רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 747 צפיות
קראתי לאחרונה פוסט מזעזע על תאונה אחורית במיציבושי אטראז שהמחיש לי מה התוצאות של נהגים לא אחראיים שמסתובבים על הכביש , עלו לי כמה שאלות. ברכב סטיישן(שאליו אני מכוון בעתיד) או גיפ, שכלי רכב אחר נכנס מאחורה. א. מניח שבמצב שהכיסוי הגמיש שמכסה את תא המטען חבוי- כל התכולה תעוף על הנוסעים ב. מה קורה במצב שהכיסוי מכסה את תא המטען? הוא יוכל לעמוד במעמסה? ג. האם יש מבחנים שמתייחסים לריסוק אחורי?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היום קיבלתי למייל פרטים לשת"פ המוטורי של החודש בין מועדון הצרכנות "הוט" (מטעם העבודה של אשתי) לבין סמל"ת יבואנית סובארו. מנעד ההנחות נע בין 7000 ₪ ל 21000 ₪!! אלא מה, ההנחה המירבית ניתנה לרכב הכי נחות וישן - אמפריזה 5 דלתות היוצאת (מנועי 1.6 ו 2.0) שנחתה בישראל ממש שתי דקות לפני שהדגם החדש שיפשף את גלגליו באדמת ארה"ק - כנראה ניקוי מלאי עולמי לקראת יציאתה לגמלאות.. אבל למישהו בסמל"ת יש ביצים.. ולא סתם ביצים! תימחר את הרכב הכל כך ישן ולא רלוונטי לשוק הישראלי ב 140 א' ₪, והפך אותו לאחד הרכבים המשפחתיים היקרים בקטגוריה - ומאוד קרוב ל XV שמבוססת עליה! ועכשיו, לאחר שנמכרו כלים בודדים מאותו רכב שעלה יותר מפולקסווגן גולף חותכים את מחירו בלא פחות מ 21 א' ₪.. גם מחיר ה…
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חייב עזרה חברים. רכב מסוג מאזדה 323F שנת 1997 ידני מגיע עם מנוע 1840 הבעלים עשה הגדלת קדח ל2200 ואמר שברישיון הרכב רשום בתור 1840 ועובר טסט חופשי ככה זה הגיוני ? צריך אישור ? אמרו לי שגם אם שוטר או בוחן עוצר את הרכב הוא לא יכול לעלות על העניין הזה אלא רק אם מפרקים מנוע ומתחילים במדידות מסוימות. לרכב היה הספק של 114 כוח ועכשיו 150. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
אאודי Q2 הוא.... לא, אני לא יודע. לא יודע מה הוא. אבל לקחנו אותו למבחן, ואחריו הבנתי ש... לא, אני עדיין לא יודע מה הוא. תקראו את המבחן, אולי אתם תצליחו להבין.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם , הייתי ליד רמזור בתוך עיר שעליו יש מצלמת תנועה , נראה לי מסוג של פיקוח/אכיפה/בקרה , לא מצלמה על עמוד בצבע אפור או אדום. הרמזור היה תקוע על אדום למשך משהו כמו 3-5 דקות ואז 2 מכוניות התייאשו עברו באדום ואני אחריהם . לא היה במקום כוח משטרתי כלשהו ולא היה מישהו שיכוון את את התנועה. האם מצלמה מסוג זה יודעת לצלם מעבר ברמזור אדום ? האם אני יכול לקבל דוח על אור אדום במקרה שהרמזור תקוע באדום (כלומר מקולקל ) ?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תוך ניסיון לסגור עסקה כמה שיותר מהר, הזהיר אותי יבואן מסויים שהטבת המס על יבוא של רכבי פלאג אין ככל הנראה לא תחודש ולמעשה החל מינואר 2018 לא תהיה בתוקף. לטענתו, מחיר הרכב יזנק באופן משמעותי כתוצאה מכך. מישהו בקיא בכמה אמת יש בדבר? כמה משמעותית העלייה? ומה ההערכה בנוגע לסיכוי שזה באמת יבוטל?
