Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר רומן קצרצר שהסתיים במהרה (וטוב שכך!) עם אלפא רומיאו מיטו (תלתן ירוק) לפני כחצי שנה חיפשתי את הרכב "הבא" שלי שבתכלס יהיה הרכב הפרטי הראשון (אם לא מחשיבים שבועיים עם המיטו כבעלות על הרכב). בתכלס רציתי להמשיך לחפש באיזי עד שאמצא את הכלה הבאה אבל האשה לחצה שאני אקנה כבר משהו - בידיעה גמורה שאני מחפש רכב לכמה חודשים בודדים חיפשתי 'מציאות' שלא אפסיד עליהן יותר מדי כסף במכירה וכך נרכשה לה פיאט פנדה 2014 ידנית. הרגשתי שזו הזדמנות מצוינת להשתפשף עם גיר ידני ולהחליט אם זה מתאים לי או לא.

מאז רכישת הפנדה הייתי מבלה ביד2 לפחות שעה ביום, בעיקר חיפשתי אבארט שממש נידלקתי על המותג... בדקתי 2-3 אבארט 500 ועוד פונטו אחת שפורסמה בפורום. הלכתי גם לבדוק אבארט 500 רובוטית באוטודיל, ירדתי מהרכב אחרי כ 20 מטרים של נסיעת מבחן כשלא מצאתי את הקלאטצ' וזה הציק לי :-D. כמעט נסגרה עסקה על 500 שנת 2013 אך ברגע האחרון התחרטתי: הרכב פשוט לא היה לי נוח, לא מצאתי תנוחת נהיגה,והכי חמור - אחרי נסיעה של 20 דק' כאב לי הגב. אחרי שעשיתי חושבים עם עצמי הגעתי למסקנה שמדובר ב crush ותו לא, וצריך לדעת לשחרר. אז שחררתי.

מההתחלה חבר ניסה לשכנע אותי לקנות 208GTI, וגם הזמין אותי לעשות סיבוב קצר על שלו (2016), לא רציתי כי אבארט היה הדבר היחידי שראיתי. אחרי שהצלחתי לשחרר מהאבארט אמרתי נו, מה יש לי להפסיד. קבענו לצהריים שבהם הבחור הבטיח לי סיבוב. אני חייב להודות שבהתחלה הרכב לא מצא חן בעיני כל כך (מבחינה חיצונית). לא אהבתי את האגזוז בצורה המוזרה שהם עשו לו שם והפנסים האחוריים הציקו לי בעין. היום אני כבר מאוד אוהב את המראה של הרכב, כנראה כשזה שלך זה פתאום נראה יותר טוב :wink:.

לאחר התרשמות קצרה של 10 דק' מהרכב החלטתי שזה יהיה הרכב הבא שלי (ההתרשמות המלאה בהמשך) והתחלתי לחפש ביד2 במקביל לפרסום הפנדה למכירה. בהתחלה חשבתי שאין בעיה לרכוש GTI במידה ואמצא אחת שאני רוצה גם אם לא מכרתי את הפנדה, במחשבה ש "כמה זמן כבר יקח למכור את הפנדה", אך לאחר שלושה שבועות וכ 500 צפיות במודעה שבזמן זה לא קיבלתי טלפון אחד (לא צורת דיבור, literally אף לא שיחה אחת) - התמלאתי חשש והחלטתי שאני לא קונה לפני שהצלחתי למכור (הרכב פורסם בכ 5-6 מתחת למחירון).

קצת fast forward נמצאה GTI בציר 2013 של בחור שהיה זקוק לכסף, דיברנו כמה ימים שבהם הסברתי לו את עניין הפנדה שמפריע לי לרכוש וכך עלה הרעיון שנעשה טרייד, וכך היה (מי שמעוניין בפרטים הקטנים מוזמן לשלוח פרטית). באותו יום של העברות הבעלות הרכב עבר יישור קו מלא אצל יוסי ממוסך גבע שכלל טיפול, רפידות ודיסקים, תושבת כלשהי, תרמוסטט שהיה פגום ועוד כמה דברים קטנים בעלות של 5000₪.

אתחיל מהדברים השטחיים: כיף לקבל אינסוף מחמאות על איך שהרכב נראה. נכנסים לרכב, מתיישבים - והכל מרגיש סופר איכותי. המושבים נוחים מאוד והעור שבהם נותן תחושת יוקרה. אני אדם מאוד רזה והמושבים חובקים אותי בצורה מעולה, אך אני לא מצליח לדמיין איך המושב יהיה נוח לבן אדם רחב יותר. הפלסטיקה והעור בכל הרכב מרגישים מצוין, למי שזוכר, אחת התלונות הגדולות שלי על המיטו היתה שהפלסטיקה ברכב הרגישה זולה מאוד - אני שמח להגיד שכאן המצב שונה מאוד. ההגה הקטן שלא כל כך אהבתי בהתחלה התגלה כמוצלח מאוד.

האפשרויות כיוונון של ההגה והמושב עצומות, אפשר לכוון את תנוחת הנהיגה כמעט לכל צורה. אני מצאתי שהגה נמוך שקרוב לברכיים הכי נוח לי - בצורה כזו אני יכול לראות את לוח השעונים מעל ההגה. משהו שקצת הפריע לי בהתחלה, כנראה שעכשיו כבר התרגלתי - החלק בזרוע הימנית היכן שנמצא השריר התלת ראשי היה מתנגש בצידי המושב (בחלק שאמור לחבוק את הנהג), כנראה שהדבר נבע מתנוחה לא נכונה כי כרגע אני כבר לא מרגיש את זה.

