Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד מעדיף להיות חכם, אבל תמיד.

לא רוצה לכתת רגלי בין פחחיות, בתי משפט וסוכני ביטוח.

אף פעם לא ממהר לשום מקום ולוקח הכל בשנטי.

ממהר ?

יוצא 5 דקות קודם.

ממש ממהר ?

יוצא 10 דקות קודם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לדאבוני נגרר למלחמות הרבה יותר ממה שהייתי רוצה, אין לי בעיה לתת לאנשים לעבור נתיבים, לעקוף וכו, אבל מה שמוציא אותי מהדעת אלו אנשים שחותכים את התור בפקק, עם כאלו אני תמיד נלחם כאילו זה ייתן משהו. אני יודע שזה מטומטם ויכול לצאת מישהו עם סכין, או סתם מישהו שאין לו מה להפסיד, לכן אני ממש עובד על להירגע. רק אתמול איזה שני ערסים בלאון FR ניסו לחתוך פקק בגהה ונסעתי קדימה מה שיהיה יהיה... (לא היה כלום)

פורסם
איזה סוג נהגים אתם חושבים שאתם?

כל אחד וה"צדק" שלו. לכן בארץ לפעמים הכביש לעיתים מזכיר שדה קרב, כאשר כל אחד מנסה להלחם על ה"צדק" שלו. כאשר נפגשים שני נהגים שכל אחד נלחם על ה"צדק" שלו, קורה מה שתיארת. לכן בפסקי דין יש נסיבות בהן יש מושג כזה כמו אשם תורם וחלוקת אשמה.

אני חושב כל נהג צריך לשאוף לנהיגה בטיחותית, רגועה, להמנע מכל קונפליקט או מצב בעייתי, ולהתנהג כמו בן אדם, לנהוג בצורה אדיבה, לאפשר להשתלב ולבצע תמרונים לנהגים אחרים, כמו שאתה רוצה שיאפשרו לך וכמובן לחזות מהלכים של נהגים אחרים ולהערך בהתאם כדי למנוע מצב של סכנה.

כביש זה לא המקום להוציא את העצבים ולהגיע לסיפוק האגו. אם אנשים יפנימו את זה, אולי יהיו פחות הרוגים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מעניין שכולם מגיבים מהצד של הנעקפים/מותקפים,

אני מחכה לתגובה בסגנון -

אני חכם לכן אני עוקף את כל הפקק ומשתלב בכוח ברגע האחרון,

חבל על הזמן היקר שלי, אז מה עם זה לא נכון וצודק.

אני בהחלט עוקף טורים של אנשים ששוקעים במסכים, בהחלט מחליף נתיב בפקק אם מישהו מחליט לשמור מרחק של קילומטר כדי שיוכל להסתכל בטלפון.

אם מישהו צופר לי כבר בצהוב ברמזור אני בהחלט אשאיר אותו שם לסיבוב נוסף.

אין פה עניין של לאחר או לא לאחר.

פורסם
בהחלט מחליף נתיב בפקק אם מישהו מחליט לשמור מרחק של קילומטר כדי שיוכל להסתכל בטלפון.

ומה אתה מרוויח מזה ?

אם כל התנועה נוסעת בפקק במהירות של, נניח, 40 קמ"ש, אתה יכול להחליף 200 פעם נתיבים.

מקסימום תהיה 7-8 מכוניות קדימה.

תמיד תזכור שהקרון הראשון והאחרון ברכבת נוסעים באותה מהירות.

פורסם
ומה אתה מרוויח מזה ?

אם כל התנועה נוסעת בפקק במהירות של, נניח, 40 קמ"ש, אתה יכול להחליף 200 פעם נתיבים.

מקסימום תהיה 7-8 מכוניות קדימה.

תמיד תזכור שהקרון הראשון והאחרון ברכבת נוסעים באותה מהירות.

אני מרוויח כי אני והרכב הראשון בפקק לא תמיד מגיעים לאותו מקום

אם יש פקק של 10 קילומטר, אני מצטרף אליו בקילומטר ה3 ויורד ב7.. בקילומטר ה4 הכביש נהפך לנתיב 1 לכיוון וועוד עם רמזור.

בגלל משאיות וואנשי וצפ ההבדל בהגעה לפנייה שלי יכולה להיות יותר מעשר דקות אם אני מאחורי אנשי טלפון ונתקע 3 רמזורים כי כל אחד שומר מרחק של קילומטר.