הודעה אחרונה מאת gabbaydot, -
- 2 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אגרת רישוי נקבעת לפי קבוצה 1-7 אשר נקבעת על פי מחיר של הרכב (חדש). האים ישנה הנחה עבור רכב שהוא היברידי על אגרת רישוי לעומת רכב שהוא לא באותה קבוצת מחיר?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
למיצובישי אוטלנדר 7 מקומות
הודעה אחרונה מאת nimo, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 124 תגובות
- 29.7 אלף צפיות
כפי שהבטחתי בשרשור אחר - רשמים מהגולף החדשה. נתחיל באיסוף הרכב. קיבלתי את הגולף ביום שני מסוכנות צ'מפיון בראשון לציון. חייב לציין לחיוב את היחס שקיבלתי במקום, הן מאחת הפקידות (שלצערי לא זוכר את שמה) שסייעה לי רבות בסידורים של הביטוח וכלה בהסברים על הרכב אשר בוצעו על ידי הנציג אסף. אסף הסביר לי בצורה מאוד סבלנית, ממוקדת, ממצה וברורה על כל חלק ברכב והמערכות השונות וענה לי על כל שאלה בצורה מקצועית. נסיעה עד יום שני הייתי רגיל למכונית דיי עגלה (206+) אותו נפח מנוע אמנם אבל בדיוק חצי מכוח הסוס. עדיין לא התרגלתי לכוח הזה וכל לחיצה שברכב הקודם הייתה בקושי מעירה אותו גורמת לגולף לשעוט קדימה כמו גדולה. איך שעליתי על הכביש הראשי ל 4 צפון חייכתי חיוך דבילי שלא י…
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
לצורך מי שמעניין אותו, או מהרהר בקניית רכב דומה, אני מעלה לפה עלות ופירוט אחזקה של הרכב במשך שלושת החודשים האחרונים. כל שקל שיצא על הרכב תועד. אני נוסע מעל הממוצע, בעיקר לעבודה במרכז, מחיפה, פעמיים שלוש בשבוע. בסיכום הדברים אני רואה שהרכב, עושה 1 ל 16+- למרות שחשבתי שחסכוני יותר (הגעתי גם ל1 ל 19.3 בבדיקה במשאבה בחלק מהפעמים) אולי זה המזגן שהתחלתי לאחרונה עושה שעות נוספות, אולי זה הצורך לקחת יותר אנשים יחד איתי. להלן: [TABLE] [TR] [TD=align: center]תאריך[/TD] [TD=align: center]סכום[/TD] [TD=bgcolor: #B7E1CD, align: center]קילומטראז'[/TD] [TD=align: center]קטגוריה[/TD] [TD=align: center]תיאור \ פרטים[/TD] [/TR] [TR] [TD][/…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז לאחר שקראתי פה המון שרשורים של ״מסכמים״ ( אצלי סיכום ביניים) החלטתי לנסות את מזלי עם המקלדת וזה מה שיצא : פרולוג -ילד, כבן 22, מוכר את הפיג׳ו XSI 307 הסופר מגניבה שהחזיק שנה וחצי כרכב ראשון, ומקציב 80 אש״ח לרכב חדש (משומש כמובן). הוא מוכר את הפיג׳ו לחבר פורום אחר, ומוצא איביזה 2014, שעלתה לכביש בינואר, יד 00 ברשיון, צבע כחול כהה מטאלי, FR, ידנית, עם 3 דלתות, 25 אק״מ בשעון, מבחור שאשתו בהריון - ושעניין הקופה מסבך את הכל כשמדברים על +1... הרכב נקנה, במחיר הנקוב למעלה. העברת בעלות בדואר, וקבלת 2 מפתחות - לא לפני שעברנו בדיקה נטולת איקסים בקומפיוטסט (מלבד ״פרק גלגלים לבדיקה״) או משהו בסגנון ותיקון צבע קטן מאחורה. הרכב הועבר עם ניירת של טיפולים מצ׳מפיון כמובן.…
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- 2 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
בדרך חזרה מים המלח עולים לערד ומשם למרכז. חשבתי להאריך קצת ודרומית לחורה להיכנס לכביש 316, עד צומת סוסיה ומשם לכביש 317 עד צומת שמעה, ואז על 60 חזרה לכביש 31 ולמרכז. האם 316 ו 317 מסוכנים מבחינת האוכלוסיה? אבנים וכו? האם הכבישים מהנים לנהיגה ובמצב יחסית טוב? כמה זמן בערך יארך הסיבוב הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת Ami.Z, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום רב, משרד התחבורה מתיר לייבא רכב בן שנה-שנתיים או אספנות. אני מעוניין לייבא רכב משנת 2006. יש למישהו רעיון מקורי כיצד לעשות זאת? אולי לדווח שמדובר ברכב ספורט מה שנכון.. אשמח להצעות מקוריות.. תודה!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני 3 שנים רכשתי לאשתי רכב מסוג קיה פיקנטו, בחרנו בשיטת מימון עם הלוואת בלון. כיום לאחר 3 שנים אני מעוניין להחליף את הרכב בפיקנטו חדשה ונתקלתי בהצעה שנראית לי ״מפתה״ מחברת ליסינג מוכרת בארץ. אני לא אציין את שם החברה כי אני לא מפרסם אותם. מה שקורץ לי בעסקה היא העובדה שבתום שנתיים או שלוש אני יכול להחזיר את הרכב ללא תשלום קנס ולצאת מהעסקה מבלי להתעסק בלמכור את הרכב. אני מצרף טבלה קטנה שבניתי כדי שתוכלו להתרשם, אני אשמח מאוד אם תוכלי להסביר לי איפה אני מפספס משהו. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה מעט חריגה!! אני יוצא לטיול ארוך בחו"ל והוצעה לי מחברת ההכרה את שת מכוניות ה"ל, מכיוון שאים ציוד רב: מזוודות עגלת תינוק וכיו"ב רציתי להתעניין איה רכב עדיף מהשנים? אגב שניהם אותה עלות תודה
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
יש לי רכב עם גיר אוטומטי פלנטרי בלי טיפטרוניק ושאר הטכנולוגיות המתקדמות. יש לי בידית הילוכים 1,2,3 וD. אני נוהג הרבה להאט את הרכב על ידי הורדת הילוכים ל1,2 ו3 (מה שמתאים למהירות). המנוע כמובן מעלה סל"ד אבל לא בהגזמה והרכב מאט מה שמצריך ממני פחות לחיצה על דוושת הבלם. האם זה דבר נכון וחכם לעשות? או שמא אני סתם מסכן עם גיר אוטומט שרוצה לנהוג על ידני?