החלק שהיה הכי חשוב לי: נוחות. הרכב נוח. לא "נוח ביחס לספורטיביות" - אלא פשוט נוח [ברור שהוא לא נוח כמו המאזדה 3 של הבת זוג כמובן].

דבר נוסף שאני רוצה לציין הוא האבזור: המון אבזור שנחמד מאוד שהוא שם, שזה היה שינוי מרענן מאוד מהאבארט ששם פיאט כנראה לא מאמינים בזה. כל מה שיכולתי לבקש מבחינה הזו - יש ברכב. מראות מתקפלות, גג פנורמי, בקרת שיוט, תאורת אווירה, מולטימדיה על מלא אפשרויות, דיבורית Bluetooth מובנת, שיקוף מסך, סינכרון עם המכשיר הסלולארי, בקרת אקלים ועוד ועוד ועוד. האשה מתיישבת ברכב ועוד לפני שהספקתי להסביר לה משהו על משהו היא פולטת "האוטו הזה שווה".

אני אתאר בכמה מילים את התחושה שלי מהגיר ולא הרבה מעבר בתחום הנהיגה ברכב, פשוט מהסיבה שאני חושב שאני עדיין לא נוהג מספיק טוב בשביל להעביר ביקורת על רכב כלשהו בעניין (נקבע קורס עם אביאל לסוף תקופת המבחנים, מקווה שאחריו יהיה לי קצת יותר מושג).

אתחיל מזה שאני נוהג סופר רגוע מהסיבה הפשוטה שאני לא מרגיש מספיק בטוח ביכולות שלי עדיין, עם זאת אני יכול להעביר סקירה קצרה על הקלאטצ' וההילוכים. הקלאטצ' עצמו הוא לא מהנוחים \ מוצלחים שיצא לי להרגיש, הוא לא גרוע, אבל הוא גם לא שום דבר מיוחד בתחום. ההילוכים עצמם די ארוכים ולא מספיק קליקים, בכוונתי לשפר את זה עם Short Shifter בחודשים הקרובים - לא מדובר בהילוכים גרועים כמו שהרגשתי במיטו, אבל גם לא טובים במיוחד. רגילים. למען ההגינות אציין שעדיין לא התרגלתי אליהם ואני בטוח שהמצב ישתפר משמעותית בעוד כמה שבועות.

ולסיום, הפתעה נחמדה מאוד שגיליתי: הרכב חסכוני. מאוד. כמה מאוד?

שיוט ב 110 הוציא צריכת דלק של 19.2 ק"מ לליטר (כן כן).

גם לאחר הדרך חזור, שכללה פקק מרוקח עד לה גארדיה צריכת הדלק היתה 18.5, מכובד מאוד ואפילו טוב יותר מהפנדה!

המון תודה ל Slava 1982, לבן אדם יש סבלנות של פיל ועזר לי המון עם כל שאלה מטופשת שהיתה לי.

3289d525-7e7d-42fe-abbf-c1337edccf8d.jpg

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש, נראה שעשית עסקה מצויינת.

זה הרכב היחידי בבית? ציינת שאתה נשוי, איך מסתדרים עם רכב כזה וצרכי שינוע משפחה?

פורסם

אחלה רכישה.

אבל - רצית רכב זמני שקל להעיף וקנית פיאט פנדה ידנית כמעט חדשה? אתה עולה חדש?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

תתחדש! עושה חשק...כבר תקופה ארוכה אני מפנטז על ה GTI.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

תודה לכולם :)

תתחדש, נראה שעשית עסקה מצויינת.

זה הרכב היחידי בבית? ציינת שאתה נשוי, איך מסתדרים עם רכב כזה וצרכי שינוע משפחה?

אני מאורס, ולא עושה רושם שיהיו ילדים בשנים הקרובות, בנוסף לארוסתי יש מאזדה 3.

אחלה רכישה.

אבל - רצית רכב זמני שקל להעיף וקנית פיאט פנדה ידנית כמעט חדשה? אתה עולה חדש?

לא עולה חדש, תאמין לי שבמחיר שקניתי אותה זו היתה עסקה משתלמת בצורה חריגה.

בנוסף, במבחן התוצאה הדבר היה משתלם מאוד, האם הייתי עושה את זה שוב? כנראה שלא, אבל בגלל שלא אהבתי בכלל את ההתעסקות במכירה.

פורסם

תתחדש! אחלה בחירה.

אפשר לשאול מה בדיוק הסיפור עם המיטו ולמה העפת אותה אחרי שבועיים?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

תתחדש! נשמע שאתה נהנה, וזה מה שחשוב בסוף. רק דבר אחד לא הבנתי: מאזדה 3? נוחה?!? [emoji33]

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

רכב מדהים! לא מבין איך לא התחברת לעיצוב שלו... לטעמי הרבה יותר יפה מכל האבארטים למיניהם. תתחדש :-)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

תתחדש ידידי, שמחתי להכיר אותך ואני שמח שהצטרפת למשפחת 208 gti, סע בדרכים טובות.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.

• תוכן חדש...