Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי שדיברו על זה.

בנק ישראל הוציא המלצות לכלל הבנקים לאפשר רישום רכבים כבטחונות להלוואות בסך 60% מהמחירון האמיתי שלהן.

(http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3716805,00.html)

נגמרה החגיגה ?

תם עידן הלהשתכר בכ-5,000 שקל בחודש, לגור עם ההורים ולקנות קיה ספורטאג' חדשה מהסוכנות ב60 תשלומים + בלון בסוף תקופה ?

האם מישהו התעורר שם ? הבינו שלוי יצחק כבודו במקומון מונח ?

פורסם

לי תמיד היה לא ברור העניין הזה. הרי רכב מאבד מהמחירון יותר מהר, מאשר מחזירים עליו מדי חודש. עכשיו איך חפץ שמאבד מערכו יכול להיות ערובה למשהו?

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

ב-ד-י-ו-ק.

לי אף פעם לא היה ברור איך מישהו, עם ראש על הכתפיים, מסוגל לאשר הלוואה שהבטחון היחיד כנגדה הוא המוצר שנרכש עצמו.

אז למה לתת הלוואה בכלל, תרכוש אתה את המוצר, קצר תהליכים.

פורסם
לי תמיד היה לא ברור העניין הזה. הרי רכב מאבד מהמחירון יותר מהר, מאשר מחזירים עליו מדי חודש. עכשיו איך חפץ שמאבד מערכו יכול להיות ערובה למשהו?

לא תמיד. מי שבונה את ההלוואה חכם, יבנה אותה כך שהתשלום החודשי ישקף את ירידת הערך, ועם מרווח בטחון לבלון. זה לא באמת מסובך לעשות את זה. זה שיש אנשים שלא בונים את זה ככה, זה עניין אחר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא רואה בעיה בשיטה, כמו שאמר RK, אם בונים את ההלוואה נכון הכל בסדר, 3 רכבים אחרונים שלי נרכשו בשיטה הנ"ל ולא היו שום בעיות.

2017 Type R

פורסם
לא. הם דואגים לכסות את התחת של עצמם.

ושל כל השכבות אוכלוסיה שמתפרנסות מהחלם הזה שנקרא "רכב יד שניה בישראל", ולאחרונה נחתכו להן ההכנסות.

כל העניין של מימון חופשי לרכב חדש עשה פה משהו טוב - הצעיר מאוד את הרכבים בישראל. עכשיו מחזירים הכל כמו שהיה, שמזדה לנטיס משומשת תחזור להיות "נכס".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז למה לתת הלוואה בכלל, תרכוש אתה את המוצר, קצר תהליכים.

כי אם יש לי יעוד אחר לכסף הזה, נניח השקעה שמניבה יותר ממה שעולה ההלוואה, אני אעדיף לקחת הלוואה ואת הכסף שיש לי להשקיע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זו הודעת בנק ישראל המואדם תוספת שלי.

הקטע הירקרק לא ברור האם רכב עד 5 שנים על הכביש או אפשר יהיה לממן גם רכב משומש אבל לתת הלוואה לתקופה שלא תעלה על 5 שנים.

כאשר הבנק רוצה הוא מטיל הוראות מחייבות, כמו שהוא עשה בכל הקשור לשוק המשכנתאות.

שוק הרכב הישראלי התרחב באופן מהותי בשנים האחרונות ונמצא במגמת התרחבות נוספת. החשיפה לענף מהווה אמנם חלק קטן בסך הנכסים של המערכת הבנקאית, כך שנכון לעכשיו היא אינה יוצרת סיכון מערכתי ליציבותה. עם זאת, לנוכח אינדיקציות לעליה ברמת הסיכון של חלק מהלווים בענף (ובפרט בחברות הליסינג), חשוב לוודא שנהלי החיתום והבקרות בתאגידים בנקאיים ובחברות כרטיסי אשראי יתנו מענה מתאים לרמת הסיכונים העולה.

לאור האמור, הנחה הפיקוח על הבנקים את התאגידים הבנקאיים ואת חברות כרטיסי האשראי לבצע ניתוח סיכונים לאשראי לענף "מסחר כלי הרכב" ולאשראי הצרכני לרכישת רכב.

ניתוח הסיכונים יבוצע באמצעות תרחישים שונים שעשויים להשפיע על הענף, כגון עלייה בשיעור הריבית וירידה בשווי הביטחונות. בהתאם לתוצאות הניתוח, הבנקים וחברות כרטיסי האשראי יידרשו לבחון את הצורך בעדכון מדיניות האשראי לענף ואת הצורך בהידוק הבקרות לגבי לווים משמעותיים קיימים ולגבי אשראי צרכני לרכישת רכב.

בנוסף, הועברו לבנקים פרקטיקות מקובלות למימון הענף במערכת הבנקאית בישראל בדגש על ענף הליסינג, כגון קביעת יחס מקסימלי של 60% בין שווי הרכב לבין השווי המוכר כבטוחה בגין ההלוואה וקביעה שאין להישען על שווי הרכבים לבטוחה מעל 5 שנים. פרקטיקות אלו אינן מחייבות, אך מצופה מכל תאגיד בנקאי וחברת כרטיסי אשראי לבחון את תיאבון הסיכון שלו בהתייחס אליהן.

יצוין כי כבר כיום חלק מהבנקים וחברות כרטיסי האשראי מיישמים מדיניות אשראי הדוקה בענף כלי הרכב ופועלות בהתאם לפרקטיקות המקובלות למימון הענף. בהיבט זה, מטרת הפיקוח על הבנקים להביא לכך שפרקטיקות אלה ייושמו בכל המערכת הבנקאית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שיעור הלווים שאינם יכולים או רוצים לשלם - ובכך מחייבים את הבנק לממש את הבטוחה - נמוך מאוד. מכאן שגם אם ישנן כמה הלוואות בהן הבנק מפסיד, עדיין בחשבון הכללי הבנק מרוויח יפה מאוד ולכן יכול להרשות לעצמו את הסיכון הזה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לא תמיד. מי שבונה את ההלוואה חכם, יבנה אותה כך שהתשלום החודשי ישקף את ירידת הערך, ועם מרווח בטחון לבלון. זה לא באמת מסובך לעשות את זה. זה שיש אנשים שלא בונים את זה ככה, זה עניין אחר.

רומן,

אני התכוונתי למלווה, אשר אמור לממש את הערבות, אם הלווה יחליט מסיבותיו לא להחזיר. אבל כפי שכתב החבר שוגיפלקס, כנראה לבנק יותר משתלם לפתות לווים ושהם כבר ישברו את הראש איך להחזיר את הכסף.

בכל מקרה, הבנקים כנראה רואים משהו, ובגלל זה שינו את התנאים. כפי שכבר כתבתי, אני מאמין שתהיה מפולת בשוק המשמשות בעוד זמן לא רב.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

לדעתי, בנק ישראל עושה טובה ללקוחות עצמם.

פורסם

בנק ישראל עושה טובה בעיקר לבעלי חברות הליסינג, פחות עסקאות רכב חדש = פחות ירידת ערך לרכב משומש. זה הכל. שמירת הערך של מכוניות בישראל היא אנומליה שמאפשרת לחברות הליסינג לפרוח. ברגע שהרגישו שזה הולך להיעלם (ולהתקרב למצב הנורמלי בכל העולם) - הופעל לובי.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אבל כפי שכתב החבר שוגיפלקס, כנראה לבנק יותר משתלם לפתות לווים ושהם כבר ישברו את הראש איך להחזיר את הכסף.

הבנקים האלה, רק לפתות הם רוצים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...