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים. אני רוצה לשאול אותכם היום משהו חשוב חייב הכוונה... אני עומד לרכוש רכב שהושקע בו המון כסף מבחינת תוספות שיפורים וכו'. כרגע אין ברכב נעילה מרכזית או קודן,האיזור שאני גר בו הוא קצת בעייתי יש הרבה פריצות וגניבות של רכבים. איזה סוג נעילה כדי לשים לרכב נעילה מרכזית/קודן/מנעול הגה/הילוכים. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- 6 תגובות
- 913 צפיות
הזמנתי חלק לרכב, בבדיקה על מצב המשלוח אני רואה שהחלק נמצא בדואר שליחים וכבר התבצע "ניסיון מסירה". אף אחד לא התקשר אלי, לא ידוע לי כלום. כתוב גם שהושארה הודעה טלפונית, ואין לי הודעות קוליות... האם מישהו פה יודע אם אפשר לגשת אליהם ולקחת את הפריט? התקשרתי למוקד שליחים באיזור שלי, הם לא עונים בטלפון.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
באתר של PSA פרסמו מסמך שמפרט את כל השינויים שיחולו על רוב יחידות הכוח במפרט של היצרן שישולבו בהדרגה החל מאוקטובר 2017. https://www.groupe-psa.com/en/document/kit-presse-clean-technologies-mai-2017/ המסמך מפרט שינויים רבים ויורד לרזולוציות טכניות שלא ממש מובנות לי, אבל הכותרות שהצלחתי גם אני להבין הם : מנוע דיזל חדש 1.5 פותח בשיתוף פורד, המנוע הוצג כבר ב 308 המעודכנת. מנועי פיורטק 1.2 משופרים, חסכוניים יותר מגיבים מהר יותר ונקיים יותר גם בזכות תוספת מסנן חלקיקים חדש. מנועי THP 1.6 קיבלו את כל השיפורים הנ"ל ובנוסף גם שיפור בנתוני ההספק מ 165 ל 180, ומ 205 ל 225 כ"ס. תיבה ידנית 6 מהירויות חדשה. והדובדבן, תיבה אוטומטית חדשה 8 מהירויות שהיא קומפקטית יותר וגם ק…
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
איפה לא היינו?: בדרום, במרכז, בצפון. בכל פינה שרק אפשר בארץ ולפעמים קצת מעבר לגבול. מה לא עשינו?: נהיגת כביש, נהיגת מסלול, הרפתקאות ובתלמים שלפעמים התעצבנתי אבל תמיד היה מאתגר. מה יהיה? את איתי לעוד הרבה זמן!! 8 שנים אם 106 ראלי 98 ואין סיכוי שאני מחליף אותך ברכב אחר! אין שום דבר שיכול להשתוות להתנהגות הזאת שלא מייצרים יותר.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
ריפודי עור לבנים 1 2
מאת nice_guy- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
[h=2]שלום לכולם,[/h] אני מזמין רכב חדש, וצריך להלחליט על צבע ריפודי העור, הזמנתי את הלבן (אוף וויאט), הוא מדהים ביופיו, ונראה טוב בסביבה השחורה של פנים הרכב, אבל מתעורר אצלי החשש שזאת טעות, ליכלוך, שיפשופים בעיקר חוסר פרקטיות, האופציה השניה היא עור שחור, ואז פנים האוטו יהיה שחור כולו, למרות שצבע הרכב הוא לבן פנינה. מה דעתכם, האם להשאר עם הריפוד הלבן? או לבחור את השחור? הלב רוצה לבן הראש אומר שחור...