וכמו שאמרת שהקרון האחרון והראשון ברכבת נוסעים באותה מהירות, הבעיה היא ההפרשי מהירות בקרונות הביניים שגורמים לפקק להיווצר , לא המהירות עצמה.

אם כולם היו יוצאים כמו רכבת מהרמזור לא היה פקק.

אבל כל אחד עסוק בטלפון ולכן במקום שיעברו 30 מכוניות ברמזור , עוברות 13

פורסם

זה שתדבק למכונית שלפניך לא יהפוך אותך למהיר יותר אפילו בקמ"ש בודד אחד.

רק יתן לך הרגשה "מהירה" יותר, זה הכל.

פורסם (נערך)

בד"כ אדיש.

עם מישהו חותך אותי, או לוקח לי זכות קדימה אני לא מתרגש מזה ומשתדל שלא להגיב. אה נדחף? לא נורא, לא קרה כלום. זאת הגישה שלי בד"כ.

תגובתיות יתר על הכביש זה גם לא טוב...

בנאדם שבאמת בטוח בעצמו ובמה שהוא עושה, כל הדברים האלה לא יזיזו לו יותר מדי...

לא חושב שצריך להתרגש, מכל פיפס וכל דבר קטן שעושים לך על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

לא משתלם להיות "צודק" אף פעם. כל הצודקים למיניהם נמצאים בבתי חולים או בבתי עלמין. אני תמיד חושב על הנהג השני, איך אני יכול לעזור לו להיות מבסוט בכביש. אם זה להשתחל לטור שאני עומד בו, למרות שהוא חתך 200 אנשים, ואם זה לעצור ולתת לו לעבור. פעם עצרתי את התנועה בכביש מספר 1 ונתתי לנהגים מצד ימין לעבור במשך כמה דקות שנדמו כנצח (היה שם פקק ענק והם נתקעו שעות כשרצו לפנות שמאלה לירושלים, היום יש כבר רמזור).

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אחרי שהנהג השלים את המעבר הוא התחיל לסמן לי עם אורות גבוהים, לצפף ולהצמד אלי בכוונה למשך כמה דקות.

כמובן שאני יודע שאני יוצא פה לא חכם וגם לא בטוח שצודק.

במקרה שכבר עצבנת מישהו והוא מציק לך מאחורה, ובא לך להמשיך להיות "צודק", אתה יכול ללחוץ בפתאומיות על דוושת הברקס ולהראות לו שאתה חמום מוח שלא רואה בעיניים. סיכון קל שהוא יכנס בך אבל רוב הסיכויים שהוא יבלום גם כן ויתחרט על הרגע שהתחיל איתך, ימשיך הלאה ולא יבזבז עליך זמן מיותר.

במקרה שהוא יצא מהרכב עם סכין, אתה נותן גז ומרוויח את הפער שפתחת עליו, עד שיחזור לרכב ויסע.

במקרה שהגעתם שניכם שוב לפקק ואין לך לאן לברוח, ואתה רואה במראה שהוא מתקרב אליך, תעמוד ליד הרכב בשלווה, תקע את הסמרטפון בחגורה ושים עליו יד כאילו הוא אקדח.

במקרה שהוא גם שלף משהו ויורה עליך, תתכופף.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
יש פתגם בעיברית - אין הנחתום מעיד על עיסתו.

תשאל כל ציבור נהגים בכל מדינה איזה סוג של נהג הם - התשובה היא תמיד ׳מעל הממוצע׳ שזה סטטיסטית בלתי אפשרי.

לא קשור לנושא השרשור, אבל זה דווקא אפשרי מאוד מבחינה סטטיסטית.

כמו שרוב האנשים בארץ מרוויחים מתחת לשכר הממוצע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
הסנה השקיעו המון בקמפיין הזה.

לזכותם

אכן חברת ביטוח "הסנה" אללה ירחמם.

יפה שחברת ביטוח מטיפה לנהיגה חכמה ורגועה למרות שזה אינטרס מנוגד לשלה בסה"כ... ;)

פורסם
זה שתדבק למכונית שלפניך לא יהפוך אותך למהיר יותר אפילו בקמ"ש בודד אחד.

רק יתן לך הרגשה "מהירה" יותר, זה הכל.

אתה יודע, לא הכל שחור ולבן..

יש גם משהו בין להדבק למישהו ובין לשמור קילומטר מרחק..

• תוכן חדש...