Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן - להדליק ישר או לחכות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעיני, זו אחת הדוגמאות שבהן טובת הנהג גוברת על ההתחשבות במצבו המכני של הרכב. איכות האוויר וטמפרטורת תא הנוסעים הם בעלי חשיבות עליונה בשמירה על עירנות הנהג.

מצד שני, לפעמים באמת רק להשאיר את הרכב פתוח לדקה או שתיים מייתר את הצורך במזגן בדקות הראשונות לנסיעה, שכן דרכו של אוויר חם לברוח למעלה ולכן החוצה דרך הדלתות.

בכל אופן, השמן מגיע לכל הפינות תוך כמה שניות, ויש רכבים שבהם הוא מתחיל לזרום עוד כשהמפתח נכנס לחריץ המתנע. אולי אפשר להרחיב את הטיעון שלך לגבי פרק הזמן שדרוש למנוע כדי לייצב את מהירות הסיבוב שלו, אבל גם זה הרבה פחות מדקה.

לסחרור אוויר יש יתרון בכך שבשל פעולת המזגן הוא לרוב מוציא יותר אוויר במצב זה. אם רוצים לשמור על הרכב קר, סחרור אוויר זו הדרך. כנ״ל אם רוצים לשמור את הרכב חם, אבל מאחר ופעולת החימום ברכב מאוד אפקטיבית בין כה וכה ואינה מוסיפה עומס על המנוע (להבדיל מן המזגן), עדיף לנסוע בחורף במצב אוויר טרי, כדי למנוע הצטברות אדים. זו גם דרך למנוע חימום יתר של תא הנוסעים, המוביל להתייבשות ו/או להירדמות.

מבחינת ריכוז דו-תחמוצת הפחמן בחלל הרכב, לוקח לו זמן רב להצטבר וגם אז הוא יורד לאזור הרגליים בשל משקלו הסגולי. מה גם שחלל הרכב לא אטום לגמרי. כך שלוקח 20 דקות ומעלה לפני שצריך להכניס חמצן טרי לחלל הרכב, ולא צריך לפתוח את המזגן לאוויר טרי לזמן רב כדי לרענן את תא הנוסעים.

מבחינת איכות האוויר, חלל הרכב יכול להתמלא בגזים מזיקים גם מבלי לנהוג בתוך פקק תנועה. כל נסיעה בכרך הגדול בשעות העומס היא רעה לבריאות מהבחינה הזו.

בקיצור, בקיץ ו/או בנהיגה עירונית, מוטב להתייחס לסחרור אוויר כמצב ברירת המחדל של תפעול המזגן ורק לפתוח אותו לאוויר טרי כדי להכניס חמצן, להפשיר אדים או להוציא אוויר חם מרכב שחנה בשמש.

בעניין ה 20 דקות, מעניין שהאיביזה שלי מעבירה לכניסת אוויר מבחוץ אחרי 20 דקות בדיוק.

לגבי העומס על המנוע, נשמע אכן כמו מיתוס ובכל מקרה בריאות וטובת הנוסעים חשובה לי יותר מאשר לשמור על המנוע. מה שכן אני נותן למנוע לעבוד 15 שניות לפחות לפני היציאה לדרך.

אבל כמובן לפתוח חלונות בהתחלה כדי לתת לכל האוויר החם להתחלף באוויר קר יותר מבחוץ (40 מעולת בחוץ לעומת 60-70 בפנים)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר עקיף לנושא:

נורא ממליץ גם לשים סוכך שמש על השמשה הקדמית. פתיחת חלון חלון הדלקה מיידית מקררת את אזור הנהג תוך דקה וחצי (משאיר את הסוכך בזמן הזה ואז מוריד)

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אז חד משמעית מיתוס ואין סיבה להמתין. או-קיי, הבנתי. מה לגבי חימום בחורף? דין זהה או שם כבר יש שוני?

נ ב

המזגן מוציא אוויר חם בחצי דקה - דקה הראשונה, תקין אני מניח?

פורסם

בחורף לוקח לרכב קצת יותר זמן להתחמם, פעולת החימום לא תורמת לו להתחמם יותר מהר , אפשר ממש לראות את זה, אם תדליק חימום עם מפוח על "פול" , יקח לו משמעותית יותר זמן להתחמם.

בנוסף, גם ככה יקח לו כמה דקות עד שהוא יתחיל לחמם, פה זה כבר לא מיתוס.

אתה שומר על הרכב במצב קר הרבה יותר זמן ממה שצריך.

Miata ND2

פורסם

לדעתי תמיד עדיף להמתין כ 5-10 שניות לייצוב סיבובי המנוע, בינתיים חוגרים חגורה.

לגבי החימום.

בחימום הרגיל, המסתמך על מערכת הקירור של המנוע.

בדקה הראשונה אין חימום יעיל, ויוצא יותר אוויר קר.

לכן עדיף להמתין כדקה ואז להפעיל את החימום + וגם את המזגן

להורדת אדי המים ולמניעת התעבות אדים על השמשה הקדמית.

ברכבים החדשים כיום - עם לחיצה על כפתור הפשרת השמשה הקדמית.

מערכת בקרת האקלים מפעילה גם את המזגן והחימום, ומפשירה את האדים מהשמשה.

יש רכבים אשר משולב בהם גם חימום חשמלי.

ברכבים הללו לאחר כ 5-10 שניות אפשר להפעיל את החימום.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא בטוח. מזגן זה לא צרכן קטן.

מזגן זה בערך כמו עוד נוסע באוטו. זה צרכן קטן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מזגן זה בערך כמו עוד נוסע באוטו. זה צרכן קטן.