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
אמנם רק יומיים לפני החשיפה/השקה הרשמית, אבל אני מניח שהם היו מעדיפים שהתמונות האלא לא היו מתפרסמות עד יום שני...
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 82 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שלום (שוב) לכולם, שמחים להזמין את גולשות וגולשי קארספורום למפגש השנתי עם סיטרואן. שישי בבוקר, 23.6.17, כיבוד קל, שיחה פתוחה עם מנהל המותג, ונהיגה במגוון דגמי סיטרואן המשווקים היום, וכאלה שיהיו משווקים ב 23.6.17. (הכוונה היא לאיזה רכב אוטומטי מעניין). בקשה אחת לנו אליכם, לטובת היערכות שלנו, הרשמה מוקדמת בדף שפתחנו. אנחנו מתחייבים שלא לעשות בנתוני הרישום שלכם שום שימוש אחר. מצפים לראותכם, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מכונית ההנעה הקדמית הראשונה של אלפא רומיאו הייתה האלפסוד. אבל בערך 10 שנים מוקדם יותר, הייתה להם עוד מכונית הנעה קדמית, שכבר הייתה כמעט מוכנה לייצור, ומעולם לא זכתה לראות אור יום. זה סיפורה של אלפא טיפו 103, האלפסוד שלא הייתה. ^אלפסוד ^כמעט אלפסוד
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
אהלן חברים, נשלחתי לתת לכם את הפרטים מהשקת ה3008 בישראל. תכף תתחיל מסיבת העיתונאים. אעדכן on-line
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
ראינו רכב שחיפשנו די הרבה זמן, הנמצא שם בסוכנות ואנחנו מתכננים לנסוע לשם מחר. הסוכנות רחוקה מאיתנו מאוד ולכן אנחנו מבקשים חוות דעת מלקוחות שביקרו במקום. האם החבר'ה שם אמינים, מפוקפקים או שבכלל לא מומלץ להתקרב? תודה מראש, שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת shimiefr, -
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
אהלן חברים,יש לי רישיון קרוב ל6 שנים. שלחו לא מזמן קורס של רענון נהיגה,שאם אני לא אעשה אותו תוך 60 יום אז הרישיון התעכב. עכשיו יש לי רישיון עד 06.18, צריך להתקשר למשרד התחבורה או משהו כדי לדחות?או שזה סתם חרטה ואפשר למשוך את זה עד שיסתיים לי הרישיון נהיגה בתוקף? דרך אגב,זה מבטל נקודות קיימות?
הודעה אחרונה מאת david44700, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום יש לי מזדה 5 שנת 2008 ,ביום נסיעה רגילה כמעת נכבה מנוע עם התראות של הגה ,כבה רדיו אך המשיך לעבוד כשל קרה בנסיעה עם מזגן כש המנוע בעומס רכב נבדק במוסך ובמחשב מראה שיש בעיה עם מצבר ,אך זה לא מצבר כי האוטו מניעה ומצבר נבדק,נמצא תקין לחלוטין. מה יכול לגרום לכיבוי מנוע לשניה ורגע אחת עם כל המערכות יחד(מזגן,הגה,רדיו) יש למישהו מוסג מה בעיה? זה לא אלטרנטור ולא מערכת דלק תודה אלכס
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הייתי לאחרונה בקרטינג בארץ לפני כ 15 שנה.... אנא המליצו על מקום ללכת עם חברים. מוטב כמובן מקום עם מכוניות אחידות באיכות, מסלול סבבה ומדידת זמנים כמו שצריך. מוטב באזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
שלום לכולם. היום נסעתי ותוך כדי נסיעה הגה מורגש קשה קצת רעש מגלגח ומושך אז מייד הבנתי שיש פאנצ׳ר ,טוב ראיתי חניה ראשונה ועצרתי ברחוב שעל מדרכה מסומן בלבן . איך שאני יוצא מרכב מסתכל ורואה שחסר אוויר בגלגל . מה לעשות מתחיל להתארגן להחלפה ואז עוצר רכב עם חוצפן אחת אומר לי תזיז את הרכב מיד אתה לא גר כאן ואסור לך לעמוד כאן.אמרתי לו שיש לי פאנצ׳ר מחליף גלגל 10 דקות ואז אזוז הוא דורש להזיז מיד כי מסתובב כבר רבע שעה ואין לו מקום חניה. אני ממשיך לטפל ברכב ,הוא יוצא מרכב ואומר אם זה המצב ואתה לא מזיז את רכב אני מצלם אותך ואתה מקבל דוח ,כי שולח תמונה לעיריה.הוא יוצא ומצלם וממשיך לקשקש. האמת זאת פעם ראשונה שאני פוגש כזה זבל. מה קורה באמת והוא שולח ? האם זה חוקי ? מה אתם…
הודעה אחרונה מאת yossy,