זה יכול להזיק אם המדחס עובד על ON/OFF ניתוק מיידי כך או כך? (זה הייעוד שלו)

או למשל במידה ולא רשום בספר הרכב, למה זה עלול או יכול להזיק?

פורסם (נערך)

כאשר לא סוגרים את המזגן, לפעמים המזגן נשאר מחובר גם אח"כ בהנעת המנוע.

יש רכבים אשר לא מנתקים לבד את המזגן, ובהנעה כעבור יום הוא עדיין מחובר.

ויוצר סתם עומס בסל"ד הראשוני.

אומנם בהנעה החשמלית של הסטרטר, מערכת החשמל מנתקת את המדחס.

אבל היא מיד מחברת אותו אח"כ, כאשר סיבובי המנוע עוד לא יציבים.

לכן עדיף בסוף הנסיעה לסגור, רגע לפני כיבוי המנוע.

זה לא קריטי אבל עדיף, לפעמים אני שוכח ומניע את המנוע ושם-לב שהמזגן דולק.

אני לוחץ על הכפתור ומכבה, כעבור מספר שניות עם יצוב סיבובי המנוע, מדליק את המזגן.

זה אני..

הוספה - עוד סיבה טובה לסגור מזגן, אפילו דקה לפני.

להשאיר רק את המאוורר הפנימי עובד, ללא המדחס.

כך הלחות אשר במערכת תעלות האיורור, נדחפת החוצה ויש פחות ריח טחב.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...