ואם הנוסע שלך זה אבי ביטר?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הדבר הכי נוראי זה להדליק את המזגן מיד ולא לכוון אותו לכיוון אחר מהפרצוף שלי. גל החום הראשוני כשהאוויר עוד לא קר זה שנייה שגורמת להרבה סבל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

1. פותח את כל החלונות במכה (במידה וסוג הרכב מאפשר) כמה שניות לפניי שאני נכנס לרכב

2. מניע את הרכב כאשר המזגן כבר דולק על מקסימום - ברכבים מסויימים לוקח כמה שניות עד שהמדחס נכנס לפעולה, יש סדר פעולות

3. עד שאני חוגר, מניח את הסלולארי במיקום ומתארגן לנסיעה, הרכב התאוורר ואני עובר למצב של סרקולציה פנימית ושלום על ישראל

4. בימים חמים של 30-40 מעלות חום, אתה נכנס לרכב שטמפ' השמן שלו היא כבר 30-40 בהתאם לטמפ' של הסביבה, מה יש לחכות בדיוק? נמצאים כבר למעלה משליש מהטמפ' עבודה של השמן, נו באמת

5. במדינות קרות שבהן מניעים ב 0 או מינוס 5 מעלות אז כן יש מקום להמתין לחימום קצר של השמן אבל אנחנו מניעים את הרכבים בטמפ' גבוהות מאוד כבר מלכתחילה, השמן לא צמיגי אלה מעל השליש הראשון של טמפ' העבודה שלו

6. לשמן לא לוקח חצי דקה או דקה להגיע למקומות כאלו ואחרים במנוע כפי שחלק עוד מאמינים, מדובר על שניות בודדות! פחות מזה אפילו בטמפ' של הארץ 30-40 מעלות

7. עוד 200-300 סל"ד במנוע בבוקר זה מה שיהרוג לכם את המנועים? או המצברים והמערכות? יש רכבים אשר בהתנעה מזנקים לסל"ד של 1500 סל"ד ומעלה מראש, מה הצורך לא להעמיס על המנוע ומהיכן המיתוסים האלו באים?

8. למישהו יש הוכחות ביד או מחקרים כלשהם? נשמח לקרוא ולדעת, עד אז זה באמת מיותר

9. אכן בחלק מהרכבים יש רכיב חשמלי לחימום מהיר בחורף (מונדאו למשל) ולכן אין בעיה לקבל אוויר חם בתוך כפחות מדקה כאשר הטמפ' בחוץ היא 2-3 מעלות למשל.

אין את זה ברכבים העממיים הפשוטים יחסית, זהו צרכן חשמלי "כבד" מאוד ומראש הרכבים שנמכרים בארץ לא באמת דורשים פונקציה זו אלה אם כן זה סטנדרט של היצרן באותו הדגם כך או כך

10. כן חשוב לאוורר עם אוויר מבחוץ, יש מספיק מחקרים (אתם ילדים גדולים לחפש בגוגל) מדעיים בנושא וברכבים חדשים עם בקרות אקלים, המערכת לרוב עושה זאת אוטומטית לאחר 15-20 דקות בכל מחזור.

רכבים רגילים ופשוטים יהיה עליכם לאוורר מראש, זה אכן מתכון לעייפות, בעיות בריאות וזיהום בתוך הרכב (כן! תתפלאו... סחרור פנימי יוצר מפגעים רבים יותר ברכב לאורך זמן)

בקיצור, תניע בקיץ ב 35 מעלות, פתח את כל החלונות, תן פול בוסט של מזגן, לאחר אוורור נאות סגור הכל עבור לסירקולציה פנימית ותהנה מהרכב ומהחיים.

גם לי יש "קצת" נסיון על מגוון רכבים בשיטה של פשוט להנות מהרכב עם מקסימום מזגן בקיץ והפלא פלא, זה לא פוגע בכיס והכל מתפקד כראוי.

כך או כך תמיד יהיו אנשים שיפחדו לעשות דברים ברכב, אנחנו בני אדם בסה"כ.

פורסם

השמן עובר מהר מאוד דרך המערכת, אבל זה עדיין לא אומר שנוצרה שכבת סיכוך על כל החלקים הנעים וגם אחר כך כדאי לחכות שמהירות סיבובי המנוע תתייצב.

זה עדיין עניין של אולי עשרים שניות, לא דקה, אבל בכל זאת. בתחילת נסיעה תמיד כדאי לקחת רגע. לוודא שכולם חגורים, לוודא שהכל ברכב מרגיש כתמול שלשום, ואז לצאת לדרך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

שלב א אני מניע ופותח חלונות מפעיל את האוורור,

אגב הקפדה על חגורות בטיחות,

נוסע בערך 5 דקות ואז מעביר למצב אוורור פנימי,מדליק מזגן

וסוגר חלונות.

אם ניתן אני משתדל לנסוע בלי מזגן ואוורור כי זה תופס לי שרירים.

בעליות קשות אני מכבה אותו וזה כבר מההרגל של כל רשימת העגלות

שנסעתי איתן במשך השנים.

היתה לי פעם דייהטסו ישנה שבעליות הייתי מכבה מזגן,אח''כ מכבה אורור,

אורות,בסוף הייתי מכבה את הרדיו טייפ חח

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

אני לפני הנעה וכיבוי נותן דקה של סרק למנוע לעבוד, טורבו דיזל.

ביום חם אני מדליק את המאוורר וחלונות בלי המדחס ונותן לאוויר קצת להתחלף מבחוץ, אחרי דקה שתיים מדליק את המדחס ונותן לרכב להתקרר, אם יש לי צורך להעמיס דברים וכו' נותן לרכב להתקרר בינתיים עם חלונות סגורים.

• תוכן חדש...